Ukrainan konflikti/sota

Kovat taistelut menossa Marinkassa, Donetskiin kupeessa.
At Avdiyivka direction Russian army shelled Pervomayske, Krasnohorivka, Maryinka and Novomykhaylivka, - General Staff of Armed Forces of Ukraine says in the morning report
Tämän päivän kuvat.
Nimetön.jpg

1668430349822.png
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoista, miten "samaa uutista" siteerataan eri lailla. STT siteeraa Yhdysvaltain valtionvarainministeri Janet Yellenin lausumaa:

Ukrainan sodan päättäminen olisi paras asia, joka maailmantaloudelle voidaan tehdä, sanoo Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Janet Yellen.

Yellenin mukaan Venäjän aloittaman sodan lopettaminen on myös moraalisesta näkökulmasta välttämätöntä.



..tuntuuko erikoiselta, että puolanjuutalaisten vanhempien mukula olisi noin vain antamassa fascistisen Venäjän selvitä kuin koira Venäjästä?

Joo, Wall Street Journal mainitsee Yellenin korostaneen samassa lehdistötilaisuudessa, miten:

Some Russia Sanctions Could Extend Beyond Ukraine War’s End, Janet Yellen Says

Treasury secretary says Moscow hasn’t yet shown a willingness to negotiate but she could foresee leaving some measures in place after hostilities cease ‘given what’s happened’


Eli vaikka aselepo saataisiin solmittua, ei pakotteita voida noin vain poistaa Putinin hallinnolta. Ei todellakaan voida!

Minä tulkitsen tuon niin että valtiovarainministeri haluaa palata takaisin helmikuuta edeltävään aikaan. Se tarkoitaa suppeaa ja tarkkaan kohdistettua pakotepakettia ja neuvottelukierrettä missä vuosikausia hierotaan yksityiskohtia joita kumpikaan osapuoli ei lopulta hyväksy. Sitten aloitetaan uusi neuvottelukierros ja lopputulos on taas sama eli mitään ei sovita ja jos kuitenkin sovitaan niin sopimuksessa ei pysytä ja lupauksia pidetä.

En pidä tuollaista touhua tässä tilanteessa ollenkaan hyvänä asiana ja ei pidä kyllä ukrainalaisetkaan. Jos Venäjän naapurimaita kuten esimerkiksi Suomea ei lasketa mukaan niin onhan se länsimaille ja varsinkin niiden taloudelle tietysti hyvä asia jos voidaan pestä kädet sotkusta ja samalla todeta että kyllä tässä ihan koko ajan Ukrainaa autetaan ja Venäjää turpaan mätetään. Homma kestää vielä muutaman vuosikymmenen mutta odotellaan ihan rauhassa niin hyvä tulee ja piru vie omansa ja jos ei vie niin odotellaan vielä vähän lisää :ROFLMAO:

Kyllä tämä sota pitää päättää sotimalla ja vieläpä mahdollismman nopeasti nyt kun on alkuun päästy ja Ukraina selvästi niskan päällä. Jos tilanne rintamalla muuttuu tai ukrainalaisten taistelutahto murtuu niin silloin tilanne on ihan toinen.
 
Kun ihan kaikkea Ukrainan pyytämää rojua ei toimiteta sotaan, niin Joella on ruuvi kiristää Venäjää. Voivat aina kertoa, että jos nyt vähän rauhoittuisitte, niin ei tule pitkän kantaman himarsia ja pysyy Krimin siltakin paremmin pystyssä. Joe tietää, että vielä tässä vaiheessa ei kannata laittaa all in, vaan pitää jotain takataskussa Venäjän pakottamiseksi. Eskalointi on aina helpompaa kuin de-sellainen. Aika vaikea on ukrainalaisilta viedä tikkari kuten Himars.

Jotain tämmöistäkin siihen täytyy liittyä. Mahdollisesti myös jenkkien sisäpolitiikasta kyse, ei haluta näyttää liian sotaintoiselta. Nyt kun välivaalit menivät niin nähdään miten tilanne kehittyy.

Jos puhutaan eskalaatiosta niin toki jo nyt Ukraina voisi iskeä GMLRS:llä esim. Belgorodiin helposti. Ja löytyy sitä monenlaista tyhmää pitkän kantaman rakettia Ukrainan varastoistakin. Mutta toisaalta länsimaat ovat olleet hyvin arkoja sen suhteen että esim. länsipanssareita ei näy ampumassa venäläisiä, imagosyyt voivat olla yksi tekijä.
 
Moskovskij Komsomolets-lehden mukaan Zelenskiä ei yritetty tappaa Hersonin vierailulla sillä Zelenskin tappamisesta ei ole hyötyä sillä todellinen valta on Joe Bidenillä.

It turned out why Zelensky was able to visit Kherson without shelling​

“By and large, he does not decide”
Volodymyr Zelenskyy visited Kherson, where he held a meeting with the military. Military expert Vasily Dandykin, captain of the 1st rank in the reserve, told MK about the reasons why Russia does not strike on the right bank. According to the expert, "Zelensky's show will end soon," and in Kyiv, despite the euphoria, they understand that the situation is rather alarming.

