Ukrainan konflikti/sota

Tuli tämmönen villi ajatus ja on saattanut ollakin jo täällä ja vähän offtopik,mut toki on täällä muutenkin ollut sellasia. Joten...

Ehdottaisin, että Puolusttusvoimat kerää ideoita suomalaisilta ,miten venäläiset käyttäisivät nykyomistuksessa olevia Suomen kiinteistöjä hyökkäyksen apuna. Kun siis hyökkäävät Suomeen. Kaikkein hulluimmat ja villeimmät ideat,ihan sen vuoksi,että osattaisiin varautua. Monesti,kun asioita mietitään outside of the box,niin syntyy hyviä ideoita. Saitteko kiinni?
Sain. Ongelma on vaan tämä Suomalainen tyyli ettei pysty, koska. Sitten tulee liuta selityksiä ja virkamies jargonia. Käytetään kymmen kertaa enemmän energiaa argumenttien jotka estää reagoimisen etsimiseen sen sijaan, että ratkaistaisi ongelma.

Allegrot hyvä esimerkki. Ensimmäinen kommentti virkamieheltä on ettei voi, koska pitää kysyä ryssältä suostuuko se.
 
Lähitaistelua Wagnereita vastaan, kranaatteja on hyvä olla paljon mukana, tuossakin voisi muutaman heittää.

Tulenavaus, maihin, mittarimatona liike, tulta paikaltaan, liike, vetäytyminen ja uusia suunnitelmia. Kumpikaan ei laonnut, ei juossut päättömästi jne. Vetäytymissuunta sivulle, ei suoraan taakse. Väittäisin kovaksi suoritteeksi farmarille ja atk nörtille, joita nämäkin varmaan puoltoista vuotta sitten oli. Vieressä kuiten iskemiä, kun vaihtaa lipasta. Samanlaista kuoriutui Suomalaisista 1939, jos vaan olisi ollut rynkyt joka ukolle silloin, niin ai että..
 
Jospa Putinin asema onkin yllättävän heikko nimenomaan "talon" sisällä, ja Prigožin nimenomaan hoitaa nyt rooliaan suojellakseen Putinin asemaa. Voi olla että pyrkivät syrjäyttämään nykyistä sotilasjohtoa ja puolustusministeriötä laajemminkin, ja sitä pohjustetaan nyt. Ehkä talon sisällä löytyy erittäin vähän ymmärrystä koko hyökkäyssodalle, onhan tullut ilmi että erittäin pieni porukka tiesi koko suunnitelmasta alunpitäen. Ei Prigožin ovelana itsekkäänä pelurina muutoin tolleen toimisi lausunnoissaan, jollei olisi Putinin leiriä vahvasti?
Kas vain, hyvin samantapainen skenaario ollut itsellänikin pohdinnassa, muiden ohella.

Vaikka systeemi on tsaarin valtaannoususta lähtien, määrätietoisesti rakennettu Suurta Näkijää ja harvalukuista vallan ydintä suojaamaan. Niin lisääntyvät alueelliset levottomuudet yhdistyneenä vielä hetki sitten käytännössä Kremlin taskussa olleiden reunavaltioiden haluttomuuteen osallistua tähän Suureen Isänmaan Yhdistymisen erityisoperaatioon. Todennäköisesti säröä valtakoneistossa olevaan koheesioon tuottavat. Mikäli edut joista vallan eri kerroksissa olevat ovat päässeet nauttimaan, alkavat osoittamaan merkkejä katoavaisuudesta... saattaa Mahtava Karhullaratsastaja öisin saada uniinsa Libyan.

Aikanaan Kremnologit tarkkailivat nyansseja mahdollisten muutosten suhteen siinä, kenen tähti on nousussa kenen laskussa.

Alla olevan kaltaisia näyryytyksiä V.V.Putin on nyt tihenevästi päässyt kohtaamaan:
 
Tämä 93 prikaatin jäsen twiittaillut taas. Kertoo vakavasta ammuspulasta, näkivät T90M, ampuivat ensiksi ohi ja johto ei anna lupaa lisäammuksille, vain muutaman saa käyttää per kohde. Sanoo että tankki tulee varmaan yöllä takaisin ja joku kuolee tämän seurauksena.

Muutenkin mainitsee että tietävät 75% vihollisen sijainnista, mistä ampuvat muttei ole ammuksia tuhota. On tämä ammusvaje aika surkea tällä hetkellä. Menee oikeasti ihmishenkiä pulan takia.

Herättää kyllä aiheellisen kysymyksen, että millä ammuksilla vastahyökätään?
 
-

Epäilen että Ukraina laittaa varastoon osan saamistaan kranaateista ja muista ammuksista tulevaa hyökkäyskautta varten. Tämä rajoittaa ammushuoltoa etulinjaan rospuuttokauden lisäksi. :unsure:
Juuri näin. Ei siellä etulinjan asemassa koskaan saa viimeiset olla menossa.
 
Ei nyt kaiken järjen mukaan ole Romaniaan pudonnut jos pudotus on tapahtunut kv-ilmatilassa Mustalla Merellä.
Minkälaiset liito-ominaisuudet tuolla on? Jos 15 kilometrissä potkuri rikottiin, niin voihan tuo päästä pitkällekin ennen maa- tai vesikosketusta.
 
No varmaan heti saavat täyteen 400k vapaaehtoista kranaattisateeseen ja kuraan... :LOL:


"The Russian Defence Ministry will start new recruitment of professional soldiers to the Russian army from 1 April, their aim being to add 400,000 new recruits to the army.
Source: Russian Radio Svoboda
Details: As Radio Svoboda reported, the Russian Defence Ministry has sent documents to the regions indicating the number of people with whom contracts should be signed."

 

"Useat ukrainalaiset vapaaehtoisjärjestöt etsivät kuolleiden venäläissotilaiden ruumiita aiemmin miehitetyiltä alueilta. Ukrainassa etsintäryhmiä kutsutaan nimityksellä mustat tulppaanit.
– Haluamme pysyä ihmisinä, kertoo Platsdarm-etsintäryhmän johtaja Oleksii Žukov virolaiselle Postimees -lehdelle.
– En halua toisen maailmansodan hulluutta. Sen jälkeen kuolleet jätettiin lojumaan siten, että voimme löytää heitä vielä tänään."

Respectit heille(y)... vaikka herättääkin monenlaisia ajatuksia:unsure:... tosin jonkun tämäkin "likainen homma" on pakko hoitaa
 
Romanian Mustanmeren rannikkolla Constanta kaupungista n. 60 km pohjoiseen pörrää 3 kpl Musta Haukkaa.
Mahtaako Drone olla tuonne pudonnut ?

Tässä yksi (Näkyy vaihtelevasti) :

Edit. Vois varmaan jatkaa toisessa ketjussa Reaper aiheesta.

Eilen kattelin marinetrafficista niin
Romanian, ehkä rannikkovartioston tai vastaava alus oli menossa koilliseen
klo.12 aikaan 25knot nopeudella nuolen osoittamaan suuntaan. Edit. Joku joka on käyttänyt MT sovellusta osaa varmaan etsiä historiasta.

Screenshot_20230315_160204.jpg
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: e7i
Back
Top