Ukrainan konflikti/sota

Raisua (raivaussisu) kaipaisi kärjenmukaan. Varsinkin vihollisen sirotemiinoitteet häipyy alta aikayksikön. Meidän lähettämät raivausvaunut elintärkeitä...jos toimii. Jyrä systeemeillä on tehtaan takuu toimimisessa.
Vieläköhän Sado ja Maso on toiminnassa? Miinoituksesta kun pääsisi läpi, niin ei nuo ryssän asemat kovin kummoisilta näytä. Jotain kusiaispesiä on tehty eikä ryssiäkään kovin montaa videoilla näy vastassa. Näyttää kuin olisi jätetty vain asemiin oman onnensa nojaan, mutta sotaintoa tuntuu olevan. Eipä koko totuus tietenkään. Ukrainalaiset saisivat pitää päätä vähän matalemmalla vyöryttäessä.
 
Venäläiset ovat kidnapanneet noin 19 000 lasta Ukrainasta sodan aikana. Venäjällä lapsia aivopestään, toki muutakin julmuutta tehdään ja ikkunastakin voi pudota.
Ja nyt Ukrainan vastahyökkäyksen alettua, venäläiset yrittävät siirtää enemmän lapsia venäjälle, koska he ovat valkoisia ja kulttuuriltaan riittävän samankaltaisia. Lisäksi venäläiset perheet saavat heistä valtion tukia, joten heidän avullaan voi myös tienata.

Samalla Putin yrittää korjata venäjän demokrafian ongelmia.

Lasten pelastaminen ei ole helppoa, joskus onnistuu mutta Olgalla kävi huonommin. Hän meni Moskovaan, joutui FSB:n kuulusteluihin, josta matka joutui Valko-Venäjälle, jossa oli uudet kuulustelut.. Hänen lapselle, Denysille on luvattu kaikenlaisia etuja mutta Olga luulee hänen joutuvan rintamalle, kun hän muutaman kuukauden kuluttua täyttää 18.

Tällä vauhdilla kestää noin 50 vuotta, kunnes kaikki kidnapatut lapset on saatu takaisin.


Pitkä tarina mutta muutamia nostoja

https://www.politico.eu/article/save-ukraine-children-abduction-russia-war-rescue-operation/

Huomaan nykyään havahtuvani toistuvasti siihen mietteeseen, milloin tulee lännen raja vastaan ja laitetaan homma pakettiin.

Tuo oli taas yksi sellainen uutinen. Ei ole montaa päivää kun pato-asian kanssa huomasin samaa miettiväni, se kun joukkotuhoaseena vertautuu täysin taktisen käyttöön.

(Ja ei ydinsodan pelkääjät, venäjän lyöminen Ukrainasta, Ukrainan sisällä, ei johda ydinsotaan.)
 

Intensiivistä taistelua, aika pystyssä taistelevat osa ja ei käytetä suojia kovin tehokkaasti kun voisi. Pari kaatumista tais tulla tämän seurauksena😕.
Ilmeisesti gopro sotilas ryhmänjohtaja ja näyttää esimerkkiä. Ihmetyttää taas miksi esim. ifv tai tankki ollut tukemassa hyökkäystä alusta alkaen, sirpaleammusta risukkoon. Kranaatti drone, tai krh ryhmän tulituki uupuu myös.

Aikamoista risukkoa ja luodit vinkuu korvissa, kunnia sankareille 💪🇺🇦.
 
Bemarin tuho, pari hyväksi muuttunutta ryssää kannella.


Miinoja tuolla lienee laitettu niin perkeleesti, että todella vaikea niiden aiheuttamia kaluston menetyksiä on välttää. Tässä näkyy, että heti kun ryssien tankki poistuu tieltä niin se on siinä. Löysi miinan molempien telojen alle.

Suomen lahjoittamat Leopard 2R:t taitavat olla yksi tärkeimmistä asioista, jotta vastahyökkäys saadaan alkuunsa eli puolustuslinjat läpäistyä. Toki muutakin on, mutta sellaisen kaluston tarve on enemmän kuin ilmeinen.