The head of Ukraine, Zelensky, with his delegation on Monday, November 14, arrived in Kherson, which was abandoned by our troops due to military expediency. The Network proposes to initiate a criminal case against Zelensky for illegally crossing the state border in the Kherson region. The inhabitants are also worried about why the Russian army does not strike at Kherson, including at the “decision-making center” in the form of Zelensky.
Military expert captain 1st rank in the reserve Vasily Dandykin explained why the Russian army, which is located on the left bank, ignored Zelensky's visit to Russian territory.
- It was possible to strike at him in Izyum. But this requires a political solution. By and large, it is not Zelensky who decides what will happen next, it is the one who is now meeting with Xi Jinping at the G20 (US President Joe Biden). The one who pays for this bloody action decides.

In general, the expert called the expected visit of Zelensky to Kherson a farce that will end soon.
- Now in Ukraine they are experiencing euphoria. But, if you think sensibly, the situation is alarming, and the enemy is well aware of this. Zelensky has already visited Izyum, now he is in Kherson. He is a political showman, and everything that is now being done by the Kyiv regime, for example, tying people to poles in Kherson, in fact, follows one scenario and already resembles an outright farce. But what previously so angered the Western audience is now not taken seriously in the West. It speaks volumes, - the expert considers.
https://www.mk.ru/politics/2022/11/...nskiy-smog-posetit-kherson-bez-obstrelov.html
 
Joku jossain vaiheessa kyseli kuinka iso osuus rysyjen hallussa olleista alueista on saatu vapautettua. Tämän mukaan 52.5%.


Ja tuo on tapahtunut muutamassa kuukaudessa.

tank-e1422868491600.jpg

2022-11-12T163933Z_1247705287_RC2CKX942AKB_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS-KHERSON-CELEBRATION-1024x776.jpg


Sitten mediassa ja somessa ihmetellään kun eteneminen on niin hidasta eikä mistään tule mitään. Sota pitäisi päättää neuvottelemalla heti tänään eikä vasta huomenna :ROFLMAO:
 
Nämä ryssän bunkkerit on kyllä totaalisesti ryssittyjä:
1668435641090.png
Tuosta rikkiammutusta kohdasta pitäisi näkyä paljon terästä, mutta eipä näy kuin pari harjaterästä. Seinämävahvuus ja harva raudoitus viittaa tosiaan siihen että kyseessä on maahan upotettava kaivonrengas joka on pikamodattu lisäämällä muottiin tähystysaukkojen kolot. Näitä tälläisiä isompia renkaita käytetään kaupunkirakentamisessa kaapeli ja putkilinjoille, tuonne mahtuu asentaja maanalle tekemään liitoksia.

Renkaan rakenne on tehty siten että se kestää maan tasaista puristusta, eli ympäristö täytetään hiekalla. Renkassa on juuri sen verran harjaterästä että se säilyy kuljetuksen aikana ehjänä kun nostetaan asiallisesti. Betoni kestää luonnostaan puristusta niin pystyyn asennettuna toimii maahan haudattuna. Ei kestä pistekuormia puuttuvan raudoituksen takia. Luoti on pistekuorma.

Ampuma-aukkojen tulisi olla pieniä, mieluusti niin että vain aseen piippu ja tähtäyslinja menee aukosta, ei yhtään isompi. Eli joku 3-4c leveä kolo joka on 10cm korkea. Aukon reunoissa terävä pykällys jotta kimmokkeet ei tule siälle. Sisäreunalla tulisi olla joko ampumatuki tai konekiväärin jalustan kiinnikkeet. Tähtäyslinja käännetään siirtämällä aseen perää oikea-vasen suunnassa ja piippu pysyy ampuma-aukossa paikoillaan. Näin ampujasta ei paljastu juuri mitään bunkkerin ulkopuolellelle. Tässä ryssän versiossa jää koko pää ja hartiat suojattomaksi. Loistavat varmasti hyvin vaikka lämpökamerassa tarkka-ampujalle.

Bunkkerin katossa tulisi olla paikka periskoopille jota tähystäjä käyttää. Nyt tähystetään ja ammutaan noista hehtaariaukoista. Lisäksi tuossa pääsee kiertämällä ampumaan jopa selkään, tuonne pömpeliin ei mahdu kaikkia kuutta konekivääriä lataajineen ja tähystäjineen.

Liian isojen ampuma-aukkojen takia tuosta ei saa edes maavallibunkkerin modulia, pitäisi taiteilla kentällä aukkoihin teräslevyt tms.

No ryssälässä sotilas on ö-luokan örkki jolle annetaan jotain paskaa. Tässäkin meni juuri näin, saatiin kelvoton pömpeli vaikka samalla betonimäärällä olisi tehnyt asiallisen ampuma-aukko modulin maavallibunkkeriin. Eli tehty vain yhden aukon kattava valu jossa riittävä betonipaksuus, kunnon raudoitus ja oikeankokoinen ampuma-aukko porrasreunoin. Loppu asemasta sitten lapiotyönä joukkuevoimin.
 
Vahva veikkaus että tämä jenkki on nykyään enemmän ”lähitaistelussa” ukrainalaisten nais-sotilaiden kanssa kuin ryssien.

Suottaapi Jamesia odottaa yllätys petipuuhissa jos sinne asti asia tässä tapauksessa etenisi 😉

Kyseessä on ex sotajournalisti joka hyppäsi tataarien joukkoihin vapaaehtoisena lämärinä.

Ei se vielä varmaan Jamesia yllättäisi, mutta kyseessä on muuntosukupuolinen, joka on sen takia päässyt myös rysypropagandan listoille… se saattaa jo yllättää…

Edit tässä juttu hänestä kun oli vielä kirjeenvaihtajana.

 
Viimeksi muokattu:
Back
Top