Ukrainan konflikti/sota


Laitan nyt hiukan tätä vastapuolta.

Kimdotcomin runkkari lietsoo eripuraa. En tiedä, mutta en usko hänen edes saavan mitään rahaa venäjältä, mutta silti jutut on tota tasoa. En ymmärrä mikä siinä on, että syväpääty on niin venäjään rähmällään. Tulee kyllä tiukka talvi länsi- ja etelä-euroopassa kun Ukrainaan syötetään rahaa ja varusteita samaan aikaan kun oman maan kansalaisten ostovoima heikkenee ennätysvauhtia.

Toivottavasti Ukraina voittaa ensi kesän aikana viimeistään, toisesta talvesta tulisi vielä hankalampi näiden mielenosoitusten ja Ukrainan tukemisen suhteen.

Toivottavasti jokainen päättäjä ymmärtää, että mitä Euroopassa alkaa, jos Ukrainan tukeminen loppuu ja ryssä tämän kujanjuoksun voittaa.
 
– Komentajat sanoivat, että he ovat lihaa. Heidät on tuotu sinne sitä varten, ja heidät tapetaan kaikki joka tapauksessa. He antoivat yhden kenttälapion 30 ihmiselle ja käskivät kaivamaan juoksuhaudat itselleen.


Naisen mukaan Aleksandrin osastossa oli 560 varusmiestä. Kun pommitukset taukosivat kolmen päivän jälkeen, heitä oli jäljellä 31. Loppujen kohtalosta ei ole tietoa.
 
On tuo kyllä kylmää touhua tuollainen örkkien uhraaminen. Kun muut keinot on jo käytetty ja Ukraina edelleenkin voiton puolella niin nyt laitetaan rintamalle mahdollisimman paljon lihaa ilman kunnollista aseistusta ja muita varustuksia. Jopa oma tykistö ampuu omia joukkoja ihan surutta kun eivät tiedä missä niitä on :ROFLMAO:

Kyllähän se homma toimii näinkin jonkin aikaa jos ainoa tarkoitus on hidastaa ukrainalaisten etenemistä kuukaudella tai kahdella mutta jos nuo lammaslaumat eivät nouse missään vaiheessa kapinaan niin ovat kyllä kohtalonsa ansainneet.
 
Tuo slat armour ei ole itseasiassa sitä varten että ontelo räjähtää kauempana. Siihen vaikutukseen pitäisi olla pari metriä tai enemmän rakoa. Kalterien tarkoitus on että ontelon kartio ruhjoutuu työntyessään kaltereiden läpi ja kärki hajoaa osittain juuri ennen räjähtämistä.
Tässä videossa näkyy hyvin, miten ihan aitaverkosta tehty häkki rikkoo singon ammuksen ennen osumaa.
 
Onkohan ukrainalaiset sotkeneet venäläisten tulenjohdon ja syöttävät tykistölle vääriä koordinaatteja? Kun aika vaikea on ymmärtää, miten voi ryssiä niin totaalisesti että ammutaan omia. Kun näistä valitetaan jatkuvasti.

Donetskin "kansantasavallan" sotilaskomentaja Aleksandr Hodakovski väittää, että omien joukkojen tulitus on saattanut aiheuttaa jopa 60 prosenttia venäläisjoukkojen kokonaistappioista Mariupolin toukokuisten taisteluiden jälkeen. Luku kuulostaa valtavalta.


ISW:n (Ajatushautomo Institute for the Study of War) mukaan omien joukkojen tulituksesta johtuvien tappioiden osuus on poikkeuksellisen suuri, mikä osoittaa, että venäläisten joukkojen välinen viestintä ja johtamisen koordinointi on puutteellista.

Puolustusvoimien entinen tiedustelupäällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri sunnuntaina.

Omien joukkojen tulittamista (englanniksi friendly fire) tapahtuu sodissa, mutta Toverin mukaan paljon on tehty riskien vähentämiseksi ainakin länsimaiden armeijoissa.
On järjestelmät, joiden avulla tiedetään omien joukkojen sijainti tarkasti, ja tykistön käyttö on tarkkaa ja tähystetysti johdettua, Toveri toteaa.
”Venäläisillä ei ole mitään tällaista. Eivät he aina tiedä, missä omat joukot pyörivät.”

Venäläisten tulenjohto on paljon keskitetympää ja komentoketjut pitkiä.
”Siellä ammutaan paljon eikä aina niin, että tulenjohtaja tähystäisi ja korjaisi tulta niin, ettei ammuta omia. Välillä ammutaan vain massamaisesti tietylle alueelle ilman tarkkaa tulenjohtoa.
Tykistön tulitus on myös epätarkempaa johtuen osin jo siitäkin, että tykeillä on ammuttu paljon ja putket alkavat olla kuluneita”, Toveri arvioi.

Hänen mukaansa venäläiset joutuvat välillä pitkien komentoketjujen vuoksi odottamaan tulipyyntöjensä toteuttamista tunteja tai jopa päiviä. Sinä aikana ehtii tapahtua paljon taistelukentällä.
”Varmasti siellä on tapauksia, että on aiheutettu omille merkittäviäkin tappioita, mutta tuo 60 prosenttia yleistyksenä kuulostaa kyllä liian korkealta.”
Jos lukema pitäisi paikkansa, sen pitäisi näkyä jo joukkojen moraalissakin, koska kentällä tiedetään, mistä päin tuli tulee, Toveri toteaa.

”Tuntien venäläisten tavan taistella ja tietäen heidän koulutuksensa puutteet ja kaluston laadut, on kuitenkin selvää, että merkittävästi enemmän siellä omia ammutaan kuin vastapuolella.”
ISW arvioi, että komentoketjut ovat hajanaiset ja joukot tehottomia useista syistä.

Näitä ovat sotilasjohdon tiheä vaihtuminen, kokemattomien sotilaiden ylentäminen ja venäläisten joukkojen kokoonpano, jossa on sekä venäläisiä sopimussotilaita, Donetskin ja Luhanskin "kansantasavaltojen" joukkoja sekä Wagner-palkkasotilasryhmän joukkoja.

Nämä yhdessä voivat vaikuttaa omien joukkojen tulitukseen.
 
Tarkoitatko "patajoonalla" BGT:tä?

Yhdessä "batal'onnaya takticheskaya gruppa":ssa on Wikipedian mukaan n. 200 jalkaväkimiestä, "jääkäriä" varmaan meikäläisittäin:
Aiheesta on varmaan jauhettu jo vaikka kuinka paljon, mutta minkälaisessa pataljoonassa on 200 ukkoa? Paljonko tuohon päälle tulee muuta ukkoa kuin jalkamiestä?

Aika heikon oloinen kyllä tuo ryssän BTG... Mitä virityksiä nuo (BTG.t) muutenkaan ovat? ryhmä, joukkue, komppania, pataljoona, rykmentti ja divisioona perkele se olla pitää.
 
Back
Top