USA:n presidentti ja pressanvaalit

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja JR49
  • Aloitus PVM Aloitus PVM
Daily Mailin kansikuva oli muuten oikein erinomainen:

article-3918258-3A32CE7900000578-463_964x831.jpg
 
Tuomas Enbuske kirjoitti:
Tunnelma Clintonin tilaisuudessa oli yllättävän rauhallinen, toki sisään piti jonottaa ja turvatarkastukset olivat tarkkoja kuin lentokentällä. Oli pommikoiria ja jokainen sisääntulija meni metalinpaljastimen läpi. Tunnelma oli kuin Jehovan todistajien kokouksessa, vaikkakin porukka oli paremmin pukeutunutta. Paikalla oli myös paljon etnisten ja seksuaalisten vähemmistöjen edustajia. Aika paljon kuuli myös vieraita kieliä, mm. norjaa, saksaa ja hollantia.

Kovimmat hurraukset nähtiin, kun taululla esiteltiin tuloksia mustaihoisten ja latinoiden äänestystuloksista. Niissä Hillary voitti ylivoimaisesti.

Selvää sen sijaan oli jo etukäteen, että valkoiset äänestäisivät enemmän Trumpia kuin Clintonia. Mutta kaikkien seksikohujen jälkeen suurimmat buuaukset sai valkoisten naisten äänestyskäyttäytyminen. Vain 44% äänesti Clintonia, 50% Trumpia. Ja tämä siis kaikkien Trumpin raiskausepäilyjen ja kuukautis- ja kourimispuheiden jälkeen.
http://blogit.iltalehti.fi/tuomas-e...utta-pelastus-on-kaikkien-vihaama-byrokratia/
 
Kommentti: Ja miten ihmeessä tämä selitetään lapsille?

Anu Leena KoskinenAamulehti

Herätys oli karu. Valeista, sovinismista ja rasismista kiinni jäänyt mies on tästä keskiviikkoaamusta maailman vaikutusvaltaisin ihminen.

– Äiti, miksi se nainen ei voittanutkaan? 9-vuotias lapseni kysyi aamupalapöydässä.

Niin miksi? On tässä lapsillekin selittämistä. Yhtäkkiä kaikki arvot, joihin olen uskonut, tuntuivat ennen näkemättömän likaisen kampanjan jälkeen tyhjiltä.

Koska oikeus voittaa? Koska rehellisyys maan perii? Koska pätevyys ja kokemus palkitaan ennen pitkää? Koska naisilla ja miehillä on samat mahdollisuudet elämässä? Koska ystävällisyys palaa itselle takaisin?

Ei. Yhdysvaltain presidentiksi pääsee näköjään myös kiusaamalla, olemalla härski, lupaamalla liikoja taloudesta, uhkailemalla ja kukkoilemalla.

Trump esiintyi sovinnollisena voittopuheessaan, mutta ei se oikeassa elämässäkään niin mene. Että ensin suututtaa ja sitten pyytää luottamaan. Ettei hallitse omia tunteitaan, mutta pyytää muilta ymmärrystä eikä pyydä anteeksi.

Pätevyydellä, rehellisyydellä, tasa-arvolla, hyvillä tavoilla, muiden huomioon ottamisella tai kansainvälisyydellä ei tunnu tänään olevan väliä. Kaikella sillä, mitä sitä yrittää opettaa omille lapsilleen, että elämässä tarvitsee.

Mutta en vastannut lapselleni niinkään. Yritin löytää rehellisen vastauksen.

– Se mies voitti, koska enemmistö amerikkalaisista ei vain vaaleissa tykännyt siitä naisesta.


Toivo on parempi kuin ahdistus. Rakkaus on parempi kuin viha. Tulevaisuuden usko on parempi kuin epätoivo.

Niillä ei ehkä voita aina. Mutta nukkuu yönsä paremmin.


http://www.aamulehti.fi/maailma/kommentti-ja-miten-ihmeessa-tama-selitetaan-lapsille
 
Kaikkea muutakin äänestettiin tuossa samalla:

https://www.theguardian.com/us-news...sults-live-marijuana-death-penalty-healthcare

California voters have approved recreational marijuana, a huge victory in the fight for cannabis legalization, paving the way for the largest commercial pot market in the US.

Massachusetts also voted for recreational pot, extending legal weed from coast to coast.

Nevada became the third state to approve a recreational cannabis law, making the west an even stronger region for marijuana sales.

Muutama muu osavaltio laillisti lääketieteellisen marihuanan.

