Ukrainan konflikti/sota

Tämä on mielenkiintoinen video. Mennään yhdellä tankilla, yhdellä CV:llä ja yksi M113. Miksi tuolla ei ole valmiudessa useampaa tankkia ja CV:tä, kun todetaan että ei paskiaisilla ole yhtään ohjusta torjumassa panssarikiilaa. Varovainen voi olla, mutta pitäisikö tiettyihin tilanteisiin olla varasuunnitelma? Tuu Tukio ite kertomaan asia!
Oma käsitys videosta oli että oli etukäteen tiedusteltu minkä verran vihollisen jv:tä oli siellä eräässä metsäsaarekkeessa. Oli arvioitu paljonko omia sotilaita hyökkäyksessä tarvittaisiin. Niiden kuljetukseen 2 IFV:tä ja tankki mukaan näitä suojaamaan. Kun jv saatiin halutulle alueelle ajoneuvot vetäytyivät pois alueelta tankin viimeisenä varmistaessa. Ja ilmeisesti tuo jv riitti vihollisen asemien haltuunottoon. Ei käytetty enempää resursseja kuin tehtävä vaati.
 
"Vaikka Gripen ei tullut valituksi Suomen uudeksi taisteluhävittäjäksi, se on hyvä hävittäjä. Elektronisen sodankäynnin aikakaudelle suunniteltu Gripen E olisi Ukrainan taivaalla ilmaherruushävittäjä. Gripenin vahvuus piilee siinä, että se pystyy käyttämään tavallisia maanteitä kiitoratoinaan ja sitä pystyvät huoltamaan varusmiesmekaanikot."
Ruotsalaisille kelpaisi tässä vaiheessa varmaan tuollainen kytkykauppa, ei mene muuten uutta E:tä kaupaksi.
Olisihan tuo yksi tapa osoittaa Ruotsin omia tukieuroja Saabille, jos niin haluavat. Se onkin sen ainoa todellinen etu verrattuna F-16:een.
 
Viimeksi muokattu:
Päivitystä Ukrainan eteläisen vastahyökkäyksen kalustotappioista alkaen kesäkuun alusta. Tämä kaveri siis ylläpitää warspotting -listaa, samantyyppinen kuin Oryxin lista. Jokatapauksessa paljon on kalustoa mennyt puolin ja toisin.

Mielenkiintoinen sivusto. Kahlasin nopeasti läpi ja kaikki tuhotut on ryssän kalustoa. Ei ole mitään todisteita Ukrainan kalustosta. Oryxillä sentään on aina kuvatodiste. Tällä ei ole.

Edit. En sano, etteikä Ukrainalla olisi tappioita, mutta ne todisteet!
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoinen sivusto. Kahlasin nopeasti läpi ja kaikki tuhotut on ryssän kalustoa. Ei ole mitään todisteita Ukrainan kalustosta. Oryxillä sentään on aina kuvatodiste. Tällä ei ole.

Edit. En sano, etteikä Ukrainalla olisi tappioita, mutta ne todisteet!
Siellähän on taulukossa linkki jokaisella rivillä aineistoon. Ryssä ja Ukraina eriteltynä. edit. eli se spreadsheet. Voi valita erikseen mitä tarkastelee ja kuvatodiste/twitter-linkki/telegram-linkki löytyy. Siis hyvin pitkälti samat tappiot tuolla on kuin Oryxin sivuilla, tuo ketju vain kerännyt tuon suurimman hyökkäyksen alueen todetut tappiot yhteen.

taulukko
https://t.co/HTbjhgRzDH

https://ukr.warspotting.net/
 
Viimeksi muokattu:
Päivän luvut:
384103137_667295668916848_5048834658983331395_n.jpg
 
AfD on ilmeisesti täynnä näitä anoturtiaisia, bäckmaneja, convoylaisia, antivaxereita ja muita trumpisteja, jotka hyppäävät jokaisen ajan hengen vastaisen idiotismin mukaan, kunhan pääsevät vain öyhöttämään tarpeeksi kovaan ääneen. Hyödyllisiä idiootteja.
CDU ja SPD on ilmeisesti täynnä näitä merkeleitä, schultseja, shröödereitä, vaxereita, woke-sekopäitä ja muita putinin etuja ajavia ruplilla toimivia mätämunia, jotka hyppäävät jokaisen ajan hengen mukaisen idiotismin mukaan, kunhan pääsevät vain ajamaan alas zenäjästä riippumattoman energiatuotannon ja maanpuolustuksen sekä täyttämään maan Kultamunilla.
Haitallisia pettureita mutta valitettavasti myös niitä suosikkipoliitikkoja, niin täällä kuin siellä. Todella surullista että äänestäjien vaihtoehdot ovat usein tässä :(
 

