Ukrainan konflikti/sota

Tällainen twiitti, toivottavasti Ukrainaa varten eikä esim. johonkin harjoitukseen tai muuhun matkalla:

Long waited for and much needed! By Sweden pledged CV90 IFVs (Stridsfordon 90) on their way to Ukraine today. Currently in Germany, soon on the battlefield.

Kommenteista poimittua:

Fürth train station (Bavaria), the tanks are driving east, probably to the Czekh Republic.

Johon NOEL vastasi:

Correct

 
Saa nähdä, järjestetäänkö "kansanäänestys".

Toisaalta se olisi erittäin näppärä näpäytys, mutta toisaalta alentumista Venäjän tasolle. Ellei sitä tehdä siis ihan parodiamielessä.
Eipä ole tullut aikoihin tännekkään kirjoiteltua mutta nyt on taas suvanto vaiheen jälkeen alkanut tapahtumaan, tai no en tiedä voiko puhua suvanto vaiheesta kun tuolla Bahmutissa on mähisty jo kuukausia mutta ei tässä rintamalla ole kuitenkaan juurikaan tapahtunut. Kyllähän nämä kansanäänestykset tuolla olisi nimenomaan parodia meininkiä, en jaksa uskoa että Ukraina vakavissaan tämmöistä tekisi, kyllä Zelenskyi huumori mielessä nää hommat osaa mikäli hänellä mitään tekemistä asian kanssa edes on, uskon vahvasti että on. Vai onko sitten tämän freedom legionin itsenäisiä tekemisiä no saadaan ehkä joskus historian kirjoista lukea kunhan tämäkin ryssän järjettömyys saadaan joskus päätökseen.
 
Onhan tätä ollut aivan mahtava seurata, mutta täytyy myöntää, että tämä oli nerokas veto, jota ei tainnut kukaan aavistaa. Muutama huomio:

- Tämä on sen verran kova nöyryytys putinille, että hänen on pakko lähettää tuonne joukkoja. Mutta, koska kyseessä on luultavasti hyvin raskaasti aseistautuneet ja kokeneet joukot, niin sinne ei voi lähettää mummonpotkijoita tai lampaannussijoita, vaan ne on pakko olla armeijan joukkoja. Ja kun tilanne on mikä on, niin mistä ne revitään? Niin, ne on ne venäjän varsin vähäiset reservit, jota olisi tarvittu siellä Ukrainassa.

- Vaikka nuo joukot vetäytyvät takaisin, niin venäjän on pakko tuoda tuonne rajalle lisää pysyviä joukkoa, joilla estetään vastaavan tapahtuminen. Ja tässä puhutaan nyt sitten oikeasti kymmenistätuhansista sotilaista.

- Entä valko-venäjä? Entä jos siellä tapahtuu sama, muutama tuhat Ukrainassa taistelutta suorittaa paluun kotiin? Siinä voi käydä niin, että v-v armeija vaihtaa puolta aika nopeasti. Venäjä on menettänyt Ukrainan, mutta valko-venäjää sillä ei ole varaa menettää. Joten, lisää sotilaita sinne. Ja mistä ne saadaan? Ei tarvi varmaan kertoa.

- Entä muut kriisit ja mahdolliset kapina-alueet? Sama homma, joukkoja tarvitaan ja paljon.

- Entä venäjän oppositio? Se on hajanainen, mutta voisiko tämä olla se liipaiseva tekijä, joka saa ihmiset liikkeelle. Luultavasti ei, mutta aina voi toivoa.

- Entä putinin vastustajat? Jos vaan pelimerkit ovat paikallaan, niin nyt olisi se hetki toimia.

Jotenkin kyllä tässä on nyt sellainen fiilis, että taisi viimein lähteä se iso pyörä pyörimään, joten katsotaan miten tässä käy.
 
Saa nähdä, järjestetäänkö "kansanäänestys".

Toisaalta se olisi erittäin näppärä näpäytys, mutta toisaalta alentumista Venäjän tasolle. Ellei sitä tehdä siis ihan parodiamielessä.
pic_5_623085_k608331_1200.jpg
Höpö höpö tässä mitään parodiaa ole. Tämä on vain yksi askel Venäjän Federaation omassa kuolinkamppailussa. Moinen epäliittovaltio on täysin epäonnistunut kuuntelemaan kansojensa asenteita ja ajatuksia. Nyt seisomme todistamassa täysin legitiimiä ja demokraattista kansannousua. Moskovian fascistinen junta ei edusta Belgorodin, Bryanskin ja Kurskin kansantasavaltoja. Ei nyt eikä koskaan.
 
Venäjän on pakko pistää tuonne useampi hyvin aseistettu prikaati, koska tuosta tulee sen verran paljon rintamalinjaa lisää. Vaikea uskoa noita joukkoja olevan joutilaana missään, vaan joutuvat nyt joko irrottamaan reservejä Ukrainasta tai jopa rintamalta. Kun aikaisemmin oli juttua, että Bahmutiin piti pistää reservit estämään Ukrainan eteneminen sivustoilla, niin olisiko tässä nyt edessä joukkojen siirto rintamalta pois?
 
BNR huuman taustallakin tapahtuu, Donetskissa MI-24 tonttiin.


Ja kokki ei jätä tilaisuutta käyttämättä lyödä Shoigua... eikä tosin aiheetta, aika heikko on kanisterin menestys tähän saakka paitsi omien rahavarojen suhteen.


Muistetaan kuitenkin, että Belgorod käytti reilusti yli 100 miljoonaa puolustuksen vahvistamiseen. Kyllä kannatti.

 
Back
Top