Ukrainan konflikti/sota

Tämä viimeistään varmistaa, että Valko-Venäjälle ei tule ydinaseita.

China's leader, Xi Jinping, has called a meeting of former-Soviet Central Asian countries, in an audacious power play in Russia's backyard the week of his summit with Russian President Vladimir Putin.

Xi invited the leaders of Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, and Uzbekistan to the first China-Central Asia summit on Wednesday, the AFP news agency reported. It remains unclear whether Turkmenistan has been invited.


Vaikuttaa siltä että XI hymyilee kohti Mantsuriaa ?

 
Ukrainan kamikaze-dronen isku:

Ukrainian FPV kamikaze drones attack on a Russian armored personnel carrier with infantry on top, and on a Russian BMP.

https://t.me/SBUkr/7703



Rob Lee tarjoaa lisätietoa näistä iskuista:

Videos of Ukrainian SBU Alpha FPV loitering munition strikes on a Russian BTR and BMP and a compilation of strikes on Russian equipment (some was previously posted).

They claim to have destroyed a Borisoglebsk-2 R-934BMV EW vehicle.

https://t.me/SBUkr/7667
https://t.me/SBUkr/7703


-

Ukrainalainen sotilas ja majava:

Ukrainian military trying to repel a beaver attack on their positions.


Hehehe

 
Kelaa jotain squadia joka komennetaan tuonne väijyyn, "Joo, on siellä valmistellut asemat ja linnoitteet" ja paikalta löytyy vessakoppi ja joku matala runkkukuoppa!
"täskö se ny on se sun mannerheim linjas? täs sitte vaa ammutaa ryssää paitahihasillamme lämmitetyystä kasematista" - alikersantti Erkki Somppi,Talvisota
 
mikä virka näillä? Vaaditaan AESA TUTKA ja kantamaa yli Su-35 koneiden.

Miragessa automatiikka matalalentoon. Ei näillä Su-35 vastaan taistella, ja nämä näkyvät Su-35 tutkassa "maapallona". Näillä mennään puunlatvojen tai aaltojen tasalla toimittamaan runtua sinne missä runtua tarvitaan, sillat mukaanlukien. Jos vielä irtoaa muutama Exocet kaupanpäälle...
 
Mikäli joku vielä epäili, että se Putler Mariupolissa ei olisikaan ollut näyttelijä niin tämä todistaa, että oli. Ei logiikan hiventäkään muka mennä kävelylle ihmisten sekaan ja ajella autolla miehitetyssä vihamielisessä kaupungissa ja sitten omassa pääkaupungissa, omassa kokoushuoneessa pitää etäisyyttä kutsuttuun vieraaseen.

Ryssän propagandakin on erittäin heikkolaatuista.


Tämä viimeistään varmistaa, että Valko-Venäjälle ei tule ydinaseita.


Kun Xi sanoo Putlerille, että "Hyppää!" niin Vova kysyy vain että "Kuinka korkealle?"
Ei kun Putte kysyy mistä ikkunasta :) :)
 
mikä virka näillä? Vaaditaan AESA TUTKA ja kantamaa yli Su-35 koneiden.
Eihän noilla ole tarkoitus mennä kaivamaan verta nenästään naapurin parhaiden kanssa, vaan pitää oma taivas puhtaana ja mahdollisesti toimittaa isompaa pommia maahan johon riittävät paremmin kuin hyvin.

Muutenkin tuo ohjusten kantaman määritelmä on aika veteen piirretty, se kun riippuu laukaisevan koneen nopeudesta, korkeudesta ja suunnasta sekä kohteen samojen tietojen lisäksi myös kyvystä liikehtiä. Niiden pitkän kantaman ilmasta ilmaan ohjuksia venäjällä tuskin muutenkaan on enää juurikaan jaettavaksi, sama homma niissä kuin muussakin ohjuskalustossa. Kourallinen löytyy, niistä reilu puolet toimii niin kuin pitää ja kun ne on ammuttu joudutaan palaamaan astetta vanhempaan kalustoon. Eiköhän venäjä olisi jo käyttänyt ne Ukrainan lentokoneisiin ja koptereihin jos tosiaan olisivat niin pystyviä kun mainosmiehet/nettilegendat ovat antaneet ymmärtää.