Venäjä peruu valtaosin diesel-vientikiellon​



D) jotain muuta, mitä ?
Arvelen D ja se zenäjän dieselin loppumisen olleen kyllä oikea mielinen muttei tarkasti ottaen oikea uutinen. Varmasti siellä on ollut ja on jakeluongelmia jne.
 
Ruotsalaisille kelpaisi tässä vaiheessa varmaan tuollainen kytkykauppa, ei mene muuten uutta E:tä kaupaksi.
Olisihan tuo yksi tapa osoittaa Ruotsin omia tukieuroja Saabille, jos niin haluavat. Se onkin sen ainoa todellinen etu verrattuna F-16:een.
Kuten aiemminkin; ihmettelen vilpittömästi mikseivät ovelat ruotsalaiset ja/tai röyhkeät ranskalaiset tee jotain diiliä hävittäjistään Ukrainan kanssa. "Lend and leasea" jonka rahoitus lankeaisi heti tai hetkeä myöhemmin EU:lle. Miljardin saisi etumaksua vaikka heti kun pyörähtäisi Helsingissä vekselin kanssa. Itarilta Saksalaisiltakin olisi varmasti puristettavissa mittavaa rahoitusta nopeasti, "energiewenden" hengessä.
 
Pohjoiskorean erikoisuus on 170mm tykistö joka on tarkoitettu Soulin pommituksiin. Kantamaksi väitetään jopa 60km. Kun kimillä on ydinpommi ja raketti joka sen jaksanee kantaa niin kyseinen tykistö on vähän silleen tarpeeton pelotteena. Näin kyseinen tykistö joutaa puttelille ja tarjoaa "uutta" suorituskykyä ja oman kaliiberins aansiosta ei syö muuta ammushuoltoa. Toinen vaihtoehto on sitten normaali 152mm kalusto jos puttelilta olisi muka putket loppu. Minunkaan mielestä putket ei ole loppu vaan logistiikka ei ehdi ja koulutus ei kykene korvaamaan riittävän ripeästi. Ukraina kun on kunnostautunut siinä tykistön tuhoamisessa.

Laitan korttini likoon tuon 170mm kaluston kohdalla. Asia erikseen on määrät, RAND:in mukaan puhutaan muutamista sadoista. Laukausten määrä on sitten täysin pimennossa. Alkuperäinen idea koko tykistölle oli nopea, lyhytaikainen isku ja oletus että länsimainen kalusto saa kyseisen tykistön hiljennettyä tunneissa. Varastoinnille ei ole siis ollut motivaatiota yhtään pitempiaikaiseen käyttöön. Voi hyvin olla että apu on tässä tapauksessa enemmän symboolista kuin että sieltä saataisiin jotain pitempiaikaista suorituskykyä. Pitemmän väännön arsenaaliksi kun on luettu ryssän tai Kiinan massiivinen aseapu pahassa tilanteessa.
Pohjois Korean 170mm tykeillä ei ole mitään sotilaallista merkitystä, mutta Khersonin siviileille voi koittaa ikävät ajat.

Tämä ei ole hehtaaripyssy, hyvä jos neliökilometripyssy maksimietäisyyksillä. Soulin kokoinen maali vielä menettelee, mutta muuten osuu sinnepäin. Ainoa dokumentoitu käyttö on iraq-iran sodassa, missä iran ampui öljykentille häirintätulta vähäisin tuloksin.

Tulinopeus 3-5 minuuttia per laukaus ja 15 metrinen piiippu tekee ajoneuvosta lähes maastokelvottoman

Katso liite: 84736



Hyvä tulee. Nälkä-Korean paraatimörssärit olis hyvä valinta. Rajallinen a-tarvikemäärä, laadullisesti priimaa jo uutena ja myrskylyhdyn valossa varastointi varmasti auttanut. 15m norsupyssy maastoutuu Ukrainan päättymättömiin metsäerämaihin ihan tuosta nuin vuan.

