Ukrainan konflikti/sota

Tänään pojat tunnustetaan väriä. Hersonissa kaiketi melkoset bileet käynnissä ja aivan aiheesta, joten liitytään hengessä mukaan joukkoon näin kotisohvalta. Virtuaalinen lasinnosto myös kullekin palstalaiselle ja jatkukoon Ukrainan sotaonni vähintään yhtä vahvana kun tähänkin asti.

20221111_212631.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Haluan nostaa esiin myös suomalaisen, Ylen palveluksessa olevan journalistin, Antti Kurosen.

Mies on ollut pahoissa paikoissa eikä edelleenkään pelkää mennä hakemaan tietoa, vaikka alueella olisi riski esimerkiksi tykistötulesta.

Kuronen oli sodan alussa Kiovassa (https://yle.fi/uutiset/3-12331798). Harkovan vastahyökkäyksen jälkeen saatiin lukea raportteja Iziumista paikanpäältä
(https://yle.fi/uutiset/3-12628096). Hetki sitten oltiin Bakhmutissa kovimpien taisteluiden aikaan (https://yle.fi/a/3-12675905).

Tällä hetkellä Antti on Kryvyi Rihissä noin 30 kilometrin päässä Hersonin alueesta
(https://yle.fi/uutiset/3-12314941 -Ylen päivittyvä uutisseuranta).

Myös artikkeleiden laatu on ollut hyvä. Antti Kuronen ansaitsisi mielestäni enemmänkin hehkutusta ja arvostusta tekemästään työstä.

Edit: Stilisointia ja kuva miehestä
Screenshot_20221111-215106_Chrome.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Kaikki neljä!

Tai siis kolme, kun se voitonpäivän paraatista hinattu yks odottaa edelleen uutta moottorinohjausyksikköä?

Arvon Heinrich, ette kai te nyt vaan ole liittyneet viidenteen kolonnaan? Täällä avoimesti jaat rysy-propagandaa! Mun mielestä paraatissa kyllä vain kaksi pääsi torille asti!
 
Ties kuinka kauan olisi täälläkin Iltapaskojen otsikot huutaneet ryssän wunderwaffeista ilman tätä sotaa ja nimenomaan pitkittynyttä taistelua? Jos olisi mennyt Puten suunnitelmien mukaan eli nopea uusinta Krimistä 2014 vain vähän laajemmalla skaalalla, olisivat kaiken maailman helppoheikit yhä äänekkäämmin vaatimassa Suomen antautumista jo etukäteen, kun ei niille superaseille ja strateginerolle mahda mitään. Kiiitos Ukraina kaikesta! Kiitos!
Tähän on pakko sanoa, että jos alkuperäinen ryssän suunnitelma olisi mennyt maaliin, aika vähemmistössä olisivat olleet he, jotka olisivat uskaltaneet epäillä ryssän kyvyn olevan sitä, mitä nyt on nähty. Wunderwaffeneille on naureskeltu syystäkin, mutta Venäjä on ryssinyt perusteellisesti niin alkeellisissa asioissa, että ainakin itse nostan käden ilmaan virheen merkiksi siitä, että luulin naapurin olevan kykenevämpi. Veikkaisin, että lännen sotapeleissä omaa doktriiniaan noudattaen Venäjän olisi pitänyt kaiken järjen mukaan pystyä parempaan. Sen takia vahva tuki odotutti itseään sen muutaman viikon, kun ei oltu varmoja, miten käy.
Viimeisen lauseen allekirjoitan täysin: koko maailma on nähnyt Venäjän käden ja vitoshai siellä näyttää olevan. Siitä ikuinen kiitollisuus Ukrainalle ja ukrainalaisille. Tietysti samaan hengenvetoon on todettava, että kaikki on vielä kesken, mutta nyt näyttää hyvältä.

EDIT: Enkä halua missään nimessä väheksyä kultaista komboa: ukrainalaisten maanpuolustustahto höystettynä länsimaisella tavaralla.
 
Viimeksi muokattu:
Meinasin jo tänään että menis tonni rikki kylmissä ryssissä.No ei menny vissiin sitten.
Hokasin justiin että nää niiden wunderwaffe värkit ehken pelasti osan.
Eli Petja ja Volodja veti kanin kypärästä eli uikkarit purkista dnipron rannassa ja lähti kauhoon.
No joku nahkaisen pyytäjä suistossa korjaa potin..
Pakko kaivaa Hlibany Dar pakkasesta ja ääntä kohti.
Herson puhtaaksi ryssistä se on jo jotain se.
 
Minkälaisia tilanteita (iso joukko) ? Luettele, milloin risteilijän (laiva) on tutkat sammutettuina?

Laivat on satamassa, pyritään liikkumaan saattueena tai yksin huomaamatta, tukeutuneena saaristoon, alueella muita tutkayksiköitä. Mm. silloin.
Osittain myös osaston tai saattuen tehtäväjaon myötä. Esim USN lentotukialus-osastossa kaikki laivat ei paukuta omilla tutkillaan.

Erän venäläinen laivaluokka joutuu sammuttamaan yhden tutkan käyttäessään erästä toista järjestelmää. (häiritsee liikaa toisiaan)
 
Siellähän ne, komiat voittajat! Rysyjen wunerwaffe. Kokoontumisajoissa (ei legendaarisessa ladojen sellaisessa kuten Kummelissa) oli vielä kolme oria paikalla. Yksi taisi leikata kiinni tms 🤦‍♂️

Edit. Kuvassa itseasiassa taidetaan yrittää saada kaikki kolme ihmeasetta maaliin 😅

Ja hitto soikoon, näitä on pelätty ja kiiloja odotettu.

Nyt Ukraina näyttää mistä kana pissii!
Nyt. Lopetatte. Sen ilakoinnin. Ettei tule tuhotuksi! Tajuutteko?

No joo. Inhimillisen kärsimyksen määrä noiden ihmisperseiden takia pistää vihaksi. Ukrainan kansalla on tilausta omalle "Oi kallis Suomenmaa":lle. Tekevät meidänkin puolesta nyt tuota. Mitähän on "Hakkaa päälle" ukrainaksi :unsure:
 
Laivat on satamassa, pyritään liikkumaan saattueena tai yksin huomaamatta, tukeutuneena saaristoon, alueella muita tutkayksiköitä. Mm. silloin.
Osittain myös osaston tai saattuen tehtäväjaon myötä. Esim USN lentotukialus osastossa kaikki laivat ei paukuta omilla tutkillaan.

Erän venäläinen laivaluokka joutuu sammuttamaan yhden tutkan käyttäessään erästä toista järjestelmää. (häiritsee liikaa toisiaan)
Niin Lentotukialus osastossa on kyllä varmana jokaisella aluksella joku tutka päällä (esim merenkulku). Kaikilla ei varmaankaan samaa ilmavalvonnantutkaa päällä.

Eikös juuri uusi laiva luokka ole kyvykäs ilmatorjuntaan ja jos tutkaa teoriassa ei ole päällä pitää ilmassa siirtää ilmakuvatilanne kuitenkin. Eli jotain elektromagneettista säteilyä lähettävät.
 
Back
Top