Sitten lisää:

Oklahoma passed a measure to reaffirm the state’s commitment to the death penalty after the state attorney general suspended executions last year.

Nebraska voters passed an unusual ballot measure to reinstate the death penalty after state lawmakers repealed it in 2015. The vote is a big loss for opponents of capital punishment given that Nebraska was the first conservative state to repeal the death penalty in more than 40 years.

Aseiden omistajille tuli takkiin 3 osavaltiossa.

 
  • Tykkää
Reactions: TT
...
Pilven hopeareunus on, että Trumpin voitto pakottaa Euroopan maat lisäämään panostusta puolustukseen. Edelleenkään, ei koske Suomea kuin välillisesti sitten joskus.

Tätä pidän itsekin hyvänä asiana, jos/kun USA vähentää sotilaallista voimaansa Euroopassa. Liian kauan on moni ollut vapaamatkustaja, kun puolustus on ulkoistettu jenkeille. Erityisesti Saksan pitäisi ehdottomasti nostaa profiiliaan sotilaallisena voimana. Taloudellisesti tekee valtavaa ylijäämää joka olisi nyt syytä edes osaksi valjastaa eurooppalaiseen turvallisuuteen. Samoin Ruotsilla olisi varaa reippaasti korottaa puolustuskykyään.

USA:n jättämän sotilaallisen tyhjiön Euroopassa soisi täyttyvän sisältäpäin..
 
Elämme aikoja.

Marko Hamilo
2 hrs ·
"KYSYMYS on kuitenkin isommista asioista kuin Trumpista ja Clintonista. Länsimaisten yhteiskuntien pohjavirroissa on nyt tapahtumassa jotain sellaista, mitä perinteiset asiantuntijat eivät kunnolla ymmärrä.

Auktoriteetit ja instituutiot horjuvat. Vihainen kansa vaatii oikeuksiaan. Olemme isojen myllerrysten äärellä."

Niin, mehän kerroimme sen kirjassamme Mitä mieltä Suomessa saa olla. Sama kaava kaikissa länsimaissa.

1. Utopia (monikulttuurisuus, yhteisvaluutta, globalismi, arabikevät, you name it) saa hegemonisen aseman, eikä kritiikkiä sitä kohtaan sovi esittää, eikä korjausliikkeitä ymmärretä tehdä.

2. Utopia törmää realiteetteihin suunnilleen samalla tavalla eri maissa.

3. Realistinen vastareaktio utopiaa kohtaan syntyy suunnilleen samanlaisena kaikissa maissa, painottuen konservatismiin mutta joissakin maissa myös populistisin ja marginaalisessa määrin myös ääriajateluun vivahtavin äänenpainoin. Muutos näkyy lähinnä sosiaalisessa mediassa ja uusissa pienissä puolueissa.

4. Utopiaan uskova poliittinen ja mediaeliitti ei osaa lukea peliä vaan kuvittelee reaktion olevan liian nopean edistyksen aiheuttamia ilmavaivoja tai jonkinlaista loiskiehuntaa, Koiviston ja Kekkosen ilmaisuja käyttääkseni. Realistien reaktio leimataan utopistipuolella populismiksi, äärioikeiston päännousuksi, sivistymättömien junttien herravihaksi tai oireeksi taloussuhdanteista.

5. Utopistien vastareaktio ja pilkka vain lisää painetta realistien kattilassa. Kansa jakautuu kahtia suunnilleen samalla tavalla kaikissa maissa. Realistit järjestäytyvät ja saavat aikaan jytkyjä yksi toisensa jälkeen.

6. Haastettu ja joissakin tapauksissa (Brexit, Trump) jopa syrjäytetty eliitti yllättyy kerta toisensa jälkeen, ei edelleenkään osaa lukea peliä ja jatkaa pään työntämistä pensaaseen yhä syvemmälle, kuten kohdassa 4.

7. Politiikka mullistuu eri maissa vaaleista toiseen kuten kohdassa 5.

8. What next? Jatkuuko luuppi 4-5 sisällissotiin vai tuleeko länsi (sen utopistit) järkiinsä?
 

Tuossa "rehellisyys maan perii" oli jotenkin Clintonin puolesta argumentti. No halloo. "Pätevyys" olisi ollut osuva sanavalinta. Yltiöpäisellä rehellisyydellä ei pääse retostelemaan.

En jaksanut kaivella tarkemmin oliko tuo Aamulehden toimituksen linjaa vai vieraskynämäinen kolumni. Toki kolumnistitkin valitaan julkaistavaksi ja niiden jakauma mielenkiintoista tarkasteltavaa.

