Uutisia Saksasta

Kaikki muutkin alkavat saada tarpeekseen punikista.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005723485.html
”Sen naisen kanssa en voi enää tehdä töitä” – Saksan hallituskriisi on jumissa, ja Merkelin kohtalonhetki lähestyy
Saksan hallituskriisissä haetaan kompromisseja, mutta valmistaudutaan myös välirikkoon. Sisäministeri Horst Seehoferin CSU-puolue pohtii, voiko Seehofer uhmata liittokansleri Angela Merkeliä ja aloittaa turvapaikanhakijoiden käännyttämiset Saksan rajalta.
 
Paloittelen etukäteen ehkä sekavaa selostusta mutta yritän selvittää mistä on kyse.
Toivottavasti avaa jotain.

CSU in Baijerin ja CDU on muun Saksan kristillinen puolue . Etelä-Saksassa (Baijeri) ollaan enemmän tosissaan kristinuskossa ja muutenkin vanhanaikaisempia ja siksi jyrkempiä vähän kaikissa asioissa. Baijeri on vähän kuin Pohjanmaa mutta katolilainen.
Keskiluokka äänestää niitä ja nyt keskiluokka on kyllästynyt ulkomaalaisten erilaisiin tapoihin ja kielitaidottomuuteen ja niiden tekemiin rikoksiin...

Pari esimerkkiä:

Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa jossa asuu noin 20 miljoonaa ihmistä on suuria ongelmia maahanmuuttajien kanssa. Siellä on ollut jo ennen vuotta 2015 suuria lähi-idästä tulleita perheitä jotka hallitsevat alamaailmaa ja jopa eräitä asuinlähiöitä niin että viranomaisilla on vaikeuksia toimia niissä.
2015 jälkeen ongelmia on ollut paljon enemmän ja pakolaisten aiheuttamat harmit (tahalliset ja tahattomat) ovat nousseet otsikoihin.

Hampuri on hyvin liberaali kaupunki jossa on aina suvaittu hyvin ulkomaalaisia. Mutta muutamien viime vuosien aikana on tapahtunut mm. useita lapsen murhia joissa tekijänä on ollut ulkomaalais-syntyinen lapsen vanhempi tai vanhemmat. Sitten oli vuonna 2015-2016 uudenvuoden ahdistelu tapaus Reeperbahnilla ja jengisota (H.A. vaan Mongols) samaan aikaan.
Nämä ja muut ulkomaalaisten aiheuttamat ongelmat (mm. lääkäripula, päivähoito paikkojen väheneminen koska yhtäkkiä tuli niin monta lasta jo ennestään täysiin päiväkoteihin ja lastenlääkäri asemille ja pakolaisten ongelmat kouluissa)

SPD on ollut molemmissa osavaltioissa vahva mutta ensin CDU ja nyt AFD on nostanut kannatustaan yllä mainituista syistä ja liberaalimmat CDU.ssa kannattavat Merkeliä mutta ne jotka haluavat muutosta pakolaispolitiikkaan joko haluavat Merkelin ulos tai ovat siirtyneet AFD.n riveihin.
Hampurissa pitää ottaa huomioon myös se että paljon lapsiperheitä on muuttanut ja muuttaa Schleswig-Holsteinin puolelle (jossa CDU ja AFD olivat 2017 vaalien voittajia ja SPD hävi si.)
 
En usko ennen kuin näen mutta toivossa on hyvä elää, todella vihaan sitä ämmää kaikesta tuhosta jonka on saanut aikaan.
Mitä muuta voi odottaa Itä-Saksalaiselta jonka menneisyyttä ole tutkittu, todellinen kysymysmerkki on se miksi Merkel kuului Itä-saksan koulutettuun eliittiin jos hänellä ei ollut puolueen hyväksyntää ja ollut puolueen uskollinen kannattaja?
Jatkokysymys on myös pakko tehdä mikä on todellinen suhde Moskovaan nyt ja silloin?
 
Saksan hallituskriisissä aikalisä: Merkelin pitäisi kahdessa viikossa ratkaista koko Euroopan turvapaikkapolitiikka ja hallituksen riidat
Liittokansleri Angela Merkelillä on käytännössä mahdoton tehtävä yrittää ratkaista samaan aikaan sekä Saksan hallituskriisi että Euroopan turvapaikkajärjestelmän kriisi – kahden viikon aikana.


