Ukrainan konflikti/sota

Jos noista romuista saisi vielä kasattua edes yhden toimivan, niin eiköhän se olisi jo tehty intin omalla korjaamolla? Turha Ukrainaan on mitään romurautaa lähettää, sitä niillä taitaa olla jo ihan omasta ja naapurin toimesta tarpeeksi.
Joo, romunahan noita tosiaan kaupataan, toki aika iso määrä. Ja käsittääkseni Nasu ei varsinaisesti kuuluisa kestävyydestään ole ollut.
 
Eka viesti forumille :)

Osaatko sanoa kuinka usein tuo korjaus pitää tehdä ns normi IMU yksiköillä?

Mietin itse, että nuo pahvidronet voisivat hyvin lentää IMU:lla kun GPS on jammattuna kunhan GPS signaali aina välillä tulisi läpi jotta IMU:n ryömintä saadaan nollattua ja paikka kalibroitua.

Se mitä en tajua ollenkaan on miten loppuvaiheen hakeutuminen maaliin tehdään? En huomannut että kyydissä olisi kameraa tms jolla voisi tunnistuksen perusteella iskeä lentokoneen näköiseen kohteeseen.

Ehkä kamera kuitenkin noista löytyy, niitähän saa todella halvalla ja yksinkertaisen kuvantunnistuksen tekee raspilla tai varmaan jollain paljon halvemmallakin pikkutietokoneella helposti.
Talin 6000 on kytketty rinnalle GPS ja tuo päivitys tulee automaattisesti eli käyttäjä ei sitä huomaa mikäli muistan oikein. Luulisin, että asetuksista saa säädettyä tuo kuinka usein tuo GPS päivitys tapahtuu.
 
Millog myy taas vaihteeksi PV:n kalustoa huutokaupalla. Onko tavara niin romua ettei Ukrainaan kelpaa ? Luulisi siellä olevan enemmän tarvetta jos vaihtoehtona on romu-ukoille myynti..

Jos PV myy niin ne todella on romua ja sitä on turha lähettää Ukrainaan.
 
Russki mir näyttää ihanuutensa, dpr- Seppojen joukkoihin pakotetaan yli 50v ukkoja, vaikka ryssän laki kieltää(yllätys).

Jotain kohtia tarinoista:
-kaivosmiehiä, monet sairaita jo valmiiksi
-18kk ilman lomia
-rynkyt ja kypärät 50- luvulta
-2kk ilman peseytymismahdollisuuksia
-juoksuhautoja laitettu kaivamaan, tosin lapioita ei ollut
-komentaja myynyt ruuat kauppoihin
-uusi komentaja toimittanut ruokaa, mutta perii kk-maksua
-komentajan vosu ammuskellut pöhnässä pistoolilla Seppojen parakkeja
-omaiset kiertäneet pitkin ryssänmaan virastoja kyselemässä miehistään, vastaukset tuttuja "ei kuulu meille".

 
Suomen Kuvalehdessa oli artikkeli siitä, että köyhien alueiden miehet lähtevät vapaaehtoisesti Ukrainaan kuolemaan, koska kuolinkorvaukset vastaavat 30 vuoden palkkaa. Sinänsä fiksu idea Putlerilta, tekee samaan hintaan kahta kansanmurhaa; sekä ukrainalaisten että omien vähemmistökansojen.