Julistamillaan kriteereillä mamman olisi kannattanut valita Sanders ja kiukutella tuloksesta jo kuukausia sitten.
 
Pilven hopeareunus on, että Trumpin voitto pakottaa Euroopan maat lisäämään panostusta puolustukseen. Edelleenkään, ei koske Suomea kuin välillisesti sitten joskus.

Entäs se muuri? Vai kirsikanpoimitko Trumpin vaalihötöstä nyt lähinnä sellaisia ehkä-jopa toteutettavissa olevia unelmiasi?

Olisiko tässä vaiheessa fiksua pitää Trumpin vaalihöpötteitä korkeintaan suuntaa-antavina, eikä minään ehdottomina totuuksina?
 
Eikö ne vieläkään saa laskentaa valmiiksi? Vaali ratkennut ja puheet pidetty, mutta vieläkin rötväillään Michiganissa, Arizonassa, Minnesotassa, New Hamsphiressa. Onko virkailijoiden tsemppi hieman lopahtanut?
 
Trumpin voitto oli mahtavin asia koko aikuisen elämäni aikana, jos oman perheeni tapahtumat ulkopuolelle. Suurena Yhdysvaltojen ystävänä uskon että tämä on alku samanlaiselle nousukaudelle kuin Reaganin voitto oli vuonna 1980. Donald Trump oli muuten silloin isänsä Fredin kanssa mukana Reaganin tukijoukoissa organisoimassa Reaganin kampanjaa New Yorkissa.

Upea aamu kertakaikkiaan, Hillaryn puolesta käytännössä kampanjoinut media on lyöty, hollywoodin viihdetähdet myös, ja tavallinen keskiluokkainen kansa on sen luun kurkkuun heille lyönyt.

28934B8800000578-3077773-image-m-11_1431443432798.jpg

Demarit jotka lähtivät washingtoniin Hillaryn voitonjuhliin kokivat saman fiiliksen kuin Ruotsi jääkiekon MM kisoissa - 95 v "den glider in" ..:rolleyes:
 
Entäs se muuri? Vai kirsikanpoimitko Trumpin vaalihötöstä nyt lähinnä sellaisia ehkä-jopa toteutettavissa olevia unelmiasi?

Olisiko tässä vaiheessa fiksua pitää Trumpin vaalihöpötteitä korkeintaan suuntaa-antavina, eikä minään ehdottomina totuuksina?

Miten tuo muuri liittyy Suomeen tai tai Euroopan puolustukseen? Muurin rakentaminen alkaa tod. näköisesti jo ensi vuonna, ja se vaikuttaa tietysti lähinnä Meksikon suunnasta tulevien laittomien maahamuuttajien, huumekauppiaiden ja huumeiden virtaa rajoittamalla.
 
8. What next? Jatkuuko luuppi 4-5 sisällissotiin vai tuleeko länsi (sen utopistit) järkiinsä?
Positiivisempi seuraus murroksesta olisi korruptoituneen edustuksellisen demokratian korvautuminen suoralla demokratialla. Esim. Italiassa protestiäänet kanavoituvat suoraa demokratiaa kannattavalle Viiden tähden liikkeelle (M5S). Suomessa protestiäänet kasautuivat kaksissa vaaleissa persuille, jotka Soinin johdolla pettivät äänestäjät täysin. Seuraava iteraatio voi olla kansanliike, joka pyrkii minimoimaan poliitikoiden, kansanedustajien ja muiden välistävetäjien vallan ja päättämään asioista suoraan, asia kerrallaan.

Toinen, kenties voimakkaampi trendi puskee kohti kansallisvaltioiden hajoamista Euroopassa. Esim. Espanjalla tai Italialla ei ole ketään suurta, ulkoista vihollista, jonka vuoksi maakuntien pitäisi pysyä yhdessä, yhden keskusvallan alaisuudessa. Pienemmissä yksiköissä kansalaisilla on enemmän valtaa omiin asioihinsa ja talous toimii joustavammin. Kaupunkivaltioiden aika Euroopassa kesti paljon, paljon pidempään kuin kansallisvaltiot ovat olleeet olemassa ja oli kulttuurillisestikin vähemmän tasapäistävää. Eurooppa oli paljon vapaampi vielä sata vuotta sitten - passitkin tulivat vasta 1. maailmansodan seurauksena.
 
Miten tuo muuri liittyy Suomeen tai tai Euroopan puolustukseen? Muurin rakentaminen alkaa tod. näköisesti jo ensi vuonna, ja se vaikuttaa tietysti lähinnä Meksikon suunnasta tulevien laittomien maahamuuttajien, huumekauppiaiden ja huumeiden virtaa rajoittamalla.

