Uutisia Britanniasta

krd

Kenraali
Lahjoittaja
ELSO 3.0
En oikein keksi miten tuollaista voi tapahtua, kun pitäisihän noiden pystyä kertomaan jos lähellä on kauppalaiva. Ellei sitten päivän harjoituksen aiheena ollut hiippailla laivan "varjossa". Jos ei ollut, niin veikkaan siellä olevan kapteenin vakanssi vapaana, ja saattaa olla joka tapauksessa. Siellä on kuitenkin upseereita vapaana laivakomennusta varten.
Juuh, eiköhän harjoitusta ollut päällä hipsimisessä. Luulen ainakin. Tuo alue on vain melko vilkas:
https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:-6/centery:36/zoom:11
Näinollen ehkä joku kipparin tekemä muutos reittiin samaan aikaan kun jokin toinenkin laiva teki omia liikkeitään aikaansai oheisen? Olisikohan jollain tietoa miten sellaisen kartan saisi esille näin jälkikäteen? Kellonaika on kuitenkin mainittuna (1.30pm: http://www.dailymail.co.uk/news/art...ing-merchant-vessel-training-mission-Med.html).
Ambush onnistui hyvin väijyttämään itsensä :)
 

krd

Kenraali
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Juuh, eiköhän harjoitusta ollut päällä hipsimisessä. Luulen ainakin. Tuo alue on vain melko vilkas:
https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:-6/centery:36/zoom:11
Näinollen ehkä joku kipparin tekemä muutos reittiin samaan aikaan kun jokin toinenkin laiva teki omia liikkeitään aikaansai oheisen? Olisikohan jollain tietoa miten sellaisen kartan saisi esille näin jälkikäteen? Kellonaika on kuitenkin mainittuna (1.30pm: http://www.dailymail.co.uk/news/art...ing-merchant-vessel-training-mission-Med.html).
Ambush onnistui hyvin väijyttämään itsensä :)
edit: Törmäyksen toinen osapuoli, tankkeri, olikin varastokäytössä:
Name of merchant vessel wasn’t reveal, but according to local source, it was Gibraltar-based bunkering tanker, engaged in routine bunkering operation at sea.
https://www.fleetmon.com/maritime-n...h-nuclear-submarine-hms-ambush-collided-bunk/
Gigraltarilla tuota on enemmänkin:
http://www.gibraltarport.com/bunkering
Saattaa siis kapteenille tulla muutakin kuin nuhteet, jos paikallaanolevaan tankkeriin onnistui itsensä väijyttämään.
 

Talvela

Ylipäällikkö
Warning To Forces After Bid To Abduct Serviceman From RAF Base

Police have confirmed that two men armed with a knife tried to abduct a serviceman at an RAF base.

"2x Asian males approached a serviceman who was running approximately 1 mile outside of RAF Marham main gate and tried to bundle him into their vehicle."

http://forces.tv/36678074

 

fulcrum

Ylipäällikkö

Britannia puuhaa tiedustelulainsäädäntöä, jolle vertoja vetää vain Venäjä


Ranska, Kanada, Australia, Uusi-Seelanti ja monet muut ovat lisänneet tiedustelupalveluiden ja poliisin tiedusteluoikeuksia, mutta Britannia kehittää pisimmälle menevää tiedustelulainsäädäntöä.

Britannia suunnittelee merkittäviä laajennuksia tiedustelupalveluiden oikeuksiin urkkia ihmisten tietoja. Toteutuessaan laki laajentaisi Britannian viranomaisten urkintaoikeuksia niin paljon, että useimmat länsimaat, jopa Yhdysvallat, jäisivät peräpeiliin.

Vain Venäjä ja Britannia pakottaisivat teleyhtiöt pitämään kirjaa asiakkaidensa selaushistoriasta.

Käytännössä lakiehdotus laillistaisi sen, mitä tiedustelupalvelut nykyisinkin tekevät, eli keräävät suuren määrän tietoa, jota ihmiset tuottavat älypuhelimillaan ja tietokoneillaan.

Tämän lisäksi laki pakottaisi teleyhtiöt luovuttamaan tiedot ihmisten käyttämistä älypuhelinsovelluksista ja antamaan yksityiskohtaiset tiedot siitä, millä verkkosivuilla yhtiöiden asiakkaat ovat käyneet.

Kaikki tämä tapahtuisi ilman tutkintapyyntöä.

Yhtiöiden pitäisi säilyttää asiakkaidensa tiedot vuoden ajan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Breksitti alkaa taas näyttää hyvältä idealta. Muuten EU:ssakin saatettaisiin innostua "Britannian hyvästä esimerkistä".
 

