Ukrainan konflikti/sota

Tänne on helppo tulla (kiitos vain, kun ei saatu rajaa kiinni) ja tekemällä täällä infratuhoja voi kuvitella, että Suomen tuki Ukrainalle vähenee. Tämä ei vaadi SuperSpetznatzeja. Ja koska Suomi ei ole Natossa, tuhotyöt eivät luo uhkaa siihen, että Nato puuttuisi tilanteeseen.
Siis onko sinun väitteesi, että jos venäläiset alkaisivat nyt tehdä sabotaasi-iskuja Suomessa, niin siitä suomalaiset vähentäisivät tukea Ukrainalle ja ryhtyisivätkin sen sijaan kaveeramaan Venäjän kanssa?
 
Pitää muistaa että näistä suurin osa ei osaa edes lukea/kirjoittaa. Ukrainassa näistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Eivät ne sodan suuntaa Venäjälle myönteiseksi käännä :ROFLMAO:

000_8zy2ft.jpg


Venäjä on kerännyt yhteen kaikki maailman kriminaalit ja terroristit ja lähettänyt ne Ukrainaan. Siellä ne eliminoidaan mutta toivottavasti ukrainalaiset siviilit eivät joudu niitä misään kohtaamaan :(
 
Yhdysvaltalainen The Daily Beast -sivusto väittää, että palkka-armeija Wagner värvää Keski-Afrikan tasavallassa rikollisia sotilaiksi sekä Ukrainaan että Afrikkaan.

Lehden haastattelemien paikallisten lähteiden mukaan Wagnerin Keski-Afrikan tasavallassa toimiva yksikkö on rekrytoinut poliisin ja armeijan vankiloissa vakavista rikoksista tuomittuja rikollisia riveihinsä.
Afrikan poikia sotimaan Ukrainaan talven koittaessa. Mikä voisi mennä pieleen?
 
Venäjä on kerännyt yhteen kaikki maailman kriminaalit ja terroristit ja lähettänyt ne Ukrainaan.

Kylläpä lähti heti ajatus laukalle, kun mietin millaista ihmisjätettä täältä voisi lähettää varmaan kuolemaan Ryssän puolen "shtraf-BTG":hin. Tuli mieleen erilaisia sarjatappajia, -kuristajia, -hukuttajia, -raiskareita, roadman-partalapsia ja seksuaalirikollisia...

Hyi minua, älkää vaan tykätkö tästä postauksesta. 🤐
 
Eivät ne sodan suuntaa Venäjälle myönteiseksi käännä :ROFLMAO:

000_8zy2ft.jpg


Venäjä on kerännyt yhteen kaikki maailman kriminaalit ja terroristit ja lähettänyt ne Ukrainaan. Siellä ne eliminoidaan mutta toivottavasti ukrainalaiset siviilit eivät joudu niitä misään kohtaamaan :(


Noilla afrikan vahvistuksilla on varmaan rapeeta heräillä pakkasaamuun märissä vaatteissa jossain etulinjan mutakuopassa...

Näin kerran yhdessä kuvassa tuollaisen heimosoturin kädessä StG-44:n (Stumgewehr 1944). Askarrutti kolme asiaa. Mitä kautta se oli sille tullut, tajusiko heimosoturi miten kallis ase sillä oli käsissään ja mistä hitossa se luuli saavansa siihen patruunoita (7.92x33 Kurz)
 
Eivät ne sodan suuntaa Venäjälle myönteiseksi käännä :ROFLMAO:

000_8zy2ft.jpg


Venäjä on kerännyt yhteen kaikki maailman kriminaalit ja terroristit ja lähettänyt ne Ukrainaan. Siellä ne eliminoidaan mutta toivottavasti ukrainalaiset siviilit eivät joudu niitä misään kohtaamaan :(

Saa ne nuokin pahaa aikaiseksi. Sotarikoksiin voidaan pian kirjata ihmissyöntiä ym.
 
Keväältä vanha viesti Ukrainan 152 ammustuotannon käynnistymiseen 2018. Ohessa linkki viestiin:
Tuolloin ammukset olivat ilmeisesti tarkoitettu 152 mm Giatzint-aseille, joissa on pitkä tuliputki ~50 kal ja "iso" panos (v0=945 m/s). Järjestelmänä Giatzint vastannee läntisiä 155 mm 52 kal aseita suorituskyvyltään. Teknisen seikan tunnistaa linkin viestin videolla ammuksien kahdesta johtorenkaasta, jotka tarvitaan pitkäputkillisella aseella suurella lähtönopeudella"kauas" ammuttaessa. Lännessä käytetään yhtä leveää johtorengasta. Keväisen viestin liitteenä on myös epäonninen koeammuntavideo ja ukrainalaisen kuoren huono sirpaloituvuus venäläisestä uutislähteestä poimittuna sekä spekulointia ongelmien syistä.

