Uusi vaihtoehto: setelit lähti, selkäranka säilyi

Terho julkaisi 12 imbesillin kirjoittamalta vaikuttavaa palautetta. Kiinnostaisi tietää kuinka monta palautetta hän sai, kuinka monta niistä oli yhtälailla negatiivisella tavalla törkeitä, kuinka monta törkeällä tavalla positiivista, kuinka monta asiallisella tavalla positiivista ja kuinka monta asillisella tavalla negatiivista?

Tuohon kirjoitukseen on poimittu kommentit, joilla voi kerätä sympatiaa ja kannatusta, mutta kuika montaa prosenttia ne palutteesta edustavat? Somekohun tapainen, ainakin näillä tiedoilla.

Tuntemattomien tekemistä tappouhkauksista kannattaa tietenkin aina tehdä rikosilmoitus. Kunnianloukkauksestakin varmaan joissain tapauksissa.

Noista juutalaisten salaliittoista en minäkään ole vielä päässyt kärryille.


Haluaisin nähdä kaikki palautteet ja oliko niissä kaikissa tuolla prosentilla antisemitismiä, epäilen vahvasti että ei ollut.
Terho on täydellinen luikuri ja peluri, se pitäisi nyt olla kaikille selvää, voi vaikka itse kirjoitella noita.
Hän taistelee tulevaisuudestaan lokaamalla pettämäänsä puoluetta.

Kaikki palautteet poliisin tutkintaan ja tulokset julkisiksi.
 
Tony Halme pelasti perussuomalaiset ja Timo Soinin uran
Timo Soini etsi pitkään kassamagneettia pienpuolue perussuomalaisille. Vuonna 2003 Tony Halme yksinkertaisesti pelasti puolueen – ja Soinin uran.


Onpa pommikoneen kokoinen kaveri, ajatteli perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini syksyllä 2002. Hän astui Fazerin kahvilaan Helsingin Forumissa. Pöydässä istui entinen showpainija Tony Halme.

Soini ja Halme järjestivät tunnustelutapaamisen: olisiko Halmeesta puolueen ehdokkaaksi kevään 2003 eduskuntavaaleihin?

Idea Halmeen houkuttelemisesta perussuomalaisiin oli tamperelaisen yrittäjän Veikko Vallinin, johon Soini oli tutustunut jo Smp:n nuorisojärjestössä 1980-luvulla. Vallin kauppasi 2000-luvun alussa Viking Power -nimistä bodaajien ravinnejuomaa, jonka mainoskasvona Halme toimi.

Olin ajatellut, että Halmeesta saamme julkisuuteen muurinmurtajan, joka takaa palstatilaa, Soini muisteli vuonna 2008 ilmestyneessä kirjassaan Maisterisjätkä.

Soini tajusi heti, ettei Halme ollut kiinnostunut politiikan arjesta. Se ei ollut Soinille este. Myös se kelpasi, että Halme oli julkinen umpirasisti, joka ehdotti, että pakolaiset siirretään Ahvenanmaalle ja kehitysapu maksetaan kondomeina.

Hieman myöhemmin Soini ja Halme istuivat iltaa ravintola Gasellin terassilla Helsingin keskustassa. Halme päästeli reipasta tekstiä ilman suodatinta, Soini muisteli.

Poistuin Gasellista päätökseni tehneenä. Olin päättänyt antaa miehen yrittää.

Soini oli etsinyt Tony Halmeen kaltaista hahmoa kaksi vuotta.

Joulukuussa 2000 perussuomalaiset oli aallonpohjassa. Kääpiöpuolue oli saanut kuntavaaleissa lannistavan 0,7 prosentin kannatuksen. Sillä oli yksi kansanedustaja, Raimo Vistbacka.

Puheenjohtaja Soini oli pelkkää epätoivoa: ”Kun löytyisi oikea mies, puolueen kannatus nousisi nopeasti 10 prosenttiin. Profeetallinen hahmo, jonka kautta ihmiset voisivat huutaa tuskaansa ulos”, hän pohti sanomalehti Karjalaisessa joulukuussa 2000.