Sisäministeri Horst Seehofer ja liittokansleri Angela Merkel ovat ajautuneet riitaan turvapaikkapolitiikasta. Kuva on otettu viime viikolla Saksan parlamentissa. (KUVA: KAY NIETFELD / ZUMA PRESS)
Anna-Liina Kauhanen HS
Julkaistu: 18.6. 16:05
BERLIINI

SAKSAN hallituskriisiin ajaneessa kiistassa otettiin maanantaina kahden viikon aikalisä. Riita koskee turvapaikanhakijoiden käännyttämistä Saksan rajoilta.

Sisäministeri Horst Seehofer pelaa yhä kovaa peliä. Hän tarjoutui odottamaan kaksi viikkoa sitä, saisiko kesäkuun lopussa Brysselissä pidettävä EU-maiden johtajien huippukokous sovittua koko EU:n yhteisistä toimista turvapaikkajärjestelmän uudistamiseksi.

Jos niin ei kävisi, Seehofer aloittaisi heinäkuussa asteittain Saksan omat kansalliset toimet. Silloin ne tulijat, jotka jokin muu EU-maa on jo rekisteröinyt turvapaikanhakijoiksi Eurodac-järjestelmään, voitaisiin käännyttää suoraan Saksan rajalta.

Seehofer kävelisi silloin liittokansleri Angela Merkelin yli. Merkel vastustaa sitä, että Saksa aloittaisi omat kansalliset toimet turvapaikkapolitiikassa ohi EU:n yhteisten päätösten. Hän suostui kuitenkin Seehoferin kompromissiin vakavien keskustelujen jälkeen.


”Keskustelumme CDU:ssa on ollut vakava, mutta haluamme jatkaa yhteistyötä CSU:n kanssa. Kokoonnumme EU-kokouksen jälkeen 1. heinäkuuta arvioimaan tuloksia ja päättämään jatkosta”, Merkel sanoi maanantaina.

Nyt Merkelillä on edessään käytännössä mahdoton tehtävä: kaksi viikkoa aikaa saada turvapaikkajärjestelmän ja rajavalvonnan ongelmiin EU-maiden yhteinen eurooppalainen ratkaisu. Samaan aikaan olisi myös estettävä hallituksen kaatuminen – ja pelastettava oma poliittinen ura.

PELISSÄ on paljon. Seehofer teki selväksi, että Saksalla on edessä todellinen turvapaikkapolitiikan kiristys tai Merkel kaatuu.

Saksaa yli 12 vuotta liittokanslerina johtanut Merkel ei ole koskaan aiemmin kohdannut yhtä kovaa painetta omilta liittolaisiltaan kuin nyt, kun kaksi sisarpuoluetta, Merkelin CDU ja Baijerin kristillissosiaalinen unioni CSU, ottavat mittaa. Myös Merkelin tuki omassa puolueessa horjuu.

Seehoferin tyyli asettaa Merkelille aikarajoja ja uhkavaatimuksia on herättänyt kysymyksen siitä, että varsinainen tavoite olisi kaataa Merkel. Syynä tähän olisi CSU:n kannatuksen hupeneminen Baijerin lokakuisten osavaltiovaalien alla. Kannatusta CSU tavoittelee siltä joukolta, joka vaatii Saksan sulkemaan rajansa maahanmuutolta.

Vaatimuksillaan Seehofer asettuu Merkelin politiikan ydintä vastaan.

EU:n yhtenäisyyden vaaliminen on Saksan ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskeisin tavoite. Merkel lähtee siitä, että vain yhtenäinen EU voi vastata Yhdysvaltain, Venäjän ja Kiinan uuteen konflikteja kaihtamattomaan tyyliin, jossa irtaannutaan voimalla monenkeskisyyteen perustuvasta kansainvälisestä sopimusjärjestelmästä.

Sama koskee ongelmaa, joka haastaa EU:n yhtenäisyyden tällä hetkellä kaikkein eniten, eli turvapaikkajärjestelmän kriisiä. Merkel lähtee siitä, että turvapaikkajärjestelmän ongelmat koskevat koko Eurooppaa ja siksi ratkaisun on oltava kaikkien EU-maiden yhteinen.

SAKSAN hallituskriisi tuo EU-huippukokoukseen kovan paineen. Tilanne on kuitenkin hyvin vaikea, ja tätä hallituskriisi alleviivaa.

