Ukrainan konflikti/sota

RFU:ssa tarkemmin Rivnopilin taisteluista. Oli paikallinen ryssän logistiikkakeskus, vetäytymistä suojattiin vastahyökkäyksillä.
Ukrainalla voi jatkossa olla aika hyvä mahdollisuuus vyöryttää alueella eteenpäin topografisista syistä.

 
Huhuja Yakovlivkasta Bakhmutin seudulla. Tämä olisi todella mehevää mutta liian hyvät huhut harvoin ovat totta.

Confusing reports around Bakhmut: UKR sources talk of advances to Yakovlivka, Bakhmut N, RUS denies it. No visual confirmation. Yakovlivka is essential: Wagner reached Bakhmut via Soledar and Soledar via Yakovlivka.

 
En osaa sanoa, dieselin tuominen on kuitenkin yksi helpoimmista rasteista. Jättää 200 l tynnyrin 30 l vajaaksi niin se juuri ja juuri kelluu, niitä voi isohkolla veneellä vetää kymmeniä kerralla joen ylitse vastarannalle ja sopivassa loivassa kohdassa koko letka rannalle ryntövaunulla vetäen. Ylityspaikkoja vaihdellen se on ryssille vaikeampi torjua kuin yhteen kohtaan luotu putkitankkausasema.
Minusta tuo on kyllä työläs ja kömpelö menetelmä. Ehkä näin alkumetreillä toimisi mutta sitten kun alkaa olla enemmän raskasta ajoneuvokalustoa joen toisella puolen, polttoaineen kulutus on silloin kovaa, pitää helkkaristi olla tynnyreitä. Jos ponttoonisiltaa käyttää niin sen yli kulkee paljon muutakin tavaraa ettei sinne välttämättä enää polttoaine rekkoja tarvita. Ja se silta on takuu varma kohde, joten tankkausasema ja putki etäälle sillasta. Joka tapauksessa sine pitäs saada kunnon ilmatorjunta paikalle.
 
Mark Galeottin arvio joukkosuhteista:

Ryssillä 300 000
Ukrainalla 500 000 sisältäen reservit

Muutoin seuraava artikkeli on aika samaa kamaa, eli länsi alkaa vatuloida jos Ukraina ei lyö nyt ryssää kanveesiin.

Ukraine Needs to Win Faster
Kyiv is fighting three wars, not one—and time likely favors Moscow
BY MARK GALEOTTI

Olen eri mieltä. Venäjä polttaa todella kovalla tahdilla rahareservejä. Pakotteiden vaikutus ei myöskään ole välitön vaan näkyy viiveellä. Tämä "pakko voittaa nopeasti" on keinotekoinen ongelma jota jotkut haluavat tuoda esille jatkuvasti.
 
Tässä on pitkä haastattelu sotilaasta joka kylmäsi niitä ryssiä siihen taisteluhautaan, twiitissä väitetään että Pegov oli se joka viimeisenä sai kuulia nahkaansa, mene ja tiedä sitten, onhan tuosta videoita tullut tuon tapahtuman jälkeenkin, mutta liekö aiemmin kuvattuja.

Anyway, kylmäpäinen jätkä ja tietää miksi on tuolla.

 
Mielenkiintoista ja harvinaista huhua Ukrainan puolustustarviketuotannosta. Turhaan tässä hehkutetaan yhtä miestä, vaikka on (minunkin mielestäni) erittäin dynaamisen tuntuinen johtaja. Nämä tuotantojutut ottavat oman aikansa. Ilmasuoja on varmaan keskeisin asia tässä.

On 21 March @AKamyshin, who kept Ukrainian railways running even while russia bombed them daily, became Ukraine's Minister for Strategic Industries.

Results:
• Artillery ammo production in May: +1,100%
• Artillery ammo production in June so far: more than in all of 2022
* Stugna anti-tank guided missile production in May: +300%
• T-84 Oplot-BM tank production has resumed
• BTR-4 infantry fighting vehicle production has resumed

And so on and on. This was also made possible by the delivery of Western air defense systems, which now shoot
down all russian cruise missiles fired at the Ukrainian defense factories located deep in Western Ukraine (outside of Iskander range).

But most of this is due to Kamyshin working 24/7 to increase production. That man is the planet's best manager. By far!

 
Huhuja Yakovlivkasta Bakhmutin seudulla. Tämä olisi todella mehevää mutta liian hyvät huhut harvoin ovat totta.

Confusing reports around Bakhmut: UKR sources talk of advances to Yakovlivka, Bakhmut N, RUS denies it. No visual confirmation. Yakovlivka is essential: Wagner reached Bakhmut via Soledar and Soledar via Yakovlivka.


v_stus (Myroshnykov) näyttää yöllisessä päivityksessään vahvistavan tätä:

Bakhmut's flanks

There are minor advances in the area of Klishchiivka, Kurdyumivka, as well as in the directions of Dubovo-Vasylivka and Yakovlivka (there they went on a rink against the enemy).

In Bakhmut there is another +100 meters.

Flanking continues.

The occupiers are desperately trying to hold the canal area and prevent the expansion of the Defense Forces bridgehead east of it.

The West Bank was cleared some time ago, so the enemy is trying to prevent the bad from becoming terrible.

It seems to me that it will be useless for the orcs. Maybe not so soon, but it would be logical for them to withdraw in some areas east of the canal.

But they resist, worsening their situation and deepening the problem in the future.

"Zhukovshchyna" continues. Nothing, it's worse for them

 
Back
Top