Ukrainan konflikti/sota

Huomauttaisin tuosta Ukrainan liikekannallepanosta, että se vaikeuttaa oleellisesti ulkomaalaisten vapaaehtoisten rekrytointia ja siihen liittyvää juridiikkaa.

Niin kauan kun ulkomaalaiset vapaaehtoiset saavat vastaavan palkan ja etuudet kuin oman maan taistelijat, on näiden asema kansainvälisoikeudellisesti sama kuin kenen tahansa ukrainalaisen sotilaan. Kuitenkin, jos kotimaisille sotilaille maksetaan vähemmän kuin ulkomaalaisille, tulee ulkomaalaisesta kansainvälisen oikeuden silmissä palkkasoturi.

Toki jos/kun Ukraina jatkaa työsopimuksella värvättyjen kotimaisten vapaaehtoisten käyttöä sodassa eikä yhtenäistä kaikkia asevelvollispäivärahaan tai vastaavaan, niin silloin tätä ongelmaa ei tule. Mutta voinette myös arvella, että mikä on sen liikekannallepannun perusukrainalaisen motivaatio, jos hän saa jotain asevelvollisuuspäivärahaa, joka on huomattavasti alempi kuin sopimuksella värvätyillä.
 
Tänä keväänä/kesänä jos koska on azovanmeren rantaan päästävä, että ryssä saadaan osittain perääntymään. Sillanpäätä dneprin alajuoksulla on myös pystyttävä laajentamaan.

Mikä saa sinut kuvittelemaan että Azovinmeren rantaan päästäisiin "keväänä/kesänä"? Mikä sellainen asia on muuttunut, että temppu joka ei onnistunut keväällä ja kesällä 2023, onnistuisi nyt?

Siellä ovat ne samat tiiviit miinakentät ja juoksuhaudat vastassa tälläkin kertaa, joten niistä olisi päästävä läpi jotta asettamasi tavoite olisi saavutettavissa.

Onko siis Ukrainalle toimitettu merkittävästi lisää miinakentän läpäisyyn sopivaa kalustoa? Ei ole.

Entä ne juoksuhaudat? Vähintään tarvittaisiin suuret määrät tykistöä ja FPV-droneja, joilla voitaisiin moukaroida kapeaa rintamalohkoa, jotta kyettäisiin pakottamaan vihollisen päät alas tai mieluummin tappamaan heidän niille sijoilleen. Näin olisi mahdollista yrittää puolustusasemista läpi. Miten on Ukraina tykistön laita, onko kuultu että heille on toimitettu reilusti tykistöä ja erityisesti tykistön laukauksia? Ei ole, ennemminkin päinvastoin.

Lisäksi Ukrainalla pitäisi olla ilmatorjuntakalustoa, jolla pitää ryssän taisteluhelikopterit ja hävittäjät poissa, muuten ne iskevät hyökkäävää kärkeä vastaan ohjuksin ja liitopommein. Muutama pudotus on nähty mutta samaan aikaan ryssä käyttää noin 1 000 - 1 200 kpl liitopommeja per kuukausi, Ukrainan ilmoituksen mukaan. Ilmatorjuntaa ei siis ole jokaiselle rintaman lohkolle, tosin hyökkäyksen osalta sitä tarvitaan kärkiä suojaamaan eli kenties tältä osin tilanne on parempi kuin viime kesänä.

Ryssän dronet ja FPV-dronet pitäisi myös kyetä torjumaan tai pudottamaan esim. EW-keinoilla. Tämän osalta tilanne on tuntematon: selvästi kyvyt kehittyvät mutta toisaalta dronejen käyttö jatkuu ja osumia selvästi tulee.

-

Joten mikä saa kuvittelemaan että 6-8 kuukauden kuluessa Ukrainan joukot olisivat Azovinmeren rannalla?

En asettaisi tällaista "tavoitetta" jos ei ole näköpiirissä vahvoja perusteluita sille että kyseessä on oikeasti realistinen tilanne.

