Ukrainan konflikti/sota

Tottakai ylilyöntejä joskus tapahtuu myös puolustajan joukoissa, mutta ei välttämättä kovin usein. Silloin kun olet puolustamassa oikeaa asiaa; omaa isänmaata, perhettä ja omaisuutta, on paljon helpompi sotia sääntöjen mukaisesti, kun tiedät olevasi oikealla asialla. Omaa (tappavaa) toimintaa ei tarvitse hävetä, eikä huonoa omatuntoa tarvitse tukahduttaa tarpeettomilla raakuuksilla. Kun omatunto on puhdas ja mieli kirkas.
Näinhän minäkin sen soisin tapahtuvan, mutta näemmekö miten se tapahtuu, vai on tapahtumatta?
Nyt on hirveän selvästi nähty että ryssä on soveltuvasti(!) noudattanut sodan oikeussääntöjä, mutta miten urkrainalaiset joukot ovat onnistuneet noudattamaan niiden sääännökset? Millä koulutuksella? Millä toiminnalla?
Lisäksi siellä täytyy olla tietty (?) tieto, miten toimitaan vuoden 2022 aikaisemmilla rajoilla, mutta antaa erikoisjoukkojen toiminta olla erikseen.
 
Jokainen tämän jutun varmaan bongaa muutenkin, mutta linkitän silti tänne. "Kärppä" ja "Nemo" IS:n jutussa Varustelekan varastolla. Olisi kiva joskus kuulla, mitä kaikkea lahjoituskuormaan sitten lopulta tuli. Ainakin kalliita kypäröitäkin on saatu kuormaan mukaan kuvien perusteella. Muutenkin näyttää, että paljon tavaraa on saatu kokoon, varmasti paljon enemmän kuin mitä lahjoituslistan minimeillä "10 paria gore tex -hanskoja" yms. olisi kertynyt. Aika monet lahjoituslistan tavaroiden varastosaldoistakin meni nollaan näiden kahden päivän aikana, senkin puolesta vaikuttaa, että lahjoitushaasteeseen tartuttiin aktiivisesti.
 
Uusin saavutus ryssimisessä kun omat propagandatoimittajatkin saadaan hengiltä?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...illa-oli-seuraamassa-sotaharjoituksia/8559062

"Venäjän valtionmedian toimittaja kuoli vahinkolaukaukseen Krimillä – oli seuraamassa sotaharjoituksia


Julkaistu 19 minuuttia sitten
Venäjän valtionmedian palveluksessa työskennellyt toimittaja Svetlana Babajeva on kuollut vahingonlaukauksen uhrina Krimillä Ukrainassa.
Asiasta kertovat Venäjän asettamat viranomaiset uutistoimisto Reutersin mukaan.
Onnettomuus tapahtui Venäjän tukemien joukkojen harjoituskentällä.
Svetlana Babajeva toimi Venäjän tärkeimpiin valtiollisiin tiedotusvälineisiin kuuluvan Rossija Segonjan Simferopolin toimituksen johtajana Krimin niemimaalla, jonka Venäjä valloitti Ukrainalta vuonna 2014.

Tarkempia tietoja tapahtuneesta ei kerrota.

”Peruuttamaton menetys”​

Krimin venäläinen kuvernööri Sergei Aksjonov toteaa Babajevan kuoleman olevan ”peruuttamaton menetys”.
– Svetlana teki paljon välittääkseen totuuden yleisölle siitä, mitä Hersonin alueella tapahtuu, Ukrainan Hersonin alueen Venäjän nimittämä pormestari Volodymyr Saldo puolestaan lausuu.
Myös Venäjän ulkoasiainministeriön tiedotusosaston johtaja Marija Zaharova on ottanut kantaa kuolemantapaukseen.
– Rakastan sinua kovasti, Sveta, hän totesi Telegram-sivullaan."
 
Viimeksi muokattu:
Näitä näkyviä päitä alkaa ryssälässä tippua, erityisesti julkisia kasvoja. Kokeeko putteli nämä uhaksi sitä kautta että kansa tuntee kasvot? Vai onko näiltä lipsunut jotain virallisen totuuden ulkopuolista julkisuuteen? Vai onko tuolla alkanet puttelin puhdistukset ja meille asti tulee tietoa vai näistä julkisimmista henkilöistä?

