Salaaminen ja vuodon tutkiminen on nyt kaikki kaikessa...
Vuotiko poliisi äärioikeistolle tiedon irakilaisen pidätyksestä Chemnitzissä - lietsoi ulkomaalaisvastaisia mielenosoituksia Saksassa
Tänään klo 11:36
Saksin osavaltion syyttäjä tutkii nyt, kuka vuoti äärioikeistolle tiedon puukotuksesta epäillyn irakilaismiehen pidätyksestä.
Videolla Merkel puhuu Chemnitzin puukotuksesta.
Vuodon tarkoitus lienee ollut lietsoa entisestään ulkomaalaisvastaisia mielenosoituksia. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun maahanmuuttoa vastustava, äärioikeistolaisen Pegida-liikkeen perustaja
Luz Bachmann julkistaa vain poliisin hallussa olevaa tietoa.Bachmannilla näyttää siis olevan erittäin hyvät yhteydet poliisiin.
Berliinin joulumarkkinaiskun jälkeen vuonna 2016 Bachmann tviittasi "
Berliinin poliisijohdon sisäinen tieto: tekijä tunisialainen muslimi". Vasta päivää myöhemmin poliisi puhui tunisialaisesta
Anis Amrista epäiltynä.
Tämän viikon tiistai-iltana Bachmann teki sen taas: hän julkisti Chemnitzin puukotuksesta epäillyn, 22-vuotiaan irakilaisen pidätysmääräyksen.Saksalaislehtien mukaan Bachmann oli julkistanut netissä aidon näköisiä asiakirjoja. Kansanliike Chemnitzin puolesta julkaisi myös kuvat Facebook-sivuillaan, mutta poisti ne myöhemmin.
Pidätysmääräyksestä kävi ilmi muun muassa puukoniskujen määrä, epäiltyjen täydelliset nimet, uhri, todistajat ja tuomari. Siinä oli myös pidätetyn osoite Saksassa.
Pidätysmääräyksen vuotaminen poliisi- tai oikeuslähteistä on skandaali. Tietovuodon tarkoituksena lieneekin ollut lietsoa entisestään Saksan muukalaisvihamielisiä mielialoja.
Viisi vuotta vankeutta
Saksin osavaltiosyyttäjä tutkii nyt, kuka pidätysmääräyksen on vuotanut. Tutkittavien joukko on laaja. Pidätysmääräys on kulkenut monien käsien kautta. Siitä on voitu napata vaikka nopeasti kuva kännykällä.
Selvää on kuitenkin, että
vuoto on rangaistava teko ja siitä voi saada jopa viisi vuotta vankeutta.Pidätysmääräyksen vuotaminen on myös lisännyt huolia mahdollisista yhteyksistä poliisin ja muukalaisvastaisten ryhmien välillä.
Saksin oikeusministerin mukaan vuoto pitää selvittää niin pian kuin mahdollista ja ryhtyä kaikkiin tarvittaviin rikosoikeudellisiin seuraamuksiin.
Äärioikeiston kannattajat ovat osoittaneet mieltään Chemnitzissä sunnuntaista lähtien. ZUMAWIRE.COM
Samaan aikaan Saksan poliisi tutkii myös kymmentä äärioikeistolaista mielenosoittajaa, jotka olivat tehneet Hitler-tervehdyksen maanantai-illan mielenosoituksissa.
Poliisi etsii niin ikään kolmea miestä Saksan pohjoisosissa Wismarissa sattuneen, muukalaisvihamielisen iskun takia.Miehet olivat pahoinpidelleet ketjuilla Wismarissa turvapaikanhakijan. Uhrin nenä murtui, ja hän sai vammoja kehoonsa ja kasvoihinsa.
Äärioikeisto vahvoilla
Chemnitzin äärioikeiston mielenosoitukset alkoivat sunnuntain vastaisena yönä sattuneen puukotuksen jälkeen, kun nyt pidätettynä oleva
irakilaismies puukotti epäilyn mukaan 35-vuotiasta miestä kuolettavasti Chemnitzin keskustassa. Kaksi muuta saksalaista sai puukotuksessa vakavia vammoja.
Puukotuksista on pidätetty epäiltynä myös syyrialaismies.
Puukotukseen johtaneet syyt ovat vielä epäselvät, mutta syynä ei ollut naisen seksuaalinen ahdistelu - se oli väärä tieto, joka levisi netissä.
Tieto
siirtolaisten osallisuudesta puukotuksiin sai äärioikeistolaiset joukot kaduille. Maanantaina mielenosoituksiin osallistui jo 6 000 äärioikeistolaista, osa muualta tulleita äärioikeistolaisia.
Mielenosoittajat jahtasivat kadulla siirtolaisilta näyttäviä ihmisiä.Saksan viranomaiset ovat tuominneet jyrkästi mielenosoittajien toimet.
- Vihalla kaduilla ei ole mitään tekemistä perustuslaillisen valtion kanssa, liittokansleri
Angela Merkelsanoi.
Mielenosoitukset ovat kuitenkin paljastaneet Saksan yhteiskunnan syvän kahtiajaon siirtolaiskysymyksessä.
Saksaan tuli vuoden 2015 aikana Merkelin avoimien ovien politiikan takia yli miljoona turvapaikanhakijaa.
Merkelin politiikka on hyödyttänyt äärioikeistolaista, maahanmuuttovastaista Vaihtoehto Saksalle -puoluetta, joka sai viime syksyn parlamenttivaaleissa edustajiaan liittopäiville.
Äärioikeistolla on vahva asema Chemnitzissä ja muualla entisessä Itä-Saksassa.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201808302201170219_ul.shtml