Jakolinja on selvä ja vanha. Ongelmana ovat eri kannat solidaarisuudesta ja vastuunjaosta eli siitä, kuinka paljon Italia, Espanja ja Kreikka ovat vastuussa koko EU:ta koskevasta muuttoliikepaineesta ja voidaanko Itä-Euroopan maat Puola, Unkari, Tšekki ja Slovakia velvoittaa tavalla tai toisella vastuunjakoon turvapaikanhakijaprosessissa, vaikka ne sitä vastustavat.

Koska yhteistä ratkaisua ei ole löytynyt, moni maa on aloittanut omat kansalliset toimet. Tähän joukkoon kuuluvat muun muassa Tanskan ja Ruotsi. Niiden välisellä rajalla on rajatarkastukset, vaikka kyse on EU:n sisärajasta.

Unkari on rakentanut Serbian vastaiselle rajalleen aidan, mutta tilanne on sikäli erilainen, että kyse on EU:n ulkorajasta. Parhaillaan Unkari valmistelee perustuslakiinsa muutosta, joka tekisi turvapaikan hakemisen käytännössä mahdottomaksi.

MYÖS Saksa tekee Schengen-sopimuksen mahdollistamia, niin sanotusti tilapäisiä rajatarkastuksia kolmella Itävallan vastaisen rajansa rajanylityspaikalla. Kaikkiaan Saksalla on Baijerin osavaltiossa 90 rajanylityspaikkaa.

Seehoferin vaatimus aloittaa muualla jo rekisteröityneiden turvapaikanhakijoiden käännyttämiset suoraan Saksan rajalta herätti heti kysymyksen siitä, miten tämä käytännössä tehtäisiin.

Maanantaina kävi ilmi, ettei vaatimuksessa ole kyse täysimittaisista rajatarkastuksista kaikilla rajoilla. Pikemminkin kyse on siitä, että jos ja kun Saksan ja Itävallan kolmella rajatarkastuspisteellä tavattaisiin jo muualla rekisteröityneitä turvapaikanhakijoita, heitä ei päästettäisi maahan.

SAKSAN hallituksen kaatuminen ja uudet vaalit rampauttaisivat koko EU:n toimintakyvyn kuukausiksi. Saksalla on keskeinen rooli päätöksenteossa, oli kyse sitten turvapaikkapolitiikasta, euroalueen uudistamisesta, yhteisten interventiojoukkojen perustamisesta tai Brexit-neuvotteluista.

Ihmeitä on silti turha odottaa.

Merkel käy nyt muiden EU-maiden johtajien kanssa tiiviitä keskusteluja siitä, onko jonkinlaiselle eurooppalaiselle ratkaisulle mitään perusteita. Päähuomio on eniten siirtolaisia vastaanottavissa maissa. Italian pääministeri Giuseppe Conte ja Merkel tapaavat maanantaina Berliinissä.

Saksan ja Ranskan hallitukset tapaavat tiistaina Saksassa löytääkseen yhteisen linjan huippukokouksen keskeisiin kysymyksiin, kuten euroalueen kehittämiseen ja EU:n yhteisiin uudenlaisiin kriisijoukkoihin.

ITÄVALLALLA on EU:n uutena puheenjohtajamaana vastuu saada aikaan yhteisiä ratkaisuja. Liittokansleri Sebastian Kurz edustaa kuitenkin enemmän sitä linjaa, joka hakee turvapaikkapolitiikkaan kansallisia ratkaisuja. Kurz on sulkenut Itävallan sisärajan ja oli syksyllä 2015 aktiivinen rajojen sulkija Länsi-Balkanin reitillä.

Merkel puolestaan muistuttaa, että rajojen sulkemisen sijaan keskeisempää ovat EU:n ja Turkin tekemän pakolaissopimuksen kaltaiset sitoumukset, joita EU:n pitäisi tehdä lisää Afrikan maiden kanssa.

Merkelillä oli keskeinen rooli vuoden 2017 maaliskuussa voimaan astuneen Turkki-sopimuksen neuvottelemisessa. Oma lukunsa on kuitenkin se, miten kestävä tai kallis sopimus on ja mitä siitä on seurannut EU:n ja Turkin suhteille muutoin.

