Ukrainan konflikti/sota

Kuinka moni T-55 on siinä kunnossa ettei käyttöönottoprosessissa ensimmäiseksi tarvitse kaataa ne telojen läpi kasvaneet koivut ensin pois, poistaa luonnon synnyttämä turvekatto vaunun päältä ja todeta kaiken muovilta tai kumilta vaikuttavan kadonneen jyrsijöiden suihin jo joskus silloin kun Neuvostoliitto kaatui?
Eiköhän nuo lähde ihan samalla prosessilla kuin T-72 ja Abrams lautatkin: kaikki osat irti ja lähdetään liikkeelle rungon hiekkapuhalluksella ja maalauksella. Seuraavaksi pultataan kiinni kaikki osat, tosin ne on siis uusia.
 
v_stus kommentoi lyhyesti Kreminnan tilannetta, pitkästä aikaa. Tästä saa vähän positiivisemman kuvan kuin Micekin postauksista. Tämän mukaan ryssä vastahyökkäilisi vailla erityistä tulosta, samaan tapaan kuin aiemmin. Tähän väliin mahtui jonkun parin viikon jakso että UA tuntui etenevän hitaasti alueella.

"
In the direction of Kreminnaya, everything is stable for the occupiers They go on the attack every day to knock out the ZSU from some dangerous positions for the orcs Everything ends with receiving nuts and leaving, then counterattacks are received Month. They. Engaged By suicide. And so they did not understand anything
"
 
v_stus kommentoi lyhyesti Kreminnan tilannetta, pitkästä aikaa. Tästä saa vähän positiivisemman kuvan kuin Micekin postauksista. Tämän mukaan ryssä vastahyökkäilisi vailla erityistä tulosta, samaan tapaan kuin aiemmin. Tähän väliin mahtui jonkun parin viikon jakso että UA tuntui etenevän hitaasti alueella.

"
In the direction of Kreminnaya, everything is stable for the occupiers They go on the attack every day to knock out the ZSU from some dangerous positions for the orcs Everything ends with receiving nuts and leaving, then counterattacks are received Month. They. Engaged By suicide. And so they did not understand anything
"
Vastaa tätä. Näissä voi olla pohjimmaisena lähteenä sama telegram kanava.

 
En ole virallista ryssän tiliä lukenut (viimeisintä tiedotusta, aikaisemmin oli 63 kuollutta), mutta muilta twiittaajilta saman suuntaista. Puhuttaneen useammasta sadasta ilmeisesti.

RUS inform that 89 Russian soldiers were killed in Makiiwka according to the latest announcement. In fact, this number is certainly much higher. It is said that there are already almost 500 dead. It seems more and more likely that it is closer to 500 dead than 89 according to RUS propaganda.
 
Putinin ennen joulua pitämä puhe asevoimien tilaisuudessa vihjasi vahvasti siitä ettei hänellä ole mitään ajatusta siitä, miten sota tultaisiin voittamaan.

Lainasin puheen tekstin tähän viestiin: LINKKI

Jos katsoo sen sisältöä tarkemmin ja jättää erilaiset korulauseet huomiotta, niin perimmäinen ajatus on tämä: kaikkea tarvitaan lisää sukista ja saappaista lähtien.

We know that there can be no small things on the battlefield, so we need to pay special attention - I know that the Ministry [of Defense] is doing this, nevertheless I want to emphasize it again: first-aid kits, food, dry rations, uniforms, shoes , protective helmets, body armor - everything should be at the most modern and high level. It is necessary to saturate the troops with night vision devices, high-quality sights, and new generation sniper rifles. I will not list everything, but I will say the main thing: everything a fighter needs should be modern, convenient and reliable, and the supply should be based on real needs. If some departmental regulations are outdated, they need to be changed - quickly.

Nämä ovat asioita jotka heillä piti olla jo ennen sotaa, mutta näin ei ollut. Nyt presidentti itse kokee tarpeelliseksi listata nämä perustarvikkeet.

