Ukrainan konflikti/sota

Ovat Norjassa aloittaneet kansalaiskolehdin keräämisen Bayraktaria varten. Norjan valtio voisi vielä luvata viisikertaistaa tuon kansalaisilta kerätyn kolehdin määrän - eikä sekään edes tuntuisi norskien kassassa.

 

Ukrainian fighters defeated the enemy DRG near Kharkov, the commander was captured​

MONDAY, JULY 18, 2022, 16:03

9f76941-000.jpg


CAPTURED RUSSIAN COMMANDER, SCREENSHOT FROM THE VIDEO OF THE MINISTRY OF DEFENSE

Ukrainian intelligence officers, together with the National Guard and the Terodefense, destroyed the DRG of the Marine Corps of the Northern Fleet of the Russian Navy in the Kharkiv region and captured one of the commanders.

Source: Main Intelligence Directorate of the Ministry of Defense of Ukraine on Telegram

Literally: "The reconnaissance group of the Kedr Main Intelligence Directorate conducted a special operation in the village of Dementievka, Dergachevsky district, Kharkov region. A large unit of invaders was found, which was housed in destroyed buildings. As a result of fire damage, 36 invaders were destroyed. Many Russians were injured of varying severity" .

Details: Later, the reconnaissance group, along with the Terodefense and the National Guard, forced the enemy to retreat, despite their numerical advantage. The platoon commander of the enemy DRG was wounded and taken prisoner.

According to intelligence information, it turned out to be Stanislav Trutnev, a native of the Zaporozhye region born in 1989. This is a serviceman of the 140th Special Forces Detachment for combating underwater sabotage forces and means of the Northern Fleet of the Russian Navy (military unit 69068, Vidyaevo, Murmansk region). Previously, he was seconded to Syria. Currently, the prisoner is in one of the medical facilities in Ukraine.
---
https://t.me/DeepStateUA/13424

The [Recon group], which consisted of the Murmansk marines, decided to compete with our special forces in the Dementiivka area. As a result, 36 corpses and the Polonynian platoon commander were awarded as prizes. Stanislav Trutnev of the Polony sound, this piece of shit was born in 1989 in the Zaporizhzhia region. Interestingly, he spent three years in Syria.
Videoitu haastattelu jossa vähän lisätietoa tähän. Kuulemma sodan ensipäivinä suurin osa porukasta karkasi.
 
Suomalaiset vapaaehtoistoimijat ova ryhtyneet kuljettamaan haavoittuneita ukrainalaisia hoitoon Suomeen. Sinänsä hienoa, mutta oisiko yhtä hienoa, jos joku alkaisi kujettaa haavoittuneita jostain afrikan sodista haavoittuneita tänne
Minulla tuli yhtenä päivänä idea että nyt kun alkaa olla sotaveteraanit suurin osa kuolleet niin niiden kuntoutukseen rakennetut laitokset voisivt alkaa ottaa ukrainalaisia haavoittuneita kuntoutukseen.
 
tehtävänä ainoastaan ilmarynnäköinti Karjalan Kannaksella, itä-Karjalassa ja Petsamossa, samalla kun F35 pantterit pitää kurissa päälle yrittävät pesukoneiden transistoreilla pyörivät Migit ja Sukhoit sekä muun ilmatorjunnan. F35 laivueet voitaisiin nimetä vaikka ”sysipaska 1 ja sysipaska 2” ja vaihdella näitä numeroita randomisti aina välillä selväkielisessä viestinnässä LV217:lla, siinä ryssäkin hämmentyy kun ei kohta tiedä mikä oli mikäkin laivue.
Vuoden alusta on muutama tuhat sivua plärätty, mutta nyt oli pakko rekisteröityä että pääsee peukuttamaan. Ei muuta, jatkakaa.
(Muuten olen sitä mieltä, että Ukrainaa on aseistettava lisää)
 
Twwitin mukaan jopa 200 erikoisjoukkojen kaveria lähetetty Ukrainaan HIMARS-jahtiin.