Bravo, Igor, bravo.
 
Otetaan numerot talteen, vaikka tässä ei sanota suoraan, mistä droneista tässä puhutaan ja mikä on numeroiden lähde. Numeroiden perusteella, kun vertasin omaan taulukkooni, näyttää siltä että tarkoitetaan Shahed-136/131 droneilla tehtyjä iskuja JA tässä olisivat laukaisujen määrät, eivät pelkästään torjuntojen määrät:

Statistics of attacks on targets in Ukraine using Russian drones:

September - 521
August - 167
July - 246
June - 197
May - 413



-

Vertailun vuoksi tässä Ukrainan torjuntailmoituksista poimitut ns. suurimmat numerot: Ukraina ilmoittaa usein pelkästään torjuntojen määrän, ei arviota laukaisujen määrästä, mutta joskus kertovat myös laukaisujen määrän. JOS ovat kertoneet pelkän torjuntojen määrän, otetaan se numero. JOS taas ovat kertoneet laukaisujen määrän, otetaan se. Eli kumpi onkaan suurempi numero ko. päivän ilmoituksella, otetaan se ja lasketaan niiden summat per kuukausi. Tämä ei ole välttämättä laukaisujen kokonaismäärä, mutta ollaan lähempänä sitä kuin pelkästään torjuntojen määriä seuraamalla (koska torjuntaprosentti on jotain 75-80% väliltä, toisinaan enemmän).

Jos verrataan yllä kerrottuihin numeroihin, nämä eivät täsmää 100% mutta riittävän hyvin jotta voidaan ajatella että yllä olevat numerot ovat Shahed-136/131 droneille (HUOM: rajasin taulukon näyttämään saman ajanjakson kuin yllä listatuilla numeroilla mutta oikeassa reunassa näkyvät "total" numerot ovat kokonaismääriä eli kaikkien Ukrainan ilmoitusten summat):

Katso liite: 84555

Olen miettinyt tätä suurta Shahed-136/131 dronejen laukaisumäärää. Ukraina luovutti elokuussa 2023 G7-maille 47 sivuisen raportin näiden dronejen käytöstä yms. yksityiskohdista. Lainaan The Guardian lehden 27.9.2023 julkaistusta artikkelista pätkän: LÄHDE

According to the document, Iran has already diversified its production through the use of a Syrian factory delivering to the Russian port of Novorossiysk but the production of drones is shifting to Russia, to the central Tartar region of Alabuga, although Tehran continues to supply the components.

It says the Iranian government is trying to “disassociate itself from providing Russia with weapons” and “cannot cope with Russian demand and the intensity of use in Ukraine”.

Among the suggestions for action by Ukraine’s western allies – at which they would probably baulk – are “missile strikes on the production plants of these UAVs in Iran, Syria, as well as on a potential production site in the Russian federation”.

-


Lainatun pätkän mukaan Iranin oma tuotantokapasiteetti on ollut vaikeuksissa toimitusten kanssa. Kirjoitin aikaisemmassa viestissä Budanovin kommenteista (Iranin dronejen toimitusmääristä ja aikataulusta - artikkeli julkaistu 29.6.2023) näin: LINKKI

Budanovin mukaan yhden toimituserän koko olisi 50-70 kpl ja näitä eriä toimitettaisiin kerran kahdessa viikossa, joskus joka kolmas viikko.

Kerran kahdessa viikossa voisi tarkoittaa "kaksi erää per kuukausi" mikä puolestaan tarkoittaisi:

2 x 50 = 100
2 x 70 = 140

Eli 100-140 kpl per kuukausi.

Toisaalta hän sanoo että joskus toimituserien aikaväli on kolme viikkoa, mikä tarkoittaisi että eivät ole kyenneet ylläpitämään tätä tahtia koko sodan ajan.

Tuossa puhutaan yleisesti "droneista" joten ei voida olla varmoja, tarkoitetaanko pelkästään Shahed-136/131 itsemurhadroneja vai lasketaanko mukaan erilaiset tiedustelun dronet kuten Mojaherit yms. mitä Iran on toimittanut myös.

