Ukrainan konflikti/sota

Kenenköhän intresseissä on ollut ilmoittaa Tukesille 🤔

Johanna Aholan mukaan Tukes haluaa, että verkkosivuille, joilla piirustuksia jaetaan, tulisi selkeä ilmoitus siitä, ettei hätäapukamiina ole tarkoitettu pysyvään käyttöön.
Ne eivät ole EU:n rakennustuoteasetuksen vaatimusten eikä ekosuunnitteludirektiivin mukaisia tuotteita. Niillä ei ole asuinhuoneistossa käytettäville kiinteän polttoaineen kamiinoille vaadittavaa CE-merkintää.
Ahola muistuttaa, että verkon ohjeilla itse tehty testaamaton kamiina ei välttämättä ole tiivis, ja sieltä voi päästä savukaasuja huonetilaan.
Tukes on kyllä noin 99% varmuudella itse tämän kaminajutun löytänyt ja toiminut tavalla jota viranomaiselta oletetaankin.

Kun jaksaa tutustua kaikkien toivomiin harmonisoituihin standardeihin joista nautitaan nyt EU:n kautta ja ennen sitä FI-merkin kautta. Samoista tai vastaavista standardeista nautitaan myös vaikkapa USA:ssa, Kanadassa tai Briteissä. Näillä keskivertoihmistä lähinnä sylettävillä asioilla on melkoinen merkitys Ukrainan sodassa. Tukes ja sen sisaret eri maissa nimittäin valvovat viranomaisina että markkinoille ei tule paskaa. Tästä paskasta hyvä esimerkki on ryssän Taktinen Taistelurengas. Tälläinen tuote kun ei Suomessa tai Jenkeissä markkinoille päädy kun viranomaiset vahtii että tieliikennekäyttöön myydyt tuotteet myös täyttää sen kirotun standardin. Näin länsimainen MRAP tai vaikka ihan Suomesta lahjoitettu NAFO avolavapaku on turvallinen ajettava eikä tapa kuskiaan siksi kun akseli katkeaa, jarrut ei toimi tai rengas räjähtää itsestään. Niin kuin on nähty niin tuolla idän ihmemaassa tätä asiaa ei hoideta vaan se ryssitään. Vastaavasti näin länsimaissa ja Suomessa tulipesien turvallisuudesta huolehditaan valvonnalla myynnin yhteydessä. Sekä tietysti asennuksen jälkeen vuosinuohouksella. Tämän takia niitä taloja ei pala kuten ryssänmaalla ja ilalla voi mennä nukkumaan huoletta vaikka kaminaan jää tulet.

Joten länsimaisen sotatarvikkeen ylivoimaisuus perustuu hyvin pitkälle siihen että ne osat on standardiensa mukaisaa ja niihin voi _luottaa_. Tämän takia myös Ukraina pyrkii eroon ryssän korruptoituneesta, totaalisen paskasta maailmasta jossa edes rengasta ei voi ostaa ilman epäilystä että se on totaalisen paska väärennös.
 
Joku venäläinen entinen Putinin neuvonantaja on päässy Kazakstanilaiseen yliopistoon levittämään propagandaa.
Tämä sama nainen, Ekatrina Schulman, totesi aiemmin, että kaikkien vastuullisten aikuisten pitäisi pysyä Venäjällä. Ilmeisesti näitä "pehmeää propagandaa" edustavia tämä.
Tänään kolme kuollu Konstantinovka nimisessä paikassa Venäjän tulituksen seurauksena.
Kazakstanin kannattaisi yrittää ymmärtää, että mitä siitä seuraa kun maahan ottaa puoli miljoonaa ryssää. Meilläkään tätä ei ole vielä tajuttu.
 
Siitä näköjään puuttuvat akut, telineet tyhjänä takaovien takana.
Ukrainan Traktori-Prikaatien vakiokäytäntö:
-Katsotaan kun löpö loppuu ryssän suristimesta, tätä on saatettu avittaa hanan avaamisella kun ryssät ovat sammuneet yllättävän hyvän vodkasaatavuuden takia
-Odotetaan että ryssät lähtee hakemaan löpöä ja silläaikaa pöllitään akut
-Katsotaan kun ryssä tankkaa suristimen ja huomaa että ei starttaa ja akku uupuu
-Odotetaan että ryssät lähtee hakemaan uusia akkuja ja sillä aikaa tuodaan akut takaisin ja siirretään suristin Ukrainan armeijalle tankattuna

Eli videolla on menossa tuo vaihe kun tankki on jo täynnä mutta akut on vielä pakun lavalla.
 
