Ukrainan konflikti/sota


Presidentin ja Venäjän eliitin valtaosan välille on syntymässä uusi kuilu.

Suurin osa Venäjän eliitistä on menettämässä uskonsa Vladimir Putiniin, vaikka hänellä olisikin salainen toimintasuunnitelma.

– Hän on hahmo, joka eliitin silmissä näyttää olevan kyvytön antamaan vastauksia kysymyksiin. Eliitti ei tiedä mitä uskoa, ja he pelkäävät ajatella huomista. Suuressa määrin on tunne, ettei ulospääsyä ole, että tilanne on korjaamaton.

Venäläinen miljardööri toteaa taloudellisen eliitin jäsenten ”ymmärtävän, että tämä ei tule päättymään hyvin”.

Keskuspankin entinen virkailija Prokopenko sanoo, että Venäjän eliitti, joista moni on pakotteiden kohteena, seuraa tilannetta kauhuissaan:

– Kaikki heidän rakentamansa romahti ilman syytä.

🤔 Menikö se jotenkin näin... Kun tietämätön ja kyvytön määrää haluttomat tekemään tarpeetonta on lopputulos täydellinen katastrofi...🤣🤣
 
Kissa on nostettava pöydälle. Eli haluaako Kiina valmistaa meille tuotteita, minkä korvauksena meidän täytyy hankkia puolustusaseita Venäjän ja Kiinan liitoa vastaan ?

Yhdysvallat huolissaan Kiinan lausunnoista​

Yhdysvallat on huolissaan Kiinan liittoutumisesta hyökkäyssotaa käyvän Venäjän kanssa, maan ulkoministeriö kertoi perjantaina.

Kiinan ja Venäjän presidentit keskustelivat aiemmin perjantaina videoyhteydellä. Kiinan tiedotusvälineiden mukaan Xi Jinping totesi Vladimir Putinille, että maiden tulisi tehdä tiivistä yhteistyötä kansainvälisissä asioissa.

– Peking vakuuttaa olevansa neutraali, mutta sen käytös osoittaa, kuinka se pyrkii läheisiin suhteisiin Venäjän kanssa, ulkoministeriön edustaja sanoi.

Lähde: Reuters

ps. Sellaisessa kaupassa ei ole mitään järkeä, Venäjä on sen nyt osoittanut 👎
 
Ihan looginen askel venäläisen talouden tekohengitykseen uudelleenorganisointiin; nythän maassa on tuhansittain nuorehkoja sotaleskiä kipeästi uuden toimeentulon tarpeessa. Ja suomilaisturisteja ei näy ja raja on muutenkin kiinni lähteä ulkomaille tienestiin joten...
Ja mites se väittämä menikään? Joka kolmas venäläinen nainen joko elättää, tai on elättänyt jossain vaiheessa elämäänsä, itsensä tai perheensä prostituutiolla.
 
Nyt vahvaa suolaa mutta silti sen verran hauska juttu että pitää jakaa. Huhujen mukaan siis rysyjen filmiteollisuudella menee niin huonosti että joutuvat keskittymään pelkästään nk käsityöelokuviin.


Pornhub ei kuulemma enää ole viime talven jälkeen näkynyt ryssän netissä. Ja hydrauliikalle on varmasti kysyntää paikallisten peräkammarin poikien keskuudessa.
 