Jollain tavalla puttelin pitää tiivistää rivit, kansa kun uskoo asuvansa vielä jossain valtiossa missä oikeus toimii ja vaikkapa sovitut korvaukset tulee tilille mobikeille tai värvätyille. Diktatuurin realisoituminen normi-ryssälle on vielä edessä.

Valtiohan tuolla ei tule maksamaan mitään, kun rahaa ei ole. Painokoneita ei käynnistetä kun silloin Silovikkien kahmima omaisuus menettäisi arvonsa, arvo reitataan aina taaloissa. Vain ulkomaille siirtokelpoinen eli taalat merkkaa näille jotain, kaikki muu on Zaarin omaa ja pois vietävissä. Näin putteli on maalannut itsensä nurkkaan ja jos noihin omaisuuseriin kosketaan niin Zaari vaihtuu heti.

Joten elämme jännän äärellä, milloin mafiavalta paljastuu ryssille ja selviää että heillä ei ole oikeuksia, omaisuutta tai mitään arvoa yleensäkkään. Ainoat arvostettavat ovat silovikki mafian ylin eliitti. Muut ovat vain arvottomia orjia joille oli luotu illuusio jostain oikeasti elämästä ja valtiosta. Saattaa aiheuttaa vähän levottomuuksia kun selviää tämä "minua ei kiinnosta politiikka" asenteen tulos.

Saattaa vähän hapattaa kremlissä kun yksikertainen Ukrainalainen jääräpäisyys ajaa koko ryssälän nurin. Eivät suostu kuolemaan ja ampuvat takaisin niin että kulissit kaatuu :uzi:
 
Nämä 2S33:set ilmeisesti tavoitettiin ajossa, koska ainakin yhden putki on kiinni kujetustuennassa. Toisen putken kiinnitystä ei näy ja kolmas on niin hajalla että putki on kadonnut kokonaan. Eli jotain muutakin tuolla on kuin pelkkää vastatykistötoimintaa. UAV löytänyt? PST ohjauspartio tavoittanut? Rintama murtunut ja nämä jäänyt hyökkäyksen jalkoihin?
 
Nämä 2S33:set ilmeisesti tavoitettiin ajossa, koska ainakin yhden putki on kiinni kujetustuennassa. Toisen putken kiinnitystä ei näy ja kolmas on niin hajalla että putki on kadonnut kokonaan. Eli jotain muutakin tuolla on kuin pelkkää vastatykistötoimintaa. UAV löytänyt? PST ohjauspartio tavoittanut? Rintama murtunut ja nämä jäänyt hyökkäyksen jalkoihin?
Noita Akaasioita on kaikki eri versiot mukaan lukien ilmeisesti valmistettu 60-luvun lopusta tähän päivään tultaessa pirun paljon, mutta noita uudempia versioita ilmeisesti sitten vähemmän, ehkä jopa alle sata kappaletta. Olisi hauska tietää, paljonko tela-alustaista raskasta tykistöä vanjalla on enää käyttökunnossa, mutta sitäpä ei vanja meille varmaankaan kerro.
 
Kanadalaisille yksityishenkilöille ja yrityksille tulee mahdolliseksi joukkovelkakirjalainoilla tukea Ukrainaa. Mielenkiintoinen malli joka tulisi ottaa käyttöön kenties muuallakin. Kanadassa jossakin vaiheessa liikkeelle laskettavien joukkovelkakirjojen (govt bond) rahat tullaan ohjaamaan Kanadan valtion tukena Ukrainalle tavallisen kansan talvesta selviämisen helpottamiseen mm. eläkkeiden maksuissa sekä polttoaineen hankintaan. Koska liikkeellelaskijana on Kanada, niin uskon että myös takaajana toimii Kanadan valtio (en jaksanut selvittää tätä).

Kanadan valtio siis lainaa omalla omaisuudellaan taaten kanadalaisilta rahaa tukeakseen Ukrainaa, velkakirjalainalla. Kanada laittaa liikkeelle 5 vuoden joukkovelkakirjalainoja, joten aika äkkiä saa ostaja rahansa takaisin, mutta korosta ei ollut nettijutuissa mainintaa. Tod. näk. tämä anti on suunnattu kanadanukrainalaisille, joita vuoden 2016 väestönlaskennassa oli 1 359 655.

