Ukrainan konflikti/sota

Paljonkohan siellä lopulta on ollut UA:lla porukkaa rynnimässä eteenpäin, kun väkeä tuntuu riittävän vähän joka ilmansuunnalle? Kolme joukko-osastoahan eilen vai toissapäivänä mainittiin, mutta hieman kiinnostaisi ihan pääluku montako tuhatta on hommaa hoitamassa kaikkineen sisältäen myös kärjen taakse jäävät varmistus/puhdistusjoukkueet ja huoltoporukan.
 
Mielestäni viime päivien hyvien uutisten joukkoon kuuluu myös se että näköjään Kiina ei ole myynyt sotatarvikkeita Venäjälle, ei edes niitä ei tappavia. Jos olisi niin näitä olisi varmasti jo päätynyt ukrainalaisille sotasaaliina.
Ei Kiina ehkä valtiona, mutta onhan venäläiset esimerkiksi Aliexpressin droneja käyttäneet...
 
Ja tärkein pointti on se, että 1994 Budapestin sopimuksessa Venäjä hyväksyi Ukrainan rajat vastineena siitä, että Ukraina luovutti ydinaseensa Venäjälle...

Venäjä rikkoi sopimuksen.
Sopimus, jota KUKAAN osapuoli ei ole ratifioinut ei ole sopimus, se on julistus.

Menee samaan sarjaan kuin esim. brittien turvatakuut Suomelle nyt tässä keväällä - ei ratifioitu mitenkään
 
Jäätävän näköstä ukkoa nuo Ukrainan hyökkäävät poitsut; timmejä kavereita kelpo varusteissa. Muistaako kukaan enää keväisiä makkaranpaistajia, nyt heidän panostaan tarvitaan varmaankin huollossa ja logistiikassa..

Ettei vaan olis käynyt niin että puolessa vuodessa monesta alkujaan pulleaposkisesta makkaranpaistajasta on kuoriutunut sitkas kehäkettu. Äkkiä siinä tulee motivaatiota liikuntaan kun 152mm viheltää kohti.. tai jos ei tule niin herr Darwin karsii joukosta 🤔
 
Seurannut palstaa hyökkäyksestä alkaen ja paljon löytyy tietoa eri asejärjestelmistä ja niiden käytöstä. Sen sijaan historiallinen ymmärrys ja kontekstointi on usein luokattoman heikkoa. Lisäksi monen asian suhteen tunnutaan olevan kaksinaismoralisteja, minkä tietysti palstan luonteen pystyy ymmärtämään.

Esim. jos halutaan verrata esim. Karjalan aluetta ja Krimiä niin on oltava rehellinen myönnettävä, että Krim ei ole historiassa IKINÄ ollut ukrainalainen tai kuulunut sen kulttuuripiiriin. Suurin oikeus alueeseen historiallisesti on kenties Turkilla ja tämän jälkeen juurikin Venäjällä. Tosiasiallisesti Venäjällä on siis suurempi oikeus vaatia Krimiä kuin Suomella menetettyä Karjalan aluetta. Tuntuuko pieni pistos sydämmessä?

Lisäksi on hyvä muistaa, että karjalaiset eivät ole historiassa lainkaan olleet kovin kiinnostuneita Suomeen liittymisestä, esim. ns. heimosotien aikaan suomalaiset joutuivat karvaasti tähän pettymään. Nykyään karjalaisten omassa historiankirjoituksessa korostuu muutenkin kriittinen ote Suomen kolonialistisiin vaatimuksiin alueen suhteen. Tähän liittyy ns. assimilaatiovaatimukset ym. Moni karjalainen kokee, että he ovat oma KANSA, ei heimo tai mitään suomalaisia.

Harvemmin tulee herrasmiehenä käytettyä näin voimakasta kieltä ja pahoittelut samalla kanssakeskustelijoille, mutta suksi vittuun.
 
Täydellinen romahdus kertoo, että minkäänlaista puolustuksen porrastusta reserveineen ei ole. Kun läpimurto tapahtui, niin (en ole karttaa mittaillut) 20 km rintamalinja venyi parissa päivässä 200 km pituiseksi, jolloin sivustat jäivät täysin auki Ukrainan joukkojen läpimurron laajentamiseksi ja koukkausten tekemiseksi selustaan. Mottiuhan ymmärtää tavallinen mosurikin, kun alkaa sodan ääniä kantautumaan vähän joka suunnasta, ja yhteydet ylempiin johtoportaisiin katkeavat eikä tilannekuvaa ole. Siitä se sitten repeää...
Pakokauhulla on myös tapana levitä yllättävän nopeasti. Se on sellainen ihmisen psykologiaan liittyvä asia, jota on vaikeaa, ellei mahdotonta kontrolloida tuollaisissa olosuhteissa.

Ryssän joukkojen motivaatio tuskin oli kovin korkea alun perinkään, joten sopivissa oloissa romahdus voi sitten tapahtua hyvin nopeasti, ja ilman kunnollista johtoa sen pysäyttäminen ei ole ihan helppoa. Eikä tuo ryssän johtoporras ole hirveän vakuuttavaa kuvaa itsestään luonut tässä sodassa...
 
Paljonkohan siellä lopulta on ollut UA:lla porukkaa rynnimässä eteenpäin, kun väkeä tuntuu riittävän vähän joka ilmansuunnalle? Kolme joukko-osastoahan eilen vai toissapäivänä mainittiin, mutta hieman kiinnostaisi ihan pääluku montako tuhatta on hommaa hoitamassa kaikkineen sisältäen myös kärjen taakse jäävät varmistus/puhdistusjoukkueet ja huoltoporukan.
 
Meilläkin jäi isot tilukset ja talot Kirvuun. Mutta, kannattaa muistaa, että maita ei saada takaisin, vaikka Karjala saataisikin. Valtio korvasi evakoille menetetyt maat, joten heidän jälkeläisillään ei ole vaadeoikeutta enää niiden perään - valitettavasti. Jos Karjala jne. saataisi takaisin niin tuskin saataisi ilman paikallista populaa, joten sekin vähän haittaisi asiaa mutta eiköhän siellä olisi vapaita mökkitontteja, joita valtio voisi sitten kaupitella edukkaasti kansalle.... näkis vaan! ;) 😆
Meillä on tallessa tontista, rakennuksista ja tontille jääneestä rakennusmateriaalista (oli rakennustyö alkamassa) valtiolta saadun korvauksen dokumentti. Korvaus oli nykyrahassa noin 30 000 €. Voin maksaa sen sisareni kanssa valtiolle takaisin.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top