Ukrainan konflikti/sota

Kaksi ristiriitaista lausuntoa näistä "rynnäkköjoukoista":


Uskon että molemmat voivat olla totta yhtäaikaa. Tästä on kuultu aikaisemmin väitteitä että iso osa näistä joukoista olisi todellakin vankeja yms. tykinruokaa MUTTA samaan aikaan osa koostuu parhaista joukoista mitä heiltä löytyy. Tykinruoka paljastaa puolustusasemien paikat ja yrittää murtautua läpi massalla. Osaavampi jalkaväki puolestaan joko yrittää läpi samaan aikaan tai tukee tykinruoan liikettä tai yrittää samoista, heikennetyistä asemista läpi esim. yön turvin.

Toki "osaaminen" on liukuva skaala, mitä se tarkoittaa näiden "parempien joukkojen" tapauksessa kun sotaa on käyty yli vuoden ajan? Vaikea sanoa, mutta oletan että ovat ainakin paremmin varusteltuja ja siten vaarallisempia (ainakin teoriassa).
Vanjan pragmatiikan perusteella tykinruoka on brutaalia maskirovkaa, jonka ei ole edes tarkoitus saada mitään aikaiseksi, mutta ne toimivat miinanpolkijoina ja syöttinä. Paremmat joukot laitetaan siihen kohtaan, missä tuntuu olevan pehmeää pistimen edessä. Deep battlen pienoisversio.

Hieman tosin hämää, miksi tykinruoan kanssa laitetaan myös arvokkaita taisteluvaunuja ajelemaan miinoihin. Kenties johtoketju on mitä sattuu ja koordinoituja parempien joukkojen hyökkäyksiä ei tueta materiaalisesti yhtä näyttävästi ja yhtä usein kuin mobikkiaaltoja. Olisi kiinnostava tietää, tekeekö vanja koordinoituja yöhyökkäyksiä paremmilla joukoilla vahvistettuna T-90M tason kalustolla.
 
Vanha viisaus: Pessimisti ei pety 👍
Viimeisen vuoden aikana on tullut muutamankin kerran mieleen Axel Oxenstiernan lausahdus pojalleen, joka oli lähdössä edustamaan Ruotsia 30-vuotisen sodan rauhanneuvotteluihin Westfaleniin:
”Poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan.”

E: linkki korjattu
 
Viimeksi muokattu:
PSYops peli on ollut kovana viime aikoina. Minä heitän villin kortin ja uskon päähyökkäyksen tulevan pohjoiseen eli Svatove - Starobilsk - Kreminna -suuntaan ja Luhanskin vapauttamiseen. Jossain vaiheessa osint -piireissä pyöri tieto, että Kreminnan suunnalta olisi joukkoja siirretty Donetskiin ja eteläänkin. Tuosta on jo varmaan 1-2kk aikaa tosin.

Etelän hyökkäyksen puolesta kyllä puhuu toisaalta moni asia. Ensinnäkin sillä sahattaisiin ryssä kahtia etelässä tietenki mitä jokaisessa skenaariossa on spekuloitu. Ja ukraina on kohdistanut alueelle hyökkäystunnusteluja useaan otteeseen viimeisen parin kolmen viikon aikana. Silti kaikkein vähiten puhutaan pohjoisesta.. siksi päähyökkäys sinne. Tämä vain tuntuu samalta kuin Harkovan pusku viime syksynä..

edit: Ja mielestäni on turha kenenkään kuvitella nopeaa lopputulosta tulipa hyökkäys mistä vain. Hidasta grindausta joka kestää kuukausia. Ryssän tappioidensietokyky on jotain mielipuolista.
Jep samaa mieltä pohjoisesta.

Toisaalta entä jos saataisiin Asovanmeren ranta haltuun ja samalla katkaistaisiin Krimin silta, niin ylettyisikö meritorjuntaohjukset rannasta sinne Kerintsinsalmelle jolloin voitaisiin häiritä lauttaliikennettä?