Ei muuri liitykään, vaan viittasin lähinnä siihen, että Trumpin tämänhetkiset poliittinen setti on lämmintä ilmaa. Vaalisirkusta. Populismia.

Todelliset toimet nähdään aikanaan.

Onko täällä jokin uuspersujen kokoontumisajo, vai mikä helvetti pistää ihmiset uskomaan vaalipuheita noin kirjaimellisesti. Niistä puheista saattaa nähdä hailakan suunnan tulevasta jos hyvä tuuri käy. Ei yhtään enempää eikä yhtään vähempää.
 
Entäs se muuri? Vai kirsikanpoimitko Trumpin vaalihötöstä nyt lähinnä sellaisia ehkä-jopa toteutettavissa olevia unelmiasi?
Missä kohdin sanoin Trumpin toteuttavan kaikki lupauksensa? Projisoit viestiini nyt jotain, mitä siinä ei ollut.

Muurin rakentaminen maksaa USA:lle rahaa, joukkojen vähentäminen Euroopassa säästää rahaa. Jälkimmäinen on helpompi toteuttaa. Toisekseen, Euroopan jälleenvarustautuminen on jo käynnissä oleva trendi (ei koske Suomea).

USA:n ja Meksikon rajalla on jo aitaa pätkittäin. Tuskin kukaan uskoi Trumpin puheita siitä, kuinka hän laittaa Meksikon maksamaa muurin. Jo voitonpuhe antoi viitteitä siitä, että takki tulee kääntymään monessa asiassa, mutta homma tuskin menee kokonaan persuiluksi.
 
Miten tuo muuri liittyy Suomeen tai tai Euroopan puolustukseen? Muurin rakentaminen alkaa tod. näköisesti jo ensi vuonna, ja se vaikuttaa tietysti lähinnä Meksikon suunnasta tulevien laittomien maahamuuttajien, huumekauppiaiden ja huumeiden virtaa rajoittamalla.

Yritin löytää tilastotietoa siitä, tuleeko suurin huumehien virta yksittäisten "muulien" kannossa vai isomman mittakaavan logistiikalla. En vielä löytänyt, mutta oli aika yllättävää että Meksiko ilmeisesti hallitsee Yhdysvaltain markkinoita aika suvereenisti.

Tuo vaatii adblockerin pois päältä:
http://www.businessinsider.com/mexican-cartel-guide-2015-12?r=US&IR=T&IR=T/#the-sinaloa-cartel-1

Tuossa samasta lisää:
http://www.judicialwatch.org/blog/2...xico-cartels-greatest-criminal-threat-to-u-s/

Luulin että syvemmältä etelästä ja sitten Aasiasta (ja Damista ja Venäjältä jalosteita) toimitetaan suoraan mutta ilmeisesti ei?

Onkos tuossa great wallissa kuitenkin sitten pointtia? :confused:
 
Ei muuri liitykään, vaan viittasin lähinnä siihen, että Trumpin tämänhetkiset poliittinen setti on lämmintä ilmaa. Vaalisirkusta. Populismia.

Todelliset toimet nähdään aikanaan.

Onko täällä jokin uuspersujen kokoontumisajo, vai mikä helvetti pistää ihmiset uskomaan vaalipuheita noin kirjaimellisesti. Niistä puheista saattaa nähdä hailakan suunnan tulevasta jos hyvä tuuri käy. Ei yhtään enempää eikä yhtään vähempää.

Viimeksi tänään voittopuheessaan Trump sanoi rakentavansa muurin rajalle. Miksi hän ei sitä tekisi (kongressin tuella tottakai)?

Trumpin kaikki vaalilupaukset ovat täysin toteutettavissa, kyseessä ei ole mikään unelmahöttö vaan ihan oikeat olemassa olevat yksityiskohtaiset toimenpiteet:

https://www.donaldjtrump.com/policies/

Trumpista pitää muistaa se että hän ei ole poliitikko, ja toisin kuin poliitikot hän saa asioita tapahtumaan. Hän on pitänyt aivan uskomattoman määrän vaalitilaisuuksia, jopa 5 vuorokaudessa joista jokainen eri osavaltiossa. Tuollaista määrää ei kestäsi moni kolmikymppinenkään mutta seitsemänkymppinen Trump on tuota tehnyt jo kuukausia. Trump on rakennuttanut pilvenpiirtäjiä, bisnesimperiumia jne. Hänellä on mieletöntä draivia tehdä asioita maan hyväksi.
 
Back
Top