Minä en näe alkuunkaan merkkejä tästä, joten asetan "tavoitteet" omaa arviota vastaaviksi. Kirjoitin näistä pidemmästi jo aikaisemmin joten en ala toistamaan samoja höpötyksiä, linkki aikaisempaan viestiin jossa pidemmästi: LINKKI

Lyhyesti tiivistäen:

- ryssän väitetty tavoite on Donetskin ja Luhanskin alueiden valtaaminen vuoden 2024 aikana. Ukraina tavoitteen tulisi siis olla näiden yritysten torjuminen ja maksimaalisten tappioiden tuottaminen. Vahva puolustus on tässä avainasemassa.

- Ukrainan tulisi suorittaa oikea ja laaja mobilisaatio, kuten monet ovat kirjoittaneet ja mitä selvästi puuhataan. En kuitenkaan oleta että tällaisen mobilisaation myötä syntyvien joukkojen tulisi olla hyökkäyksen käytössä vuoden 2024 aikana. Katson tässä kauemmas: osa mobilisoitavista tarvitaan tappioiden korvaamiseen ja rintamalla olevien joukkojen rotaatioon. Tämän lisäksi osa uusista joukoista tulee kouluttaa hyökkäyssodankäynnin tarpeisiin, tarkoitan aikaisemmin mainittujen miinakenttien ja juoksuhautojen läpäisyä sekä tehokasta joukkojen yhteistoimintaa. Mikä olisi realistinen oletus tällaisen joukon koulutusajalle? Vähintään 12 kuukautta joukkojen perustamisesta laskien, mutta mieluummin kauemmin. Täten nähdään että realistinen ensimmäinen käyttö voisi tapahtua kevään / kesän 2025 aikana eli pitkälle ensi vuonna.

- täten vuosi 2024 tulee käyttää paitsi ryssän kuluttamiseen niin myös omien joukkojen varustamiseen ja materiaalin keräämiseen vuoden 2025 vakavampaa yritystä varten. Pitää olla huolellisesti harkittu suunnitelma ja riittävä määrä joukkoja ja kalustoa. Muuten on turha lähteä edes kokeilemaan.

- saman aikataulun mukaisesti Ukrainalla on tuo sama reilu vuosi aikaa tuhota ja vaikuttaa ryssän sähköverkkoon ja rataverkkoon, jotta ryssän sotakoneen tilanne olisi vaikeampi juuri toivotulla hetkellä. Samoin tulee vaikuttaa ryssän kykyyn valmistaa eri asejärjestelmiä (jos mahdollista) sekä erityisesti niiden laukaisuun käytettäviin lavetteihin, tarkoitan erityisesti pitkän kantomatkan ohjusaseita.

Minun arvioni on että JOS lähdetään yrittämään väkipakolla uudestaan kevään / kesän 2024 aikana niin tulos on huonompi kuin kevään / kesän 2023 yritysten aikana, mutta miestä ja kalustoa menetetään turhan takia ja ollaan taas pykälän huonommassa asemassa jatkoa ajatellen. Tällainen omien joukkojen tuhoaminen pieni pala kerrallaan ei ole tolkullista.

MUOKKAUS: joku voisi sanoa että Ukrainan on pakko tehdä sirkustemppuja ja "osoittaa aloitekykyä" jotta Lännen tuki jatkuu vuoden 2024, 2025, 2026 jne.

Minulle tulee tästä mieleen ensimmäinen maailmansota ja Ranskan jokavuotinen "keväthyökkäys" jonka piti joka kerta olla se ratkaiseva temppu, jolla saksalainen ajetaan takaisin rajan yli. Johtajat kävivät vuorotellen kokeilemassa, laativat suunnitelman ja joka kerta törmättiin samoihin esteisiin. Valtavin tappioin, sellaisin jotka söivät Ranskan valtion elinvoiman vuosikausiksi / vuosikymmeniksi eteenpäin. Sodan aikana käytiin myös vaalit ja valtion johto meni uusiksi, valtaan valittiin toki se joka lupasi ratkaista "rintaman ongelmat". Ei löytynyt ratkaisua.

