Ukrainan konflikti/sota

Severstalin terästehtaaseen Tšerepovetsissa iskettiin droonilla, matkaa Kiovaan on 1000km. Virallisen tiedon mukaan kukaan ei loukkaantunut eikä iskulla ollut vaikutusta tehtaan toimintaan. Severstal on toisiksi suurin terästehdas Venäjällä.

Authorities reported the consequences of a UAV attack on the Severstal plant in Cherepovets​

After the attack by an unmanned aerial vehicle (UAV) on the Severstal plant in Cherepovets , no one was injured, and the operation of the enterprise’s blast furnace was not disrupted. The governor of the Vologda region, Georgy Filimonov , wrote about the consequences of what happened on Thursday, March 7, in his Telegram channel .

“In addition, the operation of the furnace was not disrupted, the enterprise is operating as normal,” he noted.

The incident in Cherepovets became known earlier on March 7. On the morning of the same day, local residents said that they heard the sound of an explosion at the industrial site of the enterprise. Authorities later reported that the incident was caused by a UAV attack.
https://lenta.ru/news/2024/03/07/vl...aki-bpla-na-kombinat-severstal-v-cherepovtse/
 
Mielenkiintoista lisätietoa Kerchin sillan seudulla tapahtuneesta sotalaivan upotuksesta, tai oikeammin sen upottaneiden dronejen reitistä:

On the 4th of March, 14:15-15.04 Moscow time, the crew of Russian cargo ship “Ella” reported to the Russian military that they were observing objects resembling the naval kamikaze drones. At this coordinates - 43.166944, 33.918611. Which is 130km from the cost of Crimea.

An attack on Kotov happened in the first hours of the 5th of March, Moscow time.

If we assume that the spotted drone was heading towards Kotov, then the shortest possible route from the coast of Odessa to the attack site is ~720km



Katso liite: 94773

On muuten aika absurdia, että arvuutellaan onko laivan takatäkille parkkeerattu ilmatorjuntavempeleillä varustettu kuorma-auto!
Siis laivan, jonka suunnittelussa on edes hiukan fundeerattu tutkahäivettä, takakannelle parkkeerataan käytännössä hemmetinmoinen tutkaheijastin, jonka olisi tarkoitus liikkua mahdollisimman sutjakkaasti maata pitkin hoidellen lähi-ilmatorjuntaa maajoukkojen tukena.

Onneksi olen vain jääkäri, niin ei tarvitse miettiä noin monimutkaisia juttuja.
 
Tätähän tämä, ronkkimista, uhkailua, jäkätystä...

...Ukrainan sodan myötä Venäjä on selvästi nähnyt, että länsi pelkää kärjistymistä keskinäisen tuhon yhteydessä. Venäjä ei todellakaan pysty käymään laajamittaista sotaa Natoa vastaan (ellei sillä ole vahvoja liittolaisia). Siksi Venäjä saattaa turvautua asteittaisten askeleiden taktiikkaan: iskeä, lopettaa vihollisuudet ja tarjoutua neuvottelemaan. Venäjä näkee, että Nato ei reagoi ripeästi, että ei ole yksimielisyyttä ja päätökset tehdään kollektiivisesti konsensuksella ja että on taipumus viivytellä ja ratkaista asioita diplomaattisesti. Venäjä on pitkään avoimesti ilmoittanut olevansa sodassa lännen kanssa...

Tässä EU ja NATO asiassa on ongelmana muutama maa, valtio tahi putlerin käsikassara. Niistä olisi päästävä eroon tai saatava "enemmistö" päätös / valtuutus kaikille päätöksille/asioille.

...aseita tarvitaan kiireesti. (lisäyksenä itseltäni: Paljon ja kaikkea ydipommiapienempiä)


Anton Gerashchenko


Eurooppa ja NATO saattavat olla lähempänä sotaa Venäjän kanssa kuin nyt uskovat. Muistutetaanpa, kuinka monet asiantuntijat ja poliitikot kielsivät Venäjän mahdollisen täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaan vuonna 2022, vaikka todisteita oli riittävästi - mutta jälkikäteen se näyttää itsestään selvältä. Toisaalta monet tiesivät ja uskoivat, että Venäjän täysimittainen hyökkäys Ukrainaan oli tulossa, mutta oliko vastakkainasettelua suunnitelma? Ensimmäiset kuukaudet hyökkäyksen jälkeen olivat hämmennyksen ja tapahtumien kehittymisen odottamisen aikaa. Ukraina selvisi ennen kaikkea niiden ihmisten sankaruuden ansiosta, jotka menivät pysäyttämään venäläisiä tankkeja paljain käsin. Tänään näyttää siltä, että olemme palanneet kevääseen 2022, jolloin ei ole yhtenäisyyttä, erityistä yhteistä toimintasuunnitelmaa, ei päättäväisyyttä ja länsi seuraa tapahtumien kehitystä. Ukrainan sodan myötä Venäjä on selvästi nähnyt, että länsi pelkää kärjistymistä keskinäisen tuhon yhteydessä. Venäjä ei todellakaan pysty käymään laajamittaista sotaa Natoa vastaan (ellei sillä ole vahvoja liittolaisia). Siksi Venäjä saattaa turvautua asteittaisten askeleiden taktiikkaan: iskeä, lopettaa vihollisuudet ja tarjoutua neuvottelemaan. Venäjä näkee, että Nato ei reagoi ripeästi, että ei ole yksimielisyyttä ja päätökset tehdään kollektiivisesti konsensuksella ja että on taipumus viivytellä ja ratkaista asioita diplomaattisesti. Venäjä on pitkään avoimesti ilmoittanut olevansa sodassa lännen kanssa, että se haluaa Naton romahtavan ja että se haluaa muuttaa maailman geopoliittista näkemystä. Tällä hetkellä Venäjän väestö on valmistautunut konfliktiin Naton kanssa, suuriin ihmismenetyksiin, mahdolliseen ydinsotaan, ja se hyväksyy sen kaiken kaikkiaan. Samaan aikaan Venäjä voi tehdä erilaisia iskuja:

