Ukrainan konflikti/sota

Opposition? Eikö just tällä viikolla joku oikeasti vallassa oleva sanonut, ettei Gripeneitä sinne toimiteta? Onko toi nyt sitten site populismia, josta vasemmisto yleensä syyttää vastustajiaan?

Minäkin julistan, että Suomen Merivoimien salaisesta sukellusvenelaivastosta voisi luovuttaa pari fuusioreaktorivenettä Ukrainalle avuksi. Pitää varmaan vihjata tonne Twatteriin siitä, jotta saadaan uutinen aikaiseksi... 🙄

Uutinen perustui Ruotsin pääministerin lausuntoon Zelenskyin vierailun lehdistötilaisuudessa, että Ruotsilla ei ole suunnitelmaa koneiden antamiseksi, uutisessa ei sanottu että Ruotsi ei anna koneita. Poliitikolta poliitikon vastaus.


esimerkki näistä uutisista:
 
Kutkuttaa silti ajatus suunnitellusta back up planistä: juhannuskapinalla luotu petturin rooli, meno sovittuun neuvotteluun, josta palatessa Prigolla koneiden vaihto viime hetkellä, pommi koneeseen ja siipi irti, hämäysohjus lähistölle, Prigon näyttävä poistuminen esiintymislavalta ja siirtyminen (murhalla) varmistettuun salaiseen palatsiin, jossa oman ja isännän tulevaisuuden varmistaminen pahimman varalle, vaikkapa Afrikassa. Tämä toistaiseksi vain Veikko Huovista mukaillen :)

Putinin murjaisu taisi kuulua, ettei petosta anneta anteeksi. Senhän Prigozin teki.

Palkkana ei ole salainen palatsi vaan julkinen teloitus
 

Mitäköhän siellä on todellisuudessa puuhailtu kun tällöin kaatuu ryssää ja ukrainalaisia nolla?
Eilen meni ohjusiskussa S-400, olisko siellä ollut porukka teknikkoryssiä korjaamassa mitä korjattavissa on ja IT-miehiä niiden apuna. Siihen kun ylläkkönä yöllä hyökkää pari ryhmää erikoisjoukkoja droonien tukemana niin varsin yksipuolinen taistelu se on. Jotain arvokasta maalia siellä metsästettiin kun ei tusinaa erikoismiestä laiteta terveisiä kertomaan.
 
Varmasti mutta luulis että tuolla tulee pimeä jo niin ajoissa että ehtis pimeällä vielä takaisinkin.

Jos operaatioon lähdetty käärmessarelta, niin lyhintä tietä matkaa 180km. 45km/h nopeudella kestää 4h yhteen suuntaan. Ennen maihinnousua pitää vähän tähystellä, maissa hiipiä ja operaation suoritus. Aika nopeasti loppuu tunnit kesken jos haluaa että palatessakin on säkkipimeää.
 
Norja on lahjoittamassa F-16 hävittäjiä Ukrainalle. Ei kuitenkaan sanota kuinka monta.
Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre on juuri vierailulla Ukrainassa.
Kuitenkin on niin että Norjan F-16 koneista olisi jo suuri osa myyty pois, muistaakseni.

 
Putinin murjaisu taisi kuulua, ettei petosta anneta anteeksi. Senhän Prigozin teki.

Palkkana ei ole salainen palatsi vaan julkinen teloitus

ERINOMAINEN Arja Paanasen kirjoitus:


"PUTIN ei kuitenkaan ollut paikalla datshallaan, vaan hän oli turman sattuessa Kurskissa, juhlimassa Neuvostoliiton siellä saavuttamaa taisteluvoittoa 80 vuoden takaa.
Putin ehti takuulla kuulla Prigozhinin koneen putoamisesta ennen kuin hän piti Kurskin juhlissa oman puheensa hieman ennen iltayhdeksää,
mutta hän ei viitannut silti sanallakaan tapahtuneeseen. Putinin toimintatapoja tuntien juuri tämä ”kuoliaaksi vaikeneminen” oli ensimmäinen vahva signaali siitä,
että lentoturma oli mitä ilmeisimmin juuri hänen itsensä määräämä operaatio petturi-Prigozhinin likvidoimiseksi.

Jos Putin olisi normaali ja inhimillisesti tunteva johtaja, hän olisi esittänyt Kurskin puheessaan edes jonkinlaisen yleisluontoisen pahoittelun Wagnerin palkka-armeijalle,
sillä tuolla hetkellä tiedettiin varmasti jo ainakin se, että joitakin keskeisiä Wagnerin komentajia oli kuollut turmassa.
Sen sijaan Putin valitsi täydellisen vaikenemisen, mikä on hänen perinteinen tapansa osoittaa omaa voimaansa.
Vanhan sanonnan mukaan ”sota ei yhtä miestä kaipaa”, mutta Putin ei kaipaa ketään, joka uskaltaa millään tavalla asettua hänen tielleen.

Prigozhinin lentoturma ei ollut Yandexin pääuutisena myöskään politiikka-, yhteiskunta- eikä kiinnostavat-osiossa.
Pääuutiseksi se kelpasi ainoastaan tapahtumat-osiossa, eikä sielläkään Prigozhinin kuvalla.
Jälleen kerran tämäkin on yksi viittaus siihen, että Prigozhinin lentoturman jäljet johtavat Venäjän turvallisuuskoneistoon,
joka pääsee nykyisin sanelemaan, mitä uutisia Yandex näyttää venäläisille.
Venäläisille viestitetään tällä tavoin, että Prigozhin on Putinin silmissä epähenkilö, jonka kuolemalla ei ole edes uutisarvoa.