Tarkoitan tällä sitä että Ukrainan tilanne on vastaavalla tavalla vaikea, vaikka arsenaalissa onkin enemmän temppuja kuin Ranskalla ensimmäisen maailmansodan aikaan. JOS ei olla varovaisia, lopputulos voi silti olla sama eli yksi ikäpolvi toisensa jälkeen uhrataan juoksuhautojen läpäisyn yrittämiseen. Näin käy, jos asian kanssa hätäillään.
 
Viimeksi muokattu:
Ukraina ei ole kertonut torjuneensa yhtäkään Kh-22 tai sen modernisoitua versiota Kh-32 (ainakaan toistaiseksi).

Pilven hopeinen kehys: Kh-22 ei ole uustuotannossa ja kymmeniä vuosia vanha puhelinpylväs on hyvin epätarkka. Asiasta on ristiriitaisia kirjoituksia mutta ymmärtääkseni Kh-32 ei myöskään tarkoita uustuotantoa vaan vanhojen Kh-22 ohjusten modernisointia. Toisaalta, kuten sanottua, tästä on hieman ristiriitaista kirjoittelua ja Ukrainan eri aikoina kertomien "virallisten lukujen" mukaan Kh-22 / Kh-32 arvioitu kokonaismäärä kasvoi yhdessä vaiheessa - mikä voi toki vain tarkoittaa uuden tiedon saamista ja siitä seuraavaa vanhan arvion korjaamista.



Vuonna 2000 Ukraina siirsi Venäjälle kaasuvelkaa vastaan 386 kpl Kh-22-ohjusta.
Niitä on sittemmin käytetty hyökkäyksissä Ukrainan kaupunkeihin.

Täysimittaisen hyökkäyksen käynnistämisen jälkeen venäläiset joukot ovat ampuneet noin 300 Kh-22-ohjusta (jota kutsutaan myös englanniksi X-22) Ukrainaan,
joista yhtäkään ei ole siepattu ja ammuttu alas, Kiovan edustajat ilmoittaa.

1706012091055.png
 
Venäjän sähköverkko ja lämmönjakelu ollut koetuksella tänä talvena, tällä kertaa video Vladivostokista:

Electrical substations malfunctioned in Vladivostok and resulted in a blackout covering half the city.

The increasing problems of Russia’s energy grid as well as the water and heating supplies have been predicted, since many Russians either left the country, are fighting the senseless war in Ukraine or are simply dead.

Source of the videos:
https://t.me/The3rdForceUA/22581


-

Lisää Vladivostokista:

In more cheerful news...

Residents of Vladivostok, ruZZia, reported simultaneous explosions and fires at two electrical substations at once

According to local residents, substations on Novozhilov and Bukhta Tikhaya are on fire. The reasons are still unknown. There is no light in a number of houses.

Residents of 475 apartment buildings (more than 99 thousand people) and 125 private houses are currently without electricity.


 
Ukrainan johdon pitää suorittaa liikekannallepano. Kevät on jo kohta ovella ja tarvitaan miestä ja kalustoa hyökkäyksiin. Jenkkien pitäisi laittaa vauhtia bradlien toimituksiin, että on edes jalkaväelle riittävä kalusto.

Parisataa M2 brädliä ja M1 abramsia löytyisi kevyesti Ukrainalle.

Tänä keväänä/kesänä jos koska on azovanmeren rantaan päästävä, että ryssä saadaan osittain perääntymään. Sillanpäätä dneprin alajuoksulla on myös pystyttävä laajentamaan.

Mitään ei kuitenkaan tunnu oikein tapahtuvan, kummankan asian suhteen. Ihan näillä näppäimillä aletaan myös kohta olemaan kesää ajatellen jo myöhässä, riittävän suorituskykyistä mekanisoitua voimaa ei keretä parissa-kolmessa kk koulimaan nollasta!