Geronimo

Ylipäällikkö
Todellinen syrjäytyneiden johtaja jolla on kannatusta puolueessa mutta kansa inhoaa, tuolla reseptillä voitto on varma ja jälleen vihreän pravdan mukaan nuoret kannattaa kuten Brexitissä.

http://www.hs.fi/paivanlehti/05092016/a1472958389815

Vanha sosialisti villitsee nuoria äänestäjiä Britanniassa
Työväenpuolueen Jeremy Corbyn ratsastaa uusvanhalla vasemmistolaisuudella ja saa rokkitähden vastaanoton.
Annamari Sipilä

HELSINGIN SANOMAT

Brittinuoret tykästyivät vanhaan sosialistiin
Labourin parjattu Jeremy Corbyn nauttii fanien suosiosta. Toimittaja: Annamari Sipilä, kuvaus: Conor O'Leary, leikkaus: Janne Elkki.
Kuuntele
STOKE-ON-TRENT

ONKO hän rokkitähti? Ei.

Onko hän ihmeparantaja? Ei.

Onko hän messias? Ei.

No mikä hän sitten on? Hän on Jeremy Corbyn, 67, Britannian työväenpuolueen johtaja, uusvanhan vasemmistolaisuuden airut.

KUN Corbynia odotetaan vieraaksi keskienglantilaiseen Stoke-on-Trentin teollisuuskaupunkiin, ihailijat eivät ole pysyä aloillaan.Musiikki pauhaa, ja väki heiluttaa Corbyn-kylttejään. Ilmassa on hurmosta, joka on epätyypillistä poliittiselle tapahtumalle Britanniassa.

Paikalla on myös silmäänpistävän paljon nuoria. Vuodesta 1983 kansanedustajana toiminut ja vastavuosi sitten yllättäen labourin johtoon singahtanut Corbyn vetoaa nuorisoon ja nuoriin aikuisiin.

”Kannatan Corbynia, koska hän on ensimmäinen poliitikko pitkiin aikoihin joka sanoo rehellisesti mitä hän ajattelee”, kertoo parikymppinen opiskelija Beatrice Rouffet.

”Corbyn on todella hyvä mies. Hän uskoo, että yhteiskunnan pitäisi olla reilu ja oikeudenmukainen kaikkia kohtaan”, sanoo paikallinen labour-aktivisti Georgina Arapi.

ÄKKIÄ väkijoukko kohahtaa. Corbynia kuljetetaan paikalle sosialisminpunaisessa Renault’ssa.

”Jez we can! Jez we can!”, kannattajat puhkeavat Corbynin kampanjan iskulauseeseen.

Kättelijät ja selfien ottajat ympäröivät labourjohtajan, eikä tämä pääse nousemaan puhujakorokkeena toimivan paloauton katolle pitkiin aikoihin. Kaikki haluavat palasen Jeremyä.

Corbynin ympärillä vellova ihailijamassa on kuitenkin vain osa totuutta. Työväenpuolue on kriisissä, ja Corbynia yritetään savustaa ulos.

SUURIN osa työväenpuolueen kansanedustajista on menettänyt luottamuksensa Corbyniin. Heidän mielestään Corbyn on epäonnistunut johtaja, joka näpertelee pikkuasioiden ja utopioittensa kanssa, eikä pysty voittamaan vuoden 2020 parlamenttivaaleja.

Kesällä Corbynin haastajaksi ilmoittautui kansanedustaja Owen Smith, ja labour käynnisti uudet puheenjohtajavaalit. Voittaja ratkeaa 24. syyskuuta.

On lähes varmaa, että Corbyn jatkaa labourin johdossa. Hänellä on kentän tuki.

Päätösvalta on noin 630 000:lla labourin, ay-yhdistysten ja vasemmistojärjestöjen jäsenellä. Etenkin viimeaikoina työväenpuolueeseen liittyneet kannattavat Corbynia.

Corbyn itse vähättelee labourin ongelmia.

”Voitimme Lontoon pormestarivaalit, ja olemme voittaneet täytevaaleja. Puolueella on 300 000 uutta jäsentä”, hän muistuttaa hihkuvalle väkijoukolle.

CORBYN vetoaa etenkin niihin, jotka eivät ole päässeet nauttimaan Britannian talouskasvun hedelmistä. Hän lupaa poistaa lukukausimaksut, rakentaa miljoona uutta asuntoa ja luoda miljoona uutta työpaikkaa, ja ottaa energia- ja liikenneyhtiöt takaisin valtion hallintaan.