Soini etsi siis kassamagneettia, ja hän jopa nimesi tälle kaksi äärioikeistolaista esikuvaa: Jörg Haiderin, joka johti Vapauspuoluetta Itävallassa, sekä Carl Hagenin, joka johti Edistyspuoluetta Norjassa. Etenkin Haideria pidettiin EU-piireissä vaarallisena kiihkoilijana.

”Olemme olleet liian asiallisia. Nyt tarvitaan myyvempää ja kovempaa tyyliä”, Soini sanoi.

Kolme vuotta aiemmin, kesällä 1997, Soini oli luvannut, ettei hän lähtisi koskaan ”vihan välikappaleeksi”, vaikka perussuomalaiset saisivat ulkomaalaisvastaisuudella ääniä.

”Tiedän, että puolueessa on ihmisiä, jotka ovat asiasta eri mieltä, ja mulle on sanottu, että sinäkin vain nuolet neekereiden takamusta”, Soini sanoi Ilta-Sanomissa heinäkuussa 1997.

Eduskuntavaalit pidettiin maaliskuussa 2003. Soini löi viskipulloista vetoa Halmeen läpimenon puolesta.

Perussuomalaiset sai noin 17 000 ääntä enemmän kuin kevään 1999 vaaleissa. Niistä 16 390 toi Tony Halme, joka juurrutti puolueen Itä-Helsingin lähiöihin, betonikennoihin, kuten Soini niitä kutsui.

Halme yksinkertaisesti pelasti puolueen ja Soinin uran. Soini itsekin pääsi viimein, kolmannella yrityksellään, eduskuntaan.

Pian vaalien jälkeen Halmeen yksityiselämä meni sekaisin. Hän sai tammikuussa 2004 neljän kuukauden ehdollisen vankeustuomion muun muassa salakuljetuksesta, ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Soinin olisi ollut helppo potkia Halme puolueesta, mutta hän päätti pitää tämän, vaikka Halme oli raskas säkki kantaa kolme ja puoli vuotta, viikottain.

Näin Soini kirjoittaa kirjassaan: Tony Halme oli perussuomalaisten kantoraketti, valtavalla voimalla Halme tunkeutui julkisuuteen ja piti padan alla tulta.

Halme avasi portit, ja moni kuuli kutsuhuudon. Jo ennen Jussi Halla-ahon näkyvää uraa maahanmuuttovastaisuudesta tuli osa perussuomalaisten ohjelmaa. Se osaltaan toi puolueelle kaksi jytkyä ja lopulta hallituspaikan.

Halmeen oma elämä sotkeutui politiikan jälkeen entistä pahemmin. Hän kuoli tammikuussa 2010 oman käden kautta.

Halmeelle kävi kuten perinteiselle kantoraketille. Sen ainoa tehtävä on nostaa varsinainen kuorma avaruuteen ja irrottautua siitä. Se ei itse jatka lopulliseen päämäärään.

Tehtävänsä täytettyään kantoraketti putoaa mereen. Tai tuhoutuu jo putoamisvaiheessa ilmakehään.
http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005258918.html?ref=rss
 
Last edited by a moderator:
- Nimi kuvastaa vakautta, rauhaa, isänmaallisuutta, tuloksellisuutta ja uudistusmielisyyttä, Terho sanoo.

Politiikkaa myydään mielikuvilla ja usein aika tyhjilläkin mielikuvilla, mutta mielikuvien olisi hyvä olla mahdollisimman uskottavia.

Mielikuvat ovat ristiriitaisia, jos myydään vakautta ja rauhaa aiheuttamalla puoluekriisi ja hallituskriisi yhdessä viikonlopussa...tuloksellisuutta syömällä kaikki vaalilupaukset antautumalla Kokoomuksen ja Keskustan apupuolueeksi.

