Ukrainan konflikti/sota

RFU:n video kertoo että Venäjä yrittää edetä Avdivkasta länteen usean pataljoonan voimin. Ukrainan puolustus tuottanut suuria tappioita.
Täällä kuulemma käytössä Ukrainan uusia droneja jotka pystyvät hoitamaan törmäämisen maaliin tekoälyn voimin vaikka esim. EW-häirinnän vuoksi yhteyttä dronen ohjaajaan ei enää olisikaan.

 
No miksei niitä saatana ole Ukraina tilannut? Pitääkö kaikki saada ilmaiseksi?
On tämä ihmeellistä puolilöysällä läpsyttelyä taas…

Ilmainen on ainoa vaihtoehto rahaa ei ole. Voi miettiä suomen kohdalle jos oltaisiin täydessä sodassa ryssää vastaan? Miten hankittaisiin valtavat määrät aseita kun rauhanajan hankinnatkin tekee tiukkaa? Velalla toki jos joku antaa lainaa. Oikeasti luotetaan siihen että Natolta saa.
 
Päätin muistin virkistämiseksi hakea, millaista ulottumaa S-300 järjestelmän ohjuksille on väitetty maasta-maahan käytön osalta.

GlobalSecurity on lähteeksi huono, koska eivät merkitse kirjoituksiinsa lähteitä näkyviin, joten voivat sisältää faktaa mutta sitä on mahdoton erottaa väitöksistä tai jopa omista keksinnöistä - koska ei ole lähteitä.

Silti, lainaan heidän sivultaan pari kohtaa: LÄHDE

The S-300 is in fact less effective than the same 9M528 missile from the Smerch MLRS. The warhead of an air defense missile system is always fragmentation or fragmentation rod. High-explosive action, even for hitting air targets, is minimal, the main damage comes from striking elements. If we take the warhead of the 9M55F Smerch missiles - 258 kg, of which 95 kg of explosives and 1100 submunitions weighing 50 grams each. And a rocket of the 5V55 family - there the warhead has a weight of 133 kg, of which 47 kg of explosives. The number of fragments is also many times less.

-

The most common missiles for S-300 anti-aircraft systems are 5V55, which have a range of up to 75 km, and a warhead weight of 133 kg. The proven range of launching 5V55 missiles against ground targets is 120 km and these missiles fly along a ballistic trajectory (obviously, we are talking about some new, previously unknown modification). That is, by deploying S-300 launchers on the territory of Belarus, the Russian military can target Ukrainian cities on the conditional Kovel-Sarny-Korosten-Kyiv line, and initially Ukrainian air defense system was powerless against them. The specifics of the operation of such a missile is that it creates a cloud of damaging elements. In the case of the 5V55 rocket, these are 133 kg of steel cubes approximately 1 × 1 × 1 cm in size each, flying tens of meters from the epicenter of the explosion.

Compared to the 5V55 missiles, the 48N6DM missile has a larger warhead and flight range - 180 kg and 250 km against air targets, respectively. Director of Defense Express Sergey Zgurets claims that the proven launch range of 48N6DM as a ground-to-ground missile is from 230 km and it also flies along a ballistic trajectory, covering a distance of 200 km in one to two minutes. This zone of destruction allows shelling such cities as Kyiv, Zhytomyr, Rivne, Lutsk and even Lvov from the territory of Belarus. How many of these missiles are left in the Russian army is still unknown.

-

The Russians often launch old S-300 missiles in Ukraine, which need to be disposed of. And they have many. There are about 7,000 of them. Instead of spending money on disposal, they are simply released across our territory. Counting how much they used them, then these missiles will last them for another 3 years. At the same time, in September 2022, the main intelligence department of the Ministry of Defense of Ukraine noted that Russia would have enough missiles for at least three years to strike at the territory of Ukraine.

