Ukrainan konflikti/sota

Mutta mitä sun mielestä sitten on raskas aseistus ellei tykistö? Kun nyt kerran panssareita ei lähetetä.
Veikkaan että kyse on Ano Turtiaisesta. Siinä on niin raskas ja tiivis setti hevosenpaskaa ja kusta puristettuna ihmisen muotoon, että mennään suhteellisuusteorian puolelle: aika ja avaruus kaartuvat niin raskaan objektin ympärillä arvaamattomilla tavoilla. Sopivilta kukkulalta kun Ano päästetään pyörimään kohti rysylinjoja, murskaa hän kaiken tielleen osuvan, mukaan lukien panssaroidut yksiköt. Wunderwaffe :sneaky:

Tässä aselähetyksessä on lisäksi bonus: Suomalaisten keskimääräinen ÄO nousee välittömästi kymmenyksellä.
 
Tuo "pattsir" taitaa olla sellainen puukulissi, ei oikea laite. Katselin Liebherren gataloogia minkämoinen kone tarvitaan tuollaisen 30t panssarimöhkäleen nostoon:
Katso liite: 72970
ryssälän kuvassa näkyvä nosturi on huomattavasti kevyempi. Rohkenen väittää että nostettu esine ei ole oikean patsirin painoinen. Rakennuskin näyttää Stalinin täytekakulle, rakennettu joskus Stalinin kaudella joten ei tuosta ole rakenteiden kantavuudesta tasan mitään tietoa. Hullu se ryssä on mutta ei niin hullu että oikean pantsirin katolle nostaisi. Nosturitaulukon lähde:
sergei nostettu katolle ...
 

Saksalaistiedustelu: Ukraina menettää valtavasti joukkoja joka päivä Bahmutin taistelussa​

Saksan valtiollinen ulkomaantiedusteluorganisaatio Bundesnachrichtendienst (BND) on huolissaan Ukrainan menetyksistä Bahmutissa, kertoo saksalainen Der Spiegel.

BND:n mukaan Ukraina on kärsinyt valtavia menetyksiä strategisesti tärkeän Bahmutin puolustamisessa. Tiedustelutietojen mukaan Ukrainan miesmenetykset ovat tällä hetkellä päivittäin kolminumeroisia.

BND:n mukaan Bahmutin menetyksellä olisi vakavia seurauksia, sillä valtauksen myötä Venäjä voisi edetä syvemmälle maahan. Venäjä sotii kaupungista "raivoisasti".

"Tällä hetkellä venäläisjoukot Bahmutissa ovat Venäjälle tykinruokaa, ja ilmeisesti valtavat menetykset eivät vaikuta Venäjän sotataktiikkaan", Der Spiegel kertoo BND:n arvioineen saksalaispoliitikoille lausunnossaan.

Sakujen tiedustelu oli vielä helmikuun hyökkäyksen aattona täysin varma ettei mitään tapahdu. Eivät nauti suoranaista luottamusta!
 
Ukrainan sodassa pitää muistaa, että äkkiä laskien kellään ei ole ollut tällaista torjuntatulivoimaa apunaan.
Totta. Sekä Venäjä päätti hyökätä maahan jota se oli lämmitellyt yhteenottoon jo vuodesta 2014. Ukraina oli kouluttautunut, tiesi hyökkäyksen olevan mahdollinen, lännen sotilaspiirit olivat valmistautuneet sen auttamiseen. Lisäksi Ukraina on valtava maa, sillä on syvyyttä maantieteellisesti että reservissä olevassa miehistössä ja kalustossa. Jos Venäjä olisi hyökännyt syvästä rauhasta nauttivaan ja kuuteen miljoonaan sukupuoleen keskittyneeseen Suomeen niin olisi voinut käydä paljon hullummin. Puolaan eivät itsemurhaa tekisi. Baltia myös olisi ollut venäläistä rulettia että toimiiko NATO todellisuudessa. Mutta Ukraina ja Suomi olivat vapaata riistaa. Moldova myös väisti luodin, luultavasti koska olisi vaatinut Venäjältä maihinnousua ja laskua ilman maayhteyttä.

Mutta oli todella pienestä kiinni, ihan yksittäisistä tapahtumista että hyökkäyskiilat pysäytettiin ajoissa. Jos Venäjän armeija olisi tiennyt mitä on tekemässä, muutenkin kuin muutama päivä ennen, niin lopputulos olisi hyvinkin toinen. Onneksi ryssä ei luota edes omiinsa.

Tietenkään ei saa unohtaa Ukrainan armeijan sankarillisuutta murskaavan yllätyshyökkäyksen edessä. Ei lähdetty karkuun vaan käännyttiin kohtaamaan tulimyrsky.
 
Alkaa olla sellainen tekemisen meininki, että länsi on kyllästynyt sotaan ja se tullaan lopettamaan tämän vuoden aikana. Ukrainalle annetaan tarpeellinen, että saa häädettyä viimeisenkin torakan mailtaan.

Nautin.
Pakko olla hieman pessimisti ja todeta, että neuvostokalusto saattaa olla huonossa hapessa ja ammustilanne surkea, joten nämä nyt lähetetyt aseet saattavat ainoastaan mahdollistaa Ukrainan taistelun jatkumisen ja game changerit odottavat vielä tulemistaan?
 
"Puolustusministerin mukaan on olemassa hyviä syitä sekä puolustaa että vastustaa vaunujen vientiä."

Nämä syyt erityisesti vastustaa olisi erittäin herkullista kuulla? Ryssän rintaman liian nopea (täydellinen romahdus) ja siitä seuraava hätäytimen käytön pelko:rolleyes:

edit: eikös vielä vähän aikaa sitten niiden kunnostus pitänyt ottaa vähintään 6kk tms.:sneaky::ROFLMAO:

Ei ole näinä vaikeina aikoina helppoa olla saksalainen kun haluaa olla kaikkien paras kaveri ja on tottunut kumartelemaan ihan joka suuntaan.

Putin iskee nyrkkiä pöytään, Puola vittuilee ja USA painostaa. Vähän on vaikea yhtälö kun pitäisi samaan aikaan lähettää tankkeja ja olla lähettämättä. Ehkä ne lähettävät sinne puolikkaita vaunuja :ROFLMAO:
 
Ei ole näinä vaikeina aikoina helppoa olla saksalainen kun haluaa olla kaikkien paras kaveri ja on tottunut kumartelemaan ihan joka suuntaan.

Putin iskee nyrkkiä pöytään, Puola vittuilee ja USA painostaa. Vähän on vaikea yhtälö kun pitäisi samaan aikaan lähettää tankkeja ja olla lähettämättä. Ehkä ne lähettävät sinne puolikkaita vaunuja :ROFLMAO:
Kyllä siinä kohdassa pitäisi Saksan tajuta munanneensa, kun Puola avoimesti läksyttää Saksaa maailmanpolitiikan teattereilla.
 
Back
Top