Isänmaallisuus ja uudistusmielisyys ovat nekin mielenkiintoisia lupauksia ja olisi mukava tietää mitä tuo käytännössä tarkoittaa...kritisoidaan maahanmuuttoa ja EU:ta nyrkit pystyssä ja heti seuraavan nurkan takana halutaan lisätä maahanmuuttoa ja EU:n valtaa?

Mielenkiinnolla jään odottelemaan nielaisevatko äänestäjät syötin :D Ajan myötä voivat jopa nielaista....nielaisvat ne aikaisemmankin syötin ja ei sekään nyt aina ihan uskottava ollut.

Terhosta en vielä tiedä, mutta Timo on kyllä kauppamiehiä ja sieltä kovimmasta päästä onkin.

Ainakin se hyvä puoli tässä on että nyt puolueiden värikartta rikastuu.
 
Viimeksi muokattu:
Suut varmasti puhuvat vielä pitkään mutta kannattaa seurata mitä kädet alkaa tekemään :oops::cool::mad:;):D Miten linjaavat tulevan politiikkansa, noin niinkuin käytännössä?
Aika ja toiminta näyttää onko SINISELLÄ TULEVAISUUTTA... ;)
ja myös sen, kasvaako selkäranka ilman seteleitä.

Uusi VIHREÄ :D (se partamies) jo tarjosi sinisille sovinnon kättä, vaikka oppositioon kuuluvana hallitukselle epäluottamusta tukikin.

Mielestäni ihanteellista politiikkaa olisi että tuotaisiin esiin aitoja arvoja, niiden painotuksia, tarkasteltaisiin realistisesti muutoshaasteita, tuotaisiin selkeästi esiin omia vaihtoehtoja, tehtäisiin päätöksi järkipohjalta jalat maassa ---mutta--- eihän se olisi enää politiikkaa vaan enempikin virkamiesmäistä byrokratiaa :rolleyes:

Onkohan nyt polittinen kenttä kuitenkin suuntautumassa ratkaisulinjoille :cool:; ...pois katteettomasta :mad:vasemisto-oikeisto räksytyksestä, perusteettomasta populismista:p, vastuuttomasta kansan villinnästä :eek: Harmittaa :oops: tynkä-persujen puolesta, kun joutuneet hyväksymään joukkoon soluttautuneet takapirut, ne jotka pyrkivät luomaan valko-sini-puna tulevaisuutta.:D
 
Uuvatit ei sitten kelvannut, olisiko uusi nimi vaikkapa SINTIT ?

edit.
Ei näissä pysy perässä, nyt nimenä Suomen tulevaisuus -> SUTKIT ?
 
Viimeksi muokattu:
Uudella yhdistyksellä ei vielä vaikuta olevan toimivia kotisivuja, mutta osoite sininentulevaisuus.com johtaa – yllättävää kyllä – kokoomuksen verkkosivuille.

pic_5_865353_k835478_1200.jpg


Vakka on kantensa valinnut :D


 
Jos Soini ja kumppanit olivat edellisessä elämässään työväenpuolue ilman sosialismia, niin mitähän ne nyt sitten ovat?

Porvaripuolue ilman selkärankaa vai porvaripuolue ilman liberalismia?

Vakavasti puhuen voi olla ihan hyvä asia että Persujen ääripäät lähtivät omille teilleen. Parhaimmassa tapauksessa kummatkin ryhmät löytävät selkeän linjan mistä pidetään myös kiinni...tämä edellinen versio ei aina tiennyt mistä ollaan tulossa ja mihin menossa :D
 
Viimeksi muokattu:
Hieman on Sinisellä tulevaisuudella vielä ruskeaa menneisyyttä.
Puhdistusta ja kiilloitusta varmaan tapahtuu.
 
Ei se nyt mikään yllätys ollut että riitoja tulee ja puolue hajoaa jos se rakennetaan sille pohjalle, että kaikki kelpaa ehdokkaaksi ja kaikkien äänet kelpaa. Tuossa viritelmässä sekä ehdokkaat, että kohtuullisen suuri osa äänestäjistäkin, oli poliittisia untuvikkoja. Pettymyksiä oli luvassa kun kaikki ei saakkaan haluamaansa asiaa läpi.