-


Ukraina luovutti raportin G7-maille elokuussa ja siinä mainitaan Iranin Syyriaan perustama Shahed-136/131 dronetehdas. En muista kuulleeni tästä aikaisemmin, tosin jokainen tiedonmurunen ei päädy minun korviini, joten on mahdollista että tämä on ollut yleisessä tiedossa.

Artikkeli ei kerro, milloin tehdas on avattu ja millainen kapasiteetti sillä on. Mietin, sisältääkö tuo yllä lainaamani Budanovin kommentti Iranin ja Syyrian tehtaiden kapasiteetin yhteensä vai onko Syyrian tehdas avattu sen jälkeen, jolloin Budanovin kommentti kertoo ainoastaan Iranin tehtaan kapasiteetista?

Ryssän tehtaan julkisuuteen vuotaneiden tietojen perusteella heidän aikataulunsa ja tavoitteensa on seuraava:

1696662868517.png

Laskin Ukrainan kertomien numeroiden perusteella mikä on laukaisujen minimimäärä. Ukraina kertoo useimmiten pelkästään torjuntojen määrän, mutta toisinaan myös havaittujen laukaisujen määrän. Täten valikoin kullekin päivälle näistä kahdesta suuremman ja laskin niiden summat per kuukausi. Todellinen laukaisujen määrä voi olla tätä numeroa suurempi (koska Ukraina ei kerro jokaisen päivän osalta havaittua laukaisujen määrää), mutta ainakin numero on suurempi kuin pelkkä torjuntojen määrä.

1696664629522.png

Jos katsotaan ja uskotaan Ukrainan kertomia numeroita, niin huomataan että vaihtelua on paljon eri kuukausien välillä. Jotain muuttui merkittävästi ennen toukokuuta 2023. Yksi selitys on että ryssä ei käyttänyt kaikkia saamiaan droneja talven ja kevään aikana, koska valmistautuivat Ukrainan vastahyökkäykseen. Toinen selitys olisi että uudet tuotantolinjat alkoivat toimimaan, joten oli mahdollista käyttää näitä enemmän. On kirjoitettu että Venäjälle perustetun tehtaan käynnistäminen on viivästynyt ja ensimmäiset todisteet ko. tehtaalla valmistetun dronen käytöstä olisi saatu heinäkuussa 2023.

Hyvin vaikea selittää määrien vaihtelua, koska jos toukokuu 2023 kertoisi "todellisen kapasiteetin määrästä" niin miksi kesä-, heinä- ja elokuun määrät ovat noin 2-kertaa pienemmät kuin toukokuu 2023? Toisaalta kyseisten kuukausien määrät ovat 1,5-2 kertaa suuremmat kuin aikavälillä marraskuu 2022 - huhtikuu 2023 (riippuen mitä kuukautta verrataan ja mihin kuukauteen). Kesän 2023 aikana nähty korkeampi keskiarvo voisi selittyä sillä että Venäjän tehtaan tuotanto todellakin alkoi toukokuussa 2023 ja kykenivät jonkinlaisiin määriin (jääden silti tavoitteesta). Toukokuu 2023 on edelleen merkittävä poikkeus, en keksi sille muuta selitystä kuin se että ryssä ei käyttänyt kaikkia kevään aikana saamiaan mopedeita heti kun ne toimitettiin TAI Iran suostui myymään varastoistaan n. 200 kpl droneja (ja kykeni toimittamaan ne).

Toisaalta tämä Syyrian tehdas, se pitäisi jotenkin sovittaa osaksi tätä kuviota. En usko että sen kapasiteetti olisi kovin merkittävä, ehkä jokin osa Iranin tehtaan kapasiteetista. On myös mahdollista, että Iran pyrkisi irti suorasta dronejen toimituksesta, jolloin "Syyrian tehdas" olisi pelkkä kauttakulkumaa tai kenties kokoonpanotehdas, jolle toimitetaan kaikki tarvittava Iranista. Tällöin "tehtaiden yhteenlaskettu kapasiteetti" ei olisikaan esim. 3 x 100 kpl per kuukausi (esimerkiksi) vaan todellisuudessa paljon pienempi. Tässäkin toki avainasemassa ovat komponenttien toimituksen sujuvuus.