Mobilisoitujen määrästä sanoi näin:

As is known, 300,000 people have been drafted into the ranks of the Armed Forces. Some of them are already in the war zone. As reported by the Minister of Defense, Chief of the General Staff, 150,000 people are being trained at military training grounds, and this is a sufficient reserve for conducting an operation. This is practically a strategic reserve, which is not used in hostilities today, but people undergo the necessary training there.

Pitääkö tuo lukea lopulta niin että 150 000 olisi lähetetty rintamalle ja 150 000 koulutuskeskuksissa / strategisena reservinä? Vai "joitakin kymmeniä tuhansia" lähetetty rintamalle, 150 000 koulutuskeskuksissa / strategisena reservinä JA loput mobilisoiduista ovat enemmän tai vähemmän paperilla eli odottamassa mitä tuleman pitää? Eli 150 000 voisi olla "koulutuskeskusten" vetokyvyn maksimi? Toki tässä tulkitaan Putinin sanomisia, mitkä voivat olla valheita.

Pohjimmiltaan hänen puheensa villat: "miehiä otettu satoja tuhansia, armeijalle on piikki auki joten ostakaa mitä tarvitsette mihin hintaan tahansa JA teollisuudelta odotetaan lisää kykyä venyä ja tuottaa tavaraa". Siinä hänen voiton eväät, pumpataan Ukrainaan lisää miehiä, toivotaan että jostain saadaan tarvittavaa kalustoa riittävät määrät JA toivotaan että tämä toisi jotenkin jonkinlaisen voiton, mitä se ikinä tarkoittaakaan.
1672785643905.png
 
NAFO-säämies. Nyt mennään pidemmäksi aikaa pakkaselle Kreminnan seudulla. Ensi viikon alkupuolella maa alkaa olemaan jäässä (maan lämpötila on nyt selvästi alempi kuin aiemman lievemmän pakkasjakson alkaessa joku kuukausi sitten).

Uskon edelleen, että pakkasjakso on Ukrainan kannalta edullisempi kuin ryssien.

 
On hyvin lähellä se hetki missä ylitetään piste jonka jälkeen tapahtuu nopeasti ja paljon. Venäjä on yhteiskunta missä kaikki patoutuu ja purkautuu sitten voimalla kun minkäänlaisia pakoventiilejä ei ole olemassa. Vaikea ennakoida tarkoittaako se Putinin valtakauden loppua mutta kyllä siellä jotain todella isoa on jo muhimassa. Tämä sota on kaatanut kaikki ne rakennelmat joiden avulla Putin on pysynyt vallassa.
TÄMÄ. Löytyyköhän jo Lontoon vedonlyöntitoimistoista kertoimia eri ajankohdille..? :unsure:
 
Viimeksi muokattu:
Sen hetki olisi nyt vaan ei ole. Himarseissa edelleen rajoittimet, Leopardeja ei uskalleta lähettää eikä ilmatilaakaan olla suljettu, vaikka kansanmurha on käynnissä (tosin enää huonolla menestyksellä). Euroopan pitäisi kasvattaa munat ja Jenkeissä vaihtaa se muumio oikeaan presidenttiin jolla olisi uskottavuutta ja voimatasapaino itsessään korjaisi tilannetta
Kuka se oikea presidentti olisi?
 
Ja vaikka Saksa itse ei halua lähettää Leo 2:a, niin miksi se estää muidenkin maiden lähetykset ? On kyllä todella outoa touhua. Nuo tekosyyt on mitä käytetään on täysin epäloogisia.

Katsos kun syvän rauhan aikana on solmittu hienoja sopimuksia niin sodan aikana niistä pidetään kiinni jos se hyödyttää ryssää ja/tai antaa mahdollisuuden olla itse tekemättä jotain. Sillä ei ole mitään väliä että se toinen osapuoli pyyhkii perseensä sopimuksilla.

Asevientiä ja -kauppaa rajoittavat pykälät ovat sellaista luxusta johon olisi varaa vain maailmassa jossa yksisarviset loikkivat vuorilla ja pierevät sateenkaaria.