Deathnomics


Ihmettelen vain miten ryssälä pysyy pystyssä lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Lyhyt aikaväli ensin: artikkelin mukaan sotilaan kuukausipalkka on vähintään on 200 000 ruplaa ja korvaus omaisille sotilaan kuolemasta on 11 miljoonaa ruplaa. Kuitenkin tälläkin foorumilla on ollut puhetta, että ryssällä alkaa olla rahat loppu. Palkkoja ei makseta ainakaan ajallaan tai kokonaan. Kuolinkorvaus on kutistunut 11 milj ruplasta ensin Ladaan, sitten sähköpyörään ja nyt ruokakaupan alennuskorttiin. Luulisi sanan kulkevan, ettei palkkaa saa ja kuolinkorvaukset enää vastaa luvattua, joten miksi ihmeessä kukaan enää menee vapaaehtoisena? Vai onko se vain parempi vaihtoehto pakolla mobilisoinnille? Toinen ihmetyksen aihe ovat rintamasotilaat. Heillä luulisi olevan pääsy rynnäkkökivääreihin ja käsikranaatteihin, joten miksei palkanmaksun loppuessa käännetä aseita kohti sulkujoukkoja ja palkkoja varastavaa komentajaa?

Jo nyt ryssälässä on työvoimapula, koska niin paljon miehiä on poistunut maasta tai mobilisoitu sotaan. Ryssälän väestöpyramidi on jo nyt viturallaan ja sota pahentaa tilannetta ennestään. Kuinka ryssälä voi pysyä pystyssä yhtään pidemmällä aikavälillä näin pahojen syntyvyys- ja työvoimaongelmien kanssa? Länsimaiset pakotteet ja kotimainen korruptio tuskin parantaa ryssälän houkuttelevuutta hyödyllisten maahanmuuttajien silmissä. Putleri ei vissiin välitä yhtään - "valtio olen minä" tjsp.

Kolmas pointti on Putlerin aloittamat puhdistukset Stalinin tyyliin. Toisaalta uhka omalle hengelle lisää kuuliaisuutta diktaattorille, mutta toisaalta epätietoisuus omasta turvallisuudesta edistää halua vaihtaa diktaattori vähemmän itselle vaaralliseen.

Tuhannen taalan kysymys on, miten Ukraina voi hyödyntää näitä säröjä ryssälän rakenteissa.

edit: tämä -> ryssälä
edit 2: poistettu tekstiin unohtunut raakavedos
edit 3: on , miten -> on, miten
 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi muokattu:
Hapansilakkasäilyke aiheuttanut odotetun reaktion.

Mitä hittoa ne noita Swedujen lahjottamia biologisia miinoja nyt itse laukoo? Eikö noi pitäisi laukoa miinasirottimella neukkujen asemiin missä nälkäiset vatnikit lukee kyljestä, että "Parasta Belugaa, terveisin Putler!" ja puukottaa ne auki innoissaan?! Hmmm.. vai onko tossa sittenkin kyseessä jonkunmoinen siedätyshoito-harjoitus neukkujen kaasuaseita vastaan?
 
Millog myy taas vaihteeksi PV:n kalustoa huutokaupalla. Onko tavara niin romua ettei Ukrainaan kelpaa ? Luulisi siellä olevan enemmän tarvetta jos vaihtoehtona on romu-ukoille myynti..

Tervolan kalustosta en tiedä, mutta Kalkussa tulee käytyä potkimassa renkaita kahdesti vuodessa.

Lyhyesti vastatutuna: On romua.
 
Tuli luettua 8-9 sivua foorumia ja tuli ähky droone tekniikasta .
Varmaan on hienoa ja monimutkaista juu mutta ei jaksais sivukaupalla .

Toivottavasti uket jaksaa painaa ihan maanpinnallakin eikä vaan näyttöjen ruudulla
Täällä kerrattiin myös leopard 2sta vajaa sata sivua. keskustelufoorumin säikeiden idea on antaa mahdollisuus metakeskusteluun ison aiheen ympärillä. Kuuluvat asiaan ja ovat yhtä kiintoisia, kuin keskustelu s300, patriot, iris-t, m55s yms yms. Ei ole ongelmaa, keskustelun painopiste vaihtuu tapahtumien myötä ja pääaihe pysyy asiassa. Kalustokeskustelun voi ohittaa sekunnissa per sivu, nopeammin kuin mitä tähän wannabe moderointiin paloi aikaasi 😘
 
Videossa venäläistä kalustoa tuhoutuneena lohikäärmeen hampaiden lähellä. Tuossa kohtaa jalkaväen puolustusasemat menee jostain syystä vasta 1.5 kilometrin päässä kuvauspaikasta ja tankkiesteistä (Verboven suunnalla yleisesti näin, kenties ei keritty kaivaa/rakentamista häirittiin) kun lähes kaikkialla muualla rintamalla tankkiesteet on ampumaetäisyydellä asemista.