Saataisiin tällä tavalla sama tilanne kuin Khersonissa oli, kun ryssää huollettiin Dnepr-joen yli lautoilla. Mutta tämä olisi potenssiin 2 ja Krimin haltuunotto voisi tapahtua kesällä 2024 kun pehmitya on purrut kunnolla.
 
Jep samaa mieltä pohjoisesta.

Toisaalta entä jos saataisiin Asovanmeren ranta haltuun ja samalla katkaistaisiin Krimin silta, niin ylettyisikö meritorjuntaohjukset rannasta sinne Kerintsinsalmelle jolloin voitaisiin häiritä lauttaliikennettä?

Saataisiin tällä tavalla sama tilanne kuin Khersonissa oli, kun ryssää huollettiin Dnepr-joen yli lautoilla. Mutta tämä olisi potenssiin 2 ja Krimin haltuunotto voisi tapahtua kesällä 2024 kun pehmitya on purrut kunnolla.
Jos Asovan rantaa saadaan haltuun, lienee mahdollista ja riittävän turvallista operoida omalla lentokalustolla ja käydä heittämässä sopivia puikkoja riittävän läheltä siltaa.
 
Dronen aivoiksi alkeellisella innertiaalilla, GSM yhteydellä ja monisateliittijärjestelmänavigaatiolla oleva levy. Löytyy vaikka Nokia merkkisestä Android luurista ja veikkaan että softakehityksen kanssa ei tule isoa kinaa.

Ei tarvitse lähteä keksimään pyörää uudelleen. Löytyy ihan Open Source ratkaisu Arduino pohjalta nimeltä ArduPilot. Löytyy autopilot, navigointi ja muut.
 
Tässäpä laite josta en muista kuulleeni aikaisemmin (ainakaan tämän sodan aikana):

Light-Weight Mine Rollers utilized on U.S. Army M1132 Stryker Engineer Fighting Vehicles reportedly seen on Flatbed Trucks heading towards Ukraine; these LWMRs will most likely be Equipped on Strykers that have already been Delivered to the Ukrainian Military.


-

Ollaan laskettu päiviä "suurien ohjusiskujen" välillä. Liekö seuraava tulollaan? Edellinen suuri isku tapahtui 10.3.2023 joten siitä on kohta kolme viikkoa aikaa. 10.3.2023 iskua edeltänyt suurempi isku tapahtui 21 päivää ennen sitä, ollaan siis parhaillaan lähestymässä "samaa aikaväliä". JOS nähtäisiin suurempi ohjusisku seuraavien päivien aikana, se kertonee siitä että Venäjä kykenee tällaisiin iskuihin noin kolmen viikon välein. En laske mukaan "varastojen tyhjennystä" eli Kh-22 ja S-300 ampumisia, Shahed-136 on hieman eri tapaus JOS Iran on todella alkanut toimittamaan niitä lisää säännöllisesti, kuten huhuttiin aikaisemmin.

Ukrainian Intelligence is reporting that 6 Russian Ships and 1 Submarine that are capable of launching 3M-54 Kalibr Cruise Missiles are currently on Combat Deployment in the Black Sea.

 

Liitteet

  • 1956flag.jpg
    1956flag.jpg
    1.4 MB · Luettu: 52
Turvallisuuspalvelu SBU jatkaa pidätyksiä 💪🇺🇦

⬇️@SBU
SBU pidätti Stremousovin "seuraajan" Odesassa, joka ohjasi venäläisiä ohjuksia paikallisille sähköasemille.

Turvallisuuspalvelu pidätti toisen FSB-agentin kumouksellisten vastatoimien aikana Odesan alueella.

Tekijä oli Stremousovin yhteistyökumppanin paikallinen "seuraaja". Täysimittaisen hyökkäyksen alussa vihollisen kätyri yritti järjestää vihollisen propagandaverkoston Odesaan, mikä kiihotti paikallisia asukkaita tukemaan venäläisiä hyökkääjiä.

Tätä varten hän hallinnoi useita Venäjä-mielisiä sähkekanavia, joissa hän "hajasi" disinformaatiota etelärintaman tilanteesta ja yritti häpäistä puolustusvoimat.

