Ukrainan konflikti/sota

Entistä enemmän vaikuttaa että länsi ei halua taktisista syistä rekisteröidä Puolaan osunutta ohjusta Venäjän ampumaksi. Syystä tai toisesta Zelensky ei jaksa lähteä tähän leikkiin nyt mukaan. Vähän ihmettelen, että miksi Zelensky nyt vääntää tuosta. Eikö kannattaisi olla juonessa mukana ja vaatia kabineteissa sitäkin hanakammin kalustoa ym apua.
Kyllä mulla tuli mieleen että pojat on viime yönä käsikirjoittaneet näytelmän Putinia varten. Zelensky ku nyt sattuu olemaan näyttelijä. Ja toimii niin kuin odotettaiskin toimivankin.
 
Kirjoitan vain siksi jos Zelenskyi sattuisi lukemaan palstaamme.

On yhdentekevää oliko se venäläinen ohjus vai Ukrainan torjuntaohjus.

Ukrainan ei kannata alkaa väittelemään asiasta parhaiden liittolaistensa kanssa. Jo nyt on myötätunto Ukrainan puolella tässäkin tapauksessa.
Valkoinen talo: Venäjä on joka tapauksessa vastuussa raketin putoamisesta Puolassa

Riippumatta Puolassa pudonneiden ohjusten tapauksen tutkinnan tuloksesta, Ukrainan siviiliinfrastruktuuria ampunut Venäjä on vastuussa tästä. Tämä kerrotaan Valkoisen talon verkkosivuilla julkaistussa lausunnossa.
"Riippumatta lopullisista johtopäätöksistä on selvää, että Venäjä on viime kädessä vastuussa tästä traagisesta tapauksesta, joka laukaisi Ukrainaa vastaan erityisesti siviiliinfrastruktuurin tuhoamiseen suunniteltujen ohjusten tulvan. Ukrainalla oli - ja on - kaikki oikeus puolustaa itseään", se sanoo. Kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja Adrienne Watson sanoi lausunnossaan.
Lausunnossa sanotaan myös, että tutkinnan nykyisessä vaiheessa mikään ei ole ristiriidassa sen version kanssa, jonka mukaan räjähdyksen syy voisi olla seurausta ukrainalaisen ilmapuolustusohjuksen putoamisesta.
Päivää aiemmin Puolan Lublinin voivodikunnan Przewodovin kylän alueelle putosi kaksi rakettia, minkä seurauksena kaksi ihmistä sai surmansa.
 
Krakenin sotilas, taistelijanimeltään Kallio, kertoo

– Yksikkömme kolme sotilasta huomasivat kadulla kaksi venäläisten tankkia. Ne seisoivat siinä pitkään paikallaan. Miehemme kävelivät niiden luokse ja koputtivat toisen oveen ja kysyivät, onko siellä ketään.
Voi että tuohon olisi sopinut Schadevitsin legendaarinen: Avvoo Iivana, tiällä kuolema kolokuttaa!.
 
Tällä teorilla Saudeissa kannattaa laittaa munat hiekkaan...
Katso liite: 70705

______________________________________________
In Russia we have this thing called ryssiminen.

Nyt olet mennyt ryssimään :ROFLMAO:

Kiovan leveyspiiri ja Lvivin pituuspiiri ei miteenkään siirry Saudeihin.

50.4501° N, 24.0297° E

1668627746882.png


Mutta jos luvut vielä kerran sekoittaa niin sitten on aavikolla, 24.0297° N 50.4501° E (kiovan leveyspiiri vaihtuu pituuspiiriksi ja Lvivin pituuspiiri leveyspiiriksi)
 
Se on töissä siellä. Veikkaan että työnantaja käski pois, koska vastaa työntekijänsä hengestä ja terveydestä (ml. mahdollisesta työkyvyttömyyseläkkeestä loppuelämäksi vamman sattuessa työmatkalla, ambulanssilennoista, lunnasmaksuista jne. kalliista riesasta), ei toimittaja itse. Freelanceerit on asia erikseen.
Jep, eikä tuohon aikaan ihan hirveästi muita suomalaisia tuolla näkynyt. Hattua nostan.

Maikkarin vastaava "Kuronen" meni mielestäni myöhemmin vasta. Hänelläkin nyt hyviä reportaaseja paikan päältä.

En kyllä näe kauheasti lisäarvoa tuossa tilanteessa, että henkensä edestä mennään etulinjaan. Ei siellä mitään reporttereita kaivata sähläämään.
 