On noi valtiotten joukkovelkakirjat kummia. Niitä, kuten sotaobligaatioita, ei välttämättä makseta ihan heti takaisin: Iso-Britannia maksoi jokunen vuosi sitten viimeiset 1. maailmansodan yli 100 v. vanhat sotalainansa takaisin. Mikäs siinä, noissa joukkovelkokirjoissa lienee ollut ihan hyvä korko ja lisäksi kun ne oli mahdollista vaihtaa käteiseksi myymällä ne, eli ne olivat vähän niin kuin "osakkeita voitosta".

Kanadalaiset maksavat veroina joskus lähitulevaisuudessa tämän velkakirjalainan kulut korkoineen Kanadan valtiolle - eli kanadalaisille itselleen.
 
Voi tosiaan kylmä vielä tulla ja taistelutahto ja kunto kärsiä, jos majoitteina on esimerkiksi itsetehtyjä telttoja pystytettyinä katottomaan, ovettomaan ja ikkunattomaan navettaan. :)
Niin, tuossa vain ryssät seisoskelee ja valittaa. Odotetaan että joku tulee ja tekee sen majoituksen valmiiksi. Itse ei suostuta siivoamaan tai rakentamaan yhtään mitään. Ennen hyökkäystä täällä naureskeltiin kun ryssät nykkui mieluummin mudassa kuin tekivät taltan edessä olevasta lautakasasta näkkärit teltan pohjalle.

Ryssä on selkeästi sellainen otus että mikään ei onnistu elle joku käskee. Vaikka vieressä olisi kasa kattopeltiä, lautaa ja nauloja niin mieluummin vedetään se makuupussi taivasalle kuin vaivaudutaan tekemään katos jonka alla voisi nukkua kuivassa. Tai jopa lämpimässä kun viittisi tehdä siihen katokseen seinää. Tuollakin karjasuojassa olisi vaikka mitä rakennusmateriaalia. Mutta kun se korsunteko ei vaan luonnistu, mieluummin palellutaan.

Aikaisemmin oli kuvaa linnoitustöistä ja ryssä valitti että homma ei etene kun ei saada tukkeja mistään. Linnoitustöitä tehtiin keskellä metsäsaareketta. Mistähän niitä tukkeja olisi saanut.. Tämä ryssien sotiminen alkaa saada niin absurdeja olomuotoja että mistähän se suorittava osuus löytyy.
 
Viimeksi muokattu:
Ei, IR:n olemassaolo ei tarkoita laseria. Ihan eri jutut. Ja TOW:ssa ei ole laservalaisua eikä sellaiselle lukupäätä. Tästä IR:stä oli siis puhe siltä kantilta, että TOW:n tähtäilaite olisi ohjuksen pyrstöstä lukenut lämpösäteilyn ja siten paikallistanut ohjuksen lennon aikana niin, että optisen tähtäimen liike välittyy ohjukseen oikealla tavalla (sitä perässävedettävää piuhaa pitkin). Onko siellä sitten jotain erikseen palavaa soihtua vai luetaanko lennon aikana vain lähtöpanoksen jälkilämpöjä, en tiedä.

En ole perehtynyt Stugnan toimintaperiaatteeseen mutta minä olen ymmärtänyt, että ne yleensä laukaisevat Stugnan yläviistoon ja sieltä laskevat tähtäyksen alas kohteeseen. Ei siis taakse ja siitä kohteeseen. Tämä olisi loogista, jotta ohjus ei osu esim. matkan varrella oleviin kumpuihin, kantoihin tms. vaan tulee yläviistosta loivasti kohteeseen. Laukaisulaitteessa lähtiessään se ei nimittäin ole kovinkaan korkealla maanpinnan yläpuolella - vissin alle metrin korkuinen häkkyrä?

Nää, keväällä tätä ihmettelin. Stuhnan tähtäys pysyy koko ajan "guidance-laserin" päällä ollessa (ja ohjuksen ollessa menossa samaan oman laserin osoittamaan kohteeseen) aivan kohteen lähituntumassa ja siirretään kohteeseen vasta sitten, kun ei laserista varoittava Shtora tms. veemäinen järjestelmä enää kerkeä vastaamaan. Stuhna lentää kaaressa niin kuin keihäänheittäjän keihäs väistääkseen oman lasersäteensä osumista kohteeseen, se lähtee yläviistoon ja palaa guidance-laserin osoittamalle radalle kun kohtaaminen kohteen kanssa lähestyy, selventävä kaavio x 2, ole hyvä!:

Näyttökuva 2022-10-29 kello 0.16.25.png
Näyttökuva 2022-10-29 kello 0.20.59.png
 
Back
Top