Ukrainan konflikti/sota

Tiedä sitten tarvitseeko noista niin välittää. Se yksikin ex-vanki selitti siinä haastattelussa kuinka heitä oli koulutettu seitsemän päivän sijasta 5 päivää kun "kokki" oli tullut katsomaan joukkoa. Siinä ajassa ei paljoa opi. Sitten saat paskat kamat ja paskimmat hommat. Samaahan se Ukrainan puolelle loikannut kertoi, että viikossa aseenkäsittely ja kerran radalle. Sitten kohti Ukrainaa.

Menee parhaimpien joukkojen aika siihen että vahtii noita linjassa etteivät heti juokse karkuun tai toiselle puolelle antautumaan.
Hmmm... mitenköhän homma menee oikeasti? Jos huhut pitävät paikkansa ja Wagnerilla ei ole oikeasti mitään valtuutusta armahtaa vankeja ja jos jollain kummalla tämä tieto tulisi heidänkin korviin niin.... Mitäs jos ne porukalla ampuisivat ne oman osastonsa päälliköt ja antautuisivat Ukrainalle esim. lyhennettyä tuomiota tai jopa vapautusta vastaan? Aika fantasiaa mutta kyllä ainakin itse miettisin itselleni parhaan tavan päästä pälkähästä, jos jostain gulakilta tonne roudattaisi. Ja varmaan on miettinyt moni vangeistakin. ;)
 
Ymmärtääkseni iso osa neuvostoliittolaisista sotavangeista ammuttiin heti NL:n puoleisella raja-asemalla, kun heidät oli Suomesta luovutettu sinne.
Kuulusteltiin ja perusjantterit lähetettiin gulagin leireille, isommat kihot tutkittiin tarkemmin, onnekkain osa sai 25 v työleiriä, muut epäonnekkaat napin otsaan NKVD toimesta?
Tämähän on arvailua kyllä, mutta tätä tuskin on päässyt kukaan länsimainen historioitsija koskaan kunnolla tutkimaan ?
Kertoo ryssälästä ihan kaiken.
 
Venäjä jäi oikeastaan "housut kintuissa kiinni" Donbassin aneksointi-aikeista jo ennen sotaa helmikuussa, kun Putin tenttasi TV-lähetyksessä alaisiaan ja se yksi idiootti meni möläyttämään, että kyllä hän kannattaa Donbassin liittämistä Venäjään. Putin sitten sanoi, että NYT ei ollut puhe siitä, vaan nyt oli puhe siitä että kannatatko Donbassin itsenäistymistä... :facepalm:

Hyvin muistettu, taisi olla SVR johtaja joka oli saanut väärät nuotit?

Hän oli vain aikataulusta edellä.
 
En tiedä muista, mutta kyllä tässä on helppo nähdä kehityskulku kohti täysimittaista Venäjän ja Länsimaiden välistä sotaa.

1.) Venäjä tekee liikekannallepanon
2.) Venäjä keskittää suuren määrän joukkoja Ukrainan ja Venäjän väliselle rajoille
3.) Ukraina tarvitsee lisää raskasta kalustoa vastatakseen tähän uhkaan
4.) Länsimaat toimittavat lisää raskasta kalustoa, tarjoavat kalustolle huollon ja kouluttavat miehistöä
5.) Ukrainan voi olla käytännön pakko iskeä Venäjän puolella oleviin hyökkäysvalmiisiin ryhmityksiin.

Ja sitten ollaan jo aika paljon lähempänä täysin avointa sotaa myös länsimaiden ja venäjän välillä.
 
Hyvin muistettu, taisi olla SVR johtaja joka oli saanut väärät nuotit?

Hän oli vain aikataulusta edellä.
Ihmettelin Venäjän hyökkäyksen ajankohtaa kevättalvella, kun niiltähän jäi energia-ase hyödyntämättä silloin. Alkuperäisen aikataulun mukaan varmaan kuitenkin nyt edetään, hallinnassa oleva maa-alue on vaan selkeästi pienempi kuin talvella olivat suunnitelleet. Haaveena lienee ollut hiljentää Euroopan rutina alueliitoksista kaasulla kiristämällä.
 
Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba kommentoi Twitterissä Venäjän viikonlopuksi kaavailemia kansanäänestyksiä.

Ulkoministeri toteaa Ukrainan aikovan jatkaa vastahyökkäystään kaikesta huolimatta.

- Valeäänsetykset eivät muuta mitään, Kuleba kirjoittaa.

- Ukrainalla on täysi oikeus vapauttaa alueitaan, ja se jatkaa niiden vapauttamista huolimatta siitä, mitä Venäjä sanoo.


96820566efb09d43b4e5562e5b772fdf.jpg
 
Ihmettelin Venäjän hyökkäyksen ajankohtaa kevättalvella, kun niiltähän jäi energia-ase hyödyntämättä silloin. Alkuperäisen aikataulun mukaan varmaan kuitenkin nyt edetään, hallinnassa oleva maa-alue on vaan selkeästi pienempi kuin talvella olivat suunnitelleet. Haaveena lienee ollut hiljentää Euroopan rutina alueliitoksista kaasulla kiristämällä.

Sotakääpiön piti odottaa että olympialaiset ehti loppua. Ei rahkeet riittäneet Kiinan suututtamiseen.
 

Ihan mielenkiintoinen haastis missä spekuloidaan että pääasiallinen syy mikseivät länsimaat lähetä kehittyneintä kalustoaan Ukrainaan johtuu eskalaation pelosta.

Pelätään esimerkiksi sitä että Ukraina käyttäisi pitemmän kantaman HIMARS-ohjuksia suoraan Venäjän maaperälle tähdättyyn iskuun tarkoituksellisesti tai vahingossa ja se sitten saattaisi Putinin käden työntää sille pelätylle punaiselle napille tai mitä muuta hirveää halutaankaan kuvitella.

No, onhan tämä odotettu taikka spekuloitu mobilisaatio Venäjänkin toimesta aikamoinen eskalaatio tapahtuessaan, koska se tarkoittaa että Ukrainaan aiotaan silti lähettää kaikesta epäonnesta ja tappioista huolimatta tukuttain lisää huonosti koulutettua ja varusteltua tykinruokaa Venäjältä. Lisäksi kyseinen päätös jatkaa ja pitkittää sotaa entisestään antaen sen kuvan että Putin ei aio juuri mistään hinnasta perääntyä tästä operaatiostaan.

Lisäksi kuten on arveltu niin noiden separatisti-tasavaltojenkin äänestykset ovat omiaan eskaloimaan konfliktia. Jännittävää seurattavaa tulee olemaan että jos tai kun ne alueet "liittyvät" Venäjään, niin miten Ukraina tähän reagoi nyt sitten tietäen sen miten Venäjä voisi ehkä mahdollisesti reagoida jos niihin alueisiin sitten jotenkin kosketaan.

Kieltämättä tiukkoja aikoja eletään.
 
Def Mon päivän ketjusta poiminta, tuossa jutellaan aika kovia menetyksiä Svatoven ja Novoaidarin iskujen osalta. Suuria, ehkä lipsahtaa vaikeasti uskottavan suuriksi, mutta toivotaan tietysti parasta. En ole varma, milloin näihin kaupunkeihin on isketty edellisen kerran joten ehkä eivät osanneet olla varovaisempia mikä johti suurehkoihin tappioihin?

 
Back
Top