Kiimasta en tiedä, mutta onko ilmoitettu paino 3,7 kg paljon vai vähän?Mikä kiima ihmisillä on saada se painavin ase joka listoilta löytyy palveluskäyttöön?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kiimasta en tiedä, mutta onko ilmoitettu paino 3,7 kg paljon vai vähän?Mikä kiima ihmisillä on saada se painavin ase joka listoilta löytyy palveluskäyttöön?
Karhulla toki varmaan varaa kierrättää kamaa parin vuoden välein, etenkin kun Poliisi on muutenkin ostanut aika paljon uutta asetta kai tässä viime vuosien aikana. Varmaan joskus 2000-luvun alussa se meni vielä niin että poliisilla oli pääosin konepistooleja, ja jos tarvittiin rynkkyjä niin sitä varten oli pari RK-62 jossain varastossa. Nyt alkaa olla kohta ihan partioaseena kiväärejä, eikä pelkkiä konepistooleja. SIGin arskoja on ainakin näkynyt, ja jossain raportissa taidettu mainita nimeltä LMT (jolta Viro osti juuri uudet rynkkynsä). Kuvassa SIG MCX, ja poliisin tunnus alarungossa.Jaa, jotenkin muistelin että joskus olisi ollut G36c käytössä, ja SIGin 550 sarjaakin? Mutta ehkä siihen aikaan se arska ei vielä ollutkaan paras!?
Ja miksi nämä haluaisivat tehdä kilpailijan tuotetta? Tuo toimisi ainoastaan sillä tavalla, että PV ostaisi aseen lisenssin (kuten RK:n kanssa tehtiin) ja sitten tehtäisiin valmistussopparit erikseen. Vaan ei taida maailma enää pyöriä noin. Halutaan ostaa suoraan valmis paketti, ei PV:n tarvitse siinä välissä ostaa itselleen lisenssiä pyssyyn ja sitten kilpailuttaa.Sako? Tai vaikkapa Beretta sitten
PaljonKiimasta en tiedä, mutta onko ilmoitettu paino 3,7 kg paljon vai vähän?
.223/5.56 kiväärin tyhjäksi painoksi kyllä, kilpailevat tuotteet ovat järestään 0.8-0.5 kg kepeämpiä ja pitäisihän kivääri vielä varustaakkin jollain optiikalla ja muillakin herkuilla, ja jos ei muuta niin itse ainakin siirtäisin aseen painosta säästetyt grammat suoraan kannettavien ryynien määrään...Kiimasta en tiedä, mutta onko ilmoitettu paino 3,7 kg paljon vai vähän?
Totta tietysti sekin, että jokainen ylimääräinen gramma tuntuu tonnilta joissakin olosuhteissa. Mutta kuitenkin, veikkaan että Beretta ostaa tuon KAR-21 konstruktion, ja tekee kehittäjästään miljonäärin ja sitten itselleen miljardeja. Tai sitten ei..223/5.56 kiväärin tyhjäksi painoksi kyllä, kilpailevat tuotteet ovat järestään 0.8-0.5 kg kepeämpiä ja pitäisihän kivääri vielä varustaakkin jollain optiikalla ja muillakin herkuilla, ja jos ei muuta niin itse ainakin siirtäisin aseen painosta säästetyt grammat suoraan kannettavien ryynien määrään...
Uskon/toivon, että tuleva Sakon AR on jossain määrin samantapainen kuin LMT:n MARS-kiväärit ominaisuuksiltaan. Se, onko ase suorakaasu tai mäntä on sitten eri asia, mäntä lisää painoa joku 150-200g piipun pituudesta riippuen..223/5.56 kiväärin tyhjäksi painoksi kyllä, kilpailevat tuotteet ovat järestään 0.8-0.5 kg kepeämpiä ja pitäisihän kivääri vielä varustaakkin jollain optiikalla ja muillakin herkuilla, ja jos ei muuta niin itse ainakin siirtäisin aseen painosta säästetyt grammat suoraan kannettavien ryynien määrään...
Tai sitten silloinkin haluttiin suosia jotain ei-Amerikkailaista, kuten Erkkareiden SCARin kanssa? Nämä kilpailutukset ovat ollee aina sepkseiltään "hauskoja".Jaa, jotenkin muistelin että joskus olisi ollut G36c käytössä, ja SIGin 550 sarjaakin? Mutta ehkä siihen aikaan se arska ei vielä ollutkaan paras!?
Painava putiikkiase, kaliiperissa joka on relevantti lähinnä perinneaseammunnoissa?Entäpä tämä kotimainen KAR-21, vielä kun olisi 7,62X39 kaliberissa?