Vadim Skibitsky, a representative of the Main Intelligence Directorate of the Ministry of Defense of Ukraine, spoke about this in the podcast of Ukrayinska Pravda "(Not) a Safe Country" on 09 September 2022. “The number of missiles depends on what the Russian Federation is currently using. We calculated: S-300 are missiles that have been in storage for more than 30 years, and most of them for 35-40 years. This is actually a missile that needs to be removed from service. They are being processed. There are about 7,000 of them. Instead of spending money on disposal, they are simply released through our territory. If you count how much they use them, then they will have enough of these missiles for another 3 years."

-


Eli ohjuksesta riippuen ulottumaksi kerrotaan joko 120km tai 230km, tosin tuo lyhyempi on yleisempi.

Ryssä on iskenyt Kharkovan kaupunkiin hyvin tiuhaan näillä ohjuksilla, joten jos piirtää ympyrän jonka keskipiste on Kharkovan kaupungissa (toki joutuu arvaamaan sen paikan) niin saa karkeasti sen alueen, jolta ohjukset on täytynyt laukaista.

Lainasin myös GUR:n Skibitskyn kommentin (9.9.2022) jonka mukaan ohjusten arvioidaan riittävän kolmen vuoden ajaksi, jos käyttö jatkuu samansuuruisena ja jos arvio ohjusten määrästä on oikea. Tästä nähdään että kolme vuotta tulisi täyteen 9.9.2025 eli noin yhden vuoden ja viiden kuukauden kuluttua.

Ukrainan kaukovaikutteiset droonit ovat varmasti muuttaneet tätä laskelmaa, koska S-300:ia käytetään surutta droonien ja esimerkiksi niiden modifioitujen S-200:sten torjuntayrityksiin mikäli vain tutkalla jonkinlainen havainto saadaan. Muutamia esimerkkejä on nähty kun ryssät ampuivat kaksitoista ohjusta kahden (tai ehkä useamman) GLMRS raketin torjuntaan ja silti osa tuli läpi siihen itse IT-asemaan.

Toinen vaikuttava tekijä on suora kaukovaikutuskyky noihin laukaisimiin ja niiden asemiin joissa on ohjuksia varastoituna, esimerkiksi Krimille suoritetuissa iskuissa on mennyt varmasti kymmeniä ohjuksia kun kokonaisia pattereita on tuhottu.

Torjuntakäyttö lienee tällä hetkellä ainakin parisataa ohjusta kuukaudessa, helposti ylikin silloin kun drooneja lentää 50 ryssälän yllä yhdessä yössä.

Väitetysti niissä laivoissakin joita Mustalla merellä upotettiin saattoi olla isoja IT-ohjuksia lastina, ainakin sekundääriset räjähdykset olivat sitä luokkaa että jotain meni laivan mukana.
 
Olisikohan ne Ukrainan droneiskut öljynjalostamoihin mahdollistanut muuttolinnut jotka nyt tällä hetkellä lentelee täällä Suomessa?

Tuli vaan mieleen kun odotettiin droneiskuja ryssälään muuttolintuaikaan - nyt se aika on jo Suomessa joten Ukrainassa ja Etelä-venäjällä se on ollut aikalailla noihin aikoihin kun iskuja tehtiin.
 
Olisikohan ne Ukrainan droneiskut öljynjalostamoihin mahdollistanut muuttolinnut jotka nyt tällä hetkellä lentelee täällä Suomessa?

Tuli vaan mieleen kun odotettiin droneiskuja ryssälään muuttolintuaikaan - nyt se aika on jo Suomessa joten Ukrainassa ja Etelä-venäjällä se on ollut aikalailla noihin aikoihin kun iskuja tehtiin.

Minä siitä taisin spekuloida, ne lintuparvet helpottavat tilannetta todennäköisesti vähäisesti kun taivaalla on niin paljon muutakin, mutta ei läheskään kaikki linnut lennä öisin ja droonit ovat pääsääntöisesti lähteneet illalla ja saapuneet maaleihin myöhään aamuyöstä tai aamulla selkeästi jo työaikaan sekä valoisalla. Lentoaika lienee 8-12 h kaukaisimpiin kohteisiin, joten siinä on torjunnalla monta mahdollisuutta löytää ne vaikka yhdessä tai kahdessa kohdassa reitti menisikin tunnettujen lintujen muuttoreittien alueella.

