Ukrainan kriisin seuraukset Suomessa

Kannattaa muistaa seuraava: erilaisten pakotteiden lista voi olla piiiiitkä, tosi pitkä. Mikä on se viimeinen pakote, jota useimmat eivät halua nähdä? Niimpä. Pakotteet ovat sitä pehmeää ja joustavaa voimaa, vaikka sille hymähdelläänkin. Pitäisikö siis jättää pakotearsenaali pakkiin ja panna panssarilautat ja reaktiopommittajat saman tien liikkeelle? Minusta ei.

Venäjän ekspansiiviset toimet aiheuttavat tilanteen, johon on pakko reagoida jotenkin. Kyllä menettelytapa on oikea, erityisesti, koska Länsi-Euroopalla ei ole operatiivisesti valmista työkalua alkaa pyssysille. Vain amerikkalaisia Venäjä pelkää, tämä on parasta uskoa.
 
Miksihän tuo finanssikuristus ei kiinnostanut, jos se olisi niin tehokas. Olisiko siinä köyhtynyt sitten se pyramidin yläprosentti?

Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Tiukemmat ja nopeammat pakotteet Venäjää vastaan olisivat voineet nopeuttaa Ukrainan kriisin ratkaisua. Suomen teollisuuden etuja Venäjällä ajavan East officen toimitusjohtaja Raimo Valon mukaan Euroopan unionin jahkailu pakotteiden kanssa on antanut venäläisille mielikuvan EU:n hajanaisuudesta ja heikkoudesta.

– Venäläiset arvostavat vahvuutta huomattavasti enemmän kuin heikkoutta. EU:n sanktiopolitiikka ei ole ollut uskottavaa. Siinä mielessä voisi kuvitella, että nopeampi ja tehokkaampi toiminta olisi tuottanut nopeampia tuloksia, East officen toimitusjohtaja Raimo Valo sanoo.

Finanssialan pakotteilla huomattava vaikutus
Valolla on pitkä kokemus Venäjältä Handelsbankenin Venäjän johtajana ja sijoittajana. Hänen mukaansa EU:n suunnittelemilla Venäjän finanssisektoriin kohdistuvilla pakotteilla olisi vakavia seurauksia Venäjän taloudelle.

– Pakotteet näkyisivät nopeasti Venäjällä rahan saatavuudessa ja hinnassa. Uskonkin, että tämän tyyppiset pakotteet olisivat huomattavasti tehokkaampia kuin tähän mennessä käytetyt, Valo sanoo.

Rahan saatavuuden heikentyessä venäläiset yritykset joutuisivat lykkäämään tai luopumaan investoinneistaan.

Finanssialan pakotteet saattaisivat myös aiheuttaa Venäjän luottoluokituksen alentumisen, jonka seurauksena kansainvälisten institutionaalisten sijoittajien olisi sijoitussääntöjensä vuoksi pakko myydä venäläisiä arvopapereitaan.

Suomenkin kauppa kärsisi
Finanssialan pakotteet eivät iskisi suoraan Suomen Venäjän kauppaan. Niiden vaikutus tuntuisi kuitenkin Venäjän kyvyssä rahoittaa tuontiaan Suomesta.

- Vientikauppaa tämä haittaisi ainakin lyhyellä tähtäimellä. Se purisi ensimmäisenä varsinkin investointihyödykkeiden kauppaan, jos venäläiset pankit eivät saisi valuuttalainoja, Valo sanoo.

Valon mukaan Venäjä voi paikata läntisen rahoituksen vaikeutumista käyttämällä valtion valuuttavarantoaan finanssisektorin tukemiseen.

- Se on kuitenkin kallista ja hankalaa. Luulen, että se on varsin epätoivottua Kremlinkin mielestä, Raimo Valo sanoo.


http://yle.fi/uutiset/suomen_teolli...ittanyt_ukrainan_kriisia/7376863?ref=leiki-uu
 
Joku edes jotain kyseenalaistaa puolustuspolitiikassamme Ukrainan tapahtumien jälkeen...


Varuskuntien lakkautukset uudelleen syyniin?

Kotimaa Julkaistu 07.09.2014 09:22 13
Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja haluaisi ottaa varuskuntien lakkautuspäätökset uudelleen pohdittavaksi.

Valiokunnan puheenjohtaja, perussuomalaisten Jussi Niinistö arvioi, että esimerkiksi Pohjois-Karjalan prikaatia ei olisi lakkautettu tämän hetken kansainvälisessä tilanteessa.

Niinistön mukaan varuskunnista keskustellaan, jos perussuomalaiset ovat seuraavassa hallituksessa.

-- Ylläpito poistanut mainoksen --

– Tarvittaessa me tulemme kyllä tarkastelemaan tätä varuskuntakenttää uudestaan, toimiiko ja pelittääkö tämä puolustusvoimauudistus. Suomessa ei ole perustettu varuskuntia vuosikymmeniin mutta en pidä mahdottomana, että tulevaisuudessa vielä niin tehdään.

Niinistö korostaa alueellisten varuskuntien merkitystä myös maanpuolustustahdon ylläpitäjinä.
 
Last edited by a moderator:

Bätmänin/hengenheimolaisten tuotoksia? Tosin ainakin allekirjoittajista moni on huumormielellä liikkeellä:

  • Tamara Koltun - United States
  • Per Saukko - Sweden
  • Heidi Siano - Italy
  • sascha richter - Germany
  • Spede Pasanen - Antigua and Barbuda
  • Aaapuva Mies - Central African Republic
  • Sam Gruden - Canada
  • En oo Hääppönen - Argentina
 
Yksi mahdollinen tulevaisuus suomen ja venäjän rajojen kaatamiseksi ihmisten mielissä.. Tehdäänkö se jääkiekon keinoin. Harri myi Jokerit. Nyt Jokerifanit seuraavat kotijoukkueensa pelejä pitkin rakasta ja tuttua venäjän maata. Siitä tulee kuin toinen kotimaa. Tai samaahan me oikeestaan ollaan,kun tarpeeksi kauan pelattu. Kuka joukkue lähtee seuraavaksi? Missä vaiheessa yhdistetään Sm-liiga ja venäjän liigaan. Kun näin tapahtuu on peli jo menetetty.
 
Back
Top