Mediaanipainoinen, kelpaisi kyllä ja sillä isommalla kaliiperilla, joillekin sitten joku muuKiimasta en tiedä, mutta onko ilmoitettu paino 3,7 kg paljon vai vähän?
Perinneaseammuntoihin sopivia aseita ko. kaliberissa ei vielä ole. Mutta maailman sotatantereilla se kaliberi vain vielä pitää pintansa. Lienee siihenkin syynsäTai sitten silloinkin haluttiin suosia jotain ei-Amerikkailaista, kuten Erkkareiden SCARin kanssa? Nämä kilpailutukset ovat ollee aina sepkseiltään "hauskoja".
Sinänsä kyllä pidän siitä, että suositaan eurooppalaista, jos kotimaista ei saa
Pollareiden erikoisjamppojen aseet on muutenkin niin mitättömän pieni tippa meressä, jos verrataan sotilaskiväärin hankintaan.
Kyllähän siellä Polizailla osteltiin Walterhereitakin, kun ne olivat _niin_ paljon Glockeja parempia, mutta mitäs sitten kävikään...
"TIETOPYYNTÖ poliisin henkilökohtainen virka-ase ... Kilpailutus Vastaanotettu Hilmaan 6.5.2020 ..." jne.
Taas ollaan kohta uusimassa pistooleja.
Nyt sitten asiaa korjataan ihan urakalla, sekä Sig että LMT ovat jenkkikampetta, eli ehkä nyt on heilahtanut vähän liikaa toiseen suuntaan?
Tuo Sigi ei muuten ole arska, vaikka upperi kyllä käy AR15 kanssa yhteen. Se on enemmän AR18 pohjainen vekotin.
On ihan mukava ampua, mutta pirun etupainoinen, varsinkin sillä sen normaalilla taittoperällä.
Painava putiikkiase, kaliiperissa joka on relevantti lähinnä perinneaseammunnoissa?
Kaliperin vaihto on relevantti lähinnä siviileille, ja koska Suomen lupapolitiikka, niin samalla vaivalla haet kaksi lupaa, ja aseen plus vaihtopiipun hinnalla ostat kolme asetta.
Silti se onnistuu olemaan halvempi kuin SCAR..
Harkitsen siis vahvasti k.o aseen ostamista.
No sinnepäin, mäntäarska tai jotainTuo Sigi ei muuten ole arska, vaikka upperi kyllä käy AR15 kanssa yhteen. Se on enemmän AR18 pohjainen vekotin.
On ihan mukava ampua, mutta pirun etupainoinen, varsinkin sillä sen normaalilla taittoperällä.
Joo, kyllä oikeastaan kaikki aseet nykyään matkivat arskan hallintalaitteita. Saksalaisilla on imo hyviä ei-AR ominaisuuksia G36:sesa.No sinnepäin, mäntäarska tai jotain
Arskan ergonomioiden suuntaan joka tapauksessa mennään pitkälti. Joissain voi olla vielä liikkuva (tai ei liikkuva) viritintappi kyljessä, mutta varmistin, luistinvapautin, lipaskuilu jne... Kaikissa seurataan AR-jalanjäljissä koska se nyt vaan toimii. Sisuskaluissa ja joissain ulkopuolisissa jutuissa on sitten erilaisia ratkaisuja.
Jos kaliiperia käyttävät Suomen lisäksi Cambodia, Kuuba, Pohjois-Korea, Vietnam, Venezuela sekä muutama Afrikan maa, niin en nyt menisi sanomaan, että se on ihan hirveän kuranttia kamaa.Perinneaseammuntoihin sopivia aseita ko. kaliberissa ei vielä ole. Mutta maailman sotatantereilla se kaliberi vain vielä pitää pintansa. Lienee siihenkin syynsä
Hyvin on toiminut meillä, ei oo ryssä uskaltanut kokeilla sen tehoaJos kaliiperia käyttävät Suomen lisäksi Cambodia, Kuuba, Pohjois-Korea, Vietnam, Venezuela sekä muutama Afrikan maa, niin en nyt menisi sanomaan, että se on ihan hirveän kuranttia kamaa.
Neuvostoliittokin vaihtoi parempaan jo 70-luvulla. Ja ihan syystä.
Vai olisikohan kuitenkin niin että mitään parasta ei ole olemassa, vaan kaikilla on hyvät ja huonot puolensa, ja eri käyttäjät painottavat eri ominaisuuksia.Tai sitten silloinkin haluttiin suosia jotain ei-Amerikkailaista, kuten Erkkareiden SCARin kanssa? Nämä kilpailutukset ovat ollee aina sepkseiltään "hauskoja".
Sinänsä kyllä pidän siitä, että suositaan eurooppalaista, jos kotimaista ei saa
Nyt sitten asiaa korjataan ihan urakalla, sekä Sig että LMT ovat jenkkikampetta, eli ehkä nyt on heilahtanut vähän liikaa toiseen suuntaan?