Hän vastustaa Britannian talouskuria ja ydinaseita, ja suhtautuu epäillen Natoon ja EU:hun – vaikka olikin nimellisesti EU-jäsenyyden jatkon kannalla.

Corbynissa ei ole showmiehen elkeitä, vaan hän ottaa yleisönsä harkitun pitkäpiimäisellä esiintymisellä. Niukka linja vetoaa. Omilleen hän on politiikan rokkitähti, ihmeparantaja ja messias.

”Nykyiset vallanpitäjät ja media lyttäävät Corbynia. Minulle se on syy tukea häntä. Meillä on samat arvot”, kertoo opiskelija Ollie Johnson.

Johnson on tykästynyt jopa siihen, että Corbyn ei juurikaan käytä solmiota, toisin kuin konservatiivit ja labourin oikea laita: ”Hän on hyvä tyyppi.”

CORBYN-ILMIÖSSÄ on jotain samaa kuin amerikkalaispoliitikko Bernie Sandersin ympärillä velloneessa liikkeessä. Kannatajia yhdistää vankka usko oman ehdokkaan paremmuuteen.

Mutta vaikka Corbyn on suosittu omiensa joukossa, ei se riitä nostamaan häntä pääministeriksi.

Mielipidemittausten mukaan konservatiivipääministeri Theresa May päihittää oppositiojohtajan kirkkaasti, kun äänestäjiltä kysytään suosikkia.

May peittoaa Corbynin jopa työväenpuolueen perinteisesti vankoilla äänestäjäalueilla. Nuorimmat eli 18–24-vuotiaat äänestäjät suosivat Corbynia, mutta nuoriso on laiska saapumaan uurnille.

Nyt vasemman laidan Corbynin pitäisi pystyä käännyttämään ainakin kaksi miljoonaa konservatiiviäänestäjää puolelleen – ja pitää samalla labourin äänestäjät. Muuten labour ei nouse pääministeripuolueeksi.

Urakkaa voi pitää ylivoimaisena. Corbynin vastustajat ovat yhtä tinkimättömiä kuin kannattajatkin.

CONOR O'LEARY

Moni halusi selfien itsestään ja Jeremy Corbynista, kun labourin johtaja vieraili Stoke-on-Trentissä torstaina.
CONOR O'LEARY

Myös sosialistipuolueen Lenny Shail kampanjoi Jeremy Corbynin puolesta, vaikka kuuluu toiseen puolueeseen.
CONOR O'LEARY

Myös trotskilaisen sosialistipuolueen jäsenet Clive Dunkley, Craig Bates ja Lenny Shail kampanjoivat Jeremy Corbynin puolesta, vaikka kuuluvat toiseen puolueeseen.
CONOR O'LEARY

Paloauto toimi Corbynin puhujankorokkeena.
CONOR O'LEARY

Nuori fani oli taiteillut näkemyksensä Jeremy Corbynista.
 

ctg

Ylipäällikkö
Kun usko loppuu omaan puolustuskykyyn. En haluaisi olla heidän puolustuskumppani tuolla motivaatiolla. Toisaalta vuosikymmenien savimaja kurmootus tulee pitkässä pelissä kalliiksi.

“Capability that is foundational to all major armed forces has been withered by design.

“There is a sense that modern conflict is ordained to be only as small and as short term as we want to afford, and that is absurd.

“The failure to come to terms with this will not matter at all if we are lucky in the way the world happens to turn out, but it could matter a very great deal if even a few of the risks now at large conspire against the UK.”

The document, seen by the Financial Times, gives a withering judgment of Britain’s ability to defend itself against a full-scale military attack and singles out Russia, a country seen as more dangerous and unpredictable since its annexation of the Crimea and incursion in Ukraine.

Barrons said: “Counter-terrorism is the limit of up-to-date plans and preparations to secure our airspace, waters and territory ... there is no top-to-bottom command and control mechanism, preparation or training in place for the UK armed forces [to defend home territory] ... let alone to do so with Nato.”

On Britain’s ability to defend itself from aerial attack, he said: “UK air defence now consists of the [working] Type 45 [destroyers], enough ground-based air defence to protect roughly Whitehall only, and RAF fast jets.

“Neither the UK homeland nor a deployed force – let alone both concurrently – could be protected from a concerted Russian air effort.”

Barrons said the army’s recent experience did not include conducting full-scale wars, which could also be a disadvantage.