Mutta sitä minä olen viime päivinä ihmetellyt monta kertaa, mitenkä persumielinen ihmisen täytyy olla, ettei se suostu vieläkään ymmärtämään miksi PS ei kelvannut enää hallitukseen, vaikka lupasivat sitoutua hallitusohjelmaan. Jos syytä ei vieläkään vilpittömästi ymmärrä, niin kokemus on takuulla katkera. Ja sitä se näyttää olevan. Virallinen selitys oli linjaerot ja luottamuspula ja tätä on tietysti vakaan persun vaikea ymmärtää. Sama persumaisemmalla kielellä, uusi johto on muiden mielestä täysiä pellejä, ja pellejä ei haluttu samalle hiekkalaatikolle. Jokainen on tietysti omasta mielestään hyvä tyyppi ja ne jutut mihin uskoo, on myös hyviä.
Politiikan oppitunteja on takuulla luvassa vielä monta perussuomalaisille. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.
 
Uudella yhdistyksellä ei vielä vaikuta olevan toimivia kotisivuja, mutta osoite sininentulevaisuus.com johtaa – yllättävää kyllä – kokoomuksen verkkosivuille.

Junalauta, että tämä naurattaa. Uskovitumatonta pelaamista. Mutta eipä mitään, show jatkuu ja käänteitä voi vielä tulla.
 
Tuo Sininen tulevaisuus on naurettava nimi. Olisivat lainanneet Italiasta "Viiden tähden liike"-nimen. ex-persuillahan on 5 ministeriä, joten se olisi ollut tilannesopiva ratkaisu.

Lisätäkseni tähän vielä: Viiden tähden liikeen arvot ovat: populistinen, EU-kriittinen, ekologinen ja korruption vastainen puolue. Näillä arvoilla pärjää mikä tahansa puolue pitkälle.
 
Viimeksi muokattu:
Tuossa artikkelissa pisti silmään kuinka taitavasti vedetään yhtäläisyysviiva rasismin ja maahanmuuton välille. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, kuten Presidenttimme sanoi maahanmuuttoa voi vastustaa ilman toisen ihmisarvon halventamista tai kyseenalaistamista.

Meikäläisen kirjoissa Halme oli kyllä huomattavasti lähempänä oikeaa rasistia kuin Halla-Aho.

Halmetta kohteli enempi vähempi silkkihansikkain sekä media että Timo Soini. Esim. Yle ei julkaissut kuin harvoja Halmeen puheenvuoroja edarista koska niissä liikuttiin lähellä kansanryhmää vastaan kiihottamisen rajoja tai mentiin niiden ylikin...samoilla kriteereillä millä Halla-Aho ja Hakkarainen sakkotuomionsa saivat, olisi Halme varmasti saanut sellaisen.

Mutta Halme sai kaiken "anteeksi" koska oli päihde- ja väkivaltaongelmainen, jossakin määrin luonnevikainen öykkäri eikä mikään "oikea poliitikko". Käytännössä häneen kohdistettiin samaa positiivista syrjintää kuin vähemmistön edustajien enemmistöön kohdistamaan vihapuheeseen ja vähemmistöjen sisäiseen vihapuheeseen. Tai vaikka vasemmistolaisten puheisiin verisistä vallankumouksista ja teloituksista.

Halmekin on yksi hyvä esimerkki siitä monien muiden joukossa miksi tämä koko "kiihottaminen kansanryhmää vastaan" on täysin typerä laki. Sen perusteella voidaan tuomita ne jotka ovat luupin alla ja joita esim. syyttäjä lähtee jonkun henkilökohtaisen antipatian takia riittävän innokkaasti jahtaamaan. Sen sijaan hieman eri tavalla muotoiltu tai eri sävyinen, mutta paljon vakavampi vihapuhe menee seulan läpi helposti. On eri säännöt eri ihmisille, ja se kyllä sotii ainakin allekirjoittaneen oikeustajua vastaan ja romuttaa vähän uskoa oikeusvaltioon. Jos on surkeita lakeja niin se on yksi asia, mutta jos niitä sovelletaan kohteesta ja syyttäjän mielenkiinnosta riippuen eri tavoilla, liikutaan aika tummilla vesillä.