Tälle Nuzhinille on saattanut olla aivan sama, missä kulkee ja miten elämä panee. Lie kuulunut siihen osaan ihmisiä, jotka lusivat itse elämää ja sen voi tehdä missä vaan. Linnassa, "siviilissä" tai vaikka sitten rintamalla. Makes no difference.
Ukon haastattelu pyöri jossakin välissä foorumeilla. Sai sen käsityksen, että ei olisi ollut mielellään palaamassa takaisin. Mikälie totuus.

Olemassa in myös pidempii versio josta sain kuulla vasta äsken.
 
Pitkä Z-tankki video, POV tyyppinen.

Tämä oli ilmeisesti noin viikko sitten Pervomaiskin lähellä, missä ryssä yritti läpimurtoa kahdella tankkikomppanialla.
Ei onnistunut mutta saivat varsin hyvälaatuista videomateriaalia.
Yksityiskohtaisinta mitä itse muistan nähneeni.
Vaikean näköinen alue kun näkyvyyttä ei ole juurikaan, puut ja talonromut joka puolella.

 
Tässä Lancet näyttäisi äkkiseltään osuvan Ceasariin. Näyttäisi validilta videolta. Nuo Lancetit pitäisi saada kyllä kuriin.. edit. linkki vaihdettu
Ryssän sivustolta joka träkkää Lancetin tekemiä tuhoja Vuhledarin suunnalla.
1668629420676.png

Video löytyy myös siitä kun tsekkoslovakialaisen tuhotun Danan ruhoa kärrätään johonkin (ryssän toimesta tietty, rekisterikilpi Uralissa).
 
UA iskenyt rautatiesiltaan Chernihivkassa Zaporizziassa.
Äkkiseltään en ottanut selvää onko kyse (ainoan toimivan junaradan) osuudesta vai jostain sivuradasta.
Nämä ovat aiemminkin olleet HIMARS:n kantopiirissä. Kenties näihin on aiemmin jo isketty mutta saatu korjattua.

 
Tuota puolajuttua lienee jo vatvottu ihan tarpeeksi, mutta sanonpa kuitenkin. Itse olen varma, että se oli ryssäohjus, mutta tämä halutaan kiistää siksi, että ei haluta näyttää vellihousuilta. Jos myönnettäisiin ryssäohjukseksi eikä tehtäisi mitään, joutuisivat naurunalaisiksi. Kynnys liian suuri vastatoimiin, ryssän eskalaation pelossa, että helpompi kiistää asia. Ryssä kyllä tästä oppii ja pikku hiljaa tekee pahempia ja pahempia ilkeyksiä länsimaita kohtaan ja huomaa, kuinka tämäkin ja tuokin painettiin villasella ja syyteltiin muita.. Joidenkin pitäisi kasvattaa munat ja vastata voimalla takaisin. Muuten tämä ei tule loppumaan.
 
Mielenkiintoinen pikkudetalji ukrainalaisten sodanjohdon vehkeistä (kuva ei valitettavasti kerro paljoakaan).

Our colleagues from the Delta system help destroy the Russian army during the liberation of Kherson Oblast.

Delta is an information system that allows you to track enemy positions on a digital map in real time. Delta was developed by the Ministry of Defense of Ukraine with the assistance of NATO.
 
Viimeksi muokattu:
Pitkä Z-tankki video, POV tyyppinen.

Tämä oli ilmeisesti noin viikko sitten Pervomaiskin lähellä, missä ryssä yritti läpimurtoa kahdella tankkikomppanialla.
Ei onnistunut mutta saivat varsin hyvälaatuista videomateriaalia.
Yksityiskohtaisinta mitä itse muistan nähneeni.
Vaikean näköinen alue kun näkyvyyttä ei ole juurikaan, puut ja talonromut joka puolella.


Hieno video.

Taistelukentän sijainti kartalla:

Vain 12km Donetskin keskustasta ja 4km lentokentältä. Ei näkynyt Janus Putkosta tukemassa panssarikärkeä vaikka tuonne pyöräilee keskustasta puolessa tunnissa selvinpäin ja kännissäkin menee alle tunti.

1668629829398.png
 
Pari kpl MSTA-S ja jokunen Kamaz tuhottuna ilmeisesti Svatoven suunnalla.
Tältä suunnalta oli myös 3kpl T72:a tänään kuvissa.
Näistä voisi päätellä Ukrainan hivuttautuvan eteenpäin.


Ukraina on saanut useita Msta-S panssarihaupitseja sotasaaliiksi. En ole kuitenkaan nähnyt yhtäkään tositoimissa vanjaa vastaan. Mahtaako olla pulaa 152mm ammuksista vai vaunut paskottu sisältä ennen hylkäämistä?
 
Back
Top