Ukrainan konflikti/sota

IS feedistä:

Britannian puolustusministeri: Ukraina on käyttänyt Storm Shadow -ohjuksia

Britannian puolustusministeri Ben Wallace sanoo uutistoimisto Reutersin mukaan, että Ukraina on käyttänyt pitkän kantaman Storm Shadow -risteilyohjuksia. - Voin sanoa vain, että käsitykseni mukaan niitä on käytetty sen jälkeen, kun ilmoitimme niiden antamisesta Ukrainalle. En voi kertoa tarkemmin yksityiskohdista.
 
Jos nuo netissä olevat videot on aitoa kuvamateriaalia, ammutaan siinä n 30 ohjusta lähes yhtäsoittoa, sen jälkeen joku räjähtää maassa. Eli ehkä tuli läpi yksi kuitenkin…

Ehkä, ehkä ei. Tiedäpä näistä. Se on tullut sodan aikana selväksi että torjuttukin ohjus putoaa taivaalta yhdessä tai useammassa palasessa ja voi saada tuhoa aikaiseksi. Joten on täysin mahdollista että torjunta onnistui, koska ohjukseen osuttiin mutta sen raato sai aikaan tuhoa kun putosi taivaalta jonkin päälle.

-

Rob Lee:n arvio Bakhmutin tapahtumista: Venäjä keskittänyt alueelle lisäjoukkoja ja tykistöä, mutta Ukrainan saavuttama menestys ei olisi toistaiseksi sitonut yhtäkään niistä uusista hyökkäykseen tarkoitetuista joukoista:

I think this is what's happening, as does Rybar and Murz. Russia has moved a large amount of artillery and other reserves to the Bakhmut area, but it doesn't appear Ukraine has committed any of its new brigades to the area.

https://t.me/rybar/47193

https://t.me/wehearfromyanina/1886

 
Kadyrovin "eliittijoukot" lähtökuopissa Ukrainaan. Enää niille ei ole edes sotilassaappaita eikä aseita.

Kaipa siellä kohteessa on kuivaa ja joku ystävällinen sielu antaa aseen sekä patruunoita.



Pitkästä aikaa Robert Magyar sivuosassa, ryssien tankki pääosassa ja "Jaga Jaga".


Lämmittää mieltä Ruotsin ja Norjan kova panostus Ukrainan auttamiseksi, en usko että Tanska ja Suomikaan ovat istuneet käsiensä päällä. Omana spekulaationa mietin, että meiltä lähtenee NASAMS:n vanhimpia ohjuksia, M270 vanhimpia raketteja sekä mottipäinen määrä 155 mm ja 120 mm murkulaa sieltä vanhimmasta päästä sekä harppi Saksan patruunaa. Uutisia tulee Bahmutin eteläpuolelta joissa ukrainalaiset ovat ottaneet ryssiltä uusia asemia, osa nimenomaan noilta korkeammilta alueilta.

 
Ryssä väittää että Sevastopol - Simferopol välinen rata oltaisiin saatu korjattua ja takaisin käyttöön. Helppo uskoa että näin voi ollakin: junaradan korjaaminen on kohtuullisen helppoa ja nopeaa, tosin menee silti tunteja tuhon määrästä riippuen. Rautatiesilta puolestaan on huomattavasti vaikeampi korjata, samoin erilaiset sähköistä junarataa tukevat muuntajat yms. Niitä on harvoin varastoissa ja valmistusaika on pitkä. Sähköjen katkaisu voi pysäyttää junaliikenteen pidemmäksikin aikaa.

Yes, BTW, the latest news: traffic on the Sevastopol - Simferopol railway line has been restored

 
Biden ei ole esittänyt kovinkaan suurta (ei minkäänlaista oikeammin) halua dialogiin Putinin hallinnon vuoksi. Miksei?

Yhdysvaltain tiedustelu taitaa olla mielestään tällä kertaa paremmalla jyvällä kuin Afganistanissa. Annoin itselleni luvan pohtia sellaista, että Yhdysvaltain tiedustelu tod. näk. mitä ilmeisemmin ehkä kenties tietää ja ymmärtää Venäjän hallinnon tavoitteet ja keinot Ukrainan suhteen. Ja ehkä niiden väliset ristiriidat ja suoranaisen mahdottomuuden. Tai sen, että Venäjällä ei edes ole enää realistisia tavoitteita?

Henk. koht. en ymmärrä alkuunkaan mitä Moskovalla on tavoitteenaan Ukrainassa. Ehkä yritetään pelata aikaa Yhdysvaltojen seuraavaan presidenttiin ja pelastaa mitä pelastettavissa on. Venäjä ei ole onnistunut alkuperäisessä päämäärässään; eikä Plan B:ssä, eli tasavaltojen liittämisessä Venäjään. Pysyykö Krim ja Donbass Venäjän yhteydessä, olisiko se tavoitteena nyt?

Jos on, niin miksi ihmeessä tapatetaan miehiä ja kulutetaan resursseja jossain jonninjoutavassa Bakhmutissa ja kasvatetaan ukrainalaisten kansallista kollektiivista kaunaa Venäjää kohtaan pommittamalla siviilikohteita? Siinä sivussa ajetaan Venäjän taloutta syöksykierteeseen ja maan poliittinen vaikutusvalta maailmalla olemattomiin.