EU:n Turkin kanssa tekemä sopimus loi kuitenkin pohjaa sille, mistä suunnasta Kurz yrittää tuoda uusia avauksia EU-pöytään. Itävalta haluaa, että EU ulkoistaa niin turvapaikkaprosessin kuin kielteisten päätösten saaneiden käännyttämiset EU:n ulkopuolisiin maihin Pohjois-Afrikkaan tai Balkanille.

Tanska ja Itävalta ehdottavat EU:n ulkopuolelle, esimerkiksi Makedoniaan, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneidenpalautuskeskuksia sekä Pohjois-Afrikkaan pelastuskeskuksia, joihin vietäisiin Välimerestä pelastetut ihmiset. Se, miten tämä todella olisi mahdollista oikeudellisesti ja käytännössä, on auki.

MERKELIN ja Seehoferin historiallisella poliittisella kiistalla on seurauksensa niin Saksassa kuin koko Euroopassa.

Merkelin poliittinen ura voi päättyä. Myös CSU:lle hinta riidasta voi olla kova. Siksi myös Seehofer hieman loiventaa kantaansa.

Seehofer ehdottaa, että ensimmäisessä vaiheessa rajalta käännytettäisiin ne, joille Saksa on jo antanut kielteisen turvapaikkapäätöksen ja jotka siihen liittyvästä maahantulokiellosta huolimatta yrittävät uudelleen Saksaan.

Silti kriisi jättää jälkensä, niin Merkelin hallitukseen kuin CSU:n ja CDU:n suhteisiin.

CDU:n ja CSU:n unionissa puolueiden työnjako on tähän asti ollut selvä. Merkelin kristillisdemokraattinen CDU ei aseta Baijeriin lainkaan omia ehdokkaita, vaan Saksan väkiluvultaan toiseksi suurin osavaltio on sisarpuolue CSU:n kotikenttä – jota se on myös hallinnut omalla enemmistöllä. CDU on myös aina hallitusvastuussa ottanut CSU:n mukaan hallitukseen.

Jos CSU nyt kaataa Merkelin ja hajottaa hallituksen, samalla unioni hajoaa. Edessä on joko raskas sovitteluprosessi tai työläs ero. Puolueet on rakenteita myöten viritetty esimerkiksi liittopäivillä toimimaan monin tavoin yhdessä.

CSU:lla on myös aina paikkansa salkkujaossa, kun CDU on hallituksessa.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005724796.html?ref=rss
 
https://www.questia.com/read/1G1-135063118/angela-merkel-forged-in-the-old-communist-east-germany-s

On paper, of course, Merkel's policies are new-look Continental conservative: she wants market reforms in the health system, she leans towards workfare, wants to use a hike in VAT to cut labour costs. She is suspicious of Vladimir Putin and fawning towards George W Bush. She could contemplate change in the Common Agricultural Policy. Barring a few issues, notably entry to the EU, she smacks of Blairism. Yet scratch the conservative and you find a woman who appears to yearn for a lost age and defunct state. She is neither fish nor fowl. The most dangerous politicians are always the hybrids--the mermaids and centaurs. Germans will be offered an increasingly well-packaged modern conservative. But listen to the undertones, study her preference for polit-bureaucratic decision-making, and the true Angie emerges. She has been hardened in a different way from her western colleagues.

Merkel's version of the communist years is littered with little lies or inconsistencies. The campaign biographies of Merkel are designed to celebrate the first Ossi (the first easterner) to make a serious bid for the job of chancellor. Every other high-flying politician, from Gerhard Schroder through Edmund Stoiber to Wolfgang Schauble, has been able to chart a rise from postwar deprivation and up the ladder of regional politics; love affairs and backstabbing are brushed out, naturally; the general impression is of worthiness and service, the two main vote-winning qualities for Germans. An Ossi biography has to be written, and read, differently. In Merkel's case the obvious question is quickly posed and quickly answered: no, she did not work for or collaborate with the Stasi. A few family snaps and a sheaf of school pictures show a shy girl dutifully passing through the stages of East German socialisation: as a member of the Free German Youth (FDJ), cooking on a sailing trip, an uncoordinated teenager smiling nervously at the camera during a compulsory volleyball game.