Kaiketi nyt on taukoa ulkopoliittisista syistä tai sitten ohjelmoidaan uusia maalityyppejä kuten esimerkiksi se lentokoulu ja lentokentät hiljattain.

Tai tällaisiin kohteisiin vähän likempänä.


Ei ole ilmeisesti ensimmäinen isku tuohon kohteeseen, jotain tärkeää siellä on joka halutaan pois pelistä.


Ryssä se sijaan on kokeillut taas vähän suuremmalla määrällä puikkoja sekä Shahedeja.

 
Viimeksi muokattu:
Viimeksi eilen oli kymppi uutisissa reportteri Kiovassa haastattelemassa väkeä kansanedustajasta parin ex-sotilaan kautta kadunmieheen. Yksi sanoo että kaikki pitäisi käskeä mukaan talkoisiin, osa että vapaaehtoisesti ja kansanedustaja että rahalla pitäisi houkutella. Fakta nyt kumminkin uutisten mukaan on se ettei vapaaehtoisia enää tule ja miehistä on rintamalla pula.

Täällä ainakin käsketään ja osallistumisprosentti on sen mukainen, niin rauhan kuin sodankin aikana.

Taitaa korruptoituneissa maissa raha olla se millä porukkaa saadaan sotimaan. En tiedä, mutta epäilen että Suomea ja Ukrainaa ei voi aivan täysin verrata. Varmaan sielläkin pakottamalla onnistuu, mutta aiheuttaako enempi ongelmia? Jos miettii asian niin että köyhät ja omasta mielestä epäoikeudenmukaisuutta kokeneet eivät ole valmiita uhraamaan omaa henkeä muiden vuoksi ilman että siitä hyötyvät niin riittävä korvaus voisi olla se mikä motivoi. Mutta tämä taas maksaa ja jostain pitäisi rahat repiä.. Eikös ryssän puolella suurin osa ole sotimassa rahan takia? Jos sattuu selviämään hengissä niin olet tienannut rahat mitä et tulisi koskaan saamaan normi töillä. Taitaa siellä jäädä palkkoja maksamatta jonkin verran, mutta ilmeisesti myös maksavat osalle kun homma edelleen toimii.
 
Vilkaisin myös Pakkotoisto.comin ketjua aiheesta, ja tähän verrattuna siellä lähinnä suljetun osaston potilaat kilpailivat kenen omalla ulosteella tehty sormivärityö on hienoin ja pitäisi laittaa kunniapaikalle kumikopin seinälle.

Tartuin tähän vanhaan viestiin, kun Pakkis on mainittu. Pakkotoisto.comin ylläpitäjä Mike Siren oli ainakin sodan alussa sitä mieltä, että Venäjä ei uhkaa ketään, eikä ole kuin valtaamassa Itä-Ukrainaa. Noh, hänellä on kärkkäät mielipiteet asiasta kuin asiasta, ja yleensä hän myös vastarannan kiiski näissä isoissa jutuissa, kuten sodat, korona jne.

Pakkiksella on myös muutama nimimerkki, jotka selvästi tukevat Venäjän narratiivia - ja yllättäen olivat aktiivisia koronarokotteiden vastustajiakin. Eli näitä "itsenäisiä ajattelijoita".
 
Kerrassaan upea tämä rauhansuunnitelma. Ryssä saa pitää Krimin + Itä-Ukrainan. Ja Ukrainalle ei ole luvassa eikä tiedossa läntistä integraatiota. Eli paluu ryssän vasallivaltioksi.



Useimmat Washington Postille kertoneet henkilöt esiintyvät jutussa nimettöminä. Hän kertovat lehdelle Trumpin sanoneen kaikille yksityisesti, että sota voisi loppua, jos Ukraina painoste luovuttaa Venäjälle jonnekin maata. Trumpin mielestä osalle ukrainalaisista liittymisestä Venäjään olisi ”okei”.