Edit: Muuten...silloin kun Halmeen puheet sattuivat ylittämään uutiskynnyksen, olivat ne niin pienimmän yhteisen nimittäjän mukaista settiä, esim. paremman hoidon vaatimista sotaveteraaneille (asioita joita harva vastustaa ja vielä harvempi kehtaa myöntää vastustavansa...silti itse asian käytännön hoito jättää toivomisen varaa). Mutta aika heppoisin polttoainein tämä kantoraketti kuitenkin oli liikkeellä. Vaiko liian vahvoilla tropeilla? :D
 
Viimeksi muokattu:
Jumalauta että tuo homma-poju heittää myötähäpeän arvoista huttua :D

Ei vaikuta kyllä pätkääkään pyyteettömältä tuo kaveri. Ilmeisesti alkoi jossain välissä polttelemaan että saisi kalastella irtonaisia pisteitä ja hyviä vakansseja kääntymällä muodikkaasti haukkumaan "oppi-isää". Voisivat vielä valistaa, millä tavalla "valovoimaisemmin" puuttuvat maahanmuuton ongelmiin tai EUn haasteisiin (johon "Grand old man" aina totesi että missä EU, siellä ongelma.)

Kaikesta paistaa kyllä läpi se, että ministeriryhmää ei enää kiinnosta pätkän vertaa mihin tämä uusi uljas puolue itsensä ajaa. Kehäketuilla Lindström & Soini on takuuvarmasti aivan muu kuin Sininen tulevaisuus. Terho nyt ehkä saattaa yrittää vielä jotain, onkin näistä herroista ainoa joka on ollut puolueeseen liittyen äänessä.

https://yle.fi/uutiset/3-9677535

Puheenjohtajan mukaan joukkorahoituksessa ei piile sitä vaaraa, että varakkaammat pääsisivät liiaksi vaikuttamaan politiikkaan.

– Suurin osa lahjoituksista on pieniä. Uskomme, että tavalliset ihmiset haluavat pienellä tuellaan osoittaa, että vihan voima ei voita myönteisyyden voimaa, Elo sanoo.
 
  • Tykkää
Reactions: VLF
mitäs jos seuraavassa hallituksessa olisikin siniset ja persut yhdessä? Kaikki olisikin ollut vain peliä ja oikeasti olisikin vain yksi puolue, vaikka paperilla kaksi
 
Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän tulevan puolueen nimeksi on annettu Sininen tulevaisuus.

Ryhmämme jäsenet ovat perustaneet yhdistyksen, joka on tarkoitus rekisteröidä puolueeksi. Kannattajakorttien kerääminen alkaa pian: kokoon on saatava 5 000 kannattajaa, jotta puolue voidaan merkitä puoluerekisteriin.

Myös eduskuntaryhmän nimi vaihtuu Siniseksi tulevaisuudeksi.

Nimi Sininen tulevaisuus kuvastaa vakautta, rauhaa, uudistusmielisyyttä, tuloksellisuutta ja isänmaallisuutta. Ruotsinkielinen nimi on suora käännös Blå framtiden, ja englanninkielinen nimi puolestaan Blue reform eli sininen uudistus.

Sininen tulevaisuus tulee puolueena uudistamaan Suomea jokaisen ihmisarvoa kunnioittaen. Uskomme, että valtioiden tulee olla itsenäisiä toimijoita kansainvälisessä maailmassa. Kunnioitamme ihmisoikeuksia, emmekä hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta.


http://blogit.iltalehti.fi/jussi-niinisto/2017/06/19/sininen-tulevaisuus/
 
Sininen tulevaisuus? Sinivalkoinen sen olla pitää, eikä mitään mahdollisuutta sinikeltaiseen tai sinivalkopunaiseen. Mikäs soinilaisuus on jättää valkoinen pois?
 
Back
Top