Uusi taistelijan ase

Gyllis1

Respected Leader
Oletus että 7.62x51=DMR? Suomalaisen tukiampujan kaliiperihan on 7.62x39.
Tuotahan myydään siviileille. Voihan tietysti joku rämemilitian jalkaväkiryhmän tukiampuja tuollaisen ostaa.
Missä kohtaa tuossa sinun lainaamassa lauseessa oli DMR mainittu? Oletko nyt itse ihan sekaisin vai unohtuko sulta lasit? Mutta katso video, ja katso muiden videoita, DMR hyppää siellä ylös nopeasti saatanan trolli. Miksi DMRllä pitää olla SubMoa ase toimintaan? Pystyykö jokainen niistä tuohon tulokseen toistuvasti ja kenttä-olosuhteissa? Onko mielipiteet kielletty tällä foorumilla? Enkö selittänyt ajatuksiani?

Toisin kuin TA, DMR on aina itselataava ase.
No niin, nyt sait sentään jo kirjaimet oikeaan järjestykseen. Vaikeatahan se on kun niitä on peräti kolme kappaletta.
 
Viimeksi muokattu:

ctg

Greatest Leader
No niin, nyt sait sentään jo kirjaimet oikeaan järjestykseen. Vaikeatahan se on kun niitä on peräti kolme kappaletta.

Tuoko on sinun vastaus? Pelkkää vittuilua. Ei jankkaamista siitä miksi kehityksessä vielä oleva ase pitää olla maailman paras. Ase pystyy toistuvilla laukauksilla vaikuttamaan pään, taikka puolikkaan kokoiseen maaliin taisteluetäisyyksillä. Sinä jankkaat asiasta ilman että selität miksi DMR pitää osua silmämunan kokoiseen maaliin toistuvilla laukauksilla taisteluetäisyyksillä. Taikka edes yrität ymmärtää miksi ko ase ei pysty parempaan.

Ehkä sua niinkuin muita vituttaa kun mä lähdin selittämättä juuri yhtään enempää. Vastaus on ylempänä. Jatkuva kinaaminen ilman ymmärtämistä taikka selittämistä.

Miksi siinä on tarkkuusongelmia? Ehkä siinä on aivan sama ongelma pesän kanssa kuin G36lla, ehkä siinä on ongelmia tekovaiheessa, ehkä se piipun päällä oleva liikkuva massa aiheuttaa voimia mitkä vaikeuttaa tarkuutta, ehkä koko piippu ja siihen liitetty kannu eivät vain toimi hyvin yhteen TA tilanteissa ja iskemät siirtyy liikaa. TAt käyttää pulttilukkoja DMRt käyttää itselataavia toimintaan.

Voi tietenkin olla tilanteita missä TTA käyttää pulttilukko TAt silmämunan puhkomiseen, mutta siinä tilanteessa hän on TA ei TTA.
 

Vääpeli

Respected Leader
Ööö ei. Spol puolella on yleensä TTA ne käyttää paljon pulttilukkoja. Tosin se johtuu kyllä ihan pers aukisuudesta, kun ei ole puolareita.
Ja TA:kin voi käyttää puolaria, esim Barret 50 cal.
Eli aseen toimintatapa ei aina rajaa asetta vain tietylle käyttäjäryhmälle.
HK 417 odotellessa..... :D
Missähän Dragut seikkailee, vai joko ne odottaa jossain varaston perällä hylkyyn menoa....
 

ctg

Greatest Leader
Ja TA:kin voi käyttää puolaria, esim Barret 50 cal.

No, voi tietenkin mutta tuskin heidän kohteena on silloin elävä maali. Tai jos on, niin se kohde on suojattu niin hyvin että muulla ei pysty. Miksi TA kisoissa ei ole kohdetta suojattuna ja piilotettuna panssarin taakse vaikka homma on tiedetty sitten ensimmäisen maailmanpalon? Miksi se aina simuloi tilannetta missä kohde on kaukana taikka se on pieni?
 