Nyt viiteviestin uusissa ammuksissa / ammuskuorissa näkyy vain yksi kapea johtorengas, joten ne lienevät tarkoitettu lyhytputkisimmille 152 mm aseille: Akatsiya 2S3/D-22 (27 kal) ja 2S19 Msta/2A65 (47 kal) ja niiden vedettäville tykkiversioille. Molempia järjestelmiä on runsaasti Ukrainan käytössä omina ja venäläisiltä kaapattuina aseina. Venäläiset käyttänevät "laarin pohjalta" vielä 152 mm D-20 vedettävää kalustoa, jonka mukainen tuliputkigeometria on D-22 aseessa. Tästä oli joku aika taaksepäin maininta ampumatarvikkeen yhteensopivuus-mielessä. Samalla tulee ymmärretyksi erityisesti 2A65 (47 kal) tuliputken huonohko suorituskyky lähtönopeuden ja kantaman suhteen, joka johtunee putken pituuteen nähden panoksen vähäisestä ruutimäärästä. Tuliputken elinikä on luonnollisesti suuri laukauksina, kun sen pituudesta ei oteta kaikkea mahdollista lähtönopeutta irti.

Uutta ja vanhaan tukeutuvaa spekulaatiota ammuskuoresta: Ammuksen kuori on edelleen vähintään kaksiosainen+sytytin, joten kuoren toiminta (sirpaletuotto räjähdyksessä) voi olla kyseenalainen. Kranaatin räjähdys ja sirpaletuotto tarvinnevat ns. sulkeuman eli että detonaatio käynnistyy ja etenee aluksi suljetussa tilassa, jotta detonaatio tuottaisi suuren paineen kuoren sirpaloittamiseksi tehokkaasti (paljon nopeita sirpaleita). Moniosainen kuori saattaa "vuotaa tai revetä" liitoksesta, jolloin detonaatio, detonaatiopaineen tuotto ja sirpaloituminen voivat jäädä vajaaksi.

Kuoren jakamiseen moniosaiseksi voi olla syynä valmistavan tehtaan ammuspuristamon konekanta. Jos aiemmin on tehty vain pienikaliiperisia ammuksia (esim ~30 mm), kuoren kuumapuristuslaitteen iskunpituus voi olla lyhyt ja sen vuoksi suurempikaliiperinen (152 mm), pitkä ammuskuori on jaettava pätkiksi. Siitä aiheutuu helposti edellä kuvatun kaltaisia teknisiä murheita lopputuotteen toimivuuden kannalta.

Ohessa kuvasieppausvertailu kevään viestin kuoresta (2 johtorengasta) ja uudesta versiosta (yksi kapea johtorengas).
Katso liite: 71159

Valitettavasti tähän nimenomaiseen Ukrainan 152 mm HE-ammmustuotantoon liittyy edelleen teknisiä epävarmuuksia. Itse suhtaudun siihen skeptisesti ja ihmetellen ammussuunnittelun periaatteiden perusteella, sekä läntisten että itäisten menettelyjen mukaisesti arvioituna. Toivottavasti olen karkeasti väärässä arvailuineni moniosaisen kuoren toiminnan suhteen.

Haaveena: 1.) Ukrainassa olisi joku toinen tehdaskompleksi suurempine ja pitkäiskuisempine puristimineen, jolloin yhtenäinen tyhmän 152 mm HE-ammuskuoren puristaminen/vetäminen onnistuisi tavalliseen ammustuotannon tapaan.
2.) Jos "jaetut" kuoret ovat jotain kuorma-ammusversioita, joiden pitääkin katketa niin, että kuorman yksittäiset osat purkautuvat useammassa osassa?
Jälkimmäiset kuvat näyttä turhan pahasti sorvatuille kappaleille, pinnan heijastus on hyvin saman kaltainen, alla esimerkki sorvatusta pinnasta:
1669796614714.png
tosin kuvien resoluutio on mitä on niin vaikeaa sanoa varmaksi.
 
Siis onko sinun väitteesi, että jos venäläiset alkaisivat nyt tehdä sabotaasi-iskuja Suomessa, niin siitä suomalaiset vähentäisivät tukea Ukrainalle ja ryhtyisivätkin sen sijaan kaveeramaan Venäjän kanssa?
Ei toi ollut kenenkään väite.

Ryssä on niin helvetin tyhmä, että se ajattelee Suomen lopettavan tukensa, kunhan täälläkin tehdään sabotaasia. Luulevat että pelästytään kun sähköt lakkaa.

Suomessa on varmasti odottamassa ukkeleita, jotka on valmiina toimimaan kun käsky käy. Tämän kieltäminen on silkkaa tyhmyyttä.

Vai onko sinun VÄITTEESI, että ryssä on kotiuttanut kaikki ukkelit ulkomailta ja lähettänyt Ukrainaan tapettavaksi? Ei ole, valitettavasti.

