Ukrainan konflikti/sota


Aiai, Ukraina laittaa samalla mitalla takasin!

Slava Ukraini! 🇺🇦🔥

Pitää silti muistaa Moskovan kerrostaloräjäytykset ennen toista Tsetsenian sotaa. Tässä voi olla samaa lavastusta, tiedetään paremmin kun kohteet ovat selvillä.

Jos osuttu sotilaskohteisiin, sähkölaitoksiin tms. infraan, sitten uskon että Ukraina voi olla asialla.

Jos kohteena ollut kerrostalot, uudenvuoden juhlijat (esim. suuret torit) yms. eli kuolee ja haavoittuu paljon siviileitä, sitten epäilisin että tämä on Putinin tekosia. Haluaa sopivan false flag -operaation ennen "toista" mobilisaatiokierrosta. Toimi vuonna 1999 joten saattaa kokeilla samaa uudestaan.

Ollaan toki viisaampia kunhan saadaan parempi selvyys mitä tapahtunut ja missä.
 
Zelenskyin uuden vuoden puheen käännös Telegram kanavalla
 
Wagnerilaisen sotakirjeenvaihtaja näkemys venäläisten tilanteesta.

"Tiedätte, että yritän pidättäytyä äänekkäistä ennustuksista ja vihjailuista, erityisesti kielteisistä. Tämä johtuu siitä, että sodan aikana tieto on usein tuhoisampaa kuin tuhannet miinat ja kranaatit. Pidän hiljaisuudesta erityisesti tiedon nälän aikana – on parempi julkaista hauska teksti tai kaksi kuin ilmaista "sisäpiirin vinkkejä" ja "ennusteita".

Mutta nyt koen velvollisuudekseni valottaa erityisoperaatioalueen tilannetta. Lyhyesti sanottuna:

• Venäjän armeija kärsii vakavasta ammuspulasta, kun otetaan huomioon, että vihollisellemme toimitetaan aktiivisesti ammuksia, ja tästä vakavasta ongelmasta on tulossa kriittinen. Jos mikään ei muutu, vihollinen alkaa lähitulevaisuudessa hankkia tykistön ylivaltaa rintamalla.

Ongelman syvyyden ymmärtämiseksi on ymmärrettävä, että kaikki armeijamme menestys, sekä hyökkäys- että puolustusmenestys, on seurausta tykistömme ylivoimaisuudesta. Tapahtumien kehityksestä on mielestäni olemassa useita eri vaihtoehtoja:

1. Meidän puolellamme neuvotellaan ampumatarviketoimituksista yhden harvoista liittolaismaista kanssa.

2. Pyrimme jäädyttämään konfliktin mahdollisimman häpeällisin ehdoin, jotta meillä olisi aikaa rakentaa tuotantokapasiteettia alijäämän kattamiseksi.

3. päätämme riskialttiista, täysin seikkailunhaluisesta panssariläpimurrosta, jonka tarkoituksena on saada suurin osa joukoista linnoittautumaan asutuille alueille sen sijaan, että ne seisoisivat avoimella aroalueella miinojen ja kranaattien alla.

• Mobilisointi oli täysin epäonnistunut. On ymmärrettävä, että valtaosa, 70-80 %, mobilisoiduista joukoista oli monista syistä palveluskelvottomia:

1. laadukkaan sotilaskoulutuksen puute. Tässä en näe järkeä paasata, voin vain sanoa, että jos eilisen ruokakaupan kassaneiti oli 2 viikkoa tankin kyydissä alueella, hänestä ei tietenkään tule hyvää vaunumiestä.

2. mobilisoitujen ideologisen motivaation puute, joka johtuu siitä, että joukoilla ei ole ymmärrettäviä tavoitteita, jotka viranomaisten ja tiedotusvälineiden olisi tuotava julki.