Trumpilla on mielessä Krimin luovuttaminen Venäjälle sairausti, samoin kuin Itä-Ukrainan. Sopimukseen liittyisi, että Ukraina ei enää hakisi Naton jäsenyyttä.
Ju vois sanoo tolle kuminaamalle saman,loppuu meksikon rajan luvatonliikenne kun jenkit liitetään meksikoon🤷‍♂️
 
Pitkään tätä seuranneena ensimmäinen kommenti tuohon sotilaiden riittämiseen kun vapaaehtoiset on jo rintamalla. Eli jos tilanne tulisi Suomessa ajankohtaiseksi niin varmaan paras olisi ottaa kaikki sisään heti alusta ja lähettää sitten tarpeettomat jonkinlaiseen siviili-harjoitus sykliin. Ideana sitoa ihmiset henkisesti ja myös konkreettisesti yksiköihin, josta sitten tarpeen mukaan syötetään yksiköihin / perustetaan uusia yksiköitä. Tällöin homma rullaisi parhaassa tapauksessa vaikka kk-tason viikonloppuharjoituksilla. Tuosta Ukrainan tilanteesta en oikein osaa sanoa - jotenkin tuntuu että varmaan tekevät kuitenkin parhaansa ja täältä voidaan varmaan jeesata parhaiten aseilla/rahalla.
 
Ilmainen on ainoa vaihtoehto rahaa ei ole. Voi miettiä suomen kohdalle jos oltaisiin täydessä sodassa ryssää vastaan? Miten hankittaisiin valtavat määrät aseita kun rauhanajan hankinnatkin tekee tiukkaa? Velalla toki jos joku antaa lainaa. Oikeasti luotetaan siihen että Natolta saa.
Niin ja on tämä pohjimmiltaan muutakin kuin Ukrainan ja ryssän mittelö. Kyllä se vielä selviää, vähän karumman kautta, jos eskalaatio pelossa ja rahaa säästellessä annetaan ryssän voittaa ja päästetään ne lataamaan akkuja kiinan suojiin.
 
Tartuin tähän vanhaan viestiin, kun Pakkis on mainittu. Pakkotoisto.comin ylläpitäjä Mike Siren oli ainakin sodan alussa sitä mieltä, että Venäjä ei uhkaa ketään, eikä ole kuin valtaamassa Itä-Ukrainaa. Noh, hänellä on kärkkäät mielipiteet asiasta kuin asiasta, ja yleensä hän myös vastarannan kiiski näissä isoissa jutuissa, kuten sodat, korona jne.

Pakkiksella on myös muutama nimimerkki, jotka selvästi tukevat Venäjän narratiivia - ja yllättäen olivat aktiivisia koronarokotteiden vastustajiakin. Eli näitä "itsenäisiä ajattelijoita".
Joo, tuo pakkotoisto.com on kyllä yhden sortin sekopääfoorumi. Minulla loppu lukeminen sen jälkeen, kun yksi sankari uhosi raiskaavansa panssarivaunun. Hemmetin pervot :(
 
Stubb kertoi, että häntä huolettaa se, että Putinilla on ”resursseja ja sotilaallista toimintakykyä vielä kahdeksi vuodeksi”.

- Palstalla on siis jälleen oltu oikeassa, kun tasavallan parhaiten informoitu mies vahvistaa.

On kyllä sitten kun tuo pari vuotta on kulunut, mielenkiintoista seurata kuinka ryssä romahtaa, kun siellä huomataan, että konventionaalinen sodankäyntikyky on tuhlattu + mieletön määrä örkkejä laitettu kylmäksi + ryssän talous nussittu pilalle tällä sodalla ja pakotteilla ja ryssille ei ole kuin alamäkeä luvassa vuosikymmeniksi.
 
Verh'ovna Rada hyväksyi uuden mobilisaatiolain 283 enemmistöäänellä.

KYIV, April 11 (Reuters) - Ukraine's parliament passed a bill on Thursday to overhaul the rules governing how the military mobilises civilians into its ranks as the war rages on with no end in sight.