Budanovin kommenttien perusteella Iranin kapasiteetti olisi 100-140 kpl per kuukausi (toisinaan vähemmän).

En lähde arvaamaan "Syyrian tehtaan" kapasiteettia, koska siitä ei ole kuultu julkisuudessa (tietääkseni) mitään.

Ryssän oman tehtaan tavoitteeksi on kerrottu 170-180 kpl per kuukausi.

Täten Iranin ja ryssän tehtaiden numerot yhteenlaskettuna saadaan 270 - 320 kpl per kuukausi (toisinaan vähemmän, jos Iranilla on vaikeuksia toimitusten kanssa). Havaitaan että kesä - elokuussa 2023 ei kyetty näin suuriin määriin, olettaen että kaikki toimitetut dronet käytettiin heti.

Mutta sitten tullaan syyskuuhun 2023, määrä on selvästi suurempi kuin aikaisempina kuukausina. On liian aikaista sanoa, onko kyseessä toukokuun 2023 kaltainen poikkeus vai ns. uusi normaali. Toisaalta lokakuun ensimmäisen seitsemän päivän osalta numero on jo 130 kpl, mistä voidaan laskea karkeasti 31 / 7 x 130 = 575,71. Kuukausi on vasta alullaan ja tässä voidaan hyvinkin nähdä viikon tai kahden hiljaisempi jakso, mutta alustavasti näyttää siltä että JOS sama tahti jatkuisi, niin lokakuun määrä voisi hyvinkin olla vastaavan kokoinen kuin syyskuussa. JOS näin on ja JOS marraskuu ja joulukuu ovat myös yhtä suuria, silloin voidaan sanoa että kyseessä on uusi normaali.

JOS näin olisi, se kaipaisi selitystä. Muutama vaihtoehto tulee mieleen: Iran olisi kyennyt kasvattamaan omaa kapasiteettiaan ja jatkaa toimituksia Venäjälle, Syyrian tehdas on kokoluokaltaan vähintään Iranin tehdasta vastaava ja kykenisi samanlaiseen tuotokseen, Venäjän tehdas olisi selvinnyt alkuvaikeuksista ja kyennyt kenties jopa tavoitetta (170-180 kpl per kuukausi) suurempaan määrään. Yksi selitys olisi myös se, että jossain olisi yksi tai useampi "tehdas" lisää, joita ei syystä tai toisesta olisi havaittu. Todisteiden puuttuessa en spekuloi tuolla sen enempää, mutta pitää muistaa että kyse ei ole pelkästään valmistuksen kapasiteetista vaan myös toimitusten kapasiteetista: dronet pitää pystyä toimittamaan Venäjälle, jotta ne voidaan käyttää Ukrainaa vastaan. Iranin dronet toimitetaan Kaspianmeren yli ja Syyrian dronet Välimereltä Mustallemerelle. Oletan että Venäjän sisällä toimitukset tapahtuvat junakyydillä, joten JOS jossain olisi "salainen tehdas", oletan että se olisi Venäjällä ja jossain Siperian radan varressa.
 
Hyvä tulee. Nälkä-Korean paraatimörssärit olis hyvä valinta. Rajallinen a-tarvikemäärä, laadullisesti priimaa jo uutena ja myrskylyhdyn valossa varastointi varmasti auttanut. 15m norsupyssy maastoutuu Ukrainan päättymättömiin metsäerämaihin ihan tuosta nuin vuan.

Bravo, Igor, bravo.
Veikkaan, että igorit kiroaa pari päivää noita mettissä kiskottuaan, että blyat tuon putken kanssa ja nykäisee ne seitsenmetrisiksi rälläkällä ja myy irtopätkät romikselle. Paljon helpompi kuljetella eikä vaikuta osumatarkkuuteen (ei niillä osu takuuvarmasti kuin lääninkokoiseen maaliin kuitenkaan), kantama nyt pienenee mutta eipä silläkään taida tuolla olla merkitystä, kun sokkona ammutaan johonkin oikeaan ilmansuuntaan muutenkin. Tietty, jos takarintamasta pitäisi ammuskella niin siellä voi etulinjan joukot olla ihmeissään, kun kummastakin suunnasta tulee rautaa niskaan mutta avot, njormal katastrof! 👍🏻
 
Hyvä kirjoitus karusta todellisuudesta ja vaikutuksista Venäjän syrjäseuduille

---
Sergei Tšernysov kuvailee kotiseutuaan eli erään siperialaisen suurkaupungin puutaloista ja hökkeleistä koostuvaa esikaupunkialuetta. Pihapiiriin kuuluvat banja, autotalli-ulkorakennus ja kasvimaa.

