Obaman virkaanastujaisissa 2009 porukkaa oli Washingtonin monumentille asti. Trumpilla alue oli rajattu Smithsonian linnan tasalle. Jos Obaman virkaanastujaisissa oli yleisöä 1,7 miljoonaa, niin Trumpilla määrä jäi alle miljoonaan.
Se onkin ollut Trumpin porukalta aika idioottimainen veto väittää, että yleisömäärä olisi ollut ennätyksellisen suuri.
Toisaalta vähintään ihan yhtä idioottimaista on valtamedian tarkoitushakuinen toiminta, jossa laskeskellaan Trumpin yleisön määrää reilusti ennen tilaisuuden alkua (varsinkin kun asiaan liittyen on huomautettu, että väki pääsi Trumpin tilaisuuteen hitaammin, koska turvatoimia oli ennestään tiukennettu). Aiemmin ketjuun linkattu CNN:n gigapixelin kuva, joka on otettu silloin, kun Trump itse on lavalla, näyttää kyllä varsin hyvin, että väkeä on sateisesta säästä huolimatta todella paljon. Toki vähemmän kuin Obaman huippulukemat, mutta silti selvästi enemmän, kuin mitä median eniten levittämä puolityhjää kenttää esittämä kuva antaisi ymmärtää.
Ja mitä merkitystä tällä on? Väkimäärä sinänsä on täysin epäoleellinen juttu. Mutta se on aika ongelmallista, jos isohko osa valtamediasta näyttää käyvän vielä vaalienkin jälkeen tarkoitushakuista Trumpin vastaista mustamaalauskampanjaa. Herättää kysymyksiä median puolueettomuudesta ja riippumattomuudesta. Ainakin jossain määrin voisi sanoa, että valtavirran tiedotusvälineiden keskittyminen muutaman suuren toimijan hoiviin näyttäisi johtaneen kovin vinoutuneeseen mediakenttään.
Voisi vielä muistuttaa esimerkiksi siitä, että USA:n vaaleissa noin puolet äänestäjistä (ja valtaosa korkeakoulutetuista valkoisista) äänesti Trumpia. Valtamediassa on tähän nähden erittäin vähän Trumpiin positiivisesti (tai edes asiallisen neutraalisti) suhtautuvia artikkeleita. Valkoiset ovat kuitenkin vielä merkittävin USA:n väestöryhmä. Tavallisesti voisi odottaa, että valtamediasta löytyy sellaistakin uutisointia, joka edustaa tällaisenkin kansanryhmän näkemyksiä.