Ukrainan sota on typerintä politiikan jatkamista sodankäynnillä sitten Vietnamin sodan. Vietnamin sota muutti maailmaa suuntaan, johon Jenkkilä ei mitenkään siihen ryhtyessään olisi halunnut tai edes kuvitellut. Ennätyksellisen voimakas Vietnamin sodan vastustus satoi suoraan Neuvostoliiton laariin, paitsi Yhdysvalloissa, mutta myös Euroopassa ja kehitysmaissa eri mantereilla. Mm. Palmen Ruotsissa oltiin avoimen vihamielisiä Yhdysvaltoja kohtaan, mikä vaikutti siihen, että vasta 2022 Ruotsi lähti NATO:n kelkkaan. Vaikutukset ulottuivat myös meille Suomeen, vaikkakin poliittinen johto taiteili kieli keskellä suuta:


Katso liite: 77967

Vietnamin sota muutti lännen yhteiskuntia Yhdysvalloille vihamieliseksi, se vaikutti voimakkaasti 1960-luvun lopun opiskelijaliikehdintään, 1970-luvun alun hippiliikkeeseen, mustien rotumellakoihin, feminismin ja postmodernin populaarikulttuuriin. Ukrainan sodan loppulasku tulee olemaan Venäjälle vähintään yhtä raju, kuin Vietnamin sodan amerikkalaisille. Venäläisillä on kannettavaaan vielä yksi taakka amerikkalaisia enemmän: jos väite tämän päivän saldosta 201100 KIA venäläistä pitää paikkansa, niin Ukrainassa on kuollut venäläisiä yli kolme kertaa enemmän kuin amerikkalaisia Vietnamissa. Sillä tulee olemaan vaikutuksia Venäjän demografiseen kehitykseen, nuo nuoret / keski-ikäiset kuolleet miehet eivät ole enää siittämässä uusia venäläisiä.
Kovasti en jaksa politikoida koska intohimoni on lähinnä tietyn porukan erimuotoisen kärsimyksen ja ryssinnän esillepano, noh menköön taas näin kaliapäissään.

Lieköhän jotain vaikutusta kokemuksella eli usa lienee tutkaillut tuota paskahousupoppoon venkoilua pitempään ja ehkä on kokemusta enemmän kuin afgaanien tms 1-2 divari urheiluseurojen vaklaamisesta ? Tiiä oikeesti mistäänmitään mut tulipahan nyt mieleen 👀
 
Ryssä väittää että Sevastopol - Simferopol välinen rata oltaisiin saatu korjattua ja takaisin käyttöön. Helppo uskoa että näin voi ollakin: junaradan korjaaminen on kohtuullisen helppoa ja nopeaa, tosin menee silti tunteja tuhon määrästä riippuen. Rautatiesilta puolestaan on huomattavasti vaikeampi korjata, samoin erilaiset sähköistä junarataa tukevat muuntajat yms. Niitä on harvoin varastoissa ja valmistusaika on pitkä. Sähköjen katkaisu voi pysäyttää junaliikenteen pidemmäksikin aikaa.

Yes, BTW, the latest news: traffic on the Sevastopol - Simferopol railway line has been restored

Juuri näin, yksittäinen ratavaurio on aika nopeasti korjattu. Harmillisesti näistä videoista näkee että huoltotie kulkee onnettomuuspaikalla, mikä helpottaa raivausta.

Sillat/suotaipaleet tai jyrkät penkkaosuudet olisi toimivampia. Helppohan se täältä sohvalta on huudella, mutta kotimaassamme örkkijunat olisivat suossa tai joessa alta aikayksikön..
 
En pääse lukemaan alkuperäistä The Timesin artikkelia, mutta pari ruotsalaista lehteä on siteerannut sitä.

Yksityiskohdat on (mikä on hyvä/OPSEC) varsin hämärät. Eli ei tiedetä kuinka kauan koulutus kesti, mutta
arvio on että 3000-5000 miestä olisi ollut mukana. Ruotsin puolustusvoimat ei myönnä eikä kiistä. Hienosti
on OPSEC pitänyt, hattua siitäkin ruotsalaisille.

Ruotsissa ollut myös 30 vuoteen suuriin sotaharjoitus (20 000 miestä) keväällä, voi olla että tämä koulutus on osin tangentiaalisesti hoidettu nimenomaan OPSEC/hämäys syistä (omaa spekuaaliota).

En nyt ihan vielä usko tuota väitettä. Iso-Britannia kykenee kumppanien tuella kouluttamaan 10.000 ukrainalaista, millähän Ruotsin PV kouluttaisi tuollaisen määrän itsekseen? Ruotsi on ilmoittanut luovuttavansa 10 Leopardia, 50 CV:tä ja 8 Archeria. Ei siis mikään prikaati, ennemminkin pataljoonan taisteluosasto. Tn ovat kouluttaneet vain vaunu- ja tykkimiehistöt ja huoltoväkeä kyseiselle kalustolle.
 

Odottavissa ja ristiriitaisissa tunnelmissa ollaan...
Varmastikin tän sodan surullisin tarina. Tietenkin muualla asiat olivat paikallisesti pahemminkin mutta tuo Mariupolin mittakaava... laittaa ihmisen polvilleen.

Ei pysty ymmärtämään että miksi ensin tuhottiin ja nyt sitten uudisrakennetaan meiningillä "me ollaan hyviä ja autetaan teitä". Kuka on se joka antoi luvan ampua kaikki paskaksi asenteella "tullaan vapauttamaan" ? Toivottavasti ei tapeta niskalaukauksella vaan käytetään reilusti aikaa.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top