– Ei ole asfalttiteitä, ei viemäröintiä (vaikka lähes kaikki omaavat kylpyhuoneet), puhelimet ilmestyivät noin 15 vuotta sitten, kaasu samoihin aikoihin. Kaasu tarkoittaa, että talvella ei tarvitse kahta (tai kolmea) kertaa päivässä kantaa hiiltä ämpäreissä ulkorakennuksesta tuvan uuniin. Kaasu on silti luksusta; sitä ei ole kaikilla. Noin kymmenen vuotta sitten ilmestyivät ulkomaiset autot pihoille. Mikään ei ole muuttunut viiteen vuoteen.
---
Petranovskajan listaukseen Tsernysov toteaa ivallisesti ”onneksi en ole syntynyt Moskovassa ja menettänyt todellisuudentajuani” ja jatkaa:

– Jos tämä kaksi kolmasosaa Venäjän väestöstä on ”Venäjän kansa”, ei se ole menettänyt mitään näistä, koska heillä ei ole ollut niitä alun alkaenkaan. Viimeksi he pitelivät dollaria käsissään vuonna 1997 – lähinnä kiinnostuksesta, ei muusta. He eivät ole koskaan käyneet teatterissa tai huomanneet parhaimpien teatteriohjaajien jättäneen Venäjän ja heidät eli kansan.

– Heidän lapsensa käyvät samaa koulua kuin he itse kävivät – ehkä jopa saman, mutta nyt jo 70-vuotiaan, opettajan opetuksessa. He eivät edes tiedä, että lapsia voi opettaa huutamatta ja koulun nurmikolla kävely voidaan sallia. Jos perheet ovat hajonneet, niin vankilan, mobilisaation tai ammattisotilaan sopimuksen takia. Kukaan ei tunne ketään, joka olisi lähtenyt Georgiaan tai Kazakstaniin – suurin osa heidän sukulaisistaan ei ole edes koskaan käynyt kotikaupungin ulkopuolella.

Hinnannousu kaupoissa ei taas vaikuta heihin, koska ”nämä ihmiset eivät ole muutenkaan kaupoissa käyneet”. Ruoka saadaan omalta kasvimaalta.

– Heillä on kellarissa perunansa ja kurkkupurkkinsa, joilla selviävät talven yli. He selviävät jotenkin.
---
Lisäksi sota Ukrainassa on tarjonnut näille provinssivenäläisille ”osallisuuden jostakin suuremmasta”.

– Aivan kuten meidän isoisämme kukistivat fasismin, me kukistamme nyt natsismin (vai miksi sitä nyt kutsutaan) Ukrainassa. Ja me myös kukistamme homot, juutalaiset ja koko kollektiivisen Lännen, vapaamuurarit ja kaikki!

Vanhempi sukupolvi taas iloitsee nuoruudesta tuttujen ”neuvostopioneerien paluusta ja koulujen sotilaskoulutuksesta”

– Viimein! Muuten nykypäivän nuoriso olisi mennyt aivan hunningolle! Ja he saavat tämän kaiken ilman tekemättä mitään, ei edes ole tarvinnut nousta sohvaltaan, ironisoi Tšernyšov.
----
Tämä väestön osa uskoo, että tämä hallinto rakentaa vahvaa maata ”toki vihollisistaan huolimatta”. Se myös” vieraannuttaa toisistaan sen pienen vähemmistön, joka on sodan takia menettänyt kaiken, ja sen enemmistön, joka on saanut sen ansiosta kaiken”.

Sillä on myös vaikutuksensa tulevaisuuden Venäjään, koska sadat tuhannet ”uusia alueita valtaamassa” olleet tulevat saamaan miljoonia lapsia.