Yet Merkel was never an entirely normal Ossi. Her father, Horst Kasner, was a Lutheran pastor who had moved from the West to the East, eager to help prop up Christianity under communism. He was a daunting figure. At the Waldhof vicarage in Templin, outside Berlin, he helped train other priests. The church adjoined a centre for handicapped children, thrust out of view by the communists. Angela's problem, says her latest biographer, Gerd Langguth, was Kasner's coldness: his warmth was reserved for the trainee priests and the disabled children. From his eldest daughter he expected more and he seemed to be constantly disappointed by her. When at the end of the 1970s he visited her in her own first flat, in Prenzlauer Berg, Berlin, he cast a quick eye around the place as his daughter waited anxiously for approval. "Couldn't you have done better?" he said at last, turning to go.


Angela Merkel's relationship with her father is not just a story of unrequited or inadequately expressed paternal love. That is common to many high-achieving women. It is about Horst Kasner's emotional involvement with communism. Plainly Kasner--who is still alive and who still vaguely disapproves of his daughter--tried to justify his decision to settle in the East by showing an exaggerated loyalty to the system. …
 
28 vuotias nainen tapettu, epäilty marokkolainen rahtari.

Isoveli vihreiden poliitikko ja nainen oli pakolaisaktiivi..
We get hate mail from rights

21.06.2018 - 13:02

Tramper Sophia Lösche (28) has been missing for a week now. The police start from the worst. Suspects that the student was probably killed. Suspicious: a Moroccan truck driver.

Unbearable: racists use the case for their own purposes, make front against foreigners. By contrast, Sophia's family has now defended itself in a letter to BILD.

"We would like to point out that the nationality of a possible perpetrator has nothing to do with his actions. Sophia is active in supporting refugees and is committed against the law, "wrote Andreas Lösche (51). Before her disappearance, his sister Sophia worked on the Greek island of Lesbos for the organization "No border kitchen".

Green politician Lösche made clear: "Sophia would under no circumstances want to run at their expense racist hate, as it has already done in part. Already, some of us are getting hate comments right through to death threats from right-wing people. "


















https://www.bild.de/regional/leipzi...as-familie-spricht-in-bild-56076082.bild.html
 
Vain vahvimmat selviävät kulttuurin seurauksista.

2 mins ·

Lisäävätkö sukulaisavioliitot Neuköllnissä vastasyntyneiden kuolleisuutta?
Berliiniläinen Tagesspiegel-lehti puuttuu paljon kysymyksiä synnyttäväään teemaan uutisoidessaan maahanmuuttajataustaisia ihmisiä koskevasta terveysraportista. Sen mukaan Berliiniin maahanmuuttajavaltaisimmassa kaupunginosassa Neuköllnissä kuolee tuplasti enemmän vauvoja ensimmäisen elinvuotensa aikana kuin Berliinissä yleensä (kolme kuolemantapausta 1000 vastasyntynyttä kohden). Raportin mukaan ainoana syynä tuskin voi olla heikko sosiaalinen tilanne vaan pikemminkin Neuköllnissä asuvien turkkilaisten ja arabien keskuudessa yleiset sukulaisavioliitot. Raportissa viitataan tältä osin lääkärien kokemuksiin. Tagesspiegelin mukaan tutkijat esittävät teesejä, joilta puuttuvat perusteet. Lehti viittaa moniin vastakkaisiin näkeymyksiin sukulaisavioliittojen terveydellisistä seurauksista.
 
Taitaa tuollakin tulla esiin jo brittien havaitsemat ongelmat, kolmannes kaikista syntyneistä kehitysvammaisista tulee pakistanilaisista perheistä.
Siinä sitä huoltosuhde paranee...

Yllättäen suomalaistenkin geenejä halutaan "parantaa" näistä maista tulevilla geeninkantajilla.

863px-Global_prevalence_of_consanguinity.svg.png
https://en.wikipedia.org/wiki/Cousin_marriage
 

THE WORST THREATS TO THE ASYLUM OFFICE"Then I make a stop and go to Allah"
1,w=420,c=0.bild.jpg
Numerous internal letters from BAMF are available from BILD
Photo: Ralf Guenther
From:
  • N. HARBUSCH, M.HEIDEMANN, F. SOLMS-LAUBACH AND Z. STRÖSSNER
21.06.2018 - 23:02
Self-declared murderers, rapists and other serious criminals get protection in Germany because they face the death penalty and torture in their home countries.Even in Germany many asylum seekers could obviously pose a great danger. It's about people who portray themselves as trained suicide bombers, ISIS fighters and religious fanatics. BILD documents once again scandalous cases in which asylum-decision makers were threatened by the applicants massively. And again, the refugee office does not want to say what became of these people and where they live with us.
 
Back
Top