Ukrainan konflikti/sota

putlerin pitää siinä tapauksessa varmistaa, ettei siellä kentällä ole ketään joka voisi tuollaista tehdä. Vetää vaikka pois koko armeijansa, jos ei muutaman hörypään löytäminen muuten onnistu. Vastuu on viime kädessä kremlillä. kreml ne hörypäät sinne on lähettänytkin. Toistan: Olisivat miettineet sitä vähän aiemmin.
Ei tässä nyt ole edelleenkään siitä kyse, vaan siitä että jos piirrät punaisen viivan, niin kannattaa olla tietoinen siitä että miten todennäköistä se on että vihollinen ylittää sen punaisen viivan, ja verrata sitä riskiä siihen että mitä ajattelit tehdä jos se viiva ylitetään.

Vähän kuin menisi pelaamaan kierroksen venäläistä rulettia miljoonasta eurosta. Kyllä sillä vaan on väliä että tiedät onko siinä aseessa 1 vai 5 patruunaa ennen kuin teet päätöksen pelaamisesta.
 
Liittyen siihen Tambovin ruutitehtaan räjähdykseen, on niitä näköjään mennyt lähivuosina enemmänkin Venäjällä taivaalle:

Lokakuussa 2021, Ryazanissa 16 kuollut


Lokakuussa 2022, Permissä, 3 kuollut


Nyt kesäkuussa 2023, Tambov, ainakin 5 kuollut


Muutamia suhteellisen merkittäviä räjähdyksiä aivan lähiaikoina on näköjään tapahtunut Venäjän merkittävimmissä ruutitehtaissa joten en usko, että heillä enään on kykyä edes sotaa edeltävään tuotantomäärään, minkäänlaista tuotannon nostoa ei varmasti ole tapahtunut väitteistä huolimatta. Näiden lisäksi löytyi useita pienempiä onnettomuuksia, joissa on kuollut tai loukkaantunut testauslaboratorion henkilökuntaa ynnä muuta sellaista.

Bonuksena tämä kemikaalitehdas:

Moskovassa huhtikuussa 2022 Venäjän suurin teollisia liuottimia valmistava laitos paloi pahoin.


Wikipediassa joku näköjään pitää näistä ihan päivittyvää listaustakin.

 
Viimeksi muokattu:
Ymmärsin aikanaan että nou vei koska ois vaatinut kansainvälisyyttä. Punaista linjaa ei oltu ylitetty ainakaan YKn mielestä.

Minusta tuo on erittäin epäpoliittinen sota. Kaikki varoo loukkaamasta toisiaan poliittisesti, paitti rysyt. Näen nyt vain että rysy tekee jotain isoa joka sitte lopullisesti suututtaa lännen. Toki vaihtoehto 2 on että pikku hiljaa UA nakertaa rysyn sotavoimaa niin että sieltä vain liuetaan paikalta. No jonku verran pidäkkeetön rysy on ollut eli vaatii tuo vielä jotain isompaa.
Tässä pelissä on vielä sellainen Jokeri kortti kuin Israel. Joku punainen linja on Venäjän puolelta ylitetty liittyen Israelin etuihin, eikä vain etuihin vaan Israelin maan ja valtion olemassaoloon. Yhteistyö Venäjän ja Iranin välillä on varmaan edennyt sellaisille vesille, liittyen Iranin ydinaseen hankintaan. Israel voi tehdä monenlaista muutakin kuin myydä Ukrainalle tankkejaan. Sieltä puuttuu kaikki rajaviivat ja ennen kuin ns kuolleenmiehen kytkimeltä jalka siirretään pois on myös vaikka ja mitä skenaarioita olemassa jotka tulee vaikuttamaan sodan sekä maailmanhistorian kulkuun. Venäjä ryssi lopulta siis suhteensa myös Israeliin joka ei laisinkaan kiireellä ollut tukemassa Ukrainaa ainakaan julkisesti. Nyt jos asiat edennyt siihen että on Israelille itselleen elintärkeää puuttua asioihin niin varmasti toimivat, ja tekevät tämän ensinnäkin vähintään riittävällä teholla ja vähintään puol askelta edeltä, ja voivat toimia vaikka Venäjän maaperälle päin, eivätkä lopulta kysele edes USA n lupaa jos tietyt rajat on ylittyneet. Omaa olemassaoloaan puolustaakseen eivät piittaa sitten yhtään mistään mitään, edes operaatioidensa välillisestä vaikutuksesta muun maailman rauhaan. Vois jälleen kysyä Venäjältä, että mitenkä meni noin niinkuin omasta mielestä? Hyvä toki Ukrainan kannalta tää Jokeri tässä pelissä, ja muunkin maailman jos Venäjää täten heikennetään myös Israelin toimesta.

