Uusi taistelijan ase

Aika vähissä ovat jenkkienkin rynsesterien takuut, kun katsoo niihin tehtyjen modifikaatioiden ja lisävarusteiden määrää ;)
 
Kyllä ne oikeudet on hyvin rajattu. Et saa tehdä käytännössä mitään. Ehkä hihnan vaihtaa. Kaikki muu on kielletty. Jos ei, niin takuu ja valmistajan vastuu loppuu, mikäli tuunaat. Lakimiehet jatkakoot.

Takuu juttu joo, mutta meillä varmaan hommataan aseet n100vuodeksi eteenpäin. 5vuotta kun malttaa olla räpläämättä niin hyvä tulee.:)
 
Takuu juttu joo, mutta meillä varmaan hommataan aseet n100vuodeksi eteenpäin. 5vuotta kun malttaa olla räpläämättä niin hyvä tulee.:)

Valmistajalla on vastuuta myös takuuajan jälkeen. Ja immateriaalioikeudet keskimäärin ikuisesti.
 
?

Ei kai asemarkkinat nyt niin vetävät maailmalla ole että valmistajilla olisi varaa rajoittaa tuotteen ostajan oikeuksia. Eiköhän tuotteen ostaja saa tehdä aseillensa mitä lystää oli lisenssi tai ei?
Lisenssin ensijainen mahdollistava etu on hallita itse aseen valmistus tai siihen tehtävien osien ja mahdollisten muutosten valmistus. Valmistus ei välttämättä ole kannattavaa jolloin se ostetaan emotehtaalta mutta sitoutuminen aseeseen on turvatumpaa kun lisenssin tinkaa mukaan.
 
Aika vähissä ovat jenkkienkin rynsesterien takuut, kun katsoo niihin tehtyjen modifikaatioiden ja lisävarusteiden määrää ;)

Arska-bisneksessä taitaa olla komponenttien valmistajilla osin ne vastuut, eli alihankkijoilla. M4:n evoluutio mk12 tai mk18 malleiksi on aika kiharainen sukupuu. Slobo-AK -bisneksessä ei tarvita lakimiehiä :D

Lisävarusteiden sopivuus varmistettaneen.
 
Tässä on kyse raskaista aseista, mutta tuo "lisenssi" liittyy tähän: olen kaksi kertaa ollut osallisena tilanteessa, jossa asiakas on halunnut aseen piirustukset ja sittemmin reklamoinut viallisista osista. Toisessa tapauksessa osat oli tehty asiakkaan omalla varikolla, toisessa taas jollain tuntemattomaksi jääneellä alaihankkijalla. Vastauskirjeen kirjoittaminen noihin oli laatujeesusurani hykerryttävimpiä hetkiä;) Asian opetus on, että "lisenssin" tulee sisältää paljon muutakin kuin pelkät valmiiden osien/tuotteen piirustukset; pitää tietää MITEN tulokseen päästään, ref. AUG-lisenssi, jonka joku maa (olisiko ollut Australia?) osti ilman riittävää datapakettia tarvittavan muovin ominaisuuksista ja VM/UM siinä sitten kävi.
 
Käsiaseissa oleellinen tekijä on ”työkalut” ja metallurgia joilla osat valmistetaan. Ei ainoastaan ns konepiirrokset. Tämä on myös useimmiten tekijä jonka vuoksi aseen valmistaminen itse ei ole kannattavaa.
 
Tämmösältä se RK 62M2/M3 voisi näyttää. Tämä on Value Manufacturingin muutosversio.

44898764_362286364338368_7153007168194345467_n.jpg


Lisää kuvia: tässä ja tässä
 
Kysymys pikkaisen aiheesta sivuun: Mitä Intti tekee kuluneille rynkyille joista on luokat hinkattu pilalle jne? Vaihdetaanko piiput vai menevätkö loppuosat varaosiksi?
Noita on kuitenkin käytetty varusmieskoulutuksessa jo yli puoli vuosisataa...
 
  • Tykkää
Reactions: ctg
Näyttää voi kyllä, mutta ulkonäön takia modaaminen ei ole tarkoituksenmukaista. Komealtahan tuo näyttää, mutta samat perusongelmat ovat edelleen olemassa.
62M:stä muuten on jo olemassa M1,M2 ja M3 PV:n toimesta tehtynä :)
Mitäs olet tykännyt kauniin vihreästä versiosta, eli olikos se nyt M3
 
Saatan kysyä sitä, mikä jo pitäisi olla tiedossa, mutta miten nämä variaatiot eroavat toisistaan?
M1 on se mikä on näkynyt paljon mediassa. Optisen tähtäimen jalka, Magpulin teleperä ja pikku pätkä picatinnya kädensuojuksen edessä, lisäksi vielä vaihdin tuunattu. M2 sitten ns kunnollisella kädensuojuksella mihin saa kilkettä enemmän kiinni ja muistaakseni M3 on sitten M2 maalattuna/pinnoitettuna iloisen vihreäksi.

Ai niin, taktinen hihnakin näihin tuli. Sitä en muista/tiedä että onko mallia Millog vai onko jokin kaupallinen
 
Last edited by a moderator:
30-luvulla saamme Sakon kasaamaan arskan kaliberissa 6,5*39.

And we have a winner, case closed!
Ehdit ensin. Tosin vielä voisi säätää, että "Sakon kasaama paras Paska-Arska kaliberissä 6,5x39".
 
Back
Top