The legislation, which must be signed by President Volodymyr Zelenskiy before it becomes law, is seen as crucial for Ukraine to address what military analysts say are major manpower problems as it fights a better armed and larger foe.

The bill was passed in its final reading with a majority of 283 votes after months of deliberations, Yaroslav Zhelezniak, a lawmaker for the Holos party, wrote on the Telegram messaging app.

A full, final text with all the amendments was not immediately published on the parliament's websites.

It was clear the bill sets no limit for the length of time that mobilised soldiers have to serve during the war, a highly sensitive issue for the many thousands of people who joined the army when Russia's launched its full-scale invasion.

Loput maksumuurin takana.
 
Tämä viesti ilman mitään todellista sisältöä. Mutta että ottaa päähän tuo jenkkien tilanne !

Ei sitten saanut UK:n konservatiivi ulkoministeri James Cameronkaan taottua järkeä sinne magan päähän. Kävi kyllä Trumpit ja Moskovan Miken läpi.

Ei tätä ymmärrä, ei kestä eikä jaksa. V..ttu mikä tilanne.
 
Stubb kertoi, että häntä huolettaa se, että Putinilla on ”resursseja ja sotilaallista toimintakykyä vielä kahdeksi vuodeksi”.

- Palstalla on siis jälleen oltu oikeassa, kun tasavallan parhaiten informoitu mies vahvistaa.

Budanovin puoli vuotta sitten antaman arvion mukaan ryssän sotilaallista kykyä riittää kahdeksi vuodeksi, eli nyt se 1,5 vuotta jäljellä. Romahdus tulee asteittain, aselaji ja ammustyyppi kerrallaan, ei yhdellä kertaa. Ja kun yksi kyky loppuu, muut kuluvat sen jälkeen nopeammin.
 
Budanovin puoli vuotta sitten antaman arvion mukaan ryssän sotilaallista kykyä riittää kahdeksi vuodeksi, eli nyt se 1,5 vuotta jäljellä. Romahdus tulee asteittain, aselaji ja ammustyyppi kerrallaan, ei yhdellä kertaa. Ja kun yksi kyky loppuu, muut kuluvat sen jälkeen nopeammin.
Paitsi, tuossa on tapahtunut sellainen muutos, että venäjän on kiihdyttänyt sotatoimia valtavasti viimeisen puolen vuoden aikana. Joten todellisuudessa tilanne on huomattavasti ”heikompi”. Edelleen olen sitä mieltä, että tuo romahdus tullaan näkemään viimeistään puolen vuoden sisään. Tiettyjen aselajien puutosten kompensointi on jo mielestäni alkanut.

Ja tärkein kysymys edelleen on se, että päästääkö putin armeijan romahtamaan, vai tullaanko näkemään hallittu vetäytyminen. Mutta, nyt lännen täytyy pitää pää kylmänä ja varmistaa Ukrainan tuki loppuun asti.
 
Tämä viesti ilman mitään todellista sisältöä. Mutta että ottaa päähän tuo jenkkien tilanne !

Ei sitten saanut UK:n konservatiivi ulkoministeri James Cameronkaan taottua järkeä sinne magan päähän. Kävi kyllä Trumpit ja Moskovan Miken läpi.

Ei tätä ymmärrä, ei kestä eikä jaksa. V..ttu mikä tilanne.

MAGA-porukan vaikutusvalta ja venkoilu alkaa olla huolestuttavaa. Mitä nyt olen jotain ääripään edustajien kommentteja lukenut, niin heidän mielestä Venäjä ja Putin ovat hyviä, koska Venäjällä ei ole woketusta, LGBQT(tai miten se kirjoitetaankaan)-menoa ja Putin on vahva johtaja. Pari päivää sitten hörhösiiven kongressiedustaja Marjorie Taylor Green ilmoitti Ukraina sotivan kristinuskoa vastaan. Samaan porukkaan uppoaa väitteet siitä, että Ukraina on satanistis-pedofilistisen kultin johtama.
 
Back
Top