Eilisellä tehdastyöläisellä ei ole aavistustakaan siitä, mitä denatzifiointi ja veljellisen Ukrainan demilitarisointi ovat (en minäkään oikein ymmärrä sitä). Nämä maagiset ja abstraktit ilmaisut eivät varmastikaan ole syy siihen, miksi työläinen, jolla on hymy kasvoillaan ja vaimonsa siunaus, lähtee sotaan Venäjän kansan ja Venäjän maan puolesta ja denatsifio veljellisen Ukrainan.

3. Edellisen kohdan seurauksena mobilisoidut sabotoivat sotilasoperaatioita laajamittaisesti tahallisesti ja tahattomasti. Miehet ovat esimerkiksi oppineet pelaamaan "radiopelejä" eli jäljittelemään radiossa taistelutehtävän suorittamista istumalla mukavassa ja turvallisessa kaivannossa. Kaikki voitonhuudot ja paniikkihuudot seuraavat. Puhumattakaan täydellisestä humalasta ja siitä, että vihollisen kumouksellisen toiminnan torjumiseksi ei ollut minkäänlaisia turvatoimia.

4. Edellisen kohdan jälkeen herää looginen kysymys – missä ovat kokemuksen kovettamat ja kurinalaiset vanhemmat toverit, joiden pitäisi palauttaa järjestys mobilisoitujen miesten riveihin ja torjua sabotaasia? Niitä ei ole, vaan ne taistelevat muissa tehtävissä, koska joku upea idiootti päätti miehittää tietyt, hyvin vastuulliset ja tärkeät alueet vain mobilisoitujen miesten kanssa. Tämän seurauksena saamme satoja metrejä AFU:n miehittämästä sikolätistä, jolla ei ole minkäänlaista arvoa. Ja kun mobilisoidut alkavat edetä, vihollinen vetäytyy rauhallisesti ja järjestelmällisesti, sulkeutuu tykistönsä suojaan, jonka toteuttaminen on yhä helpompaa ja heittää sitten himarsseja juuri vallattuihin asemiin.

Minulla on vielä paljon muuta sanottavaa niistä idiooteista ja pettureista, jotka palavat ikuisesti helvetissä jokaisesta venäläisen sotilaan vuodattamasta veripisarasta, mutta uskon, että tämä riittää kokonaiskuvan ymmärtämiseen.

Mitä tehdä? Ei saa menettää uskoa, yhtenäisyyttä ja kunniaa. Taistelkaa loppuun asti, sillä Venäjän kansa ja kotimme ovat takanamme.
Odotamme ehdottomasti.
Kunnia Venäjälle! 🇷🇺"

Rapsuttaa syylää. Yleensä hilse lähtee ja rapsuttaja.
 
Hyvää uutta vuota palstan veljille. SEurannut palstaa keväästä, ja tätä ketjua lähinnä. Paras lähde minun kirjoissa aiheesta, vaikka joskius OT iskee, mutta pian yleensä päästään takaisin aiheeseen. Kiitos kaikille.

Ilotulitteet ammuttu. Tavan arvannette. ( klikkasin vahingossa kaksi, kertaa fire nappia. Aika väliä oli noin minuutti. Siinä välissä laskuri juoksi 14 eteenpäin, eli en ollut ainoa)

Nyt sitten vaan odotellaan uutisia lisää, kuten normaalisti. :)
 
Viimeksi muokattu:
Pitää silti muistaa Moskovan kerrostaloräjäytykset ennen toista Tsetsenian sotaa. Tässä voi olla samaa lavastusta, tiedetään paremmin kun kohteet ovat selvillä.

Jos osuttu sotilaskohteisiin, sähkölaitoksiin tms. infraan, sitten uskon että Ukraina voi olla asialla.

Jos kohteena ollut kerrostalot, uudenvuoden juhlijat (esim. suuret torit) yms. eli kuolee ja haavoittuu paljon siviileitä, sitten epäilisin että tämä on Putinin tekosia. Haluaa sopivan false flag -operaation ennen "toista" mobilisaatiokierrosta. Toimi vuonna 1999 joten saattaa kokeilla samaa uudestaan.