Jatkossa agentti suoritti "kuraattorinsa" lisätehtäviä FSB:stä. Erityisesti hän keräsi tiedustelutietoa alueen puolustusvoimien tukikohdista.

Lisäksi hän välitti hyökkääjälle paikallisen kriittisen infrastruktuurin, mukaan lukien sähköasemat, koordinaatit.

Miehittäjät käyttivät asiaa koskevia tietoja valmistellakseen ja toteuttaakseen kohdennettuja ohjusiskuja Ukrainan energialaitoksiin.

SBU:n työntekijät löysivät tunkeilijan ja pidättivät hänet suorittaessaan tiedustelutehtävää.

Venäläisen agentin asunnon etsinnässä löydettiin tietokonelaitteita, muistitikkuja ja asiakirjoja, jotka vahvistavat hänen laittoman toiminnan.

Kerättyjen todisteiden perusteella epäillylle annettiin ilmoitus lain 2 osan mukaisesta epäilystä. Ukrainan rikoslain 111 § (sotalaissa tehty maanpetos).

Hän on tällä hetkellä pidätettynä. Esitutkinta on kesken rikoksen kaikkien olosuhteiden selvittämiseksi.

Tilaisuudet johtivat SBU:n työntekijät Odesan alueella aluesyyttäjänviraston menettelyohjeiden mukaisesti.

IMG_20230330_111732_731.jpgIMG_20230330_111732_405.jpg
 
Tästä faktaa pöytään.

Koko vastaus:

You invaded #Ukraine, a sovereign, independent nation that posed NO military threat to #Russia whatsoever. If anyone in the world has Russophobia, you can thank yourselves for that.

By the way: What we have in the civilized world isn't Russophobia, which means "fear of Russia". The truth is, nobody's afraid of you; in fact, the civilized world now laughs at you. Your vaunted armed forces are a joke, and your entire country is absolutely riddled with corruption from top to bottom.

 
Jep samaa mieltä pohjoisesta.

Toisaalta entä jos saataisiin Asovanmeren ranta haltuun ja samalla katkaistaisiin Krimin silta, niin ylettyisikö meritorjuntaohjukset rannasta sinne Kerintsinsalmelle jolloin voitaisiin häiritä lauttaliikennettä?

Saataisiin tällä tavalla sama tilanne kuin Khersonissa oli, kun ryssää huollettiin Dnepr-joen yli lautoilla. Mutta tämä olisi potenssiin 2 ja Krimin haltuunotto voisi tapahtua kesällä 2024 kun pehmitya on purrut kunnolla.

Ehkä, tässä ympyrä jonka keskipiste on Berdyanskin länsipuolella sijaitsevan niemen kärjessä ja säde on 150km: LÄHDE

1680164905999.png

Toisaalta muistetaan miten vaikeaa oli katkaista Dnieprin yli kulkevaa lauttaliikennettä. Ehkä tässäkin tapauksessa se menisi vaikeaksi, tosin miksei kokeilisi jos saa tilaisuuden?

Ennemmin näkisin että rantaan saadut meritorjuntaohjukset tekevät Azovinmeren laivaliikenteen mahdottomaksi. Tällä voi olla jopa suurempi merkitys, jos ryssä on laivannut sodan ajan rahtia mm. Berdyanskiin ja Mariupoliin.

MUOKKAUS: toki ei sovi unohtaa tutkahorisontin vaikutusta ja miten maalitus tulisi järjestää sen takaa...

Toisaalta nämä lautat operoivat hyvin kapeaa kaistaletta ja niillä on rajallinen määrä "turvasatamia" joten ehkä niitä voisi kokeilla täräyttää muillakin aseilla kuin meritorjuntaohjuksilla. JOS löytyy aseita joilla yltää Kerchin sillalle asti siten että saa merkittävää tuhoa aikaan (mieluiten koko silta mereen) niin ehkä sen jälkeen voisi kokeilla kohdistaa ne aseet näitä lauttoja vastaan. Rahdin laivaus Krimille jatkunee tämän jälkeenkin, mutta huollon toimittaminen kävisi kokoajan vaikeammaksi.
 