Ilmataistelussa muutenkin on puollustajalla aina etu, ei joudu taistelemaan kone konetta vastaan vaan vastapuoli joutuu myös huomioimaan maasta ammuttavan torjunnan. Jos M2000 todellakin joutuisi esim. Su-35:ttä vastaan ottamaan matsia niin ei sen tarvitse pystyä parempaan liikehdintään ja ampumiseen, riittää kun pysyy ilmassa riittävän pitkään ja saa siirrettyä taistelun riittävän lähelle rintamaa jotta maasta ammuttu MANPADS tiputtaa vastapuolen.
 
Mirage 2000-9 pesee kokonaisuutena aikalailla minkä tahansa tällä hetkellä Ukrainan ilmavoimilla käytössä olevan koneen.
Tämän lisäksi Venäjällä on tiettävästi jonkin verran ongelmia lentäjien koulutuksen kanssa, joten vähän riippuen millaisen koulutuksen ukrainalaislentäjät ovat saaneet, noista voi hyvinkin saada irti paljon hyötyä. UAE:n hankinnoista on mainittu ainakin näin:

Aircraft 2000-9 for the UAE Air Force also received MICA missiles with a thermal seeker, Black Shaheen cruise missiles [SCALP EG / Storm Shadow variant], and a Shehab container – Damocles variant. The first machines were delivered in April 2003.
-----
In 2019, the Ministry of Defense of the United Arab Emirates signed an agreement on the modernization of the French Mirage 2000-9 fighters in service with the country’s Air Force. Details of the upcoming upgrade were not disclosed, however, it was previously reported that the aircraft was to be equipped with the TALIOS [TArgeting Long-range Identification Optronic System] container target designation system and the Thales RDY-3 radar. Other elements and systems may be installed in the course of ongoing work. It is assumed that the re-equipment of aircraft will be carried out over the next 10 years.


Sanoisin että jos kaveriksi tule Storm Shadoweja ja MICA (mielellään tutkahakuisena) niin se on todella massiivinen parannus vanhaan Mig/Sukhoi-kalustoon ja niiden puoliaktiivisiin ohjuksiin verrattuna.
 
Spiegel: Germany wants to increase defense aid to Ukraine. Germany is looking to boost military aid to Ukraine to more than 15 billion euros in "the coming years", der Spiegel reported on March 27.
Toivottavasti Saksa alkaa pääsemään irti tästä vanhasta Nato-sanonnasta: "keep the Soviet Union out, the Americans in, and the Germans down"

Moni on ihmetellyt miksi Saksalta kestää ja kestää, mutta he ovat omaksuneet tuon sanonnan niin hyvin kansana, että epäilen siihen asti heidän touhuja kunnes oikeasti kasvattavat puolustusmenojaan myös.
 
mikä virka näillä? Vaaditaan AESA TUTKA ja kantamaa yli Su-35 koneiden.
Meinaa mopo keulia.. Noissa UEA:n 2000 9 on ilmeisesti Thalesin RDY-3 joka on parasta mitä tuon aikakauden koneeseen saa kiinni, eli mekaanisesti skannaava matriisiaktiiviantenni. Pitäisi olla kantamaa 120+km ryssän töhistimien seurantaan. AESA:lle ei riitä sähkönsyöttö. Noissa on valmiiksi myös Scalp integraatio, tutummin tunnettu Storm Shadow:ina. Avioniikka ja EW puoli päivitetty 2017. Erilaista maakohteiden targetointipodia joten nuo on tarkoitettu maakohteiden kurmoottamiseen. Tukevat erilaisia länsimaisia tarkkuusaseita.

Tässä voisi olla nyt se Storm Shadow ja JDAM lavetti Ukrainalle. 3G hävittäjänä ei voi eskaloida mitenkään.
 
Back
Top