Prigozhinin lentokoneturma toimii tavallisille venäläisille myös hyytävänä muistutuksena siitä, että yhdenkään tavallisen
kansalaisen henki ei ole kopeekankaan arvoinen Kremlin johtajille. Prigozhinin koneen mukana putosi kuolemaansa kaksi lentäjää
ja yksi lentoemäntä, jotka mitä ilmeisimmin uhrattiin kylmäverisesti wagnerilaisten mukana.

Prigozhin kumppaneineen osasi odottaa kuolemaansa. Wagnerilaisten omallatunnolla on niin paljon tavallisten ukrainalaisten verta,
että Prigozhin vitsaili itsekin julkisesti, että he kaikki joutuvat helvettiin.
Sitä on kuitenkin vaikea ymmärtää, miksi venäläiset sallivat yhä sen, että Prigozhin ja Putin vievät heitä kaikkia kohti helvettiä."



 
Yksi lisäteoria Prigozhinin kuolemalle on varomaton aseiden käsittely, väitetysti putoamispaikalta löytyi aseita ja kranaatteja. Teorian ongelmana on että videon perusteella koneesta puuttui toinen siipi ja runko vaikutti ehjältä.

A possible cause of the crash of Prigozhin's plane could be careless handling of weapons​

Small arms, ammunition and grenades were found at the crash site of Yevgeny Prigozhin's Embraer ERJ-135BJ plane in the Tver region, according to the telegram channel Mash.

According to the channel, they belonged to the Wagner PMC fighters, who were on board with Prigozhin and PMC commander Dmitry Utkin - Sergei Propustin, Alexander Totmin and Yevgeny Makaryan.

After this discovery, the investigation had another minor version of the plane crash: "careless handling of ammunition."

Among the passengers of the plane were all of the above "Wagnerites", but there is no official confirmation of their death yet. The bodies of all the dead people on board, after the plane crash, were in such a state that only a DNA examination would help to identify them. Earlier it was reported that the body of Prigozhin was identified by a special sign - the absence of a phalanx of a finger on his hand.

The exact cause of the crash is still unknown, as the Baza telegram channel reported, the investigation is considering an explosion on board as one of the main versions.
https://www.mk.ru/incident/2023/08/...a-prigozhina-nashli-oruzhie-i-boepripasy.html
 
Noniin, itsemurhahan se oli. Prigon kropan selästä löytyy vielä kuusi pitkällä aseella ammuttua reikää ja omat sormenjälkensä aseesta.
Yksi lisäteoria Prigozhinin kuolemalle on varomaton aseiden käsittely, väitetysti putoamispaikalta löytyi aseita ja kranaatteja. Teorian ongelmana on että videon perusteella koneesta puuttui toinen siipi ja runko vaikutti ehjältä.

https://www.mk.ru/incident/2023/08/...a-prigozhina-nashli-oruzhie-i-boepripasy.html
 

No jopas on, jos tuo pitää paikkansa niin Robotynen jälkeen on kyetty liikkumaan useita kilometrejä.

Ei toki mahdoton ajatus, koska ryssä takertui Robotynen kylään hämmentävän sitkeästi (varsinkin kun muistetaan että heidän varsinaiset puolustuslinjansa ovat sen eteläpuolella). Ihmettelin että miksi pitävät kyläpahasesta kiinni kynsin ja hampain.

Vetäytyminen, olipa se hallittu tai hallitsematon antaa vastapuolelle tilaisuuden iskeä siirtyviin joukkoihin, joten ehkä vetäytyivät kerralla reilummasti? Niin paljon kuin kykenivät? Tai ainakin sille seuraavalle puolustuslinjalle asti?

Hyvin mielenkiintoista.

-

Verboven edustalla olevia puolustuslinjoja testaillaan ja ammutaan tietysti tykistöllä. Tämä on se ryssän kuuluisa toinen puolustuslinja:

The Armed Forces of Ukraine are currently conducting offensive actions to the northwest of Verbove. Aerial reconnaissance, in coordination with artillery, is engaging the enemy's second line of defense and logistics infrastructure. Some minor advances were recorded.

 
Viimeksi muokattu:

Mitäköhän siellä on todellisuudessa puuhailtu kun tällöin kaatuu ryssää ja ukrainalaisia nolla?

Pimeänäkölaitteilla varustettu porukka onnistui yllättämään porukan jolla ei ollut pimeänäkölaitteita?

JOS kyseessä oli tutkia ja ohjusvaunuja vastaan tehty isku, kuten on väitetty, niin siellä on käyttömiehet ja ehkä joku vartioporukka vastassa. Niille on tuskin uhrattu arvokkaita pimeänäkölaitteita, kun ovat vieläpä näin kaukana "selustassa", ne laitteet tarvitaan muualle.

Helppo uskoa että yksipuolista taistelua seuraisi yksipuoleinen lopputulema. Toki odotellaan josko saataisiin lisätietoja ja yksityiskohtia, nämä ovat vain minun arvailua.
 
Back
Top