Jatketaan eteenpäin.
 
Täytyy kyllä hommata tämä kyseinen kirja käsiin.

----
GILES kertoo uudessa kirjassaan ”peilikuva-ajattelun” luomasta harhasta. Kun kumpikin osapuoli olettaa automaattisesti, että toinen osapuoli ajattelee ja toimii samalla tavalla kuin itse, seurauksena on loputon epäluulon ja väärinymmärrysten kierre.

Gilesin mukaan länsimaiset poliitikot sortuvat kerta toisensa jälkeen siihen, että he uskovat Venäjän pyrkivän pohjimmiltaan hyvään. Tosiasiassa Venäjä luo itse tarkoituksellisesti uusia ongelmia, koska se on Venäjän tapa laajentaa vaikutusvaltaansa ja heikentää muita valtioita. Etsimällä kompromisseja ja luottamalla Venäjän tyhjiin lupauksiin länsi tulee siis yhä uudelleen petetyksi – ja Venäjä saa itselleen palkkion aggressioistaan.

Venäjällä on puolestaan vallalla sinnikäs usko siihen, että lännen ajamat ihmisoikeudet ja vapaudet ovat pelkkää hämäystä ja kyyninen juoni painostaa Venäjää. Ne eivät ole Venäjälle itselleen merkitseviä arvoja, joten Venäjä ei voi uskoa niiden olevan sitä lännellekään.

Naton suhteen Venäjä ei voi Gilesin mukaan millään uskoa sitä, että itsenäiset valtiot pyytävät vapaaehtoisesti päästä sen jäseniksi eikä Nato yritä pakottaa – eikä voi pakottaa – niitä liittymään. Tässäkin on taustalla se, että Venäjä on itse tottunut painostamaan ja pakottamaan, joten se uskoo kaikkien muidenkin toimivan todellisuudessa samoin.

– Putinin mielestä valtiot eivät liity Natoon omien etujensa takia, vaan Yhdysvaltain pakottamina. Kutakuinkin samaan tapaanhan Neuvostoliitto pakotti Itä-Euroopan maat liittymään Varsovan liittoon kylmän sodan aikana, Giles muistuttaa.


GILESIN mukaan yksi lännen virheistä on tällä hetkellä se, että meillä ei edelleenkään tajuta Venäjän käymän maailmanlaajuisen ”ei-sotilaallisen sodan” laajuutta.

Giles puhuu uudessa kirjassaan Venäjän salaisesta sodasta eli ”sodasta jokaista vastaan”. Hän tarkoittaa termillä Venäjän lukemattomia likaisia temppuja, joilla se horjuttaa läntisiä demokratioita ja yrittää saada itselleen jalansijaa käytännössä koko maailmassa aina Afrikasta Aasiaan ja Australiaan.


– Jos Venäjä iskisi sotilaallisesti, se joutuisi kohtaamaan seurauksia. Siksi se kehittelee kaikkia mahdollisia muita tapoja iskeä kansoja ja yhteiskuntia vastaan, ja juuri sitä on Venäjä sota kaikkia vastaan, Giles kuvailee.

Venäjä on esimerkiksi mestari hyödyntämään eri maiden sisäisiä konflikteja ja henkilöitä, jotka ovat valmiita toiminaan Moskovan apureina päästäkseen tuntemaan itsensä tärkeiksi.
----

Me tiedämme esimerkiksi Venäjän tekemistä myrkytyksistä vain ne, jotka ovat epäonnistuneet tavalla tai toisella. Mutta ne ovat ehkä vain jäävuoren huippu, sillä me emme tiedä niistä, joissa he ovat onnistuneet, Giles muistuttaa.
---

– Erityisen vaarallinen harhaluulo on ajatella, että Venäjän nykyisen käyttäytymisen takana olisi yksi mies ja että heti kun Putin olisi syrjässä, asiat paranisivat automaattisesti.
---

– Ei ole mitään syytä olettaa, että Putinin jälkeen tulisi askel kohti parempaa. Putin ja hänen avunantajansa ovat pikemminkin Venäjän tuote kuin päinvastoin, Giles muistuttaa.

RIIPPUMATTA siitä, kuinka Ukrainassa nyt käytävä sota päättyy, Venäjä ei tule Gilesin mukaan lopettamaan vaikutussotaansa maailmassa.

Todennäköistä on myös, että Ukraina ei jää Venäjän viimeiseksi aggression kohteeksi. Lännellä on kuitenkin nyt vielä mahdollista vaikuttaa siihen, kuinka pian uusi vaara voi olla edessä.

Jos joihinkin – yhteenkään – Venäjän vaatimuksista suostutaan Ukrainassa, se vahvistaa Moskovalle jälleen kerran, että todellinen tai uhattu sotilaallinen voima on paras keino saavuttaa kansainvälisiä poliittisia tavoitteita, Giles uskoo.
---
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top