Ukrainan konflikti/sota

– Monikaan ei tiedä, mutta Kiova oli evakuoinnin partaalla. Kiovan kohtalon määritti mielestäni yksi taistelu, jossa Venäjä pyrki lamauttamaan koko energiasektorin laukaisemalla 49 risteilyohjusta Kiovaan, everstiluutnantti kertoo.


Haastattelussa hän huomauttaa, että jotkut Euroopan maat eivät ole täysin ymmärtäneet Putinin aiheuttamaa uhkaa koko EU-alueelle. Baltian maat, joilla on pitkä historia Venäjän kanssa, ymmärtävät tilanteen hyvin. Myös Pohjoismaat sekä Britannia ovat everstiluutnantin mukaan panostaneet merkittävästi Ukrainan tukemiseen.

– Saimme vuonna 1994 valmistettuja Nasams-raketteja, jotka saavuttavat käyttöikänsä vuonna 2024. Asraam AIM-120B -ohjuksen hävittäminen maksaa jopa 28 000 dollaria. Ne on paljon helpompi vain laukaista. Antakaa ne meille, everstiluutnantti kertoo.

Ukrainan puolustus on pitkälti riippuvainen aseavusta ja etenkin Yhdysvaltojen antamasta tuesta.

– Kyllä, Venäjän vastustaminen maksaa paljon, mutta me olemme valmiita maksamaan siitä hengellämme. Jos kukaan ajattelee, että raha on meidän elämiämme tärkeämpää, nyt on hyvä aika se kertoa, everstiluutnantti kertoo haastattelussa.
Tuossa iltalehden jutussa taas otsikointi mielenkiintoinen. Miten ihmeessä Patriot ilmatorjuntajärjestelmä voidaan nimetä peloitteeksi? Ketä pelotellaan?
 
Tuossa iltalehden jutussa taas otsikointi mielenkiintoinen. Miten ihmeessä Patriot ilmatorjuntajärjestelmä voidaan nimetä peloitteeksi? Ketä pelotellaan?
No varmaan ryssää sillä,että ohjustappioiden määrä suhteessa saavutettuun hyötyyn kasvaa niin suureksi,että yrittäminen ei kannata.Yleensä asejärjestelmä hankitaan pelotteeksi oletetulle viholliselle.
 
Hiljaisin yö/ilta pitkään aikaan ainakin tällä foorumilla. Feikki korean putte possu menossa tapaamaan putinia. Olis hienoa olla kärpäsenä katossa kuuntelemassa miten siellä kerjätään ammuksia yms.
Junan salonkivaunussa puhalletaan varmaan sikarinsavut Putinin naamalle.

Pohjoiskoreassa ihmisarvo on Venäjääkon vähäisempi (ainakin toistaiseksi), joten ammustuen lisäksi mahdollista että paskakorea lähetää tykinruokaakin...
 
Ukrainalaisnäkemystä Challengereista:

"Panssarivaunun miehistöön kuuluva sotilas kuvailee Ukrainan asevoimien videolla Challengeria ”tankkien tarkkuuskivääriksi”.
– Se teki epäilemättä maailmanennätyksen osuessaan T-55-vaunuun yli viiden kilometrin päästä, sotilas kertoo."
 
Budanov jutteli 25.8.2023 ryssän mobilisaatiosta tai sen suunnittelusta:

Ukrainian Military Intelligence (GUR) head Budanov:

Russia is considering mobilization of 450,000 people.

Last fall they called up about 350,000 in total.

Now they are considering the issue, it has not yet been resolved, about calling up an additional 450,000 people.


-


Mielenkiintoisesti "virallinen numero" on alle puolet tästä. Kenties 200 000 arvioitiin "poliittisesti kestäväksi" numeroksi? Kenties "varjomobilisaatio" jatkuu tämän rinnalla? Budanovin mukaan sitä olisi tehty noin 20 000 per kuukausi tahdilla. Ehkä nyt "virallinen numero" on tosiaan 200 000 mutta todellinen tavoite olisi reilusti suurempi, sitä vain ei voida sanoa julki?

