Uutisia Natosta

Harjoituksessa yhden maan edustajat ruinaavat apua muilta jouduttaan hyökkäyksen kohteeksi ja muuta maat keksivät tekosyitä miksi eivät voi auttaa. Sitten vaihdetaan vuoroja ja aloitetaan alusta.

xd.gif
Sarkasmista pääpalkinto menee tällä kerralla JOKOlle!
 
SPIEGEL: Saksan hallitus huolissaan Breedloven lausunnoista

On that same day, General Philip Breedlove, the top NATO commander in Europe, stepped before the press in Washington. Putin, the 59-year-old said, had once again "upped the ante" in eastern Ukraine -- with "well over a thousand combat vehicles, Russian combat forces, some of their most sophisticated air defense, battalions of artillery" having been sent to the Donbass. "What is clear," Breedlove said, "is that right now, it is not getting better. It is getting worse every day."

German leaders in Berlin were stunned. They didn't understand what Breedlove was talking about. And it wasn't the first time. Once again, the German government, supported by intelligence gathered by the Bundesnachrichtendienst (BND), Germany's foreign intelligence agency, did not share the view of NATO's Supreme Allied Commander Europe (SACEUR).


Öööh...okei. Breedloven lausunnot on kyllä välistä olleet vähän sensaatiohakuisia. Toisaalta, samahan päteen Der Spiegeliin yhtä lailla...Saksan hallitus oli jo ehtinyt ainakin osin kiistämään lehden väitteitä.
 
Dragoon Ride sai A-10 saattueen:
 
Nato pitää vuonna 2016 huippukokouksen Puolassa Varsovassa. Edellinen oli Britanniassa Walesissa vuonna 2014.

http://agenda.ge/news/35323/eng

"Suosimme Naton laajentumista. Tällä hetkellä meillä on neljä ehdokasmaata- Montenegro, Bosnia ja Hertsegovina, Makedonia ja Georgia. Ja haluaisimme nähdä 2016 huippukokouksen, jossa pyritään laajentamiseen ", Cavusoglu sanoi."

Turkin ulkoministerin asemassa näin sanoi niin se tarkoittaa myös sitä. Että jos noin arvovaltainen taho sanoo niin kyllä se varmasti sitä tarkoittaa, että niin tehdään.
 
NATO-vierailu Suomeen:
"Naton Euroopan korkein sotilasjohtaja vierailee Suomessa
Naton korkein sotilasjohtaja Euroopassa, yhdysvaltalainen kenraali Philip M. Breedlove vierailee Suomessa 4.-5. elokuuta, pääesikunta tiedottaa.
Työvierailun aikana käsitellään muun muassa Euroopan turvallisuustilanteen kehitystä. Vierailun isäntänä on puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg.
Kenraali Breedlove tapaa vierailunsa aikana myös puolustusministeri Jussi Niinistön. Kenraali Breedlove puhuu vierailunsa aikana myös Maanpuolustuskurssiyhdistyksen isännöimässä puhetilaisuudessa."
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/...2097172?pwbi=4ae75ee8a37f9710f7e5d2c95b5f6bcb
 
NATO-vierailu Suomeen:
"Naton Euroopan korkein sotilasjohtaja vierailee Suomessa
Naton korkein sotilasjohtaja Euroopassa, yhdysvaltalainen kenraali Philip M. Breedlove vierailee Suomessa 4.-5. elokuuta, pääesikunta tiedottaa.
Työvierailun aikana käsitellään muun muassa Euroopan turvallisuustilanteen kehitystä. Vierailun isäntänä on puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg.
Kenraali Breedlove tapaa vierailunsa aikana myös puolustusministeri Jussi Niinistön. Kenraali Breedlove puhuu vierailunsa aikana myös Maanpuolustuskurssiyhdistyksen isännöimässä puhetilaisuudessa."
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/...2097172?pwbi=4ae75ee8a37f9710f7e5d2c95b5f6bcb
Onko teidän mielestä Jussi Niinisto sopiva puilustusministeriksi?
http://www.janes.com/article/53419/nato-to-scale-back-enhanced-baltic-air-policing-mission
... The current 'enhanced' mission made up of 16 aircraft from four nations is to be reduced to eight aircraft from two nations from September, ...
8 konetta 3:n Baltian maan ilmatilaa valvomassa, ja niistäkin on väistämättä osa huollossa. Ei taida riittää aina edes yhtä paria vastaanottamaan/käännyttämään ilmatilaloukkaajaa ...
Tätä myös ihmettelen, miksi määrä on vähennetty..
 
Onko teidän mielestä Jussi Niinisto sopiva puilustusministeriksi?

Tätä myös ihmettelen, miksi määrä on vähennetty..