Näyttää vähän siltä että homma tulee jatkumaan tällaisena kuluttamisena, en enää jaksa uskoa mihinkään suureen mekanisoituun puskuun edes ensi kesänä (koska asian suhteen ei ole enää tehty mitään merkittävää niin Ukrainassa kuin lännessäkään), hommaa pelataan sen varaan että ryssän kalusto kulutetaan loppuun, liekö ollut Jenkkien hys,hys plääni alunperinkin :unsure:

F-16 ja joku muu mahdollinen lentokalusto on ainut isompi asia mikä näyttää ehkä muuttuvan ensi kesänä, mihin asti ns. ilmaherruus rintaman päällä sitten riittää?:unsure:
 
Viimeksi muokattu:
JOS vaunu on tunnistettu oikein ja jos kyseessä on tuore video, niin kyseessä on hyvin harvinainen (ryssän armeijan käytössä) T-90S vaunu eli T-90A vientiversio. Syystä tai toisesta näitä on nähty muutama, vaikka virallisesti niitä ei ole hankittu ryssän armeijalle.

Olen aikaisemmin olettanut että nämä T-90S vaunut ovat kenties UVZ:n tehtaan esittelykäyttöön tai omiin testeihin valmistettuja malleja eli niitä voisi olla muutama tai kenties 10-20 kpl mutta asialle ei ole tullut vahvistusta. Toinen vaihtoehto olisi että on otettu omaan käyttöön jonkin ulkomaan tilaamat vaunut TAI jopa valmistettu uustuotantona T-90S vaunuja ryssän armeijalle, tosin jälkimmäinen vaihtoehto epäilyttää koska miksei tällöin valmistettaisi mieluummin T-90M vaunua?

Oryxin listan mukaan näitä vaunuja olisi menetetty 8 kpl, tosin tämä tuorein ei ole mukana listalla (olettaen että vaunu on tunnistettu oikein).

Ukrainian soldiers of the 46th Airmobile Brigade destroyed Russian T-90S with FGM-148 Javelin in Mariinka direction, Donetsk region

We haven't seen a destroyed T-90S for a long time. The T-90S is the latest development in the T-series of Russian tanks.

These tanks were supposed to be sold to other countries (India, Iraq, Vietnam), but due to heavy tank losses they are now used in the war
The main feature of the tank is a new turret, which is equipped with an improved fire control system, automatic loader and cannon, as well as additional remotely controlled machine gun armament and protection.


 
hommaa pelataan sen varaan että ryssän kalusto kulutetaan loppuun, liekö ollut Jenkkien hys,hys plääni alunperinkin :unsure:
Näistä mikä oli kenenäkin suunnitelma on täysin ristiriitaista tietoa, joitain skenaarioita on esitetty:

- Ukraina suunnitteli koko rintaman levyistä hyökkäystä viime huhtikuuksi, USA vastusti ja sitä ei tapahtunut
- Ukraina suunnitteli kiilamaista hyökkäystä, mutta USA vastusti
- USA ehdotti huhtikuulle 2023 kiilamaista hyökkäystä, mutta Ukraina vastusti

Kaikki nämä on esitetty "huhuina" täälläkin palstalla jonkun USA:n tai Ukrainan toimesta. Viimesin oli että Zaluzhnyn suunnitelma oli kiilamaisesta hyökkäyksestä jota USA vastusti. Ne on kaikki ristiriidassa toistensa kanssa, eli mitään varmaa ei ole mikä se suunnitelma oli.

Itse epäilen ettei kunnon suunnitelmaa ollutkaan, tai se eli jatkuvasti, josta syystä oli useita huhuja. Nytkin luulen että Ukraina lähinnä odottaa mitä ryssä keittelee.
 
Näistä mikä oli kenenäkin suunnitelma on täysin ristiriitaista tietoa, joitain skenaarioita on esitetty:

- Ukraina suunnitteli koko rintaman levyistä hyökkäystä viime huhtikuuksi, USA vastusti ja sitä ei tapahtunut
- Ukraina suunnitteli kiilamaista hyökkäystä, mutta USA vastusti
- USA ehdotti huhtikuulle 2023 kiilamaista hyökkäystä, mutta Ukraina vastusti

Kaikki nämä on esitetty "huhuina" täälläkin palstalla jonkun USA:n tai Ukrainan toimesta. Viimesin oli että Zaluzhnyn suunnitelma oli kiilamaisesta hyökkäyksestä jota USA vastusti. Ne on kaikki ristiriidassa toistensa kanssa, eli mitään varmaa ei ole mikä se suunnitelma oli.