Ja tosiaan edellisellä kerralla Putte itse julisti "mobilisaatiokierroksen" alkaneeksi, mutta tällä kerralla menee Shoigun selän taakse piiloon (olettaen että tämä määräys on virallinen eikä väärennös).

JOS tämä on totta niin määräys astuisi voimaan 11.9.2023 eli viikon kuluttua pitäisi näkyä merkkejä täytäntöönpanosta. Paperin mukaan valmista pitäisi olla 1.11.2023 eli 51 päivän tai noin seitsemän viikkoa tai vajaa kaksi kuukautta aikaa suorittaa.

Saas nähdä, alkaako meidän rajalle ilmestymään lisää metsähiippailijoita, kun lihamylly taas kutsuu.
 
Junan salonkivaunussa puhalletaan varmaan sikarinsavut Putinin naamalle.

Pohjoiskoreassa ihmisarvo on Venäjääkon vähäisempi (ainakin toistaiseksi), joten ammustuen lisäksi mahdollista että paskakorea lähetää tykinruokaakin...
Jos paska korea lähettää ukkoa tuonne mitö toki epäilen niin silloin pitäisi lännenki lyödä jotain kovaa pöytää. Tälle perseilylle pitäis jo nyt laittaa stoppi.
 
Saas nähdä, alkaako meidän rajalle ilmestymään lisää metsähiippailijoita, kun lihamylly taas kutsuu.
Poistumishalukkaat lähti jo aikaa sitten. Loput on vatnikkeja jotka tekee mitä zaari käskee. FSB:kin on varmasti nyt valppaampi että ensin laitetaan rajat kiinni ja vasta sitten aletaan kärrämään kilo-örkkiä auringonkukan lannoitteeksi. Edellinen kierroshan tuli turvallisuusviranomaisille yllätyksenä ja puuttui vähän koordinaatiota.

Eiköhän ne puttelin vastustajat ja muut zenävastaiset ole jo valittu. Eivät pääse tälläkertaa karkuun.
 
Ryssien D-30:t saa Ukrainan Krabilta vähän isän kädestä, ensin rypälettä ja perään perinteisempää murkulaa.

.
Ryssillä pitää kiirettä kun tälläkin suunnalla Ukraina on uudestaan aktivoitunut.


Kohta ne on kaikki lentokoneet vuorattu kumilla, onneksi se on tuo autonrengaskumi tunnetusti huono palamaan. Aivan loppuun saakka ei ole taas mietitty.

 
Viimeksi muokattu:
Ei taida olla TNT.
Edit: Silmät ristissä. Muoviräjähteestä kirjoitit. No anyways.
Näkyy olevan muovailtavaa; m-heksogeeniahan se taisi omina aikoina vuonna miekka & kuokka olla?
Kotimainen PENO muoviräjähde on pääosin pentriittiä, eli samaa tavaraa, kuin räjähtävässä tulilangassa.
"...pentaerytritolitetranitraatti on hyvin räjähdysherkkää, ja toisin kuin sotilasräjähteet yleensä, räjähtää iskusta."
Räjähdysnopeus on ~8 000 m/s, eli on suhteellisen ärhäkkää evästä.
Siviiliversio on nimeltään PENO-C.
 
iltalehti tiedottaa.
4:38

Venäjä torjui lennokkihyökkäyksiä Moskovan lähettyvillä​

Venäjän ilmapuolustusjärjestelmät ampuivat varhain tiistaina Moskovan alueella Istrassa ja Kalugan alueella alas Ukrainasta laukaistuja lennokkeja.
Venäjän puolustusministeriön ja Moskovan pormestarin mukaan lennokit olivat matkalla kohti pääkaupunkia.
Aiheesta raportoi Reuters.

Seurasivat kohteita yli 300km ennen pudotusta, mikä kertoo itselle että venäjällä ei ole ilmapuolustuskehää Ukrainan pohjoisrajalla vaan vasta puolivälissä moskovaan.

Tai sitten kyseessä on "mahdollisesti Ukrainaista laukaistut lennokit" jotka ammuttiin alas heti kun ne havaittiin ja ryssällä ei ole mitään tietoa mistä ja mitä reittiä on lennetty. Mittaamalla samasta lähtöpisteestä Ukrainan puolelta punaiselle torille on 485 kilometriä.