Ukrainan Traktori-Prikaatien vakiokäytäntö:
-Katsotaan kun löpö loppuu ryssän suristimesta, tätä on saatettu avittaa hanan avaamisella kun ryssät ovat sammuneet yllättävän hyvän vodkasaatavuuden takia
-Odotetaan että ryssät lähtee hakemaan löpöä ja silläaikaa pöllitään akut
-Katsotaan kun ryssä tankkaa suristimen ja huomaa että ei starttaa ja akku uupuu
-Odotetaan että ryssät lähtee hakemaan uusia akkuja ja sillä aikaa tuodaan akut takaisin ja siirretään suristin Ukrainan armeijalle tankattuna

Eli videolla on menossa tuo vaihe kun tankki on jo täynnä mutta akut on vielä pakun lavalla.
Ei tuo akkuja tarvi, jos moottorin saa käyntiin ulkopuolisella virralla.
 

Rheinmetall: Ammusten tuotanto voidaan moninkertaistaa, Himarsien tuotantoa ehkä Saksaan​

Saksalainen puolustustarvikeyhtiö Rheinmetall arvioi, että se voi moninkertaistaa Leopard-taistelupanssarivaunuissa sekä tykistön käytössä olevien ammusten tuotantomäärät. Rheinmetall tunnetaan muun muassa Leopardien 120 millimetrin tykkien valmistamisesta. Uutistoimisto Reutersin haastattelussa yhtiön toimitusjohtaja Armin Papperger kertoo myös, että Rheinmetall neuvottelee amerikkalaisen Lockheed Martinin kanssa Himars-raketinheitinjärjestelmien tuotannon aloittamisesta Saksassa.

"Voimme tuottaa 240 000 [120 mm] panssarivaunun ammusta vuodessa. Se on enemmän kuin mitä koko maailma tarvitsee", Papperger sanoi haastattelussa.

Viime vuonna Rheinmetall valmisti noin 60 000 - 70 000 Leopardin ammusta. Pappergerin mukaan tuotantomäärää voidaan tarpeen mukaan kasvattaa välittömästi. Tykistön ammusten tuotantoa Rheinmetall voi Pappergerin mukaan kasvattaa tätäkin enemmän.

@hs.fi
 
Joo. Tossa tilanteessa varmaan pienikin koulutus unohtuu ja yritetään vain selviytyä.
Meille opetettiin kuitenkin 90-luvun taitteessa, että kun mennään ns. munat maihin ja suojaudutaan aukealla, niin rynkky suojataan lentävältä paskalta (ollaan vaikka sen päällä tarvittaessa). Ja jalat pidetään yhdessä. Sotilas on kohtalaisen toimintakykyinen vielä muutama kranaatinsirpale perseessään, mutta jos kassit menee, niin silloin ei sotilas enää toimi.
Kyllä siinä menee mies veteläksi kun kasseille tulee. Pappani kertoi Talvisodassa kantaneensa kaverinsa taakse, oli saanut Naku:sta sirpaleen juurikin sinne arkaan paikkaan..
Kyseessä oli eräs porilainen, joka oli siviilissä hammaslääkäri. Oli niin kiitollinen avusta, että lupasi ilmaiset hammas vastaanotot, milloin vain ikinä tulisikaan tarvitsemaan.
 
Kyllähän Tukes kannustaa siihen, että näitä kaminoita tehdään ja toimitetaan Ukrainaan.

Ylitarkastaja Johanna Ahola sanoo, ettei Tukes ole kieltämässä hyväntekeväisyyttä.

– Tarkoituksemme on vain viestiä, ettei kukaan nettisivuilta ohjeet löytävä vaan saa päähänsä rakentaa itselleen tällaista kamiina, ja asentaa sitä kotiinsa esimerkiksi sähköä säästääkseen. Nämä kamiinat on tarkoitettu hätäapuun kriisialueelle.
Ei taida sissi- tai puolijoukkueteltan kaminakaan täyttää mitään turvamääräyksiä.
Minullakin näkyy jalassa vieläkin pieni paloarpi siitä, kun tökkäsin jalkaterän sivun sissiteltan kaminan kylkeen helmikuussa -85.
 
Vakaa Nero leuhkii että hän neuvottelisi rauhan vuorokaudessa. Samalla kritisoi Bideniä Abrams -vaunujen antamisesta Ukrainalle.

Trump oli aikanaan hyvä viihdettä mutta luojan kiitos nyt sivussa. Jos luottaa niin taitoihinsa neuvotella rauhaa mikä estää samantien ryhtymästä uudeksi Ahtisaareksi?
 
Back
Top