Tässä kohtaa jää melkein sanattomaksi, ja tuntee taas myötä häpeää vai pitääkö sanoa, että sellainen ministeri kuin kanslerikin🤔

Kun tämä tuli mulle ensimmäistä kertaa vastaan twitterissä ajattelin että kyseessä oli vaan surkea käännös. Ei näköjään sitten ollut. Aivan ihmeellisiä persläpiä tämä ja esimiehensä!

Jep, tässä Lambrecht ja Scholz kusee omiin ja saksan muroihin. Vaikka saksa on voimakas kun puhutaan taloudesta, niin nyt, kun puhutaan sodasta ja pitäisi toimia, vetelät on pöksyssä. Pari sukupolvea on yritetty unohtaa koko asia ja uskoa jatkuvaan rauhaan ja vaurauden kasvuun. Erityisesti oman vaikutusvallan kasvuun. Vaikka aivan tyhjää kättä ei tarjota Ukrainalle, niin ei se kaukana ole. Ei niitä tankkeja sinne rapaan pidä ajaa, mutta koulutus käyntiin ja kamat rajalle.

Siellä pelataan Euroopassa ihan liian herkkää peliä. Jos nyt kuitenkin ja silleen, koitetaan nyt ymmärtää, nää on nyt näitä oikkuja... Eikö ne näe, että nämä wannabe- sekundadiktaattorit saisi samalla laitettua ruotuun kuvittelemasta itsestään liikoja. Lukapaska, Orbaska, Erdopaska ja muut ripulit, yltiövanhoilliset idiootit, saisi pois jarruttamasta kehitystä kohti parempaa tulevaisuutta.

Miten helevetissä putleri kuvitteli saavuttansa tällä parempaa tulevaisuutta ja hyvinvointia kansalleen, kun vaihtoehtona olisi ollut avoimempi yhteiskunta ja kauppa joka olisi rikastuttanut kaikkia. Jos EU ei kelpaa, olisi rakentanut omansa. Tämä oli ikään kuin hieno hyppäys keskiaikaan. "Kyllähän näitä rajoja on ennenkin siirrelty" ties millä verukkeella, niin, tuhat vuotta sitten. Linnassa on kivaa, mutta kansa puree pettua, varastaa, murhaa ja on onnetonta.

Vaikka tämä on nyt karkea yksinkertaistus, niin tässä ei nyt hyssyttelyt auta. Kovaa, siis todella kovaa on laitettava näkyvästi vastaan ja esille näille heepoille. Niin näkyvästi ja voimakkaasti ettei tätä tarvitse sitten uudelleen käydä läpi. Nyt on vielä tuhannen taalan paikka. Ihan tässä naapurissa, Euroopan lähes ytimessä. Jokainen vähänkin tunteita omaava tuntee surua. Jos se sitten repee tai olisi revennyt Taiwanissa tai Koreasssa, niin vaikutus tuskin olisi ollut näin järeä.

Tälläkin synkällä pilvellä voi siis olla "kulta" reunus. Päästään eroon siitä ajatuksesta, että jälkeenpäin kukaan edes kuvittelee voivansa siirrellä rajoja tai päättää olevansa "vähän parempi" ja tekevänsä päätöksiä omin päin palatakseen jonnekin historian hämyyn omine idioottimaisine tulkintoineen. Eli päin helkkaria tämäkin menee jos ei olla valmiita itse vähän kärsimään. Se on nyt laitettava poliitikkojen itsensä todella likoon eikä vain ajateltava vaalikausia. Jokaisesta kuitenkin löytyy sen verran selkärankaa ja kovuutta, että asiat saadaa oikealle tolalle. Ja jos ei löydy, niin sivuun. Mallia voi ottaa Zelestä.
 
Jälleen kerran Argentiina ottaa vastaan natseja, En ihmettelisi jos isompaakin pamppua ryssän maalta alkaisi siirryä tuonne. Toivottavasti tässä kohtaa Ukraina tekisi Israelit ja noutaisi väkisin syyllisiä oikeuteen.
 
Back
Top