Käännös: On tietoa, että miehittäjät siirsivät jopa 200 erikoisjoukkojen sotilasta Ukrainaan "metsästämään" HIMARS MLRS:iä, sotilasasiantuntija Oleg Zhdanov sanoi telethonin lähetyksessä.

 
Suomalaiset vapaaehtoistoimijat ova ryhtyneet kuljettamaan haavoittuneita ukrainalaisia hoitoon Suomeen. Sinänsä hienoa, mutta oisiko yhtä hienoa, jos joku alkaisi kujettaa haavoittuneita jostain afrikan sodista haavoittuneita tänne

No äkkiseltään asiasta saa juuri tämmöisiä hauskoja viisasteluja, mutta asia on oikeastaan ihan yksinkertainen. Keskimääräinen normaali ihminen välittää ensisijaisesti itsestään, seuraavaksi perheestään, sitten sukulaisistaan, sen jälkeen muista läheisistä, sitten muista suomalaisista, sen jälkeen ehkä eniten muista pohjoismaalaisista. Ja niin edelleen, idea varmaan selvisi. Ukrainalaiset, joiden kimppuun on ryssä käynyt, ovat huomattavasti lähempänä suomalaisen sydäntä kuin joku afrikan heimosodista tuotu ihminen. Näin ollen vastaus kysymykseen on, että keskimääräisen suomalaisen mielestä afrikkalaisen tuonti tänne hoitoon ei ole ihan yhtä hienoa kuin ukrainalaisen tuonti.

Eikä siinä asiassa ole edes mitään väärin. On ihan luonnollista ensisijaisesti välittää läheisemmistä.
 
Minulla tuli yhtenä päivänä idea että nyt kun alkaa olla sotaveteraanit suurin osa kuolleet niin niiden kuntoutukseen rakennetut laitokset voisivt alkaa ottaa ukrainalaisia haavoittuneita kuntoutukseen.
Pöh. Ne on myyty businessmiehille, kuten Peurunka Laukaassa. Siellä on nykyään lapsiperheitä ja työpaikan tyttöporukoita joogaamassa/joraamassa Juha Tapion tahtiin.

"Hulluna tekemistä!" on nykyään slogan. Mitään kuntoutusta siellä ei enää kukaan saa.


Joopa-joo, Hulluna tekemistä 1939-1944.
 
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
Päivän rintamaraportit luettua tuntuu olevan varovaista syytä optimismiin. Ryssä on pysäytetty joka suunnalla Donbassin rintamalla ja jopa hiukan työnnetty taaksepäin kriittisellä Slovyanskin suunnalla (Bohorodychne, Dibrovne). Näin on olennaisesti ollut viimeisen viikon.

Osittain tämän takia ryssäbloggarit ovat villiintynyt tehtailemaan mielikuvitusvoittoja, Siversk oli jo vallattu päiviä sitten kuten myös "se" Bilohorivka (toinen samanniminen on Bakhmutin suunnassa) ja Hryrorivka. Tässä vaikuttaa ryssän tarve kuuluttaa voittoja, eli kun joku tiedusteluryhmä on saanut kuvan "Siversk" maantiekyltistä niin se on ollut todiste. Jotkut ryssän videobloggarit on ollut jossain ihan muualla kuin missä sanoivat olleensa jne.

Ryssän tappiot vaikuttaa olevan kovat eivätkä varmaan näy päivän luvuissa jalkaväen osalta. UA:n tykistön tehoa ja tarkkuutta kehutaan monessa yhteydessä ja AP kommentoi, että Hersonin rintamalla saamassa yliotteen ryssän putkista.

Saa nähdä pystyykö ryssä vielä vetämään kanin hatusta ja käynnistämään jonkun läpimurtohyökkäyksen jossakin. Taitaa olla huomattavan vaikeata uudessa tilanteessa, jossa HIMARS pakoittaa hitaampaan logistiikkaan ja ammuksiakaan ei enää riitä loputtomiin.
 
Back
Top