“The current army has grown used to operating from safe bases in the middle of its operating area, against opponents who do not manoeuvre at scale, have no protected mobility, no air defence, no substantial artillery, no electronic warfare capability, nor – especially – an air force or recourse to conventional ballistic or cruise missiles,” he said.
https://www.theguardian.com/uk-news...t-withstand-attack-by-major-power-like-russia
 

krd

Kenraali
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Raportti 2015 törmäyksestä julki syy: "insufficient passage planning by the submarine’s command team":
Collision between a dived Royal Navy submarine and the trawler Karen, east of Ardglass, Northern Ireland.

Statement from the Chief Inspector of Marine Accidents
Eighteen months ago, the actions of the command team of a Royal Navy submarine placed the lives of the crew of the trawler Karen in danger. Regrettably, the reluctance of the Royal Navy to fully engage in the subsequent investigation resulted in this report taking significantly longer to deliver than would normally be the case.

The accident happened because of insufficient passage planning by the submarine’s command team and their failure to follow guidance on fishing vessel avoidance. Had its trawl warps not parted, it is almost inevitable that Karen would have capsized and sunk; the collision also presented a very significant risk to the submarine.

The Royal Navy’s Code of Practice for Fishing Vessel Avoidance was created after the loss of the trawler Antares and its crew in 1990; however, it is apparent that lessons learnt after the Antares accident have been lost. As a result, it is now important that the Royal Navy reviews its procedures and training for the safe conduct of dived submarine operations in the same vicinity as vessels engaged in fishing. By its actions, the Royal Navy also needs to rebuild trust with the fishing industry.

Press enquiries
Press enquiries during office hours01932 440015

Press enquiries out of hours020 7944 4292
https://www.gov.uk/government/news/karen-and-a-dived-royal-navy-submarine-report-published
 
580298ecc46188c2778b46da.jpg Brittien Boxer-kaupoille tuli kiire!

The British Army is set to buy up to 800 infantry vehicles from Germany at £4 million ($4.9mn) apiece in a deal that could cost taxpayers dearly in the long run, The Times reports.

The fall of the pound to a 31-year low since the Brexit referendum in June, has also raised fears that any military purchases made over the course of the next five years will cost up to £2 billion ($2.44bn) more due to inflation. Therefore the MoD wants to push through the German deal as soon as possible to avoid facing further costs.

http://www.ibtimes.co.uk/british-mo...germany-after-post-brexit-pound-slump-1586537
 

SJ

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
View attachment 11936 Brittien Boxer-kaupoille tuli kiire!

The British Army is set to buy up to 800 infantry vehicles from Germany at £4 million ($4.9mn) apiece in a deal that could cost taxpayers dearly in the long run, The Times reports.

The fall of the pound to a 31-year low since the Brexit referendum in June, has also raised fears that any military purchases made over the course of the next five years will cost up to £2 billion ($2.44bn) more due to inflation. Therefore the MoD wants to push through the German deal as soon as possible to avoid facing further costs.

http://www.ibtimes.co.uk/british-mo...germany-after-post-brexit-pound-slump-1586537
Tuon kaupan ollessa politiikkaa on aika ihme, jos tuota ei ole käytetty neuvotteluvalttina niissä Brexit neuvotteluissa.
 
Tuon kaupan ollessa politiikkaa on aika ihme, jos tuota ei ole käytetty neuvotteluvalttina niissä Brexit neuvotteluissa.
Capture.PNG

IFV 4,5 meur/kpl, kai elämä sitten vaan on o_O

Onhan punta heikentynyt, muttei se nyt mitenkään romahtanut ole. Suomi saa varmasti vastaavat brexit-kylkiäiset kohta... tai niinku :rolleyes:
 

StepanRudanskij

Eversti
Lahjoittaja

Fremen

Ylipäällikkö
Oho.. enpä tiennyt tilanteen olevan näin heikko... brittiiarmeijan vahvuus nyt alle 20 000, vähemmän kuin Sommen taistelun ensimmäisen vuorokauden tappioluvut:

Defence cuts have left the Army with fewer frontline infantry troops than the number of British soldiers killed in the first 24 hours of the Battle of the Somme.

There were 19,130 in August this year – down from 23,630 five years ago, Ministry of Defence figures reveal.

This is fewer than the 19,240 British soldiers killed on July 1, 1916 – the opening day of the Somme offensive.


Roll Call of the 2nd Battalion, The Seaforth Highlanders, near Beaumont Hamel on the afternoon of 1 July 1916

http://www.dailymail.co.uk/news/art...-soldiers-number-killed-day-Somme-battle.html