Ukrainan konflikti/sota

Se on totta, mutta miten pohjoismaiset demokratiat Suomi ja Ruotsi reagoisivat, jos esim.asetoimituksia alettaisiin tuhota lentokentille tai ammuskelemaan/aletaan uhkailla esim. Iskandereilla? Tämä on tietysti äärimmäinen skenaario, mutta joskus mahdollinen. Venäjä voi aina väittää, että "Emme me mitään ole ampuneet" Tälläisessä tilanteessa esim.ulkomainen sotilasapu, esim britti tai jenkkijoukot on vaikea kutsua avuksi ilman maaoperaatiota ja Suomi tuskin alkaa tuhoamaan laukaisualustoja rajan takaa "epäselvissä tilanteissa" Kuten sanoin epätodennäköistä, mutta ryssän touhut huomioiden mahdollista.
Sitten aktivoidaan Väinämöinen ja teeskennellään itsekin tietämätöntä.
 
Pallittomat, munasarjattomat kuohitut ja aivopestyt sakemannit eivät edelleenkään ymmärrä että kyse oli siitä kumpi hyökkää ensin. Neuvostoliitto oli hyökkäämässä Saksaan, mutta Saksa ehti ensin. Hävisi sodan ja luulevat nyt kollektiivisesti hyökänneensä rauhaa rakastaneeseen viattomaan demokratiaan.
Vielähän jenkit ja engelsmannitkin pitävät hyvänä ideana pahan valtakunnan älyttömyyksiin mennyttä tukemista sen suuressa imperialistisessa sodassa, vaikka jo 1939 maiden johto tiesi Molotov-Ribbentrop -sopimuksen salaisesta lisäpöytäkirjasta ja sontiaismolottajien minimitavoitteista. Höpisevät maailman pelastamisesta demokratialle vaikka käytännössä antoivat kommareille puolet Eurooppaa, mikä oli vain alkusoittoa ihmiskunnan vihollisten kulkutaudinomaiselle leviämiselle.

Ehkä ongelma oli siinä, että länsimaiden kasvatin piti pudota päälleen hevosen selästä päästäkseen ryssän psyykeen kiinni kuten Patton.
 
Viimeksi muokattu:
Nythän se olisikin hyvä tilaisuus lähettää kaikki A4:set Ukrainaan, kun kerta jenkit meinasivat korvata lähetetyt Abramseilla 🤔

Ai niin mutta siitä tulisi se kaiken huollon ja logistiikan lamauttava kahden eri laitteen kalustokirjo, no eihän se sitten kannata. Ja se turbiinimoottorikin vielä!
Ja tässä nyt itse vähän miettinyt sellasta, että jos A4:n ongelma on ettei niitä saa huollettua varaosien puutteiden vuoksi niin mitähän me niillä sitten tehdään? Ei kai niitä varaosia tänne sen paremmin ilmesty kun tarvetta ois tai jos niitä on meillä varastossa niin mukaan vaan Ukrainaan niiden x määrän tankkien kanssa.
 
Eikö pienelläkin alakorolla luukku kolhi kanuunaa jos tornia kääntää oikealle vähän tai vasemmalle paljon käännettäessä tiputtaa luukun nakkipipoisen päähän?
Yleensä nuo pelaa niin että tornin vakain ei mene päälle jos joku luukku auki ns. alakannella. Jos joku seppä teipannut sen luukun kytkimen pohjaan, niin sitten voi alkaa kolisemaan...
 
Puolustusministeri:

- Ei voi olla iso määrä, Suomen puolusutuskykyä ei voi vaarantaa.
- Emme tule edes jälkikäteen kertomaan lähettikö Suomi vaunuja vai ei ja jos lähetti, niin kuinka monta.

No tätä pitää sitten ihmetellä ensi vuoden AEMI ilmoituksesta tai tosiaan sen perusteella mitä muut laittaa vs. mahdollisesti kerrottu kok.määrä. Pääasiahan on ettei Suomalaiset siviilit tiedä missä mennään:sneaky:
 
Krasna Hora on UA:llekin vaikea paikka. Länteen ei voi noin vain perääntyä koska ryssä saanut tien tulen alle ja tuhonnut mm. rautatiesillan alikulun (romahtanut), joten ainoa reitti etelään Bakhmutin kaupunkiin - ja sekin reitti alkaa olemaan turvaton. Vaihtoehdot alkavat käymään vähiin tuolla ellei täysin uhkarohkeasti pakon edestä tee jotakin liikettä mitä selväjärkiset eivät tekisi, tai ryssä lopeta syystä tai toisesta Banzai-hyökkäyksiään. Vaikea tilanne😟
 
Zelenskyi pitänyt kansalle puheen Krimillä ja Belgorodissa :)

 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokattu:
Back
Top