Ukrainan konflikti/sota

Sitä ` hinaajaa` haastateltiin telkkarissa. Hän sanoi että venäläisten seiloreitten kovat otteet ovat kovasti mieleen. Sori, vapaata ja pari kaljaa alla....
 
On tässä positiivisiakin asioita kun Venäjä "näyttää todelliset karvansa". 2014 pakotteiden alkamisen aikaan täällä itkettiin kuinka paljon vinti kärsii kun Venäjä on tärkeä kauppakumppani. Sittemmin yllätys yllätys Venäjän osuus onkin laskenut paljon. On aivan helvetin hieno asia että ryssälä ei ole enää niin tärkeä kauppakumppani kuin ennen.
 
Jenkkien LNG on ehkä fiksumpi kohde kuin Kiina.
Kirjoitettiin ehkä aidasta ja seipäästä. Tarkoitin että Eurooppa voisi lopettaa kaasun oston Venäjältä, jolloin rahavirta Venäjälle heikkenee. Saksan ydinvoimalat pitää saada ensin käyntiin. Muutama vuosi sitten Kiina ja Venäjä tekivät kaasudiilin jonka mukaan Venäjä rakentaa (ja maksaa) putken sinne. Hintaa haukuttiin paljon heikommaksi mitä Euroopasta saavat. En jaksa kaivaa volyymeja, mutta Kiina ei voi korvata kaasurahan virtaa Euroopasta.
 
"Palkataan" Johan Bäkman puhujaksi Venäjän ystävien tilaisuuteen kunnon palkkioporkkanalla. Tapahtumapaikkana Härmän häjy lauantai-iltana. Katsotaan onko tarpeeksi tyhmä ilmaantuakseen omiin hautajaisiinsa :D
Kerro vaan sopivalla varoitusajalla, niin poikkean visiitillä HHssä katsomaan ko. tilaisuuden itse kun satun 5 km päässä asumaan.
 
Varmaankin niiden naamioverkkojen alla on hyvä rauhassa purkaa laivoista kaikkea jännää tarkasteltavaksi.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: PSS
Mielenkiintoista tämä nykyajan sodankäynti, kun merisaartoa toteutetaan ajamalla päin ja ampumalla vähän kevyemmillä aseilla. Ja ihan tarkoituksella, koska näin estetään vastustajan eskalaatio.

Minä en allekirjoita sitä, että Ukraina pelkästään pehmoilee koska ei ole valmis käyttämään voimaa. Ukraina vaan on niin onnettoman heikko, että jokainen eskalaatio päättyisi sen kannalta täyteen katastrofiin. Sodi siinä sitten.

Ehkä enää ei tälläkään palstalla niin ihmetytä Merivoimien puheet meriliikenteen suojaamisesta. On paljon muitakin uhkia kuin hypersooniset ohjukset ja sukellusveneistä ammutut torpedot. Venäjä käyttäytyisi eri tavalla, jos Ukrainalla olisi viedä paikan päälle kunnon kalustoa jolla aiheuttaa venäläisille tuntuvat tappiot.

Ukrainalla on mm. Krivak-lkan fregatti, mutta pieniä on silakat joulukaloiksi.

Jonkinlainen ratkaisu Ukrainan on tilanteeseen löydettävä. Vaikka sitten korkean riskin malli jossa uhitteleville ryssille laitetaan kova kovaa vastaan ja nenä vereen. Aloite on saatava ja vaikka kovienkin tappioiden uhalla pakotettava Venäjä joko avoimeen sotaan, tai perääntymään ainakin nykyisestä jatkuvan matalan intensiteetin kriisistä jota Putin kiristää aina tarvittaessa ja vie Ukrainalta vähän lisää.
 
Ei jumalauta näitä idiootteja, julkisella foorumilla uhkaillaan toisen henkeä:poop:

Taidat oikeasti olla aika yksinkertainen tapaus?:sneaky:
Rauhoitetaanpa tämä kulmapöytä.

@Leaderwolf tyyli ei ainakaan tänne vaikuta miltään laittomuuksiin kehottavalta.

Vitsi ymmärrettävästi saattaa olla hivenen karkea henkilöön vietynä, eikä välttämättä täytä onnistuneen huumorin laatuvaatimuksia siltä osin. Ydin aukenee kuitenkin paremmin, kun tuntee lyhyen kaskun kaverista, joka arvosteli paikallisten painijoiden seksuaalista suuntausta kyseisessä soittoruokalassa.

Ylipäänsä mikään vitsi ei kuitenkaan ole hauska selitettynä. Siksi ehdotankin että jokainen kelaa kaulan sisään ja jatkaa kylmästi eteenpäin.

Nyt ystävällisesti eteenpäin. En kehota uudelleen.
 
Sitä voi miettiä olisiko Ukrainan parempi eskaloida kriisiä vai antaa tuon syövän jatkua vuodesta toiseen?
Kriisiyttämällä tuon pakotetaan EU ja USA tekemään jotain eikä vain antamaan lausuntoja...:unsure:
 
Ukraina ei taatusti liiemmin halua eskaloida, mutta kyllä he voisivat edes taistella, jos ollaan kaappaamassa. Vai tarvitaanko vapaaehtoiset äijänkuvatukset merellekin partioimaan?

Raitasalo on mielestäni täysin oikeassa siinä, että Venäjä hakee selkkauksella itselleen edullista asetelmaa, jossa se voi hallita meriliikennettä Asovanmerellä. Venäjä miehitti merialueen lounaispuolella sijaitsevan Krimin niemimaan keväällä 2014. Se hallinnoi Kertšinsalmen molempia rantoja sekä jo ennestään alueita Asovanmeren itäpuolella.

Ukrainaa on estetty käyttämästä omaa aluettaan Kertšinsalmen läpi. Venäjällä on selkeä sotilaallinen ylivoima.
 
Viimeksi muokattu:
Ne Perry-fregatit tulisivat varmasti tarpeeseen. Jotenkin tuntuu myös, että muunkinlainen aseapu Ukrainalle tulee kiihtymään lähiaikoina.
 
Back
Top