Kapiainen

Respected Leader
No joo, eihän se toimintatapa ainakaan tässä asiassa rajaa asetta pois. Toki tarkka-ammunnassakin erilaisten välineiden käyttötavoissa on eroja. Pulttilukon ja puolarin käyttötapa/käyttäjä/toimintaympäristö jne on vähän eri. Puolarille on kyllä ehdottomasti tarkka-ammuntakäyttöä siinä kuin pulttilukollekin. Molemmille on ehdottomasti tarpeensa ja käyttäjänsä.
Draguja en henk.koht kyllä kaipaa pätkääkään. Yhtäkään aidosti tarkkaa ja hyvin käyvää Dragua en ole käsissäni pidellyt, eikä meillä edes ole siihen sopivaa ampumatarvikettakaan. Optiikkakin kuuluu asemuseoon aktiivikäytön sijaan. Jos voisin päättää, niin myisin olemassa olevat Dragut sellaista haluaville siviilimarkkinoille edulliseen hintaan.
 

Benelli

Respected Leader
No, voi tietenkin mutta tuskin heidän kohteena on silloin elävä maali. Tai jos on, niin se kohde on suojattu niin hyvin että muulla ei pysty. Miksi TA kisoissa ei ole kohdetta suojattuna ja piilotettuna panssarin taakse vaikka homma on tiedetty sitten ensimmäisen maailmanpalon? Miksi se aina simuloi tilannetta missä kohde on kaukana taikka se on pieni?
Voi kuule se ei ole mitenkään harvinaista jos jasteria peitetään lyhyemmillä etäisyyksillä tosin yleensä hiekkasäkeillä mutta myös joskus teräslevyillä. Kukaan tosin ei ole vetänyt suojien läpi mutta sirpaleen pudottama jasteri on jo laskettu osumaksi.
50 kaliperiset ikävä kyllä on harvemmin mukana koska vaara-alue ja voisi tuhota maalilaitteen. Periaatteessa tuo antaisi kilpaetua jos joku vetää suojan läpi mutta kivääri ja ammukset pitäisi myös raahata mukana.
Raskasta TA-kivääriä käyttävä voi vaikuttaa sekä materiaali että henkilömaaliin tarpeen mukaan.
 

ctg

Greatest Leader
.308 Brownellsin retro AR-10. Tekee 100 jaardilla jalkapallon kokoista ympyrää. 200 rantapallon. Sama jatkuu 250 ja 300 jaardin kohdalla. Verrattuna edelliseen tämän retron kanssa tarkkuus ei ole kuten edellä luvattiin. En näe miten modaamatta sillä saa aikaiseksi subMoa kasaa.

Chad väitti että toissa päivänä hän teki MOAn kokoisen kasan neljällä ammuksella, mutta demossa ei kuitenkaan pystynyt samaan. Ehkä kyseessä on alitehoinen ammus, mutta minua ei tuo käynti hirveästi vaikuttanut. Ammusta vaihtamalla 150 gr Federaliin tarkkuus parani hieman 300 jaardin kohdalla, mutta ei kuitenkaan SubMOAa muuten kuin ensimmäisillä laukauksilla.

 

headspace

Kersantti
Yhtäkään aidosti tarkkaa ja hyvin käyvää Dragua en ole käsissäni pidellyt, eikä meillä edes ole siihen sopivaa ampumatarvikettakaan.
Nämä kaksi asiaa ovat naimisissa keskenään - iso osa aseista kykenee "kokemuksia parempaan" suoritukseen, jos aseelle olisi käytössä siihen oikeasti soveltuva patruuna. Toki nykyiselläkin yhdistelmällä päästään "riittävään" suorituskykyyn, sen takia näille aseille ei ole suuremmin mitään tehtykään. Mahdollinen tuleva korvaava tuote onkin sitten ihan oma juttunsa.
 

Vääpeli

Respected Leader
Portugali ostelee reilummin FN tuotteita. Hitto kun saisi itsekin ostella tuolta NSPA:lta... periköön sit palkasta :D
https://www.thefirearmblog.com/blog...sVH3wIEvri9WdJ4O-1rH8FadDwEKkz7UaKmM_7wyqf3bg
Portugal Signs Small Arms Deal with FN
Posted 5 hours ago in Daily News, Machine Guns, MIL/LE, Rifles by Matthew Moss with 13 Comments
Tags: fn, NATO, portugal, small armsFN SCAR and FN40GL (FN Herstal)
On the 20th February, FN Herstal was awarded a ‘major contract’ for rifles, machine guns and grenade launchers by NATO’s Support & Procurement Agency (NSPA) on behalf of the Portuguese Army. The contract is said to be for “5.56mm and 7.62mm NATO caliber FN SCAR assault rifles, FN40GL grenade launchers, MINIMI 5.56 and 7.62 Mk3 light machine guns.”
The NSPA, is the main logistics and procurement agency of NATO and is able to handle and support procurement for member nations. NSPA described the contract as a ‘major milestone’ for the agency. The contract was signed by FN’s sales director and NSPA General Manager.
Follow the The Firearm Blog Daily News Channel


