Ukrainan konflikti/sota

Sodanjulistus/erikoisoperaatio: Itse olen vielä sillä kannalla että kaikesta huolimatta ryssä ei ole lähtenyt vielä täydelliseen tuhoamissotaan, esim sähköverkkoa ei ole ilmeisesti pistetty paskaksi laajemmalti.
Putte leikkii erikoisoperaatiota? ja toteutus on sitten laidasta laitaan alkaen malliin Bucha mitä nyt toverit sattuvat keksimään.

Vaikea kuvitella että jos venäjä lähtisi esim tänne korpeen hyökkäämään että meillä olisi sähköjä abt missään ensimmäisen 24 tunnin jälkeen.
Vanha lainaus itseltä, valitettavasti näyttää menevän nyt enemmän tohon suuntaan. Nyt näyttää siltä että ryssällä on jo yritys päällä kun puttea vituttaa.
 
Vähän saa päätä raapia kun ton kääntäjän läpi vetää
Yllättäen google kuitenkin tunnisti kielen suomeksi:

Ottija is also interested in that kivveek, isn't that hopscotch akkahorisee, but what's the luck, is the newbie who says he's steaming a kapsloki in the bottoms, a mumbling vittertillii here in the pocket? I hope you don't get mixed up with the ruffians of your eastern neighbors.
 
FeuljNtWABgWvIN
 
Vanha lainaus itseltä, valitettavasti näyttää menevän nyt enemmän tohon suuntaan. Nyt näyttää siltä että ryssällä on jo yritys päällä kun puttea vituttaa.
Tätä ajattelin itsekkin, tähän mennessä yritetty esittää että ihan "erikoisoperaatio" meininki tässä vaan on, mutta nyt on putinin kunniaa loukattu kun menivät perkeleen natsit siltaa räjäyttelemään. Itse olen nähnyt niin että Kiova on säästynyt koska putin kunnioittaa jollain tavalla sitä kaupunkia, pidetäänhän sitä venäjän syntysijana, mutta nyt on putella tunteet pelissä, kunhan ei tulisi Kiovasta Aleppo 2.0. Tosin jos sellainen moukarointi alkaisi niin NATOn olisi väistämättä pakko tulla väliin joten ehkäpä putin saa itsensä pidettyä vielä henkisesti kasassa.
 
kiinnittämällä huomion pommitusten tarkkuuteen sekä huomauttamalla, että tarkkuutta seikkana ei tulisi lakaista maton alle, sillä tämä on ryssälle aina ollut ja tulee olemaan ongelma (since WW2).
Eikös monet ohjuksista kuitenkin osuneet Ukrainaan, joten ryssien tekemänä ja heidän kriteerein onnistunut isku.

Toisin emme tiedä, kuinka moni ohjus palasi lähtöpaikkaansa.
 
Vaikka ei ihan tänne kuulu, niin Bornholmin saaren sähkökatkoksen syynä viallinen sulake🙄https://www.bild.de/news/ausland/ne...pste-das-unterseekabel-aus-81574068.bild.html
Toisaalta, kun ne putket katkaistiin, niin selkeesti Ruotsilla oli ollut muutama päivä aiemmin jokin operaatio siinä, ja aivan kuin olisivat jotain seuranneet ja saatelleet pois sieltä. Oma teoria on että havaitsivat toimintaa meressä, miehittäämätön sukellusdrone kenties tms mikä panosti putket. Nyt jostain syystä Ruotsi ei tuota korttia ole käyttänyt, se on tullut muutoin esiin. Ruotsi on ollut hiljaa havainnoistaan. He ei suostu provosoitumaan nyt. Menisikö toi sähkökatko samaan kategoriaan. Kaapeli korjattiin, ja sabotaasiin ei reagoida vaan sanotaan että sulake. Hybridioperaation vaikuttavuus max 1/5.
 
Thomas Theinerin näkemys pehmenneistä kiskoista:


Jykevän näköinen silta, joten en lähde arvaamaan osuuko tuossa oikeaan. Tuli on kyllä yleensä myrkkyä ja ehjältäkin näyttävä rakenne on voinut kärsiä.

Mielenkiintoista seurata, missä muodossa ja kuinka nopeasti liikenne palaa tälle sillalle. Ryssä toki tekee parhaansa vähätelläkseen vahinkojen määrää.
 
Oikea vastaus länneltä olisi tarjota Ukrainalle vaikka alkuun pitkän kantaman puikkoja suhteessa 1:1 Ukrainan siviilikohteisiin ammuttuihin puikkoihin.
Toisaalta taas puikkoja ammuttiin 80, kuolleita 10 ja haavottuneita 70. Toki infraa tuhoutui varmasti mutta puikkojen määrä Venäjällä rajallinen.

En edelleenkään osaa sanoa onko Ukrainalle parempi että Venäjä käyttää ohjuksensa lasten leikkipuistoihin eikä tärkeisiin kohteisiin rintamalla.
 
Montaa varmasti kiinnostaa tämä kuva, kopioin tekstin spoilerin taakse:

This is how the aggressor state Russia carries out air-to-surface & surface-to-surface missile attacks on Ukrainian territory. Situation as of 10:20-11:00.

Enemy used air-,sea- & land based missiles; ballistic missiles; surface-to-air missiles; reconnaissance & attack UAVs of Shahed-136 type

Air defence Assets of Air Force, Land Forces of Ukrainian Armed Forces & our air defence units destroyed the majority of lethal missiles & projectiles. With such an intensity of simultaneous attacks from all directions, they have demonstrated professionalism & devotion to their deal.

We have to repel these attacks using soviet-era weapons which we possess an insufficient quantity of. Security of Ukraine and the entire Europe – in the skillful hands of our warriors.

My condolences to the families of killed civilians and military – victims of russian terrorism. Despite everything, regardless of the agony of the dictator's regime, we will withstand and win. Glory to Ukraine!


Kommenteista hyvä täsmennys:


Toisaalta ei sovi unohtaa että ilmeisesti osa risteilyohjuksista joko lensi Romanian ilmatilassa tai hyvin läheltä:

 
Back
Top