Ehka pitaa loysata rotaatiota ettei ala koneet putoilemaan taivaalta niinkuin naapurissa... tuntuu ainakin RAF:ssa toi Baltia-effortti. Nilla on uskomattoman ohut miehitys kun pitaa samaan aikaan tunnistuslennoilla puolustaa Brittein saaristoa Englannin kanaalilta johonkin Ulko-Hebrideille ja Usk:iin saakka pohjoisessa, seka kovapommittaa ISIS:ta Irakissa ja kaytannossa nyt myos Syyriassa.

Mita Niinistoon tulee, otti suht. nopeasti kantaa esim. vararynkky-asiaan, ja tuntuu paneutuvan hommaansa kunnolla muutenkin. Mies paikallaan jos multa kysytaan, kunhan ei ala tekemaan liikaa tullakseen huomatuksi... Suomen Raskas on hidas laiva ahtaalla vaylalla, ei kannata turhaa kaannella ruoria kun inertia vie.
 
Onko teidän mielestä Jussi Niinisto sopiva puolustusministeriksi?

Kyllä on. Minun mielestäni ainakin. Käsitykseni mukaan hänellä on pitkä kokemus maanpuolustusasioista ja edustaa puoluetta joka edistää suomalaisia asioita suomalaisen kultturin pohjalta. Varmaan samaa myös haluaa puolustettavan. Oletan että kuuntelee Nato-komentajaa, mutta ei ehkä ensimmäisenä tee dilliä Suomen liittymisestä. Callessa oli oma särmänsä, mutta oliko hän ehkä enempi sellainen "uutuuden viehättävä" ? En osaa sanoa kumpi on parempi.
 
Enemmänkin uutsia natosta mutta isoa treeniä menossa.
FB_IMG_1445012460162.jpg FB_IMG_1445012471561.jpg
 
Laitetaan vaikka tänne. Jenkit vahvistaa Eurooppaa lisää.

http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_t...__panssaroitu_prikaati_ita-eurooppaan/8777428

Yhdysvallat tuo lisää joukkoja Eurooppaan – panssaroitu prikaati Itä-Eurooppaan
Yhdysvallat nostaa prikaatiensa määrän Euroopassa kahdesta kolmeen. Venäjä on sanonut vastaavansa siirtoon.


Yhdysvaltain 1. ratsuväkidivisioonan sotilaita harjoittelemassa Virossa lokakuussa 2014. Kuva: Ahti Kaario / Yle
Yhdysvallat vahvistaa Euroopassa olevia taisteluvalmiita joukkojaan. Kahden Euroopassa olevan amerikkalaisen prikaatin lisäksi tuodaan kolmas. Täysivahvuinen panssaroitu jalkaväkiprikaati, noin 4 200 sotilasta, sijoitetaan Itä-Euroopan maihin ensi vuoden alkupuolella.

Asiasta ilmoittanut Yhdysvaltain Euroopan joukkojen komentaja, kenraali Philip Breedlove sanoi, että tarkoitus on rauhoittaa Nato-liittolaisia hyökkäyshenkisen Venäjän edessä.

Yhdysvallat ensi vuoden budjettiehdotuksessa Euroopan puolustamiseen kohdistetut määrärahat on nelinkertaistettu.

Venäjä aikoo vastata
Venäjän Nato-suurlähettiläs Aleksander Grushko ilmoitti, että Venäjä aikoo vastata amerikkalaisjoukkojen lisäykseen lähialueillaan. Mikä vastaus on, hän ei kertonut, vaan sanoi sen olevan epäsymmetrinen. Näin ollen vastaus voi olla muuta kuin Venäjän joukkojen lisäämistä alueella.

Venäjällä onkin esimerkiksi Baltian maiden rajan tuntumassa ja Kaliningradissa jo valmiiksi varsin vahvat joukot.

Yhdysvalloilla on Euroopassa tällä hetkellä noin 65 000 sotilasta. Kylmän sodan huippuaikoina 1980-luvulla amerikkalaissotilaita oli Euroopassa noin 200 000.
 
Ensi vuoden alkupuolella... Ei varsin mikään hirveä hätä sitten ole käsillä. Ne liittolaiset joiden tutina rauhoittuu vasta raudalla, saavat täristä vielä pitkään.
 
Ulkomaat 8.4.2016 klo 3:18 | päivitetty 8.4.2016 klo 6:20
LM: Baltian suojaksi jopa 9 000 taisteluvalmista amerikkalaissotilasta ja noin 500 panssarivaunua
Yhdysvaltain Nato-edustusto kertoi Lännen Medialle, että Baltian suojaksi asetetut kaksi raskasta prikaatia ovat tarvittaessa taisteluvalmiudessa parissa päivässä myös muun itäisen Keski-Euroopan suojana.