Kiitettävää erittelyä, jos sopii niin kommentoin siihen suoraan :
Kun täällä on taas ennusteltu niin ennustanpa minäkin.
Sota ei lopu ensi vuonna koska:
1. Z - hallinto ei kestä tappion myöntämistä.
OK, mutta tilanne voi myös kehittyä hallinnolle hyvin tukalaksi ja yllättää kaikki. Olisin tämän kannalla.
2. Z - hallinto ei kaadu koska sitä kannatetaan riittävän laajasti
OK, mutta kun armeijan kalusto, huolto ja varastot on jyrätty niin viimeiset rippeet kääntyvät hallintoa vastaan turvatakseen elinkeinonsa ja kunniansa. Jyräävät hallinnon ja propaganda TV;n. Kyllä kansa silloin saa tarpeekseen ja lähtee mukaan puhdistuksiin, luotan nuorisoon.
3. Z - talous ei romahda täysin, ainakaan Z - mittareilla OK, ei täysin mutta kaupungeissa kuitenkin tuntuvasti kun vertailukohtaa kulutuksesta on jo kertynyt mukavasti.
4. Z - miehistöä riittää näillä tappioilla vaikka kuinka moneksi vuodeksi, kaipa sieltä peltipottia, AKoita ja tykkejäkin vielä löytyy neukkulan jättivarastoista..
OK, jämiä löytyy mutta niillä ei pärjätä kun ei ole tankkeja eikö it:tä suojaksi. Ylläpito sakkaa eikä Kiina ja Intia myy omiaan, P-Korea on hiljaa kun Kiina komentaa riviin mineraalien kiilto silmissä.
5. USAa ei haittaa pitkä sota vaan pikemminkin päin vastoin.
OK, ei haittaa aseteollisuutta, mutta paine kansanmurhaa kohtaan kasvaa sietämättömäksi. Ei USA kestä sitä, että syytettäisiin sodan tahallisesta pitkittämisestä. Aletaan olla jo rajoilla, pitkiä puikkoja on pakko antaa.
6. EU toimii samoin kuin aina ennenkin.
OK suurella todennäköisyydellä, ellei Macron luovu sovitusta toivonantajan roolistaan. Saksasta en oikein osaa sanoa mitä meinaa.
7. Ukrainan armeija kestää uudetkin mobikkilaumat.
OK , mutta vaatii hyvän tuen ja todennäköisesti apujoukkoja, ja vähintään siksi, että silloin naapuri alkaa tapansa mukaan ulisemaan ja levittämään pakokauhua omiensa joukkoon R/TV:ssä
8. Ukraina pysyy pystyssä lännen avulla vaikka kansa tietenkin kärsii, ja samalla vihaa koko ajan enemmän Z - joukkoa.
KYLLÄ
Toivon olevani aivan väärässä ja että putlerin huominen uuden vuoden puhe päättyy kuten ceausescunkin aikoinaan.
OK, en.vastusta ajatusta.
Kommenttini lähtevät siitä, että USA, Kiina ja Intia ovat asettaneet rajat naapurin ytimillä hekumoinnille ja sodan pitämiseksi konventionaalisena. En myöskään usko, että koulutetut ja valikoidut ydinjoukot, aseistuksen todellisen kunnon tietävinä niitä ikinään lähtisivät edes kokeilemaan. Pikemminkin odotan tupakointia kaluston vaarattomilla osilla varoituksena hallinnolle.
 
Viimeksi muokattu:
Jokin Sven Hasselin ja Lehväslaiho sekoitus.
Ehkä niinkin voisi sanoa, mutta kannattaa lukea oikeitakin historian kirjoja ( olen kyllä lukenut Sven Hasseleitakin muutamia, mutta uskallan väittää että totuus on taruakin ihmeellisempää monesti) ja tutkia mitä tuo Bäken raskas rykmentti oikeasti sai tehtyä häviämässä olemassa natsi-Saksan hajoavasta itärintamassa.

Sodan loppuvaiheessa Bäke antautui länsiliittoutuneille ja lopulta alkoi porailemaan hampaita ja kuoli sitten täysin palvelleena hammaslääkärinä.
Joo-o. Nämä (hengissä selvinneiden) saksalaisten rautaristin ritareiden elämänkerrat on kyllä aika hämmästyttäviä.

Sorry off topic, en malttanut olla tähän vastaamatta. Ehkä vakavasti minun viestini oli se että sodat kumminkin voitetaan sotimalla, ei jaappasemalla. Näin vilpittömästi uskon.
 
Tämä Perunin video "kranaatti-infrastruktuurista" on loistava. Voi suositella lämpimästi. Referoin lyhyesti ulkomuistista ja pistän tuonne "Ukrainan sodan opetukset" ketjuun myös.