Itse epäilen ettei kunnon suunnitelmaa ollutkaan, tai se eli jatkuvasti, josta syystä oli useita huhuja. Nytkin luulen että Ukraina lähinnä odottaa mitä ryssä keittelee.
Itse en ainakaan odota mitään kesän suurta vastahyökkäystä. Tämä vuosi mennään ryssää kuluttaen. Tämän päivän luvut hyvä esimerkki. Samoin Laukaansuun droneisku. Itseasiassa ei tarvita kuin muutama strateginen isku ryssän pääsatamiin/teollisuuskohteisiin ja ne on ihan kusessa. Enkä itseasiassa pidä mahdottomana, että voisivat iskeä jopa jäämeren ja shakalinin kohteisiin kunhan ryssän sisäpoliittinen tilanne vielä heikkenee. Ladan takakontista muutama drone ilmaan lähellä kohdetta, ei niitä ole suunniteltu pommitettaviksi. Öljy ja kaasuterminaalit palavat kuumalla liekillä.
 
Näistä mikä oli kenenäkin suunnitelma on täysin ristiriitaista tietoa, joitain skenaarioita on esitetty:

- Ukraina suunnitteli koko rintaman levyistä hyökkäystä viime huhtikuuksi, USA vastusti ja sitä ei tapahtunut
- Ukraina suunnitteli kiilamaista hyökkäystä, mutta USA vastusti
- USA ehdotti huhtikuulle 2023 kiilamaista hyökkäystä, mutta Ukraina vastusti

Kaikki nämä on esitetty "huhuina" täälläkin palstalla jonkun USA:n tai Ukrainan toimesta. Viimesin oli että Zaluzhnyn suunnitelma oli kiilamaisesta hyökkäyksestä jota USA vastusti. Ne on kaikki ristiriidassa toistensa kanssa, eli mitään varmaa ei ole mikä se suunnitelma oli.

Itse epäilen ettei kunnon suunnitelmaa ollutkaan, tai se eli jatkuvasti, josta syystä oli useita huhuja. Nytkin luulen että Ukraina lähinnä odottaa mitä ryssä keittelee.

Ajoin siis takaa sitä että Jenkit ihan yleisellä tasolla nihlistelee kalustoavun kanssa sen takia että saavat venytettyä sodan mahdollisemman kuluttavaksi ryssän asevoimille = kulutettua sen aivan pohjamutiin Ukrainassa jonka jälkeen yksi peluri on pelattu taas pois laudalta xx-vuodeksi. Ryssän armeijahan kyllä kuluu tällä hetkellä todella kiitettävää vauhtia, mikään ideaali tapa se ei kyllä Ukrainalle ole:confused:
 
Olisiko Gerasimov todella loukkaantunut kuun alussa kun Ukraina iski Krimille? Ilmeisesti ei ole näkynyt sittemmin ja muut tekevät hänen hommiaan. Loukkaantunut siksi, että olisi jopa venäjältä erikoista pitää radiohiljaisuutta asiasta näin kauan ja yhtäkkiä myöntää kuolema. Ehkä sitä nyt parsitaan kuosiin ja jossain vaiheessa, kuten tapana on, ukko putkahtaa esiin vaikka videoidussa kokouksessa tai muussa tilaisuudessa.
 
Ajoin siis takaa sitä että Jenkit ihan yleisellä tasolla nihlistelee kalustoavun kanssa sen takia että saavat venytettyä sodan mahdollisemman kuluttavaksi ryssän asevoimille = kulutettua sen aivan pohjamutiin Ukrainassa jonka jälkeen yksi peluri on pelattu taas pois laudalta xx-vuodeksi. Ryssän armeijahan kyllä kuluu tällä hetkellä todella kiitettävää vauhtia, mikään ideaali tapa se ei kyllä Ukrainalle ole:confused:
Mutta tässä on hiton iso vaara, että ryssä saa sotateollisuutensa täyteen vauhtiin. Sitten alkaa tulemaan taas tavaraa enemmänkin.


