Ukrainan konflikti/sota

Se on juurikin näin. Vähän jopa harmittaa, että moni ryssäpropagandatili on unohtunut tässä täysin ja nyt ei muista tsekata miten kavereilla menee.. :LOL:
Tässä kanssa yksi pitkään Twiitterissä mesonnut tili, jonka viimeisin tweetti on 15 tunnin takaa alla, onkohan Copiumit jo loppuneet? :ROFLMAO:

Katso liite: 67038
Juu tämä rinnakkaistodellisuudessa eläminen on kyllä todella mielenkiintoista (alla hänen uusin twiitti, koko ketju on aikamoista cope settiä).
Naurettavinta tässä on se että jopa Venäläinen Pro-Putin sakki on vihaisia juuri nyt sillä loppujen lopuksi omat pojat tuolla kuolevat ilman saavutuksia, mutta tämä jenkki pitää tätä todellisena operaatiotaidon näytöksenä...

 
Näyttää että on ajettu tuohon hylkäämistarkoituksessa; bemarin vesiajopelti on ylhäällä (että pystyy ajamaan veteen) ja takaovet auki (että täyttyy). (toisessa konepeltikin avattu) Ei tuota yhdistelmää varmaan edes venäläinen konskripti saa tehtyä vahingossa.
Joko ne vankiloista tai lataamoista värvätyt ovat rintamalla?
 
Viimeksi muokattu:
Aivan oikein.
Ei ollut otsikkona YLEllä mutta uutistekstissä oli täysin sama vääristävä sanamuoto: "...Ukraina uhkaa Donbasin rintaman huollon kannalta tärkeää Kupjanskin kaupunkia."

Lähde:
Laita palautetta myös briteille, käyttävät samaa ilmaisua (josta Yle tuon lainasi):

Screenshot_20220910_224108.jpg
 
Olisko toi joku kasarmi Iziumissa vai miksi tornit ja piikkilangat?
Näyttää joltain parkkipaikalta mihin on kerätty vaurioituneita tai korjausta vaativia ajoneuvoja, osa voi olla ukrainalaisilta saatua sotasaalista aikaisemmista taisteluista.

Limanin tilanteesta senverta että kaupungin eteläpuolella taistellaan, ilmeisesti jotain joukkoja oli vedetty pois sieltä mistä syntyi huhu että venäläiset olisivat hylänneet kaupungin kokonaan.

Joku kyseli videota venäläisten kopterien toiminnasta, tämä on väitetysti Kupjanskin suunnasta, voi ollakin. Ka-52:lta ainakin HUDi näyttää.

 
Tuonne tuodaan jotain kiireesti ilmakuljetuksina kohta? Siksikö kenttä heti ekana haltuun?
Tuo lentokenttäalue on ollut koko ajan aivan linjojen takana. Se siis vaan sattui olemaan helposti haltuun otettavissa ryssien lähdettyä karkuun.
Paljonkohan siellä lopulta on ollut UA:lla porukkaa rynnimässä eteenpäin, kun väkeä tuntuu riittävän vähän joka ilmansuunnalle? Kolme joukko-osastoahan eilen vai toissapäivänä mainittiin, mutta hieman kiinnostaisi ihan pääluku montako tuhatta on hommaa hoitamassa kaikkineen sisältäen myös kärjen taakse jäävät varmistus/puhdistusjoukkueet ja huoltoporukan.
Ehkä ne puheet miljoonapäisestä armeijasta eivät olleetkaan ihan tuulesta temmattuja?
Joko ne vankiloista tai lataamoista värvätyt ovat rintamalla
Rintama on kohta niiden luona.
 
Seurannut palstaa hyökkäyksestä alkaen ja paljon löytyy tietoa eri asejärjestelmistä ja niiden käytöstä. Sen sijaan historiallinen ymmärrys ja kontekstointi on usein luokattoman heikkoa. Lisäksi monen asian suhteen tunnutaan olevan kaksinaismoralisteja, minkä tietysti palstan luonteen pystyy ymmärtämään.

Esim. jos halutaan verrata esim. Karjalan aluetta ja Krimiä niin on oltava rehellinen myönnettävä, että Krim ei ole historiassa IKINÄ ollut ukrainalainen tai kuulunut sen kulttuuripiiriin. Suurin oikeus alueeseen historiallisesti on kenties Turkilla ja tämän jälkeen juurikin Venäjällä. Tosiasiallisesti Venäjällä on siis suurempi oikeus vaatia Krimiä kuin Suomella menetettyä Karjalan aluetta. Tuntuuko pieni pistos sydämmessä?

Lisäksi on hyvä muistaa, että karjalaiset eivät ole historiassa lainkaan olleet kovin kiinnostuneita Suomeen liittymisestä, esim. ns. heimosotien aikaan suomalaiset joutuivat karvaasti tähän pettymään. Nykyään karjalaisten omassa historiankirjoituksessa korostuu muutenkin kriittinen ote Suomen kolonialistisiin vaatimuksiin alueen suhteen. Tähän liittyy ns. assimilaatiovaatimukset ym. Moni karjalainen kokee, että he ovat oma KANSA, ei heimo tai mitään suomalaisia.
Lueppa nimet listalta.

Mun suku tuossa kivessä Murto, asu Suojärjellä todistetusti jo 1700-luvulla.


Te saataan desantit olette murhaajia.
 

Liitteet

  • 20190909_110513.jpg
    20190909_110513.jpg
    733.3 KB · Luettu: 171
Back
Top