Viimeksi muokattu:
Kiire tulee muuten Venäjälle jos meinaa Putinin käskyä noudattaa, että Luhansk ja Donetsk olisi "vapautettu" kokonaan maaliskuun loppuun mennessä.

En muuten itse usko enää droonien aikakautena siihen, että tämä jumiutuu asemasodaksi. Näiden avulla päästään ihan eri tavalla vaikuttamaan mihin ennen piti päästä fyysisesti lähelle.
 
Tulipa noista mine rollereista mieleeni. Onko noilla käsikäyttöisillä tonnin ns. miinaharavilla, joita aarteenetsijät käyttävät, mitään virkaa Ukrainan oloissa? Kenelläkään asiantuntijan sanaa?
 
Ehkä, tässä ympyrä jonka keskipiste on Berdyanskin länsipuolella sijaitsevan niemen kärjessä ja säde on 150km: LÄHDE

Katso liite: 76086

Toisaalta muistetaan miten vaikeaa oli katkaista Dnieprin yli kulkevaa lauttaliikennettä. Ehkä tässäkin tapauksessa se menisi vaikeaksi, tosin miksei kokeilisi jos saa tilaisuuden?

Ennemmin näkisin että rantaan saadut meritorjuntaohjukset tekevät Azovinmeren laivaliikenteen mahdottomaksi. Tällä voi olla jopa suurempi merkitys, jos ryssä on laivannut sodan ajan rahtia mm. Berdyanskiin ja Mariupoliin.

MUOKKAUS: toki ei sovi unohtaa tutkahorisontin vaikutusta ja miten maalitus tulisi järjestää sen takaa...
Ilman muuta laivaliikenne olisi poikki ja se olisi iso juttu. Lähinnä mietin Krimin huoltoa.
Jos silta olisi poikki niin olisiko venäjän viisaampi kuljettaa tässä kuvassa näkyvää laivareittiä pitkin laivoilla huolto Krimille? Satamien väli on noin 25 kilometriä.

1680165566481.png
Kerintsinsalmen venäjän puolella on muuten joku suuri öljynjalostamo, voisi odottaa sielläkin paukkuvan lähiaikoina.
 
Kaksi ristiriitaista lausuntoa näistä "rynnäkköjoukoista":


Uskon että molemmat voivat olla totta yhtäaikaa. Tästä on kuultu aikaisemmin väitteitä että iso osa näistä joukoista olisi todellakin vankeja yms. tykinruokaa MUTTA samaan aikaan osa koostuu parhaista joukoista mitä heiltä löytyy. Tykinruoka paljastaa puolustusasemien paikat ja yrittää murtautua läpi massalla. Osaavampi jalkaväki puolestaan joko yrittää läpi samaan aikaan tai tukee tykinruoan liikettä tai yrittää samoista, heikennetyistä asemista läpi esim. yön turvin.

Toki "osaaminen" on liukuva skaala, mitä se tarkoittaa näiden "parempien joukkojen" tapauksessa kun sotaa on käyty yli vuoden ajan? Vaikea sanoa, mutta oletan että ovat ainakin paremmin varusteltuja ja siten vaarallisempia (ainakin teoriassa).

Kun niitä karkuun pätkiviä ryssiä on alkanut näkymään enemmissä määrin niin oletettavasti siellä on paljon noita pakotettuja tai vankeja, joiden esimerkki sitten tarttuu muihinkin. Mikäli jotain hyvää ainesta vielä on niin ei siitä mitään uusia joukkoja muodosteta vaan sillä ryssät täydentävät menetyksiään sellaisissa joukko-osastoissa jotka a) ovat jotain menestystä saavuttaneet tai b) omaavat vielä jonkin verran käyttökelpoista raskasta aseistusta.

Lopun alkua, paniikki on tarttuvaa eikä heillä ole siihen mitään lääkettä.
 
Back
Top