Totean vielä, että aivan turha sanoa, että ryssä ei saisi sotateollisuuttaan ajettua ylös, aivan varmasti saa kunhan on aikaa ja rahaa, päätös on jo tehty yli vuosi sitten. Joten jos ryssän kalusto halutaan tuhota järkevästi niin pitää ottaa myös huomioon se, että missä kohtaa ryssän sotateollisuus pystyy alkaa taas paikkaamaan vanhaa kulutettua kalustoa.

Jossain vaiheessa sekin hetki on, kun ryssän varastot on mahdollisimman alas suhteessa teolliseen tuotantokykyyn. Paras olisi kun ryssä on kuluttanut kalustonsa ja teollisuus ei ole vielä täydessä iskussa.

Paras hetki ryssän voittamiseksi olisi ollut silloin kun koillis-Ukrainaa vapautettiin ja saatiin dominot kaatumaan, jos olisi haluttu voittaa heti niin silloin olisi tarvittu sitä kalustoa kunnolla. Tätä on hokenut moni tunnettu asiantuntijakin.


-


Tämä nykyinen Ukrainan strategia voi osoittautua parhaaksi tavaksi romahduttaa venäjä ja samalla pystyvät säästämään parhaalla mahdollisella tavalla myös omia joukkojaan.

Eli linnoitetaan ja kulutetaan vastustajaa mahdollisimman paljon, heiltä kun ei näytä höökihalut loppuvan - joten hakatkoon päätään Ukrainan muuriin. Samalla Ukraina tekee iskuja ryssän talouteen, eli juuri kaasu- ja öljyinfraan. Jos ryssän vientitulot romahtavat, romahtavat myös rintamat jossain vaiheessa.
 
Mää olen tästä eri mieltä. Sattuneesta syystä viimeisen parin vuoden aikana innostunut taas lukemaan ryssälän historiaa. Beevorin vallankumouksen kuvaus nyt viimeisimpänä. Useampi tuhat sivua tullut luettua tuosta paskakasasta, jääny fiktio vähemmälle.
Se ryssälän "kansa" on seurannut mainitsemiasi hirveyksiä apaattisena laumana, jota eri kahinoiden osapuolet vuoronperään ryöstää ja raiskaa.
Sekä punaisten että valkoisten "armeijat" olivat rosvojoukkoja, jotka pakkovärväsi ketä hyvänsä ja sieltähän se käsite "sulkuosasto" on kotoisin, kun ajoivat niitä haluttomia ja huonosti varustettuja joukkoja hyökkäyksiin. Ei niissä Pietarinkaan alkutahdeissa kansa suuressa mittakaavassa ollut tsaarinvaltaa kukistamassa, vaan punaisten väkivaltakoneisto, jonka olennainen osa oli itämeren laivaston matruusit, jotka olivat erityisen raakoja. Toisaalta kun luki niistä valkoisen armeijan touhuista niin tuli ihan oikeasti alettua aprikoimaan millainen paskadiktatuuri siitä olisi syntynyt.
NL:n aikana turvallisuuskoneistot olivat järkyttävän kokoisia ja niin ne ryssät alistui orjatyövoimaksi rakentamaan Stalinin kanavaa tai Siperian kaivoksiin. NL:n hajotessa voittaja ratkesi sillä että kenen puolelle väkivaltakoneisto siirtyi. Valta olisi aivan hyvin päätyä Janajevin juntalle, jos olisivat selvin päin yrittäneet. Jeltsinikin sitten vasta julkaistujen muistioiden perusteella oli vailla Eurooppaa ryssän vallan alle, mutta meni antaan liikaa siimaa ja ryyppäsi, joten Putinin diktatuuri korjasi potin.

Ryssien perinne vahvoista ja kovaotteisista väkivaltakoneistoista on opettanut ylisukupolvisesti "kansan" alistumaan ja suurin kapinahengen ilmentymä on että viedään viljasäkki piiloon pakko-otolta.

Nykyisellään kansalliskaarti pystyy kukistamaan mielenosoitukset tai peräti mellakat ja ihan lain puitteissa; odottavien äitien ampuminen on kielletty, muuten voi omia kansalaisia ampua. Totuuden puhujat, myös ne mummot, katoaa mystisesti.

