Ukrainan konflikti/sota

Bakhmutin tilanteesta eilen. Tämä lienee vastuun ottaneen prikaatin (olikohan 93. ?) tiedotusupseeri tms.
Kertoo hiukan laajemmin tilanteesta. Vastaa sinänsä muualta kuultua, että pohjois-Bakhmutissa tilanne olisi
stabilisoitunut mutta etelän puoli on ongelma. Rotaatio (TD / vapaaehtoiset pois) aiheutti ongelmia ja auttoi ryssiä,
mikä varmaan lyhyellä tähtäimellä on usein totta.


”Noita” taisi kuulua noihin vapaaehtoisiin eikä häntä ole pitkään aikaan näkynyt. Arvaahan sen, että se aiheuttaa ongelmia, kun hän ei ole paikalla 😉
 
Tästä Ranskan pyörällisestä KRH:sta on kuultu hyvin vähän. Voi olla mainio peli jos (kuten oletettua) tuliaseman vaihto sujuu muutaman miehen voimin hinaamalla. Youtubessa näkyy olevan muutamia videoita (myös ainakin yksi Soledarin läheltä ukrainaksi) mutta äkkiseltään en nähnyt mitenkä ketterästi tuota liikutetaan.


Wikipedian mukaan Ranskan armeija luokittelee tämän nykyisin tykistökalustoksi.

 
Et taida tietää mitään Trumpin ja Venäjän touhuista?
Tässäkin ketjussa muutamaan kertaan mainittu kirja 'Venäjän vakoojaverkosto' kannattaa ottaan lukuun ja jättää VKK kama vähemmälle.
Muistan kun edellisellä työpaikalla joskus 2014 - 2015 muuan venäläinen putkimies osasi jo kertoa, että toivottavasti trumpista tulee pressa niin Putin saa Baltian takaisin.
No saiko?
 
Tästä Ranskan pyörällisestä KRH:sta on kuultu hyvin vähän. Voi olla mainio peli jos (kuten oletettua) tuliaseman vaihto sujuu muutaman miehen voimin hinaamalla. Youtubessa näkyy olevan muutamia videoita (myös ainakin yksi Soledarin läheltä ukrainaksi) mutta äkkiseltään en nähnyt mitenkä ketterästi tuota liikutetaan.


Wikipedian mukaan Ranskan armeija luokittelee tämän nykyisin tykistökalustoksi.

Tuo rihlaus hämmentää, koitin löytää syytä moiseen, mutten löytänyt. Osaako joku avata asiaa?
 
  • Tykkää
Reactions: e7i
EU- parlamentin konservatiiviosasto järjestämässä tapahtumaa, jossa keskustellaan Venäjän hajottamisesta

 
Ukrainan sota -fb sivusto kertoo Kreminnan alueen tilanteesta ja venäläisten käyttämästä taktiikasta niillä seuduilla.

"KREMINNAN SUUNTA TAMMIKUU 2023 LOPULLA

Mediassa ja somessa on viime viikkoina keskitetty tarkkailemaan Soledarin ja Bakhmutin taisteluja, jossa Venäjän etenee mutta hitaasti. Vähemmäksi on jäänyt, mitä muualla tapahtuu. Kreminnan ympärillä, erityisesti sen etelä- ja länsipuoleisissa laajoissa metsissä on käyty miinakenttien keskellä rajuja taisteluita useiden viikkojen ajan.

YLEISTILANNE
Yleisesti sosiaalisessa mediassa huhutaan, että Venäjän suurhyökkäyksen ensimmäiset taistelut ovat alkaneet ja hyökkääjän joukot yrittävät edetä Svatoven–Kreminnan tasalta Torskeen ja vallata Lymanin tasan sekä työntaa ukrainalaiset Donets-joen eteläpuolelle.

Venäläisten joukkojen, joita on Kreminnan–Svatoven alueella yli 40 pataljoonan verran, vahventamiseksi ja ilmeisesti myös iskuportaan kärjeksi, Venäjä on siirtänyt heidän valiojoukkojensa pääosat Zaporozhia–Herson-rintamalta ja myös Venäjältä, eli kolmen maahanlaskudivisioonan 7–8 rykmenttiä sekä kaksi Spetsnaz-rykmenttiä Kreminnaan ja kaupungin länsipuolelle. Näitä joukkoja vastassa ovat Ukrainan valiojoukot, 3 ilmarynnäkköprikaatia + muut joukot.

TILANNE KREMINNAN SUUNNALLA
Viimeisinä päivinä venäläiset ovat tehneet ainakin kaksi yritystä edetä Lymanin suuntaan Svatove–Kreminna-tasalta. Kaksi mekanisoitua pataljoonaa 55. Mekanisoidusta prikaatista, raskaan tykistön tykistön tukemana, mutta ilman panssaroituja ajoneuvoja, hyökkäsi Ukrainan asevoimien eteneviin asemiin Chervonopopivkan–Yampolivkan suunnalla. 331. Ilmarynnäkkörykmentin kaksi komppaniaa yrittivät hyökätä 2–3 panssarivaunun ja 2 panssaroidun miehistönkuljetusvaunun tuella suunnassa Dibrova–Torske, Dibrova– Yampil suunnissa. Ukrainalaiset ovat torjuneet molemmat hyökkäykset.

