Ukrainan konflikti/sota

Päivää foorumiin.
Kysynpä täältä, kun täällä tietoa on.

Mitäpä jos tämä kansanäänestys onkin Puten exit-strategia? Venäjä ilmoittaa kansanäänestyksen tulokseksi, että Krimillä halutaan liittyä Venäjään 97%, mutta muilla alueilla äänestystulos jää valitettavasti 41-46% tasolle. Putte sitten ilmoittaa, että Venäjä kun on lakien noudattamisen mallimaa, niin he vetävät joukkonsa muualta kuin Krimiltä jouluun mennessä (pitää jättää aikaa ryöstelyyn). Ja Krimin jos yritätte saada takaisin, niin se on total nuclear war sitten.

Mikä olisi muiden maiden reaktio? -> Veikkaan että kelpais.
Mikä olisi Ukrainan reaktio? -> Veikkaan, että joutuisivat katkerasti hyväksymään.
Mutta mikä olisi Venäjän sisäpoliittinen reaktio? -> En yhtään tiedä.
Toimisiko yllä oleva, jos Putte on ahne ja koetaa pitää Luhanskin ja Donetskin kans. -> Enpä usko.

Vaan kertokaa te, mutta ei uhoamista kiitos.
No joo. Enpä minä tähän juuri itsekään usko. (varsinkaan kun nähnyt videoissa tuon "vaalisalaisuuden"-asteen.)

Sinänsä sääli.
Venäjällä ei mitään mahkuja voittoon. Putelta näy vielä merkkiäkään peruuttelusta. Länsi ei antamassa periksi. Kiina, Intia vaihtaa puolta.
Jotenkinhan tämä loppuu, mitään säästeläitä vaihtoehtoja vaan ei ole näkyvissä.
Kunhan ei vain räpsähtäisi omille sormille.
 
Meteli tulee todennäköisesti siitä, että pieni potkuri pyörii isoilla kierroksilla, jolloin potkurinlavan kärjen nopeus ylittää äänen nopeuden. Tuo pörinä on siis sarja jatkuvia yliäänipamauksia.
Ihan normaalilta rc-lennokin polttomoottorilta tuo kuulostaa eikä niissä normaalisti äänivalli ylity. Ainakin omissa moottoreissa lienee maksiminopeus potkurin kärjelle luokkaa 200 m/s ja suunnilleen samalta ne kuulostaa kuin tuokin. Huonosta äänenvaimentimesta tuo ääni johtuu eikä äänivallin ylityksestä. Siinä ei muutenkaan olisi järkeä laittaa potkuria niin koville kierroksilla, kun potkuria olisi vaikea saada toimimaan hyvällä hyötysuhteella jos äänivalli alkaa rikkoontumaan ja silmämääräisesti kone lentää niin hitaasti, että aivan hyvin voi potkurin koolla ja lapakulmilla pelata riittävästi.
 
Eniten tuossa naurattaa se viimeinen lause, "Teidän työpaikanne on jäädytetty teidän työpaikoille." Mitä ne työnantajat tekevät sillä välin taikka siinä tilanteessa kuin ukko siirtyy ajasta iäisyyteen?
Oma veikkaukseni on, että työnantajaa ei kiinnosta vähääkään jäädyttää kenenkään työpaikkaa, vaan uusi musikka palkataan tilalle heti kun tykinruoka lähtee bussilla kohti koulutuskeskusta. Sitten jos mosuri jotenkin ihmeessä selviytyy hengissä takaisin, saa etsiä itselleen uuden työpaikan jos jostain sellaisen löytää.
 
Tämän mukaan alkaa pian Kiinaakin vituttaa Putikan sekoilu.

Vaikka kiinalaisten sanomisiin en luota yhtään, tässä voi olla kuitenkin vinha perä. Kiinalle olisi varmasti sopinut oikein hyvin ryssän nopea voitto Ukrainassa. Sen jälkeen elämä olisi jatkunut ennallaan ja Kiina voisi mahtailla Venäjän kanssa vastavoimana "yksinapaiselle maailmanjärjestykselle". Nyt kuitenkin sodan venyminen aiheuttaa myös Kiinalle taloudellisen riskin. Sota tulee aiheuttamaan vaaran vientimarkkinoiden heikkenemisestä, mikä ei paranna muutenkin sakkaavan Kiinan talouden ennusteita. Kiinassa vallitsee samantapainen yhteiskuntasopimus kuin Putinin Venäjällä oli: demokratiaa ja vapautta ei ole, mutta vastineeksi kansa saa parantuvan elintason. Tämän asetelman vaarantaminen olisi Kiinalle sisäpoliittinen ongelma. Kiinassa tosin elintason koheneminen lienee hyödyttänyt huomattavasti enemmän keskiluokkaa kuin Venäjällä, jossa enin osa rikkauksista valui pienelle eliitille, ja elintason kasvuennusteiden heikkeneminen tai jopa elintason lasku koskisi vielä suurempaa osaa kansasat. Lisäksi nyt Kiinan ykkös"liittolainen" (näennäinen sellainen) on osoittautunut lisäksi kansanmurhailevaksi paskavaltioksi ja muuttunut ennennäkemättömäksi mainehaitaksi, joka on vaarassa sysätä Kiinankin lännen silmissä sellaiseksi valtioksi, josta enenevissä määrin halutaan olla erossa. Se kehitys tosin tuskin enää kokonaan pysähtyy, vaan lännessä Kiina mielletään talous- ja turvallisuuspoliittiseksi riskiksi.
 
Back
Top