Ukrainan konflikti/sota

Pakko olla hieman pessimisti ja todeta, että neuvostokalusto saattaa olla huonossa hapessa ja ammustilanne surkea, joten nämä nyt lähetetyt aseet saattavat ainoastaan mahdollistaa Ukrainan taistelun jatkumisen ja game changerit odottavat vielä tulemistaan?
Oli siellä myös toistasataa Bradleytä, liki sata Strykeriä, Mardereita, AMX-10:jä ja keskimatkan 150km raketteja. Kyllä pitäisin näitä kokonaisuuksia game changereina, yhdistettynä nyt näihin viimeisimpiin mitä tänään ja eilen on ilmoitettu. Nyt on kunnollista! Nyt on lautta!
 

Saksalaistiedustelu: Ukraina menettää valtavasti joukkoja joka päivä Bahmutin taistelussa​

Saksan valtiollinen ulkomaantiedusteluorganisaatio Bundesnachrichtendienst (BND) on huolissaan Ukrainan menetyksistä Bahmutissa, kertoo saksalainen Der Spiegel.

BND:n mukaan Ukraina on kärsinyt valtavia menetyksiä strategisesti tärkeän Bahmutin puolustamisessa. Tiedustelutietojen mukaan Ukrainan miesmenetykset ovat tällä hetkellä päivittäin kolminumeroisia.

BND:n mukaan Bahmutin menetyksellä olisi vakavia seurauksia, sillä valtauksen myötä Venäjä voisi edetä syvemmälle maahan. Venäjä sotii kaupungista "raivoisasti".

"Tällä hetkellä venäläisjoukot Bahmutissa ovat Venäjälle tykinruokaa, ja ilmeisesti valtavat menetykset eivät vaikuta Venäjän sotataktiikkaan", Der Spiegel kertoo BND:n arvioineen saksalaispoliitikoille lausunnossaan.
Ukraina on ilmoittanut päivittäin Venäjän tappioiksi yli 500 kaatuneen lukemia.

Ei Ukraina ilman tappioita kykene puolustautumaan. Ainakin jos haavoittuneet lasketaan mukaan niin tappiot on 3-numeroisia / päivä.

Se on se hinta, kun autetaan puolustautumaan, mutta ei ole aikaisemmin toimitettu kalustoa jolla vastustajan hyökkäysvoiman saisi tuhottua.
 
Totta. Sekä Venäjä päätti hyökätä maahan jota se oli lämmitellyt yhteenottoon jo vuodesta 2014. Ukraina oli kouluttautunut, tiesi hyökkäyksen olevan mahdollinen, lännen sotilaspiirit olivat valmistautuneet sen auttamiseen. Lisäksi Ukraina on valtava maa, sillä on syvyyttä maantieteellisesti että reservissä olevassa miehistössä ja kalustossa. Jos Venäjä olisi hyökännyt syvästä rauhasta nauttivaan ja kuuteen miljoonaan sukupuoleen keskittyneeseen Suomeen niin olisi voinut käydä paljon hullummin. Puolaan eivät itsemurhaa tekisi. Baltia myös olisi ollut venäläistä rulettia että toimiiko NATO todellisuudessa. Mutta Ukraina ja Suomi olivat vapaata riistaa. Moldova myös väisti luodin, luultavasti koska olisi vaatinut Venäjältä maihinnousua ja laskua ilman maayhteyttä.

Mutta oli todella pienestä kiinni, ihan yksittäisistä tapahtumista että hyökkäyskiilat pysäytettiin ajoissa. Jos Venäjän armeija olisi tiennyt mitä on tekemässä, muutenkin kuin muutama päivä ennen, niin lopputulos olisi hyvinkin toinen. Onneksi ryssä ei luota edes omiinsa.

Tietenkään ei saa unohtaa Ukrainan armeijan sankarillisuutta murskaavan yllätyshyökkäyksen edessä. Ei lähdetty karkuun vaan käännyttiin kohtaamaan tulimyrsky.

Mitä keväällä kiivaimpina puolustustaistelun hetkinä uutisoitiin Nlaweja, Stingereitä jne. kului useita satoja viikoissa. Monen maan varastot olisivat loppuneet kesken ensimmäisen sotaviikon aikana.

Kun apu päätöksen teko kestää viikkoja tai kuukausia, niin apupäätöstä ei kannattaisi tehdä koska tappio olisi tullut ennen päätöstä.