Putinin valtakauden tullessa päätökseen vallan ottaa seuraava rosvojoukko, jonka taakse nämä vanhat turvallisuuselimet ryhmittyvät. Muutama näytösoikeudenkäynti ja historia voidaan kirjoittaa uusiksi.

Meidän kannalta olisi parasta jos ryssälästä tulisi Pohjois-Korean kaltainen suljettu paskastania, joskus voitaisiin lähettää perävaunullinen ylijäämäviljaa pahimpaan nälänhätään. Se on kuten arabimaiden kanssa, ei ne kaipaa länsimaista demokratiaa ja niiden asukkaat on sellaisia että ne pysyy kurissa vain äärimmäisen väkivaltaisen turvakoneiston voimin. Ryssät pysyvät kurissa oman väkivaltakoneistonsa voimin ja jos tässä onneksi länsi pääsee eroon ryssien hiilivedyistä niin ei ole mitään tarvetta luoda heille edellytyksiä uusiin hyökkäyksiin. Siis käydä kauppaa.
Ei vuosisatojen aikana syntynyt väkivallan, raakalaisuuden ja alistumisen kulttuuri muutu. Mädäntykööt kesäisin ja paleltukoon talvisin sinne paskakasojensa ääreen.
Kyllä minä tuonkin ymmärrän. Siinä on vain se, että tuollainen suljettu paskastania yleensä tuppaa olemaan volatiili ulkopolitiikassaan. Kun tarpeeksi kauan menee päin helvettiä, se aloittaa sisäpoliittisten ongelmien peittämiseksi hyökkäyssodan. Pahimmillaan nämä tällaiset aloittavat sen ihan vaan naapurista löytyvien resurssien vuoksi, ja niiksi resursseiksi kelpaavat tarpeeksi alkeellisissa olosuhteissa vaikka cnc-sorvit. Sotilaat saadaan mukaan kun luvataan että peellä alkavaa saa vapaasti muualtakin kuin Hervannasta ja ryöstää saa muutenkin. Ihan siis sitä samaa mitä nytkin on jo nähty. zenäjän nykyinenkin toiminta on hämmästyttävässä määrin aikanani läheltä seuraamani Eritrean Afrikan Sarvessa poukkoilun kanssa 1:1. Mutta heillä on sama ideologinen perusta.

Ei demokratia missään toimi kulttuurissa, jossa se ei ole kulttuurin sisältä noussutta. Jossain Afrikassa on sama meno, ja samat ongelmat. Yksi big kahuna määrää ja muut lompsivat välillä jaettavien porkkanoiden perässä mihin johto haluaa.
 
Itseltä mennyt ohi että jenkeissä on nostettu GMLRS-tuotantoa jo viime keväänä isosti.

Tuotannon lisääminen​

Yhtiön mukaan tarve monipuoliselle ja joustavalle turva- ja pelotusvaihtoehdolle on lisääntynyt uhkien kehittyessä.


Iskukyvyn tarve kauempaakin on tullut tärkeämmäksi kuin koskaan.

Viime vuonna Yhdysvaltain armeija myönsi GMLRS-sopimuksia 520,8 miljoonan dollarin arvosta Ukrainan tukemiseksi ja varastojen täydentämiseksi.

Kysynnän äkillinen kasvu on saanut Lockheed Martinin nostamaan tuotantoa 6 000 raketista 10 000 rakettiin vuodessa.


Yhtiö tutkii myös vaihtoehtoja kapasiteetin kasvattamiseksi 14 000 rakettiin vuodessa.


Ukrainaan viety "Himarsseja" 500 miljoonan dollarin arvosta.


Yhden GMLRS-raketin hinta on noin 223k dollaria.

 
Lohdun ja toivon sanoja. Kun nyt länkkärit vaan pitäisi rivit suorina:

🤔Itse olen joskus pohtinut että diktatuuri on talous asioissa vähän kuin kierroskone, eli ottaa kierroksia nopeasti mutta voi laueta milloin vaan. Markkina talous/demokratia on kuin diesel, kun se kerran saa puksuttamaan niin se puksuttaa vaikka maailman tappiin. Ehkä vähän ontuva vertaus mutta kuitenkin.
 
Back
Top