Ollaan toki viisaampia kunhan saadaan parempi selvyys mitä tapahtunut ja missä.
Eiköhän nämä ole melkein kaikki normi ryssämenoa uuden vuoden editiona.
.
Jos ajattelee millainen määrä tuolla palaa ja poksahtelee ihan normipäivänä, niin uutena vuotena varmaan 100 kertaa enemmän kun raketteja yms. käytetään ryssämäiseen tapaan, vieläpä tänä vuonna terästettynä käsikranaateilla tai singoilla joissakin tapauksissa.
 
Hyvää uutta vuota palstan veljille. SEurannut palstaa keväästä, ja tätä ketjua lähinnä. Paras lähde minun kirjoissa aiheesta, vaikka joskius OT iskee, mutta pian yleensä päästään takaisin aiheeseen. Kiitos kaikille.

Ilotulitteet ammuttu. Tavana arvannette. ( klikkasin vahingossa kaksi, kertaa fire nappia. Aika väliä oli noin minuutti. Siinä välissä laskuri juoksi 14 eteenpäin, eli en ollut ainoa)

Nyt sitten vaan odotellaan uutisia lisää, kuten normaalisti. :)
Huomasin kanssa että viestiä kirjoittaessa ei kannata painaa Enteriä rivinvaihtoa haluten. Enter tarkoittaa tilausta. :)
 
Venäjän kielen taitoni on kadonnut lähes kokonaan, mutta Prigožinin mulkku kertoo tuoneensa uudenvuoden lahjoiksi mandariineja. Joku sit kysyy vangeilta tietävätkö kuka tää Prigožin on ja kukaan ei näytä tietävän. Kysyy sit kai, että "Eiks teil oo nettiä?". Sit P kysyy mitä nää haluis lahjaksi, ni vastaavat "Rauhaa!". Sit jotain päläpälää.

On kyllä niin vastenmielinen toi P, et oli vaikee edes kattoa toi loppuun.
 
Pomintoja ISW:n eilisestä raportista

Key Takeaways
  • Russian President Vladimir Putin’s annual New Year’s Eve address continued to illustrate that Putin is uncertain of his ability to shape the Russian information space and remains focused on justifying the war in Ukraine and its cost to his domestic audience.
  • Putin delivered his address from the headquarters of the Southern Military District (SMD) as part of his ongoing efforts to portray himself as an effective wartime leader.
  • Russian Defense Minister Sergei Shoigu demonized Ukraine and announced that Russian victory is inevitable in his New Year’s Eve speech.
  • Russian forces are likely depleting their stocks of artillery ammunition and will struggle to support their current pace of operations in Ukraine as a result.
  • Russian forces launched another round of missile strikes targeting Ukrainian critical infrastructure but at a reduced intensity compared to previously massive waves of strikes.
  • Ukrainian and Russian sources stated that Ukraine and Russia exchanged prisoners but differed in their reporting on the number of exchanged personnel.
  • Russian forces continued limited counterattacks to regain lost positions along the Svatove-Kreminna line on December 31.
  • Russian forces continued offensive operations around Bakhmut and Avdiivka-Donetsk City on December 31.
  • The International Atomic Energy Agency (IAEA) announced that the Zaporizhia Nuclear Power Plant (ZNPP) lost connection to its last functioning backup power line on the evening of December 29.
  • Russian forces continue operations in eastern Zaporizhia Oblast and along the southern axis.
  • Ukrainian Defense Minister Oleksii Reznikov stated on December 31 that he knew “for a fact” that the Kremlin plans to close its borders for men, declare martial law, and begin another wave of mobilization in “one week or so.”
  • Russian occupation authorities continue to intensify law enforcement crackdowns in occupied territories in response to Ukrainian partisan activities.
  • Russian occupation officials continue to create unbearable living conditions for residents of occupied territories.
 
Back
Top