Nyt on kunnollista, venäläisten asemiin sataa raketteja solkenaan.

 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokattu:
Jos telamiina kasaan heittää dynamiittin niin voi olla että mitään ei tapahdu. Kranaateissa varmaankin käytetään jotain heksatolin kaltaista jonka nopeus ON tarpeeksi nopea.

Heksatoli on paljon tehokkaampi r-aine kuin TNT mutta myös paljon helpommin räjähtävä. Siksi sitä ei käytetä telamiinoissa. TNT:n paras ominaisuus on juuri se että sitä on pirun vaikea saada räjähtämään.
Miinoitteessa lienee sytyttimet paikoillaan, eli riittää kun saa heksatolin lähtemään -> kaboom!
 
Dnepr padon yläpuolella ennen ja jälkeen räjäytyksen.


Osaako kukaan sanoa minkälaiseen leveyteen joen pitäisi asettua?
Joenuoman kuivaminen kantavaksi varmaan ottaa hyvän aikaa vaikka lämpimiä kelejä pitelisikin.
Voi olla että varsinkin talvella on hyvinkin kantavaa. Riippuu kai miten vesipitoista se aines on. Karkeat tietty kuivuu jo kesällä. Toi on vanhaa tulvatasankoa ja rannat on pääosin suht jyrkät. Keskisyvyys 8 m ja maksimisyvyys yli 50m. Altaan pohjalla on kyliä, ihan kiintoisaa ovatko tallella. Tuolta voi ehkä nähdä vanhan joenuoman (https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Великий_Луг) Vanha uoma on tosin ainakin osittain täyttynyt sedimentistä, mutta miten padon blokkaama aines altaassa on pyörinyt ja mihin sitten lopulta vajonnut, jää nähtäväksi.
 
Uskoisin näkemäni perusteella että Ryssä on laittanut ensimmäiseen puolustuslinjaan huonoimmat ja haluttomimmat Mobikit ja muut, niiden eteen ja taakse miinoitusta ja käskyn että ammutaan kaikki jotka tulee sieltä väärään suuntaan.
Sen jälkeen alkaa vasta ne varsinaiset puolustuslinjat, joissa on ehkä parempaa porukkaa tai sitten ei.
Tavallista ryssän taktiikkaa että uhrataan porukkaa jotta saadaan vihollisen liikkeistä tietoa...

Näyttää kuitenkin hyvältä että ei ole venäjällä mitään muuta videomateriaalia millä "mehustella" kuin muutama, joita kierrätetään mediasta toiseen ja väitetään uusiksi.
Se mikä tosin pistää harmittamaan koko tässä operaatiossa että Ukraina joutuu tuhoamaan omaa maataan, vaikka siinä ryssänperkeleitä kuolee läjäpäin.
Enkä kovin vahvasti laske sen varaan että Venäjä mitään sotakorvauksia tulee koskaan maksamaan, riippumatta lopputuloksesta. :(
 
V:n YK
Ainoa asia, mitä YK ja sen turvallisuusneuvosto tekivät koko Venäjän Ukrainaan miehityksen aikana vuodesta 2014 lähtien, oli kuunnella trollausta, ensin Tšurkinin paskajauhanta, nyt Nebenzin. Tämä pohjimmiltaan ainoa reaktio koko järjestön Venäjän hyökkäystä kohtaan.
Kaikista maailman järjestöistä YK on Venäjän terroristivaltion suurin rikoskumppani. Ja YK:n syyllisyyttä pahentaa se, että kaikista maailmanjärjestöistä sen tehtävänä on ensisijaisesti varmistaa rauha ja turvallisuus planeetalla. "Eikä hemmotella terroristeja, jotka ottivat vallan ydinasevaltiossa ja tekivät itse valtiosta kansainvälisten rikosten välineen.
😡😡🤬
 
Back
Top