Bodyguard kirjoitti:Mun tietoni ovat tietty "aatamin aikuisia", mutta muistelisin, että aikanaan KTR:iin kuului orgaanisesti Tykistöryhmän Johtoelin ( pari jaosta, viestiä ja jotain muuta ). Silloisen määritelmän mukaan tykistöryhmä muodostui 2-4 patteristosta, eli KTR oli tykistöryhmän runko ja sitä voitiin siis vahvistaa 1-2 erillisellä tai toisesta KTR:stä otetulla patteristolla. Tuo 4 patteristoa oli ilmeisesti se maksimi, minkä se tykistöryhmän johtoelin pystyi hallitsemaan.
Tuo tykistöryhmän johtoelin oli siis suoraan KTR:in komentajan käytettävissä ja hoiti hänen tarvitsemansa yhteydenpidon yms. Tykistöryhmään johti siis KTR:n komentaja. KTR yksinäänkin muodosti tykistöryhmän.
Mun mielestä täällä ei tarvitsisi määritellä vakiintuneita sotilaallisia termejä, koska ne on jo määritelty PV:n toimesta. Vahvistus, vahvistettu, ym. ym., ovat juurikin näitä PV:n käyttämiä ja heidän itselleen määrittelemiä termejä. Jossain muussa yhteydessä ne voivat tarkoittaa jotain muuta. Jokaisella alalla on omat terminsä, eikä niitä kannata alkaa kaivella sen enempää.
Kyseessä ei ollut terminologian uudelleen määrittely, vaan olemassa olevan terminoligan sisällön käsittely.
Johtoajatuksena oli kääntää tykistön termejä jalkaväeksi patteristosta pataljoonaan ja patterista komppaniaan.
Jos nyt siis pannaan suoraksi samalla tavallan niin yleisesti ottaen tykistöryhmä voisi olla patteristolla tai kahdella vahvistettu kenttätykistörykmentti olettaen jokaisessa kenttätykistörykmentissä olevan enintään kaksi patteristoa orgaanisesti.
Se, että prikaatissa on esikunta- ja viestipataljoona, tarkoittaa, että prikaatissa voi olla enemmän kuin kolme pataljoonaa eli neljä pataljoonaa tai viisi pataljoonaa tai neljännen pataljoonan ja viidennen pataljoonan tilalla muita joukkoyksiköitä, kuten mekanisoitu taisteluosasto tai kaksi tai mekanisoitu taisteluosasto ja raskas patteristo.