Tuo Sigi ei muuten ole arska, vaikka upperi kyllä käy AR15 kanssa yhteen. Se on enemmän AR18 pohjainen vekotin.
On ihan mukava ampua, mutta pirun etupainoinen, varsinkin sillä sen normaalilla taittoperällä.
Kyllä kyllä, vaihtoivat 70-luvulla jo sen verran risuherkkään kaliiberiin että tietävät että ei ole enää meidän metsiin tulemista.Hyvin on toiminut meillä, ei oo ryssä uskaltanut kokeilla sen tehoa
Nooh... SIG Sauer inc. on se jenkkifirma, jonka omistaa L&O Holding. Joka omistaa myös SIG Sauer GmbH & Co. KG asetehtaan Saksassa, sekä myös, kyllä, SIG SAUER AG:n Sveitsissä. Ja kyllä, tekevät edelleen mm. SIG 550-sarjaa https://www.sigsauer.swiss/en/products.phpTosiaan, Sig Sauerhan on nyt 100% Amerikkalainen firma. Sillä ei ole enää mitään tuotantoa täällä vanhalla mantereella.
Tää on melkoista sekamelskaa kun jenkkien lainsäädännön takia aseyritykset joutuu perustamaan omia alajaostojaan sinne. Ja valitettavan harva tuo niitä samoja tuotteita mitä tekevät Euroopassa, ei taida esimerkiksi H&K USA tehdä G36 vaikka sille olisi aivan varmasti kysyntää. Ja tosiaan kun katsoo SIG USA:n sivuja, kovasti on valintaa MCX:n eri malleista, eikä yhtään 550-sarjaa. Hauskinhan on tämä Kalashnikov USA, jolla ei taida varmaan olla mitään tekemistä Izhevskin Kalashnikov Concernin kanssa? Tai miksi muuten myisivät pelkkiä vanhoja malleja eivätkä uutta mitä Venäjän asevoimatkin ostavat. Tuntuvat tekevän lähinnä AK-100 -sarjaa, mikä sekin on jo vanhaa verrattuna siihen mitä Izhevskissä tehdään.Aivan aivan, eli ainoastaan pistoolit ja muu Saksassa tehty aseistus taisivat siirtyivät kokonaan uudelle mantereelle.
Muistelin, että tuossa oli joku holding säätö Sig Sauerin ja Sig Sveitsin välillä, ja että ne eivät teknisesti ole samaa yhtiötä.
Eli vetelin vähän mutkia suoriksi. Hyvä että joku palauttaa maan pinnalle.
AR:n ergonomiassa on sotilaskäytön osalta kaksi heikkoutta, siis 90-180 astetta kääntyvä vaihdin ja viritinvivun paikka. Nämä olivatkin SOCOM:in spekseissä SCAR-kilpailussa siksi toisin (piti olla vanhan koulun erikoismiesten vaatimuksena luistissa kiinteästi oleva viritintappi ja 45-90 astetta kääntyvä vaihdin).Arskan ergonomioiden suuntaan joka tapauksessa mennään pitkälti. Joissain voi olla vielä liikkuva (tai ei liikkuva) viritintappi kyljessä, mutta varmistin, luistinvapautin, lipaskuilu jne... Kaikissa seurataan AR-jalanjäljissä koska se nyt vaan toimii. Sisuskaluissa ja joissain ulkopuolisissa jutuissa on sitten erilaisia ratkaisuja.
Tuo vaihtimen kulma nyt ei pitäisi olla mikään ongelma, sama kuin se että arskaa ei saa varmistettua jos ase ei ole vireessä. Ok, ei varmaan saa sitä Yhdysvaltain asevoimien milspec-arskaa mitä FN USA tekee, mutta ihan yhtä hyvin voidaan tehdä sellaisella liipasinkoneistolla varustettu loweri missä tulenvalinta on 45 asteen kulmassa ja aseen saa varmistettua myös virittämättömänä. Näitä on ollut siviilimarkkinoilla itä ja ajat.AR:n ergonomiassa on sotilaskäytön osalta kaksi heikkoutta, siis 90-180 astetta kääntyvä vaihdin ja viritinvivun paikka. Nämä olivatkin SOCOM:in spekseissä SCAR-kilpailussa siksi toisin (piti olla vanhan koulun erikoismiesten vaatimuksena luistissa kiinteästi oleva viritintappi ja 45-90 astetta kääntyvä vaihdin).
Myös ilmeisesti erkkareiden hankinnassa nimenomaan viritintappi painoi vaakakupissa, koska SCAR:iin oli RK:n oppineelle helpompi siirtyä.