– Nämä lapset uskovat heidän isiensä ja äitiensä tehneen sankaritekoja. He eivät voi todellakaan uskoa vanhempiensa olleen hirviöitä. Nämä miljoonat lapset panevat trikolorisolmion kaulaan ensimmäisenä koulupäivänä ja katsovat samaa televisiota sekä kuuntelevat isiensä tarinoita ”ukropeista” [ven. tilli; pilkkanimitys ukrainalaisista] ja matkustavat tuhotun Mariupolin kautta lomanviettoon Krimille (isiensä kanssa tai ilman).
---
 
Viimeksi muokattu:
Hyvä kirjoitus karusta todellisuudesta ja vaikutuksista Venäjän syrjäseuduille
Ei saatana että nauroin aivan kippurassa! Luulin, että tuo oli joku vitsi, pakina tai vittuilua ja nauroin aivan kippurassa! Mutta sitten tajusinkin, että se se onkin oikea kertomus oikeista ryssistä...onneksi ei ollut kahvia suussa, repesin nimittäin aivan mielipuoliseen röhönauruun tietokoneeni ääressä! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: Kiitokset kuukauden, tai kenties jopa vuoden parhaista nauruista!
 
Hyvä kirjoitus karusta todellisuudesta ja vaikutuksista Venäjän syrjäseuduille

---
Sergei Tšernysov kuvailee kotiseutuaan eli erään siperialaisen suurkaupungin puutaloista ja hökkeleistä koostuvaa esikaupunkialuetta. Pihapiiriin kuuluvat banja, autotalli-ulkorakennus ja kasvimaa.

– Ei ole asfalttiteitä, ei viemäröintiä (vaikka lähes kaikki omaavat kylpyhuoneet), puhelimet ilmestyivät noin 15 vuotta sitten, kaasu samoihin aikoihin. Kaasu tarkoittaa, että talvella ei tarvitse kahta (tai kolmea) kertaa päivässä kantaa hiiltä ämpäreissä ulkorakennuksesta tuvan uuniin. Kaasu on silti luksusta; sitä ei ole kaikilla. Noin kymmenen vuotta sitten ilmestyivät ulkomaiset autot pihoille. Mikään ei ole muuttunut viiteen vuoteen.
---
Petranovskajan listaukseen Tsernysov toteaa ivallisesti ”onneksi en ole syntynyt Moskovassa ja menettänyt todellisuudentajuani” ja jatkaa:

– Jos tämä kaksi kolmasosaa Venäjän väestöstä on ”Venäjän kansa”, ei se ole menettänyt mitään näistä, koska heillä ei ole ollut niitä alun alkaenkaan. Viimeksi he pitelivät dollaria käsissään vuonna 1997 – lähinnä kiinnostuksesta, ei muusta. He eivät ole koskaan käyneet teatterissa tai huomanneet parhaimpien teatteriohjaajien jättäneen Venäjän ja heidät eli kansan.

– Heidän lapsensa käyvät samaa koulua kuin he itse kävivät – ehkä jopa saman, mutta nyt jo 70-vuotiaan, opettajan opetuksessa. He eivät edes tiedä, että lapsia voi opettaa huutamatta ja koulun nurmikolla kävely voidaan sallia. Jos perheet ovat hajonneet, niin vankilan, mobilisaation tai ammattisotilaan sopimuksen takia. Kukaan ei tunne ketään, joka olisi lähtenyt Georgiaan tai Kazakstaniin – suurin osa heidän sukulaisistaan ei ole edes koskaan käynyt kotikaupungin ulkopuolella.

Hinnannousu kaupoissa ei taas vaikuta heihin, koska ”nämä ihmiset eivät ole muutenkaan kaupoissa käyneet”. Ruoka saadaan omalta kasvimaalta.

– Heillä on kellarissa perunansa ja kurkkupurkkinsa, joilla selviävät talven yli. He selviävät jotenkin.
---
Lisäksi sota Ukrainassa on tarjonnut näille provinssivenäläisille ”osallisuuden jostakin suuremmasta”.

– Aivan kuten meidän isoisämme kukistivat fasismin, me kukistamme nyt natsismin (vai miksi sitä nyt kutsutaan) Ukrainassa. Ja me myös kukistamme homot, juutalaiset ja koko kollektiivisen Lännen, vapaamuurarit ja kaikki!