Tuolla hs.fi jne keskustelupalstoilla ihmisillä on väärä mielikuva. He selittävät jos Suomi olisi joutunut sotaan, niin tietysti olisimme saaneet apua. (Mielipiteitä jotka kumpuavat ehkä isänmaallisuudesta, mutta eivät realismista) Heille on turha selittää, että Suomen Puolustusvoimien varastot eivät olisi riittäneet apupäätöksiin saakkaa. Saati siihen asti, että apu olisi ollut Raatteentiellä tai Salla-Pelkosenniemi taistelualueella.

Venäläiset ryssivät perinteiseen tyyliinsä, mutta ovat saaneet massalla aikaan hävitystä ja ruumiita. Jos Suomen pitäisi kestää yksin 310 päivän mittainen sota noin 100 - 300 tappiot, joka päivä niin olisimme kierrättäneet varalisänkin kahdesti.
 
Wagnerin huhutaan valmistautuvan kaappaamaan Moskovan avainkohteet.
Se tästä enää puuttuu, että länsi alkaisi tukemaan Venäjän hallintoa taistelussa Wagneria vastaan joka on ottanut maan ydinaseet sekä ballistiset ydinsukellusveneet haltuunsa. Elokuva Purppuravyöhyke alkaa olemaan ajankohtainen.
 
Oli siellä myös toistasataa Bradleytä, liki sata Strykeriä, Mardereita, AMX-10:jä ja keskimatkan 150km raketteja. Kyllä pitäisin näitä kokonaisuuksia game changereina, yhdistettynä nyt näihin viimeisimpiin mitä tänään ja eilen on ilmoitettu. Nyt on kunnollista! Nyt on lautta!
Laitatko listan missä on nämä 150km raketit mainittu, itsellä mennyt ohi.
 
Yhdysvaltojen puolustusministeri Lloyd Austin pitää tiedotustilaisuuden Ramsteinin lentotukikohdasta Saksassa kello 17.15 alkaen Suomen aikaa. Iltalehti näyttää tilaisuuden suorana



Onko jotain isompaa tulossa? Hollannin parlamentti käsitellyt F16 koneiden antamista:



Alankomaat ”avoin” lähettämään hävittäjiä Ukrainaan​

Alankomaat suhtautuu avoimesti mahdollisuuteen lähettää Ukrainalle F16-hävittäjiä, mikäli Ukraina niitä pyytäisi. Asiasta kertoo Alankomaista kirjoittava englanninkielinen uutispalvelu NL Times.


Ulkoministeri Wopke Hoekstra otti aiheeseen kantaa puheenvuorossaan maan parlamentissa torstaina. Hoekstran mukaan maa tulisi käsittelemään Ukrainan mahdollista pyyntöä ”avoimin mielin”. Hänen mukaansa aseistuksen toimittamisessa Ukrainalle ei olisi ”tabuja”.
 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokattu:
Mutta kun asia ON niin että sota leviää ellei ryssät lyödä Ukrainassa. Siksi o parempi viedä sinne sotatarvikkeita niin paljon kuin vain voi ettei sota leviä muualle Eurooppaan.
Juuri tätä tässä ihmetellään. Että miksi tuo päivänselvä asia ei ole kirkastunut söltsille ja muille vastaavasti ajatteleville. Tässä alkaa nyt olla kuitenkin jo pitkä myönnyttelyjen, pikkupikkusanktioiden ja perseenlipomisten sarja, jonka pohjalta tulkita putlerin venäjän käytöstä ja reagointia lännen toimiin: Tsetsenia, Georgia, Syyria, 2x Ukraina.
 
Toivottavasti näin. Tällöin saataisiin aikaan maksimaalinen haitta- ja hidastusvaikutus ajatellen rysyn ilmeisesti tulossa olevaa suurhyökkäystä. Nyt ne saatanan rautatiesillat siellä linjojen takana poikki! Yksi silta per kiskolinja tietenkin riittää vallan hyvin. Toki varikot ja komentopaikat pitää myös lakaista isolla luudalla.
GLSDB suhteen jäitä hattuun, ei ole edes tuotannossa vielä Theinerin mukaan. Muutenkin vähän liikoja luultu tästä aseesta, ikävä kyllä.
Ehkä muutaman kuukauden päästä voi näkyä. Vai tulisiko se paranneltu GMLRS jo ennen sitä?

"Last but not least GLSDB isn't even in production... so before they can show up in Ukraine GLSDB has to enter production."

 
Back
Top