Britannian Typhoon-hävittäjä ja Puolan Mig-29 hävittäjä harjoittelivat Baltian ilmatilan valvontaa Siauliain lentotukikohdan tuntumassa Liettuassa 15. toukokuuta 2014. Kuva: Jakub Kaminski Poland Out / EPA

Yhdysvallat muuttaa Naton itäisissä jäsenmaissa harjoitelleiden joukkojensa fyysisen läsnäolon pysyväksi yhden prikaatin muodossa.

Kokonaan uutena asiana Yhdysvallat siirtää toisen raskaan prikaatin kaluston valmiiksi Eurooppaan.

– Prikaatin sotilaat lentävät Eurooppaan jostain korkean valmiuden joukko-osastostamme ja vain ottavat valmiina olevan varustuksen, jos heidän pitää taistella, kertoo Yhdysvaltojen Nato-edustuston yhteiskuntasuhteista vastaava Jack Hilmeyer Lännen Medialle.

Suomen puoustusministeri Jussi Niinistö arvioi Lännen Median mukaan, että Baltian puolustuksen vahvistuminen on Suomelle hyvä asia. Baltiassa ei ole Niinistön mukaan sotilaallista tyhjiötä.

http://yle.fi/uutiset/lm_baltian_su...ssotilasta_ja_noin_500_panssarivaunua/8796657
 
Aamulehdessä vähän pitempi juttu aiheesta:

USA tuo Baltian suojaksi taisteluvalmiuteen 9 000 sotilasta
Maailma 8.4. 05.01 Lauri Nurmi
23568423-730x487.jpg

Naton Jack Hillmeyer painottaa, että uusien toimien seurauksena Yhdysvallat kaksinkertaistaa Euroopan suojaksi asettamiensa taisteluvalmiiden prikaatien määrän.

Lauri NurmiBryssel, Lännen Media
Yhdysvallat asettaa Baltian ja muun itäisen Keski-Euroopan suojaksi pysyvästi taisteluvalmiuteen kaksi raskasta prikaatia, joilla on käytössään yhteensä noin 500 panssarivaunua.
Esimerkiksi Viron turvallisuuden takuuna on jatkossa koko ajan 9 000 uutta taisteluvalmiudessa päivystävää amerikkalaista sotilasta.

Yhdysvaltain Nato-edustusto kertoo Lännen Medialle, että molemmat raskaat prikaatit ovat tarvittaessa taisteluvalmiudessa muutamassa päivässä. Yhdysvallat muuttaa Naton itäisissä jäsenmaissa harjoitelleiden joukkojensa fyysisen läsnäolon pysyväksi yhden prikaatin muodossa.

Kokonaan uutena asiana Yhdysvallat siirtää toisen raskaan taisteluprikaatin koko kaluston valmiiksi Eurooppaan.

– Prikaatin sotilaat lentävät Eurooppaan jostain korkean valmiuden joukko-osastostamme ja vain ottavat valmiina olevan raskaan varustuksensa, jos heidän pitää taistella. Tämä on puolustustoimi tilanteisiin, joissa meidän pitää tuottaa voimaa jonnekin, kertoo US-Naton yhteiskuntasuhteista vastaava Jack Hillmeyer.
Puolustusministeri Niinistö: Suomelle hyvä asia
Muutos on erittäin merkittävä, koska jatkossa esimerkiksi Viron suojana on pysyvästi kahden amerikkalaisen korkean valmiuden raskaan prikaatin panssaripelote. Suomen puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) arvioi, että Baltian puolustuksen merkittävä vahvistuminen on Suomelle hyvä asia.

– Itämeren ja Suomenkin kannalta on hyvä, ettei Baltiassa ole sotilaallista tyhjiötä. Jos näillä joukoilla ja niiden tuottamalla signaaliarvolla tilanne lähiympäristössämme saadaan vakautettua, niin aina parempi, Niinistö kommentoi tietoa kahdesta taisteluvalmiudessa päivystävästä amerikkalaisprikaatista.

Muutos on erittäin merkittävä, koska jatkossa esimerkiksi Viron suojana on pysyvästi kahden amerikkalaisen korkean valmiuden raskaan prikaatin panssaripelote.

Yhdysvallat kaksinkertaistaa nopean voimansa Euroopassa
Tällä hetkellä Virossa on komppanian verran amerikkalaisia, arviolta 150 sotilasta.

– Kaksi ja puoli vuotta sitten meillä oli vain kaksi amerikkalaista prikaatia Euroopassa. Tänään meillä on kolme, joista yksi on idässä. Tulevaisuudessa meillä on myös neljännen prikaatin raskas kalusto Euroopassa. Kalusto on sovitettu valmiiksi sotilaille, jotka voivat saapua muutamien päivien varoitusajalla,Hillmeyer painottaa.