Vanhempi sukupolvi taas iloitsee nuoruudesta tuttujen ”neuvostopioneerien paluusta ja koulujen sotilaskoulutuksesta”

– Viimein! Muuten nykypäivän nuoriso olisi mennyt aivan hunningolle! Ja he saavat tämän kaiken ilman tekemättä mitään, ei edes ole tarvinnut nousta sohvaltaan, ironisoi Tšernyšov.
----
Tämä väestön osa uskoo, että tämä hallinto rakentaa vahvaa maata ”toki vihollisistaan huolimatta”. Se myös” vieraannuttaa toisistaan sen pienen vähemmistön, joka on sodan takia menettänyt kaiken, ja sen enemmistön, joka on saanut sen ansiosta kaiken”.

Sillä on myös vaikutuksensa tulevaisuuden Venäjään, koska sadat tuhannet ”uusia alueita valtaamassa” olleet tulevat saamaan miljoonia lapsia.

– Nämä lapset uskovat heidän isiensä ja äitiensä tehneen sankaritekoja. He eivät voi todellakaan uskoa vanhempiensa olleen hirviöitä. Nämä miljoonat lapset panevat trikolorisolmion kaulaan ensimmäisenä koulupäivänä ja katsovat samaa televisiota sekä kuuntelevat isiensä tarinoita ”ukropeista” [ven. tilli; pilkkanimitys ukrainalaisista] ja matkustavat tuhotun Mariupolin kautta lomanviettoon Krimille (isiensä kanssa tai ilman).
---

Paratiisi maan päällä tuo ryssälän perähikiä. Kyllä kaikki länsimaiden asukkaat ovat takuulla kateellisia tuollaisesta luksuselämästä.

blind-toothless-drunk-russian.jpg
 
7.10. on paitsi Putinin syntymäpäivä niin myös toimittaja Anna Politkovskayan murhan vuosipäivä. Terävänäköinen ja -kynäinen nainen, jonka kirjoja voi suositella varauksetta jos kiinnostaa lukea Venäjän ja Putinin tosiolemuksesta (toki painottuvat 1990-lukuun ja 2000-luvun alkuun). Hän näki jo varhaisessa vaiheessa millainen saasta Putin on.

Miten liittyy Ukrainan tuoreeseen sotaan 17 vuotta murhan jälkeen? Jos kuvitteli että tämä tuorein sota on jokin "Putinin uusi keksintö" niin paras miettiä uudestaan. Putin nostettiin valtaan toisen Tsetsenian sodan avulla ja tämä tuorein sota on vain yksi lisää, muiden jatkoksi.

17 years ago, on 7th October, the Kremlin boss silenced Anna Politkovskaya, a journalist, writer and activist, on his birthday.

This is what she thought of Putin, based on her long-term observations of the Russian dictator.

What reasons do I have to dislike Putin? There are many.

First, his artlessness, which is worse than theft.
His cynicism and racism.
His endless war and lies.
The gassing at “Nord-Ost.”
The corpses of innocent victims, accompanying his entire first term. Those are corpses which could have been avoided.

I often wonder if Putin is human at all, or a frozen or iron statue. I wonder and can’t find confirmation that he is a human being.

Putin, having accidentally received enormous power into his hands, administered it to catastrophic consequences for Russia.

And I do not like him, because he does not like people. He can’t stand us. He despises us.

He believes that we are a means for him only, a means to achieve his own personal power goals.

Therefore, he can do anything he wishes to us, plays with us as he pleases, destroys us, if he wishes. For him, we are nobody. And he, having accidentally scrambled to the top, is now a king and a god, whom everybody should worship and fear.

Putin has propped up his rule solely on the clay struts of the oligarchy – ordinary people did not find a place for themselves in this scheme.

He is friends with some oligarchs, and fights with others, and it is this that we call supreme State Administration, when billionaires who have divided oil and gas reserves among themselves, have ultimate importance.

Why do I dislike Putin? For the years that pass by. This summer it will be five years since the second Chechen war was initiated for the sake of Putin’s first ascension to presidency, and it is still ongoing.

Putin’s style of politics displays deep personal resentment. Putin has many times publicly demonstrated that he fundamentally does not understand the purpose of a debate, especially a political debate.

According to Putin, a discussion between a superior and his subordinates should not be possible.


 
Back
Top