Muistin virkistämiseksi sopii hyvin tää case. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/M/S_Arctic_Sea
 
Viimeksi muokattu:
Minusta näytti liian isoilta ollakseen mitään IP-ohjuksia.

Mitä Wargonzoon tulee, niin eikös sen pitänyt miinaan astuttuaan olla jalkapuoli?
Naulaan astumisesta kärsi pitkän tovin juu. Ja erittäin dramaattisesti. Mutta ei se toivuttuaan minusta kovin jalkapuolelta näyttänyt, siis ainakaan sillä lailla, etteikö olisi ihan kahta kenkää käyttänyt.
 

Bunkkerirotta ottaa "komentajapuheiluita" etulinjaan:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:... Kuulehan Putte, samalla tavalla ne komentajatkin valehtelevat sinulle kuin nuo kenraalit.
Siinä tuon järjestelmän heikkous.
Varmuuden vuoksi kannattaa sanoa että menee hyvin ja on saavutettu suuria voittoja.

Puten paras tietolähde olisi Ukrainan armeijan tiedotteet
 
Venäläiset jatkaa upeaa somekuria seurauksineen.


venäjällä ei paljon kiinnosta. Esimerkkinä uutisen video iskusta, kun edessä n. 500 metrin päässä tulee ohjuksia tien vieressä olevaan rakennukseen niin kuski jatkaa ajamista suoraan kohti samalla ikkunasta kuvaten :rolleyes:

 
Jos sitä painopistettä ns. Schwerpunkt paikkaa haetaan vielä? En tiedä mihin kaikkeen militaryland perustaa karttansa (osassa prikaatien sijainnista lukee lähde osassa ei) mutta paljon on merkinnyt näitä uusia prikaateja joista ei ole kuva tai videomateriaalia itse rintamalta, rintamalinjan selustaan tai pitkin rintamalinjaa. Joka tarkoittaisi tietoista valintaa hajauttaa prikaatit koko eteläiselle rintamalohkolle, joka pakottaa myös Venäjän pitämään reservinsä levällään, kunnes oikea hetki tulee jolloin niitä syötetään hyökkäykseen.

Vai voiko olla että Ukraina tietää, että heidän läpimurtoon saadun hyökkäyksen kulminaatiopiste, jossa loppuu veto koneesta on todella lyhyt jolloin ei ole järkevää pyrkiä ratkaisevaan läpimurtoon ennen päälinjojen saavuttamista?

Ei ole varmaan järkeä tehdä kunnollista painopistehyökkäystä ennen kuin pääpuolustuslinja päästään puhkomaan. Muuten pysähtyy se hyvä momentum siihen järeämpään linjaan. Ennemmin kannattaa ottaa löysät pois pala kerrallaan ensin, minkä jälkeen voi alkaa pistimellä kokeilemaan päälinjaa että mistä pääsisi kertarykäyksellä syvälle.
 

Bunkkerirotta ottaa "komentajapuheiluita" etulinjaan:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:... Kuulehan Putte, samalla tavalla ne komentajatkin valehtelevat sinulle kuin nuo kenraalit.

Hyvä tästä tulee kun diktaattori-ylipäällikkö alkaa itse komennella yksittäisiä prikaateja ja alkaa sekaantumaan taktisella tasolla sodankäyntiin. Mikä voisikaan mennä pieleen.
 
Hyvä tästä tulee kun diktaattori-ylipäällikkö alkaa itse komennella yksittäisiä prikaateja ja alkaa sekaantumaan taktisella tasolla sodankäyntiin. Mikä voisikaan mennä pieleen.
"Strategy without tactics is the slowest route to victory. Tactics without strategy is the noise before defeat." - Sun Tzu
 
Back
Top