-iskuja kriittiseen siviiliinfrastruktuuriin Euroopan Nato-maissa;
-Venäläiset ohjukset voivat "vahingossa" lentää Nato-maan avaruuteen ja saavuttaa joka kerta kauemmas ja kauemmas;
-sekaantua vaaleihin;
-käynnistää kyberhyökkäyksiä, vuotaa salakuunteluja;
-kaatua ja ottaa hallintaansa sosiaalinen media;
-leikkaa kaapelit meren pohjalta;
-kiristys viljalla, öljyllä, lannoitteilla, ydinsodalla jne.;
-korruptoituneita ja kiristäviä poliitikkoja, toimittajia ja kuuluisuuksia lännessä;
-levittää propagandaa;
-työntää liittolaisia toisiaan vastaan, manipuloida heitä.

Toisen iskun jälkeen Venäjä lähetti signaaleja maltillisille hallituksille ja poliitikoille: "Älkää taistelko liittolaistenne puolesta kanssamme, jos et halua, että väestönne joutuvat sotaan ja joutuvat siitä syytetyiksi. Tämä ei ole ja annamme maallesi esimerkiksi halpaa kaasua." Ensinnäkin kyse ei siis ole mahdollisesta suorasta sotilaallisesta, voimakkaasta vastakkainasettelusta Naton ja Venäjän välillä, vaan siitä, kuka sitä pelkää ja kuka ensimmäisenä haluaa neuvotella ja hyväksyä toisen osapuolen ehdot. Olen varma, että Putin uskoo tänään, että hän on jo voittanut. Hän näkee lännen olevan valmistautunut sotaan kaikilla tasoilla. Hän näkee avun puutteen Ukrainalle. Joten hänelle tämä on todiste siitä, että Venäjä kukistaa lännen juuri tällä hetkellä. Lännen psykologinen pelko ydinvoiman kärjistymisestä ja suorasta vastakkainasettelusta on mahdollinen tulevaisuuden perusta neuvotella turvallisuusarkkitehtuurista Euroopassa ja maailmassa Venäjän ehdoilla. Venäjä ei siis tarvitse Naton sotilaallista voimaa vastaavaa voimaa. Sen tarvitsee vain pelotella länttä tai pikemminkin ihmisiä, jotka nyt tekevät päätöksiä, psykologisella paineella tehdä heistä päättämättömiä. Sisäiset erimielisyydet ja loputtomat keskustelut kärjistymisestä vain vahvistavat Venäjän uskoa Naton perääntymiseen, jos Venäjä etenee. Odottaako Venäjä 10-20 vuotta? En usko niin. Putin on jo pitkällä ja haluaa päättää elämänsä "voitolla" - palauttamalla Venäjän Neuvostoliiton rajoihin. Joten asiat voisivat kehittyä paljon nopeammin. Venäjä on sanonut kymmenen vuoden ajan, että se on sodassa Naton kanssa ja että se haluaa kukistaa Naton. Venäläiset ovat sisäisesti valmiita kaikkeen, jopa ydinsotaan. Nykyään Ukraina hillitsee edelleen Venäjää ja taistelee olemassaolomme puolesta. Mutta voimamme ovat eriarvoisia. Meillä ei ole aikaa päättämättömyydelle eikä pohdiskelulle. Emme saa antaa tilanteen saavuttaa "liian myöhäistä" osaa. Yhtenäisyyttä, päättäväisyyttä ja aseita tarvitaan kiireesti.


 
Military Balance 2023 julkaisusta Bulgarian maavoimien kalusto:

Katso liite: 94790
Katso liite: 94791

-

Muistaakseni Bulgarian osalta on mainittu 100 kpl BTR-60 vaunuja, joiden toimitukset Ukrainaan ovat parhaillaan menossa. En muista, olivatko ne alunperin Bulgarian omista varastoista vai ainoastaan matkalla Bulgarian kautta Ukrainaan, mutta ainakaan MB2023 ei kirjoita varastovaunuista mitään (mikä voi toki olla heidän virheensä).

Taisi ensimmäinen erä lähteä ihan muutama päivä sitten?
Bulgarian omia ovat mutta ei armeijan vaan poliisin, siksi erikoinen sininen väri ja ehkä siksi ei kaikissa listauksissa mukana.
 

Liitteet

  • Screenshot_2024-03-07-20-09-32-35_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2024-03-07-20-09-32-35_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    378.1 KB · Luettu: 61
Back
Top