Ukrainan konflikti/sota

Aika masentavaa ja suorastaan pöyristyttävää kuultavaa.

Eli tämä NATO-toimittaja sanoi, että edelleenkin puolustusteollisuudelle ei ole avattu tilaushanoja, vaikka "ammuspula" on ollut puheena keväästä asti. Mitä v...a täällä oikein ei-tapahdu?
Yhteyksiä ja painetta poliittiseen johtoon niin Suomessa kuin Euroopassa. Tehkää osanne.
 
Nää valittaa ”Ministry Of Defence” pitäis tietää ja tehdä jotain korjatakseen vääryydet. Eivät taida tajuta, että siellä se käärmeenpesä itseasiassa on….
Joo, jos hyvä tsaari vain tietäisi mitä vääryyksiä pajarit tekevät niin hän kyllä estäisi ne.. Tämä on kyllä niin tuttua ryssää taas kuin olla ja voi. Se ei vain taida tämä "hyvä tsaari Vladimir" olla kauhean kiinnostunut alamaisten hyvinvoinnista.
 
Törmäsin juuri äsken tällaiseen twitter-tiliin, joka postauksien perusteella olisi jonkun suomalaisen vapaaehtoisen. Vähän postauksia toistaiseksi eikä esittele itseään. En siis osaa sanoa onko todellinen henkilö kyseessä. Petri Mäkelä näyttää seuraavan ja myös ”Kalakukko”, joka siis oli itse vapaaehtoisena. Oman harkinnan mukaan siis seuraukseen…

Tämä taitaa olla se aiemmin esillä olleen suomivideon jalkaan haavoittunut kaveri. Samalla nimimerkillä on youtubessa pari videotakin.


 
Viimeksi muokattu:
Edit. Vaihdettu toisen ryssämielisen maan uutiseen


Eiköhän se ole selvä, että tuolta roskasakilta ei kukaan ole 1. odottanut, 2. kaivannut ja 3. pyytänyt koulutusapua. Mutta tulivatpahan ihan omatoimisesti taas kerran vahvistaneeksi sen käsityksen, joka muulle maailmalle on syntynyt tuosta maasta.

Mitä muuta heiltä voi edes odottaa kuin sympatiaa Putinia kohtaan. Toisen maailmansodan jälkeen Saksassa sentään pyrittiin käymään oikea kansallinen puhdistautuminen ja pesäeron ottaminen historiaan. Itävaltalaiset omaksuivat uhriteorian, joka oli heille oikea valtionaate monta kymmentä vuotta sodan päätyttyä. Omasta mielestään he kaikki, myös intomielisimmät itävaltalaiset natsit, olivat vain Saksan aggression uhreja ja siten kaikki puhtoisen syyttömiä natsien tekosiin, vaikka itävaltalaiset olivat kansansa kokoon nähden huomattavan suurella painoarvolla olleet mukana natsien hirmutöissä. Itse asiassa koko natsiaate keksittiin Itäavallassa, sen vahvat alkuaskeleet otettiin jo 1903, kun tunnetuin itävaltalainen henkilö Adolf Hitler vasta taapersi yläkoulupoikana. Koko ideologia hakaristeineen päivineen oli vientitavaraa Itävallasta Saksaan. Pari vuotta sodan jälkeen itävaltalaiset yrittivät ylläpitää denatsifikaation eetosta politiikassaan ja ehkä myöhemminkin hyvin laiskasti ja heiveröisesti, mutta ei se oikein purrut tuohon kansaan, joka tykkäsi liiaksi "vanhoista hyvistä ajoista". Itävallan sodan jälkeinen poliittinen historia on jäänyt aika vähälle mielenkiinnolle, mutta on aivan ällistyttävää siinä, miten suuri ero siinä on naapurimaahan Saksaan verrattuna.
 
Keksin heti pari temppua millä ampua itsensää pitkällä aseella; joko varpaalla painaa liipasinta tai sitoa naru liipasimeen, kiertää se kahvan takaa ja ylös jolloin narusta vetämällä ase laukeaa.
Eihän sitä nyt noin vaikeesti tarvitse tehdä. Tai no, riippuu pitkän aseen pituudesta, mutta normaali mittasuhtein varustettu ihminen kyllä helpohkosti ylettyy kun pistää piipun lauan alle ja peukalolla liipasinta.
 
Back
Top