PS. kuvaaja pääsee kävelemään alueella vapaasti ja horisontista nousee savua tankkiesteiden takaa, joten taistelu on jo mahdollisesti käynnissä lähellä jalkaväen taisteluasemia.
1693573725979.png
 
Viimeksi muokattu:
Tuli luettua 8-9 sivua foorumia ja tuli ähky droone tekniikasta .
Varmaan on hienoa ja monimutkaista juu mutta ei jaksais sivukaupalla .

Toivottavasti uket jaksaa painaa ihan maanpinnallakin eikä vaan näyttöjen ruudulla
Tätähän tämä on, mutta täällä sentään offtopicissakin sivutaan aihetta tai tekniikkaa jotenkin, kun eräällä toisella foorumilla sivukaupalla tehtiin mielikuvituscastingia Ukrainan sodasta kertovaan mielikuvituselokuvaan. Se jos joku oli puisevaa seurattavaa.
 
Def Mon arvelee, että venäläiset yrittää kaikin voimin vastahyökätä Robotyneen.

Näitä seuratessa Michael Kofmanin podcastit tuntuvat aina antavan laajempaa perspektiiviä. Muutama poiminta 20.8.2023 nauhoitetusta jaksosta. Kofman pitää kiinnostavana, ettei Venäjä taistele puolustustaisteluaan viivyttämällä siten, että käyttäisi pulustuksen syvyyttä ja vaihtaisi aluetta Ukrainan tappioiksi — vaan pelaa riskipeliä työntämällä reservejään puolustuksiin ja yrittää Ukrainan etenemisen jälkeen heti välitöntä vastahyökkäystä. Tämä[kin] Kofmanin podcast on kuuntelemisen arvoinen, vaikka onkin pari viikkoa vanha, antaa paljon ajattelemisen aihetta.
"But they chose not to retreat and let's say trade territory, trade terrain for attrition, but rather take the match up in the initial line of defense or sort of the crumple zone of the Russian defenses, which I found interesting.
To some extent, I think it's stereotypical of Russian overconfidence. And so they chose to take on risk.
And that's why some folks believe that, okay, if Ukraine is able to wear those force down, then there isn't much beyond them.
I don't think that's really true. I think the truth is somewhere in the middle.
I think Russia is probably defending with the overall minimum amount of forces they can have in this area."

Yksi selitys taitaa olla sekin, että Venäjä yrittää kaikin keinoin estää Ukrainan vastahyökkäystä saavuttamasta juuri mitään, jottei Ukraina saisi voittoja ja sitä kautta poliittista tukea. Samalla Venäjä kuitenkin tuntuu menettävän miehiä ja taistelukykyään.

Mielenkiintoista kyllä, myös viime vuonna oltiin vähän vastaavassa tilanteessa. Venäjä ei halunnut vetäytyä Hersonista, yritykset pitää sitä väkisin alensivat taistelukykyä, turpaan tuli niin Harkovassa kuin Hersonissakin ja lopulta syyskuussa 2022 tulikin Putinin osittainen liikekannallepano.

Jos vanhat merkit pitää paikkansa, Putin prokrastinoi uutta mobilisaatiota viimeiseen asti ja sellainen saattaa tulla liian myöhään — vasta reaktiona, mikäli Ukrainan vastahyökkäys saavuttaa vielä lisää menestystä tulevien viikkojen ja kuukausien aikana.
 
Back
Top