”MYRSKY”-JOUKOT
Em. hyökkäyksissä on tyypillistä, kuten muuallakin myös demarkaatiotilinjalla sekä etelässä Vuhledarissa, Orikhivissä ja Kamianskessa se, että venäläiset ovat käyttäneet vahvennettujen joukkueiden tai komppanioiden iskuosastoja, joissa joukot etenevät tykistön tulivalmistelun turvin panssaroiduilla ajoneuvoille kosketukseen ja sen jälkeen iskevät jalkaväen tapaan. Mahdolliset mukana seuraavat vaunut jäävät tulitukiportaaseen hyökkäävän iskuosaston taakse.

Venäläisillä on karvaiden kevään ja kesän sotakokemusten opettamana halu päästä eroon tehottomiksi osoittautuneiden panssaroitujen miehistökuljetusajoneuvojen kankeasta käytöstä ja lisätä tehokkaammiksi osoittautuneiden iskuosastojen käyttöä. Tässä on ehkä yksi syy, miksi Venäjä on luopumassa monen aselajin pataljoonien taisteluosastoista (BTG:stä). Tosin niiden käyttö on osoittanut myös johtamisen kannalta haasteelliseksi ja alimitoitetun huollon kannalta kestämättömäksi.

Kyseiset iskuosastot, ”Storm”-komppaniat tai -joukkueet kootaan rykmentin tai rykmenttien kokeneimmista kärkitaistelijoista ja varustetaan raskaammalla aseistuksella tehtävän ja tilanteen edellyttämällä tavalla. Iskevänä osastona on yleensä vahvennettu joukkue tai 1–2 joukkuetta. Joukkueet koostuvat kolmesta 8–10 miehen iskuryhmästä, jotka jalkauduttuaan toisiaan tulella ja liikkeellä tukien etenevät massiivisen kranaatinheitin- ja tykistötulen suojaamana. Iskuosastoa johtavalla upseerilla on suoraan johdossaan myös 3 kevyttä heitintä (82 mm) ja 2–3 raskasta (120 mm) kranaatinheittimiä sekä 2–3 panssarihaupitsia (122 tai 152 mm) sekä panssarintorjuntaryhmä.

Nämä "myrskyjoukot" käyttävät panssarivaunuja lähinnä lisätulitukena, ja silloinkin useimmiten ukrainalaisten yksiköiden panssariajoneuvojen tehokkaan tulialueen ulkopuolella. Panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvoja käytetään pääsääntöisesti rynnäkköjoukkojen siirtämiseen panssarisuojassa taisteluun, ampumatarvikkeiden täydennysajoneuvoina taistelun aikana ja evakuointiajoneuvoina."


FB_IMG_1675024013692.jpg
 
Valtakunnankanslerin tulisi pitää mielessä että luurin toisessa päässä on entinen KGB-mies, joka on valehtelun ja manipuloinnin ammattilainen. Pitäisi myös mielessään edeltäjänsä Helmut Schmidtin ohjeet. Tämä kun aikoinaan totesi että ryssä valehtelee aina ja jatkuvasti.
Niin paljon mietin ja haaveilen, että tässä tilanteessa, ,putlerin soittaessa, puhelimeen vastaisi suuresti kunnioittamani Adolf Enhrooth.
 
Tämä on enemmän kuin todennäköinen kehityskulku. Tosin Scholz ei enää voi perua kuin omien vaunujensa lähettämisen ja jos tämä suunnittelee vetäytymistä tästä asiasta, niin varmistuu, että Putler manipuloi ja hallitsee Scholzia. Tämän seurauksena luottamus menee Scolziin ja Saksaan kokonaan. Putler todennäköisesti laittaa paukkunsa hävittäjien toimittamisen estämiseen, vaikka Saksalla on tähän huonot mahdollisuudet. Toinen juttu onkin sitten se, että eikö valtakunnankansleri Scholz luota NATO:n artikla 5. suojaan, koska pelkää iskua suoraan Saksaan. Jos Venäjä iskisi millään lailla Saksaan, niin sen seurauksena kääpiön taru loppuisi sitten siihen.
Olettaisin että näiden iilimatojen keskustelu menisi kutakuinkin näin:
Putin: muistako, kun silloin vuonna 1995 kävit Pietarissa?
Sclötz: öö, joo kai?
Putin: niin että sitä vaan että meillä on vieläkin se pissavideo, mikä otettiin sinun ja Irinan touhuista.
Schltz: öö
Putin: niin että kai tiedät edelleen että miten pitää toimia?
Sholczt: juu
 
Back
Top