Kahden raskaan taisteluprikaatin saattaminen taisteluvalmiuteen Baltian ja itäisen Keski-Euroopan suojaksi on osa ERI-ohjelmaa (European Reassurance Initiative), jolla Yhdysvallat tyynnyttelee Venäjän-uhasta huolestuneita liittolaisiaan.

Budjettivuodelle 2017 presidentti Barack Obama ehdottaa ERI:lle 3,4 miljardin dollarin rahoitusta.

Kauempana valmiudessa olevan prikaatin asettaminen Baltian ja itäisen Keski-Euroopan suojaksi perustuu Yhdysvaltain armeijan kaluston uudelleen sijoittamisohjelma APS:ään (Army Prepositioned Stock).

Yhdysvaltalaiset taisteluprikaatit ovat viime vuosina harjoitelleet säännöllisesti itäisissä Nato-maissa, mutta joukkojen läsnäolo ei ole ollut virallisesti pysyvää. Hillmeyer korostaa, että vaikka taisteluvalmiudessa oleva prikaati nytkin vaihtuu, sen läsnäolosta tehdään pysyvää.

– Tätä ennen emme ole ilmoittaneet, että prikaati tulee aina olemaan siellä. Uudessa ERI-ohjelmassa sanomme, että meillä on jatkossa varpaista kantapäähän amerikkalainen taisteluprikaati koko ajan läsnä idässä, Hillmeyer toteaa.

Hillmeyer painottaa, että toimien seurauksena Yhdysvallat kaksinkertaistaa Euroopan suojaksi asettamiensa taisteluvalmiiden prikaatien määrän. Tällä hetkellä amerikkalaisilla on 173. maahanlaskuprikaati Italiassa ja 2. kevyesti panssaroitu prikaati Saksassa.

Toimet vahvistavat Naton 5. artiklan antamaa suojaa
Yhdysvaltain Nato-edustustossa uskotaan, että demokraattipresidentti Obaman viimeinen puolustusbudjetti hyväksytään Yhdysvaltain kongressissa.

– Republikaaneilla on kongressissa enemmistö, ja yleensä he suosivat vahvempia puolustusbudjetteja.

Hillmeyer arvioi, että heinäkuussa pidettävässä Naton Varsovan huippukokouksessa jäsenmaat keskustelevat siitä, ovatko amerikkalaisten uudet toimet riittäviä.

Hän toteaa, että neljän prikaatin valmius on ollut tässä vaiheessa sotilassuunnittelijoiden suositus poliittisille päätöksentekijöille.

Nato-edustuston arvion mukaan 3,4 miljardin dollarin osoittaminen Euroopan puolustukseen antaa voimakkaan signaalin siitä, että Naton 5. artikla suojaa vahvasti kaikkia puolustusliiton jäsenmaita.

Puolustusministeri Niinistö pitää panostuksia ymmärrettävinä.

– Yhdysvaltojen joukkojen siirrot Baltiaan ovat osa toimenpiteistä, joita on käynnistetty Ukrainan sodan ja Krimin valtauksen jälkeen ja joilla on pyritty rauhoittamaan Naton itäisiä jäsenmaita. Lisäämällä rotatoitavia joukkoja Nato ja sen tärkein jäsen Yhdysvallat pyrkivät antamaan Venäjälle signaalin, että Baltian puolustamiseen on sitouduttu. Myös Baltian maat satsaavat itse voimakkaasti omaan puolustukseensa, Niinistö arvioi.

Uhkakuvat eivät silti vielä kokonaan väisty Baltian yltä.

– Kyse on voimakkaasta signaalista, mutta toisaalta nämä joukot eivät ratkaisevasti muuta voimatasapainoa Venäjän ja Baltian maiden välillä, Niinistö huomauttaa.

Eikä varustelun lisääntyminen aina johda toivottuun lopputulokseen.

– Toisaalta riskinä on kilpajuoksu ja varustelukierre, puolustusministeri toteaa.

http://www.aamulehti.fi/maailma/usa-tuo-baltian-suojaksi-taisteluvalmiuteen-9-000-sotilasta/
 
Prikaatiuutinen baltteihin on aika mojova. Ainakin viimeiset kolmevuotta röllikät riehuneet, kuinka Nato kiristää välejä tuomalla sotavoimaa itärajalle. Ei auta huomautukset että parikymmentä vaunua ja näytösryhmä ei ole keskittämistä. Nyt saivat, kun tarpeeksi huusivat prikaatin ja pelkäävät sitäkin kuin ruttoa.

Itäeuroopan vahvistamisprojekti sai yli kolmen miljardin rahoituksen ellen nyt ihan väärin muista. Kaikki länsilehdistö taisi siitä mainita. Että putte tietää paljon lyötiin pöytään.
 
Back
Top