* Kun sanotaan, että ryssä ampuu 60 000 päivässä ja Ukraina 6000 päivässä niin on epäselvää mitä kaikkea se sisältää. Voi sisältää Grad, tankki, kaikki raskaat tykkikaliberit, krh 120 ja 82. Ei tarkkaa tietoa, mutta tuntuisi järkeenkäyvältä että kaikkea vähänkin raskaampaa
* Ryssän tuotantokyvyksi (edelleen kaikissa raskaissa kaliibereissa) arvioidaan tuo 1.7-3.4 miljoonaa vuodessa. Ryssältä ei tule ammukset loppumaan mutta heidän tykistökeskeinen doktriininsa voi kärsiä pahasti ja jopa tuhoutua.
* Kun puhutaan 155 mm niin USA:n tuotantokyky on luokkaa 240k vuonna 2023 ja Euroopan todennäköisesti >300k. Euroopassa on ilmeisesti enemmän tyhjäkäynnillä olevaa kapasiteettia (Tsekin/Slovakian teollisuus pelkästään 100 000 vuodessa ja ilmeisesti pystynyt nopeasti kasvattamaan tuotantoa).
* 152mm osalta ei esittänyt arviota, mutta tyhjää kapasiteettia voi olla paljon
* Kranaatti-infrastruktuuri kuitenkin sisältää kuoret, räjähteen, sytyttimen, nallin, ajopanoksen. Näissä voi olla logistisia pullonkauloja, niin huonoon kuin hyvään suuntaan
* Suurin potentiaali on ylivoimaisesti Aasiassa. Etelä-Korealla on käsittämätön 12 000 tykin (joista 4000+ 155 mm) arsenaali. Pelkästään kuukauden sota kaikki putket käytössä (20 laukausta päivässä) vaatisi 7 MILJOONAA kranaattia. Varastot lienee hirmuiset mutta niistä ei ole tietoa. Myös tuotantokapasiteetti lienee hirmuinen, ja olisi potentiaalinen uustuotannon tekijä (täyttäisi USA:n varastoja, joita taas tyhjennettäisiin Ukrainaan)
* Myös Japanilla saattaisi olla iso potentiaali mutta menee vain omaan käyttöön. Mitä Perun ei maininnut, taisi juuri olla joku tweetti jonka mukaan Japaniin harkitaan lakimuutosta joka mahdollistaisi aseviennin
* Perun ei ottanut juurikaan kantaa (tai sitten nukahdin) USA:n varastojen tilanteeseen
* USA ja kumppanit haravoi pitkin maailmaa ex-soviet tavaraa, sitä voi löytyä vielä yllättäviäkin määriä. Hiljattain mm. USA ilmoitti toimittavansa 40000 152 millistä ja 100 000 122 mm grad rokettia, mistä palstallakin oli vähän puhetta.
* USA:lla ilmeisesti edelleen jopa pari miljoonaa 155 millistä rypälekranaattia ja HIMARS rypälettä. Toistaiseksi ei toimitettu, Ukraina kyllä pyytänyt.
* Jos tilanne oikeasti menee kriittiseksi niin sitten on vielä ATACMS ja muutakin
* Monissa tapauksissa (152/122 global sourcing, Etelä-Korea / Japani, "eskalointi") kyse on pitkälle poliiittisista kysymyksistä
* Ei usko että vuonna 2023 Ukrainalla tulisi vielä erityistä ongelmaa "kranaattien" määrän suhteen

Omia kommentteja.

Tässä oli monia asiaa mitä palstalla ei ole käsitelty, vaikka aiheesta on paljonkin kirjoiteltu. Tämän perusteella ainakin itse suhtaudun luottavaisesti tilanteeseen. Tosiasia on koko ajan ollut, että Ukraina käyttää kranaatteja paljon vähemmän (suhteessa 1:3 - 1:10) kuin ryssä mutta kuitenkin saa varsin hyvin aikaiseksi. Ryssän määriä on turha suoraan katsoa, jos määrällä tehdään vain reikäjuustoa peltoihin.

 
In Donetsk, the so called deputy head of the department of the military investigation department of the Russian investigative committee for the joint group of troops, Lieutenant Colonel of Justice Evgeny Rybakov, was eliminated.
Google-käännös:
Donetskissa erotettiin Venäjän yhteisen joukkoryhmän tutkintakomitean sotilastutkintaosaston ns. apulaispäällikkö, oikeus everstiluutnantti Jevgeni Rybakov.
Oma yritelmä:
Donetskissa eliminoitiin Venäjän joukkojen yhteisryhmän tutkintakomitean sotilastutkintaosaston niin kutsuttu apulaispäällikkö, oikeuseverstiluutnantti Jevgeni Rybakov.
Google-käännös oli vain kaalinhajuisten avainsanojen perusteella ovelasti sovitettu örkkiolosuhteisiin: Esimerkiksi ikkunan kautta tapahtuva eliminointihan on tavanomainen erottamistapa natsi-Venäjällä.
Ehkä hän vain poistettiin turhana, mitä paskaa tappaa?
 
Uusi pätkä Krakenilta.

Voi pyhä jysäys.... Mistähän tota lähtisi purkamaan.
Missä on ryhmänjohtajat?
1 mies huutaa ja 30 miestä kuuntelee aluksi siinä pellonlaidalla.
Ei siinä pidä antaa mitään käskyjä, ryhmien pitäs edetä jo ihan vitunmoista vauhtia pois avoimelta.
Sopuli-ilmiö.... Yks naatti, kk + optiikka niin monessa kohti olisi mennyt 5-10 äijää samaan kasaan.
Eteneminen aidanviertä tie uralla, vaikka siinä onkin vaunu tukena, niin ne talot käydä läpi ettei siellä ole vihua odottamassa pst:n kanssa ja ammu sitä vaunua kylkeen.
Hirvee huuto kokoajan ja silti miehet vaan seisoo ja ihmettelee....
 
Back
Top