The contract signing delegations (NSPA)
Here’s a short statement from NATO:
“NSPA awarded today a contract to Belgium-based FN Herstal, one of the world’s leading designers and manufacturers of small caliber weapons. This is for the Agency a major contract to produce FN SCAR® assault rifles and FN MINIMI® machine guns as new standard issue weapons for the Portuguese Army’s Sistemas de Combate do Soldado (Dismounted Soldier System) program.
The contract signing was executed by the NSPA General Manager, Mr Peter DOHMEN with Mr. Nicolas de Gottal, Sales Director of FN Herstal Company.
This award follows a competitive tender and a comprehensive technical and commercial evaluation conducted in close cooperation with the Portuguese Army. This high-level signature ceremony was held with NSPA, FN Herstal and Herstal Group top management representatives at NSPA Headquarters in Luxembourg.
The contract includes the manufacture and supply of 5.56mm and 7.62mm NATO caliber FN SCAR® assault rifles, FN40GL grenade launchers, MINIMI® 5.56 and 7.62 Mk3 Tactical light machine guns, and all related accessories.
This award, by its magnitude, is a major milestone for the Agency in the domain of the supply of this type of equipment to the Alliance armed forces.”​
The Portuguese Army’s standard issue service rifle is currently the Heckler & Koch G3 while a variety of LMGs and GPMGs are in service. The exact size of the contract and its worth have not yet been announced but back in November 2017, when details of the procurement for the Portuguese Army’s Sistemas de Combate do Soldado programme were released, the acquisition called for 11,000 5.56x45mm rifles and 300 new 7.62x51mm rifles. As well as 830 5.56x45mm light machine guns and 320 7.62x51mm general purpose machine guns. In 2017 the value of this procurement would be €42.8 million ($50.3 million).
Source
H/T: Valter
 

Pasi Anssi

Alikersantti
Iltasanomissa taas ansiokkaasti muistutetaan Krimin valtauksesta. Pienillä vihreillä miehillä taitaa olla tason III suojat päällä? Tarvittaisiinko uutta a-tarviketta jolla päästäisiin tehokkaaseen vaikuttamiseen ballistisen suojan läpi, vain toimiiko olemassa olevat tarpeeksi hyvin. Epäilen että API:a ei kovin paljon varastosta löydy?

 

Shadowmon

Eversti
Iltasanomissa taas ansiokkaasti muistutetaan Krimin valtauksesta. Pienillä vihreillä miehillä taitaa olla tason III suojat päällä? Tarvittaisiinko uutta a-tarviketta jolla päästäisiin tehokkaaseen vaikuttamiseen ballistisen suojan läpi, vain toimiiko olemassa olevat tarpeeksi hyvin. Epäilen että API:a ei kovin paljon varastosta löydy?
...

5.56 lienee suojia vastaan parempi, mutta onko "perusluoti" tarpeeksi hyvä? Mietin vain tuota skenaariota että keitä siellä vihreitä miehiä on morjestamassa vastassa.
 

Pandahki

Kapteeni
Venäläisillä on oman standardin suoja, NIJ III vastaava on Gost 5, muutamin poikkeuksin, mm. takapuolen deformaatio ja multi-hit standardit on venäläisessä paljon tiukemmat kuin jenkissä.

RKn patruunan suurin synti on alhainen lähtönopeus, joka ei auta panssaria vastaan, mutta pienikaliiperiset antaa sitten periksi muissa kyvyissä. Pöhinä on ollut jo muutaman vuoden 6,5mm ympärillä, joka olisi looginen tasapainoinen kompromissi ominaisuuksiensa osalta. Konekivääreissä siirrytään sitten raskaampaan suuntaan, kuten .338 Norma Magnum.
 
Top