Jos venäjällä olisi tutkia rajan pinnassa, mikä on edellytys matalalla lentävien pienien kohteiden havaitsemiseen, niin ne tuhottaisiin heti. Vastaavasti ilmavalvontakoneilla ei eroteta pinnassa lentäviä kohteita.

Ukrainalla on varmasti kehitteillä tutkahakeutuva drone, koska venäläisillä on oltavat tutkat lähes taukoamatta päällä. Saa nähdä koska kaukovalvontatutkia alkaa räjähtelemään.

1693901425905.png
 
Viimeksi muokattu:
Miten nuin iso joki jäätyisi kun ei tuolla ole edes pakkasia? Eihän Iijokikaan jäädy kunnolla nyky talvina vaikka välillä -25. Järvilläkään ei ole jäätiet auki joka talvi.

Kai se virtakohtien ulkopuolella jäätyy jos järvetkin tuolla päin jäätyvät? Ja jos tulee ohut jää niin sitä ehkä voisi jäädyttää paksummaksi pumppaamalla vettä siihen päälle?

Sinällään on kyllä mielenkiintoinen tuo Ukrainan ilmasto, kun ainakin Itä-Ukrainan kuvissa näyttää monesti olevan kunnon talvi, kun taas sitten Krimin etelärannalla Jaltan ympäristössä kasvaa palmuja.
 
No varmaan ryssää sillä,että ohjustappioiden määrä suhteessa saavutettuun hyötyyn kasvaa niin suureksi,että yrittäminen ei kannata.Yleensä asejärjestelmä hankitaan pelotteeksi oletetulle viholliselle.

Tähän tyyliin...

– Yhdysvaltalaiset Patriotit, yhdysvaltalais-norjalaiset Nasamsit, saksalaiset Irikset, S-300- ja ranskalaiset Crotale-ilmatorjuntaohjusjärjestelmät. Venäläiset ovat ymmärtäneet, että pään hakkaaminen siihen paksuimpaan seinään on järjetöntä, everstiluutnantti kertoo.
 
Miten nuin iso joki jäätyisi kun ei tuolla ole edes pakkasia? Eihän Iijokikaan jäädy kunnolla nyky talvina vaikka välillä -25. Järvilläkään ei ole jäätiet auki joka talvi.
Dnepr jäätyy osiltaan poikkeuksetta lähes joka talvi ja joen vesimäärät pienenevät talven kylminä kuukausina huomattavasti valumamäärien ollessa kiinni lumessa ja kylmän veden ollessa tiiviimpää eli vedenpinta matalammalla. Jakso on kuitenkin hyvin lyhyt ja sen varaan ei oikein pysty mitään suunnittelemaan ja jääpeite tuskin kerkeää niin paksuksi, että mikään raskaampi pystyisi jäästä hyötymään. Khersonissa jääpeite ei välttämättä yllä missään vaiheessa teräsjääksi. Joku insinööri varmaan pystyisi laskemaan virtausnopeudet nyt kun pato ei ole vettä pidättelemässä ja tämäkin on hyvä ottaa kapeikoissa huomioon. Osissa jokia, joissa on aikaisempina talvina ollut kestävä jää, ei sitä välttämättä tänä vuonna ole koska virtaus on voimakkaampi.

Todennäköistä kuitenkin on, että juuri kapeikkojen kohdalla on pakkasjaksolla mahdollista toteuttaa operaatioita paremmin kuin tällä hetkellä maan ollessa kovaa ja raskaan kaluston päästessä ihan rantaviivaan asti. Jos Ukrainalla on talveen mennessä enemmistö Ivanivkan edustan saaristoista niin esim. täällä todennäköisesti pystyy raskasta kalustoa käyttämään Konka sivujoen ylittämiseen. Samoin Nova Kakhovan länsipuolella on mahdollista, että veden pinta on sellainen, että Ukraina pystyy käyttämään matalikkoa hyödyksi, jos vain pääsee esim ponttoonisilloilla kapeahkon pääuoman ylitse.
 
Back
Top