Ukrainan konflikti/sota

Boeing RC-135W Rivet Joint (JAKE11) kävi just Tallinnassa kääntymässä.
Tällä kertaa oli 2 kpl Viron ilmavoimien Aero L-39 Albatros konetta näkyvästi esillä.
Taisivat olla varmistuksena ettei käy niin kuin eilisellä U.S. Dronelle.
 
Tuosta laitteesta tuskin on paljoa jäljellä, jos se on tullut hallitsemattomasti mereen. Jenkit myös tyhjensivät laitteen kovalevyn, joten en usko, että tuosta ryssä saisi juuri mitään irti.

Ainakin sanottiin, että ehdittiin tyhjentämään. Ja miten pieniksi palasiksi se sitten menee, saa nähdä. Valtavalla ryminällä sinne kuitenkin lähdettiin, ilmeisesti molempien osapuolien puolelta. Miksi lähteä, jos ei mitään saalista tarjolla ?
 
Oiskohan tullut uusi osuma videoidn välissä. Näyttää kyllä että vaunun takapuolellakin pölähtää osumassa, mutta vaikea sanoa tuleeko pölähdys vaunun alta vai läpi.
Voihan se olla,että tuossa tiellä sahasivat tuon pulla-uazin kanssa ja nyt oli tuurit loppu.
 
Miksi? Jos junat ovat täällä, pitää niiden myös pysyä täällä, ettei vanja hyödynnä niitä omissa sotaponniseluissaan. Kyllä virkamiehet keksivät sitten tarvittaessa vedenpitävät perustelut.
Voihan ne 2 pitää Suomessa ja kahdelle muulle tehdä jotain mitä Suomi päättää.
 
Enpä ole vähään aikaan nähnyt mitään noin hauskaa! Onhan tuo varmasti sarkasmia. Onhan?

Hyvin fiksua huumoria. Tuosta on paha heittää vankilaan, kun ei sano kirjaimellisesti mitään hallintoa vastaan. Se raukka, joka vitsaili vetäytymistä denatsifikaationa, joutui linnaan.

Huumori on varaallista diktaattoreille. Siksi Putinkin on oikein lailla kieltänyt armeijan pilkkaamisen. Huumori taitaisi olla paras tapa murentaa hallinnon asemaa ja lietsoa maan sisäistä vastarintaa. Suurelle johtajalle nauraminen herättää apatiasta ja pelko hellittää. Sen jälkeen voi uskaltaa siirtyä jopa oikeaan vastarintaan.

Ehkä lännen pitäisi luopua johtajia myöten diplomatian näennäisestä kohteliasuudesta ja nauraa räkäisesti ja hysteerisesti kaikille ryssän valheille. Absurdit valheet on hankala kumota totuudella tai paheksunnalla. Siinä tulee tavallaan nostaneeksi valheen argumentiksi argumenttien joukkoon. Lavroville hörötys oli hyvä alku. Lisää sitä kiitos.
 
Ukrainan tankeista ja tankisteista.


Ei kyllä anna kovin ruusuista kuvaa, jos oikein ymmärsin niin: Vaunukoulutus 4kk, näillä se jäi ilmeisesti pahasti kesken kun sota syttyi ja tuosta sai sellaisen kuvan että oli luokkaa ehditty kouluttaa mikä on mikäkin osa (osataan ampua ja ajaa -> perus asiat). Sen jälkeen kokemus sodan kautta, tuo johtaja entinen ampuja, oli ampunut vain "closed positions" (paikaltaan/tulituki?).

Mitä ajan takaa, on se että tällaisissa tapauksissa isommissa kokonaisuuksissa yhteen toimiminen, mitä nimenomaan tarvitaan hyökkäyksessä on voinut jäädä aivan nollille ja sodassa opittu kaiken materiaalin perusteella pääsääntöisesti oman vaunun/max toisen kanssa pelaaminen ja vielä pääsääntöisesti jv tulitukena. Siis kaikenlainen huomattavasti pienipiirteisempi toiminta ja puolustukseen vahvasti painottuen. Sitähän tuossakin taas hehkutetaan kuinka vaunun ilmestyminen jv taakse nostaa moraalia jne.

Homma pelittää varmaan kohtuu ok tämän kaltaisessa nyt paikoilleen jämähtäneessä juoksuhauta sodassa, mutta rintamalinjojen odotettu siirtäminen isolla kartalla edellyttää jotain ihan muuta.
Se vaatisi ihan oikeasti harjoittelua, vaunutasolla pitäisi päästä pelaamaan yhteen komp. tasolla keskenään ja sen lisäksi pioneerien ja rinnalla tulevien jääkärikomponenttien kanssa, kaikki ylemmän tason osaaminen sitten erikseen vielä tietysti.

Tämä kyseisen videon miehistön esimerkki ei varmasti ole koko totuus, koska ammattimaisia ps-joukkoja oli ennen sodan syttymistä, minulla on vaan pelko siitä, mitä siitä osaavasta miehityksestä on jäljellä koska kantoivat kovimman kuorman vuosi sitten hyökkäyksen pysäyttämisessä😬 Kaikesta materiaalista saa sen käsityksen että vaunuissa operoi aika paljon tämän videon kaltaista porukkaa ja sitten nyt aivan tuoretta ainesta on laitettu esim. Challanger koulutukseen. Leopardeille meni ilmeisesti kokeneita miehistöjä, kaikista massiivisemmin lahjoitetun T-sarjan kaluston miehityksestä/koulutuksesta ei ole kuultu halaistua sanaa?:unsure: Siellä on esim. lukumäärällisesti suuren Puolalaisen kaluston puolesta mielestäni kaikista merkityksellisin uusi nyrkki!

No tilanne on mikä on... Toivon todella että Ukrainaan savuttuaan erilaiset uusien vaunujen kokoonpanot pääsevät harjoittelemaan tiiviisti isommissa kokoonpanoissa ja niille löytyy paras mahdollinen johtoaines mahdollisemman alas asti:salut:
 
Viimeksi muokattu:
Tuli tämmönen villi ajatus ja on saattanut ollakin jo täällä ja vähän offtopik,mut toki on täällä muutenkin ollut sellasia. Joten...

Ehdottaisin, että Puolusttusvoimat kerää ideoita suomalaisilta ,miten venäläiset käyttäisivät nykyomistuksessa olevia Suomen kiinteistöjä hyökkäyksen apuna. Kun siis hyökkäävät Suomeen. Kaikkein hulluimmat ja villeimmät ideat,ihan sen vuoksi,että osattaisiin varautua. Monesti,kun asioita mietitään outside of the box,niin syntyy hyviä ideoita. Saitteko kiinni?
 
Tuli tämmönen villi ajatus ja on saattanut ollakin jo täällä ja vähän offtopik,mut toki on täällä muutenkin ollut sellasia. Joten...

Ehdottaisin, että Puolusttusvoimat kerää ideoita suomalaisilta ,miten venäläiset käyttäisivät nykyomistuksessa olevia Suomen kiinteistöjä hyökkäyksen apuna. Kun siis hyökkäävät Suomeen. Kaikkein hulluimmat ja villeimmät ideat,ihan sen vuoksi,että osattaisiin varautua. Monesti,kun asioita mietitään outside of the box,niin syntyy hyviä ideoita. Saitteko kiinni?
Täysin väärä ketju. Mars mussuttelu ketjuun.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top